Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Ο Πήλιος Γούσης δε γίνεται να φυλάει το Κούγκι

Συζητείται για δεύτερη φορά σε λίγη ώρα, στο δημοτικό συμβούλιο, ο προϋπολογισμός του 2013. Πρόκειται για εργαλείο απαραίτητο, προκειμένου να λειτουργήσει έστω και στοιχειωδώς ο δήμος. Η προηγούμενη συζήτηση ήταν εντελώς άκαρπη. Από τότε η διοίκηση έκανε επίσημη και ανοικτή πρόσκληση σε όλες τις πτέρυγες, θεσμικές και μη, για να υπάρξει συνεννόηση επί του σχεδίου προϋπολογισμού. Μπορεί να άργησε, μπορεί να την έκανε την πρόσκληση με λάθος τρόπο, πείτε ότι θέλετε, δεν είναι εκεί το θέμα. Πάντως όλοι θα συμφωνήσουμε ότι την έκανε. Και έτσι το μπαλάκι είναι στις άλλες πτέρυγες του συμβουλίου.
Λαϊκή Συσπείρωση και Δύναμη Πολιτών είχαν μια ευκαιρία να περάσουν πράγματα μέσα στον προϋπολογισμό. Τέτοιες ευκαιρίες δεν δίνονται συχνά σε μικρές παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Αλλά και οι δυο, προσηλωμένες σταθερά στο δέντρο, μη τυχόν και χάσουν το κούνημα κανενός φύλλου, έχασαν για άλλη μια φορά το δάσος.
Καλημέρα Όμορφη Πόλη και Όραμα Πόλης επίσης δεν συναντήθηκαν με τη διοίκηση και τη δήμαρχο προσωπικά. Δυο παρατάξεις που διεκδίκησαν -και ίσως ξαναδιεκδικήσουν...- τη διοίκηση του δήμου, δεν κάνουν ούτε μια κίνηση για να υπάρξει προϋπολογισμός στο δήμο και να λειτουργήσει -με μικρές ή μεγάλες ταχύτητες- υπέρ των πολιτών που ζουμε και εργαζόμαστε σε αυτή την πόλη. Επιλέγουν έτσι μια αρνητική στάση, στυλώνουν τα ποδάρια απέναντι στη διοίκηση και συμπεριφέρονται, μεν, ως αντιπολίτευση, αλλά λόγω εκτάκτων συνθηκών στις (αν)ισορροπίες του δημοτικού συμβουλίου, σε τελική ανάλυση βλάπτουν την καθημερινότητα της πόλης, όχι τους δημοτικούς τους αντιπάλους της διοίκησης.
Θα μου πει κάποιος: Είναι δυνατόν η αντιπολίτευση να ψηφίζει όσα φέρνει η διοίκηση και μάλιστα στον προϋπολογισμό; Απαντώ: Όχι. Αλλά μια συζήτηση και μια δπαραγμάτευση, θα επέτρεπε στους συνδυασμούς της αντιπολίτευσης να περάσουν μέσα στον προϋπολογισμό πράγματα για το καλό της πόλης, όπως αυτές οι παρατάξεις το αντιλαμβάνονται. Και -γιατί όχι;- να βγει ένας οικουμενικός προϋπολογισμός για να λειτουργήσει ο δήμος.
Τίποτε όμως από αυτά δεν συνέβη. Η αντιπολίτευση επέλεξε για μια ακόμα φορά το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου, που νίπτει τας χείρας του και μετά κατηγορεί τη διοίκηση ότι "δεν μπορεί".
Τέλος, η πλέον ξεγυμνωμένη ως προς τις προθέσεις της είναι η ομαδούλα των αποστατών. Ξεκίνησε συζητήσεις με τη διοίκηση του δήμου και το πρώτο πράγμα που απαίτησε είναι... η παραίτηση όλων όσων έχουν αξιώματα και η στελέχωση των θέσεων με ανθρώπους της ομαδούλας. Ούτε αλλαγές στον προϋπολογισμό πρότεινε, ούτε τίποτα παρόμοιο. Ρεσάλτο στις θέσεις του δήμου επιχείρησε. Φυσικά, η προσπάθεια έπεσε στο κενό. Και η ομαδούλα ξεγυμνώθηκε τελείως. Σα να λέμε δηλαδή, ότι το Κούγκι θα το φυλάει ο Πήλιος Γούσης. Γίνεται; Δεν γίνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου