Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Αποστολάκης: Κέντρο μελετών το ΠΠΙΕΔ, γήπεδο της ΑΕΚ στη Φιλαδέλφεια

08.17μμ. Τη μετατροπή του ΠΠΙΕΔ σε Κέντρο Μελετών πανελλήνιας εμβέλειας, καθώς και τη συνδρομή του Δήμου στην κατασκευή γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια ανέπτυξε ο Γιώργος Αποστολάκης.

Στη συνέχεια παρουσίασε το ψηφοδέλτιό του, αρχίζοντας τιμής ένεκεν από τον Παντελή Γρετζελιά.

Μείωση τελών και συγκεκριμένο πρόγραμμα υπόσχεται ο Αποστολάκης

08.06μμ. Τη μείωση των δημοτικών  τελών και των τελών νεκροταφείου εξήγγειλε ο Γ. Αποστολάκης. "Δώστε με την ψήφο σας τη δύναμη στη Νέα Προοπτική να κάνει πράξη αυτή την πολιτική"

Επίσης ο Αποστολάκης αναφέρθηκε στη διοικητική μεταρρύθμιση του νέου Δήμου.

Στη συνέχεια ανέπτυξε το δίχτυ κοινωνικής προστασίας υπέρ των οικονομικά αδυνάτων, των ανέργων και των νέων: Επεκτείνει το "κοινωνικό παντοπωλείο", δημιουργεί "κοινωνικό φαρμακείο", δημιουργία κέντρου στήριξης της εργασίας και τόνωση της τοπικής αγοράς, κάνουμε επαγγελματικό προσανατολισμό στους νέους κλπ

Ο Γιώργος Αποστολάκης συνεχίζει αναφέροντας σημεία του προγράμματός του, όπως την υγεία, την παιδεία, την προστασία του περιβάλλοντος κλπ

Επίθεση Αποστολάκη στον Κόντο για τα οικονομικά του Δήμου Φιλαδέλφειας

08.02 μμ. "Τοπικό μνημόνιο τέλος, υψηλότοκα δάνεια τέλος, υπερτιμολογήσεις υπηρεσιών τέλος". Η πρώτη επίθεση του Αποστολάκη στον Κόντο αναφέρεται στο "τοπικό μνημόνιο", δηλαδή στην αύξηση των δημοτικών τελών. "Θα κηρύξουμε στάση χρεών και πριμοδότηση έργων", πρόσθεσε ο ομιλητής.

Αρχίζει η ομιλία Αποστολάκη

Στις 7.55 προσήλθε στο χώρο της συγκέντρωσης ο Γιώργος Αποστολάκης. Η ηθοποιός Καίτη Παπανίκα, όπως πάντα, προλόγισε με διθυραμβικό ύφος τον Δήμαρχο που ανέβηκε υπό τους ήχους της "Κάρμινα Μπουράνα"

Κοντά στα 700 άτομα στην ομιλία Αποστολάκη

Ώρα 7.40. Υπό τους ήχους του "Σταυρού του Νότου", στον πεζόδρομο της Σάρδεων έχουν συγκεντρωθεί περίπου 700 άτομα, αναμένοντας από στιγμη σε στιγμή τον Γ. Αποστολάκη

Γεμίζει τον πεζόδρομο της Σάρδεων ο Αποστολάκης

Ώρα 7.15. Τα μεγάφωνα παίζουν "είμαστε πια πρωταθλητές" και ο πεζόδρομος της Σάρδεων γεμίζει, περιμένοντας τον υποψήφιο Δήμαρχο Γιώργο Αποστολάκη για την κεντρική του ομιλία. Ήδη τα περίπου 300 καθίσματα είναι σχεδόν γεμάτα, ενώ αρκετός κόσμος στέκεται όρθιος στα δυο άκρα του πεζόδρομου.-

Σε δυο ώρες η κεντρική συγκέντρωση του Γιώργου Αποστολάκη στην πλατεία Πατριάρχου

Για τις επτά το απόγευμα είναι προγραμματισμένη η μεγάλη συγκέντρωση του Δημάρχου Νέας Χαλκηδόνας και υποψηφίου Δημάρχου για το διευρυμένο Δήμο, επικεφαλής του συνδυασμού ΝΕΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ Γιώργου Αποστολάκη μπροστά από το εκλογικό του κέντρο, στην πλατεία Πατριάρχου. Με τη σημερινή συγκέντρωση, ο Γ. Αποστολάκης κλείνει μια έντονη προεκλογική εκστρατεία, κατά την οποία γύρισε όλες τις γειτονιές του νέου δήμου και ήλθε σε επαφή με τους πολίτες της Φιλαδέλφειας και της Χαλκηδόνας.

Σήμερα ο Αποστολάκης αναμένεται, εκτός των άλλων, να κάνει και επίδειξη δύναμης, συγκεντρώνοντας πολλές εκατοντάδες συμπολιτών μας που τον στηρίζουν και τον βοηθούν στην προσπάθειά του να είναι ο πρώτος Δήμαρχος Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας.

Επάγγελμα "βουλευτής" (για να μην ξεχνιόμαστε...)

Όσοι από σας αγοράζετε την Καθημερινή ίσως να είδατε  το Κ (περιοδικό ) της κυριακής 26/9/10 και το πρωτοσέλιδο <ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ >...και να διαβάσατε το αφιέρωμα του Νίκου Βαφειάδη 

ας τα μάθετε όσοι δεν έπεσε στα χέρια σας ..!!!
  
Μέσα στις 3 βδομάδες που έζησε ο συνεργάτης της Καθημερινής μέσα στην βουλή κατέγραψε τα χάλια αυτών των ..........? και των υπαλλήλων τους... εν μέσω κρίσης αναφέρω συνοπτικά  τι αποφάσισαν για τούς εαυτούς τους πάρτε μία γεύση όσοι δεν γνωρίζετε το μέγεθος......

Παρόλες τις φαινομενικά αντικρουόμενες απόψεις μεταξύ τους θα δεί λέει κανείς στούς διαδρόμους πώς όλοι χαριεντίζονται μεταξύ τους . Άλλωστε τα πολιτικά κόμματα δεν πλήτονται οικονομικά απο την κρίση, γιατί κυβερνητική απόφαση αύξησε κατά 30% της ετήσιας κρατικής επιχορήγησης τους η οποία απο τα 37 εκατ.ευρώ που είχε περιοριστεί θα φτάσει τελικά το 2010 στα 49 εκατ.ευρώ . Συνολικά τα πολιτικά κόμματα χρωστούν 36 εκ.ευρώ στο ελλην.δημόσιο και 245 εκ.ευρώ στις τράπεζες.
         
 Πάμε τώρα στούς βουλευτές.....
 
Το 2010 οι 300 θα μοιραστούν 42,5 εκατ.ευρώ. Συνεπώς ο μέσος όρος των μηνιαίων αποδοχών τους ανέρχεται στα 10.000 ευρώ.

Το 50% της βουλευτικής αποζημίωσης φορολογείται αυτοτελώς και μόνο το υπόλοιπο 50% προστίθεται στα τυχόν άλλα εισοδήματα. 

Περίπου 35 εκατ.ευρώ θα μοιραστούν μέσα στο 2010 οι συνταξιούχοι βουλευτές ή οι σύζυγοι των θανόντων και οι άγαμες θυγατέρες θανόντων βουλευτών.

Άλλο ένα κονδύλι 4,3 εκατ.ευρώ προορίζεται για τις συντάξεις των πρώην πρωθυπουργών.

Ολοι γνωρίζουμε ότι για κατοχύρωση βουλευτικής σύνταξης απαιτούνται μόλις 4 χρόνια θητεία ενώ πρίν το 1993 συνταξιοδοτούνται απο τα 55 χρόνια. Ο σαρωτικός νόμος για το ασφαλιστικό δεν άγγιξε στο ελάχιστο τούς επαγγελματίες της πολιτικής.

 Οι συνταξιούχοι  βουλευτές είναι οι μοναδικοί Έλληνες που έχουν την δυνατότητα να λαμβάνουν παράλληλα και δεύτερη σύνταξη απο το επάγγελμα που ασκούσαν εφόσον δεν εργάζονται στο δημόσιο ή και τρίτη στην περίπτωση που ήταν συνδικαλιστές πρώην δήμαρχοι ή πρώην Νομάρχες (χορηγίες).
                               
Θέλετε και άλλο ....πάμε...!!

Όσοι βουλευτές είναι άνω των 65 χρόνων λαμβάνουν ταυτόχρονα και βουλευτική αποζημίωση και βουλευτική σύνταξη.

Μέσα στην τριετία 2010-2012 υπολογίζεται απο το Γεν.Λογιστήριο του Κράτους ότι μπορεί να δοθούν στου συνταξ.βουλευτές άλλα περίπου 80 εκατ.ευρώ που διεκδικούν αναδρομικά λόγω των αναδρομικών αυξήσεων που πήραν πρόσφατα οι δικαστές (έχουν πάρει ήδη το 25% ενώ το άλλο 75% θα καταβληθεί το Μάιο του 2011) όταν η άλλη πληγή των Ελλήνων οι δικαστές αύξησαν τούς μισθούς τους κατά περίπου 80%.

Είναι πάγια μέθοδος των συνταξ.βουλευτών όταν οι ανώτεροι δικαστικοί διεκδικούν και δικαιώνονται να ακολουθούν και αυτοί τον ίδιο δρόμο και να τα παίρνουν.

Εχει και άλλο αν δεν κουραστήκατε...!!         

Τα 300 καμάρια μας δεν πληρώνουν ούτε το κινητό τους καθώς δικαιούνται ένα κινητό τηλ.μέχρι 200 ευρώ μηνιαίως οκτώ σταθερές γραμμές τηλεφωνίας (μέχρι 12.000 ευρώ) αυτοκίνητο (το μισθώνει η βουλή με λίζινγκ) δωρεάν διαμονή σε κεντρικό ξενοδοχείο για τούς βουλευτές της επαρχίας (70 ευρώ ημερησίως) γραφείο εκτός βουλής γραφική ύλη ταχυδρομική ατέλεια, ατελώς και στις μετακινήσεις με λεωφορεία, σιδηρόδρομο και ακτοπλοϊα καθώς και 52 αεροπορικά εισιτήρια μετ' επιστροφής για τον νομό τους, εφόσον είναι 200χλμ απο την Αθήνα.
         
Έχουν την δυνατότητα λήψης άτοκων δανείων απο την Βουλή και χαμηλότοκα απο τις τράπεζες. Και βέβαια κάθε βουλευτής έχει στην υπηρεσία του 4 δημοσίους υπαλλ.αποσπασμένους κα μετακλητούς καθώς και έναν επιστημονικό συνεργάτη ο οποίος πληρώνεται απο την βουλή ...δηλ. 300 βουλευτές + 300 συνεργάτες.....!!
πλήρωνε κορόιδο Έλληνα τούς ειδήμονες που πτώχευσαν την χώρα...
              
Οι υπάλληλοι της βουλής...
Δεν φτάνουν λέει οι καρέκλες...
           
Εκτός απο τούς 1200 αποσπασμένους δημ. υπαλ. και τούς επιστημ. συνεργάτες υπάρχουν και άλλοι 1340 που έχουν προσληφθεί χωρίς διαγωνισμό (οι ημέτεροι δηλ.) στο μόνιμο προσωπικό της βουλής. Θα στοιχίσουν το 2010 στο ελλην. δημόσιο 54 εκατ. ευρώ και ο νεοπροσλαμβανόμενος με υποχρεωτική εκπαίδευση (πχ καθαρίστριες) λαμβάνει 1.900 ευρώ καθαρά μηνιαίως, Όλοι οι υπάλληλοι συνολικά το 2010 θα στοιχίσουν στο ελληνικό δημόσιο 106 εκατ.ευρώ.
      
Αποτελεί κοινό μυστικό πως δεν προσέρχονται όλοι οι υπάλληλοι στην εργασία τους διότι αν έρχονταν όλοι θα εδημιουργήτο το αδιαχώρητο καθώς δεν έχουν καρέκλα να κάτσουν. Είχα λέει ο δημοσιογράφος την ευκαιρία να δώ με τα μάτια μου ότι μόλις έβγαινε κάποιος για τσιγάρο αμέσως την θέση του στην οθόνη του κομπιούτερ ακινητοποιημένη στο facebook καταλάμβανε κάποιος άλλος. 
    
Οι δύο επιπλέον μισθοί τους δηλ ο  15ος και ο 16ος ενσωματώθηκαν τελευταία, με την μορφή επιδόματος στην βασική αποζημίωση και είναι χαρακτηριστικό ότι την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή εξαιρέθηκαν (αυτοί και όσοι προσληφθούν) απο την υποχρωτική υπαγωγή τους στον κλάδο κύριας ασφάλισης το χρεωκοπημένο δηλ ΙΚΑ- ΕΤΑΜ αυτό που θα μπούμε όλοι μας.

Συνταξιοδοτούνται από 28,5 χρόνια ενώ εμείς στα 40 χρόνια, και λαμβάνουν απο το ταμείο αρωγής της βουλής ΕΦΑΠΑΞ ίσο με δύο μηνιαίους μισθούς για κάθε έτος ασφάλισης (100.000 με 150.000) ευρώ ο καθένας.
      
Επίσης απο την βουλή μισθοδοτούνται και 74 ειδικοί φρουροί (άγνωστο που υπηρετούν ) ενώ καταβάλλεται και ειδικό επίδομα σε όλους τούς αστυνομικούς που φρουρούν το Κοινοβούλιο... Στούς 70 κοινοβουλευτικούς δημοσιογράφους  έχει παραχωρηθεί προσωπικός χώρος στάθμευσης και τούς δίδεται καινούργιο laptop σε κάθε εκλογική αναμέτρηση. 

Εχουν επίσης την δυνατότητα να στέλνουν τα παιδιά τους στον εξαιρετικό παιδικό σταθμό που λειτουργεί στο υπόγειο στην μεριά του κήπου και δημιουργείται και άλλος γιατί δεν φτάνει, σε κτίριο στην Πλάκα του υπ. πολιτισμού, και βέβαια γυμνάζονται όλοι μαζί υπάλληλοι συνεργάτες βουλευτές στο άρτια εξοπλισμένο ακόμα και με χαμάμ δωρεάν γυμναστήριο με τούς εννέα γυμναστές. 
       
Ο νόμος προβλέπει ότι εάν απουσιάσει βουλευτής αδικαιολόγητα σε περισσότερες απο 5 συνεδριάσεις τον μήνα θα παρακρατείται το 1/30 του μισθού του. Στην πράξη όμως ενώ τα νομοσχέδια συζητούνται και ψηφίζονται με άδεια έδρανα ούτε ένα ευρώ δεν έχει παρακρατηθεί.
       
Κανένας έλεγχος στο πόθεν έσχες και στούς τραπεζικούς λογαριασμούς των βουλευτών ενώ οι μετοχές ετσι και αλλιώς είναι ανώνυμες. Και όπως όλοι ξέρετε τα αδικήματα τους παραγράφονται επικαλούμενοι την βουλευτική τους ασυλία και ο νέος δήθεν κανονισμός της βουλής αναφέρει ότι θα ερευνάται το αδίκημα μόνο όταν έχει σχέση με την πολιτική του δραστηριότητα.
       
 Χαρακτηριστικό  είναι ότι ένας πολίτης που μήνυσε βουλευτή για εκβιασμό τελικά μπήκε ο ίδιος φυλακή έπειτα απο αντιμήνυση που του έκανε ο βουλευτής ο οποίος λόγω της ασυλίας, ουδέποτε δικάστηκε......!!!!!! 
        
 Κάποιοι λένε σωστά να μην ψηφίζουμε τα μεγάλα κόμματα αλλά εύλογα ρωτώ μήπως σε όλα αυτά δεν είναι και οι βουλευτές των αριστερών κομμάτων που υπερασπίζονται τον φτωχό εργάτη μήπως του ΛΑΟΣ οι οικολόγοι πάνε πίσω.... ; μήπως μας δουλεύουν κανονικά ; Βγήκε έστω ένας μέσα στην οικονομική κρίση και ένα εκατομμύριο ανέργους να αρνηθεί τις υπέρογκες αυτές απολαβές και να τις καταγγείλει ; ...έχει κανείς από τούς 300 συνείδηση....;
 
Και κάτι για το μνημόνιο ...όπως όλοι φαντάζομαι γνωρίζετε, ψηφίστηκε σαν νομοσχέδιο με απαίτηση 151 ψήφους και όχι σαν διεθνής σύμβαση όπως και είναι που θέλει 180 ψήφους αλλά και την επομένη της ψηφισής του ψηφίστηκε αντισυνταγματική  τροπολογία -προσθήκη που έλεγε ότι οι συμβάσεις δανεισμού ισχύουν απο τη στιγμή της υπογραφής τους χωρίς να χρειάζεται κύρωση απο το Kοινοβούλιο ενώ το σύνταγμα προβλέπει πως καμμία προσθήκη ή τροπολογία δεν εισάγεται για συζήτηση αν δεν σχετίζεται με το κύριο αντικείμενο του νομοσχεδίου που ψηφίζεται.
                                                                        Τα συμπεράσματα δικά σας....!!

Τρελή κίνηση στη Χαλκίδος, μποτιλιαρισμένη η μισή Δεκελείας

Στις δυόμιση το μεσημέρι, η κίνηση στη Χαλκίδος και το συναφές μποτιλιάρισμα στη Δεκελείας, μετά το ύψος του Κανάκη και προς την Αχαρνών, δεν είναι είδηση. Είδηση ίσως είναι ότι το πρώτο αυτοκίνητο, πάνω στο φανάρι της Δεκελείας για να στρίψει αριστερά προς τη Χαλκίδος, περίμενε ΤΕΣΣΕΡΙΣ (4) φορές να ανάψει πράσινο, πριν βρει λίγο χώρο και καταφέρει να στρίψει αριστερά προς το γεφυράκι του Ποδονίφτη.

Είπαμε: κίνηση, αλλά όχι κι έτσι!

Η ιστορία της ψήφου των γυναικών

Κατά τους προϊστορικούς χρόνους και ιδιατέρως εδώ στην Αθήνα κατά την Μυθολογία οι γυναίκες είχαν ψήφο και μετείχαν στα κοινά. Οι κοινωνίες ήταν βαθειά μητριαρχικές.
Μια όμορφη ιστορία που διαβάζουμε στο Δυτικό αέτωμα του Παρθενώνα, πιστοποιεί θραμβευτικά αυτό το γεγονός. Είναι η πάλη, ο διαφωνισμός, μεταξύ Ποσειδώνα θεού σκληρού, πολεμοχαρούς με σύμβολο την τρίαιανα και της Αθηνάς θεάς ειρηνικής που αγαπόύσε το οικιακά έργα (“τεχνών μήτηρ”, “ευρεσίτεχνος”, “εργάνη Αθηνά”, “ταλα έργος”, “ακάματος” κ.λ.π. και την μόρφωση με σύμβολο την ελιά. Ερίζουν (φιλονικούσαν) για το ποιό όνομα θα δινόταν στην πόλη του βασιλέως Κέκροπος.

Αποφασίσθηκε να γίνει ψηφοφορία και αυτός που θα νικούσε θα έδινε το όνομά του στην πόλη αυτή και θα ήταν προστάτης και πολιούχος της.
Ξέρουμε όλοι ότι νίκησε η Αθηνά (“Πολιούχος”, “Παλλάς”, “Προναία”, “Πρόνοια”) και η πόλη ονομάστηκε “Αθήναι”(γιατί αποτελείτο από πολλούς δήμους). Ξέρετε γιατί; Γιατί οι γυναίκες είχαν ψήφο και ήταν περισσότερες ως συνήθως (τους άνδρες τους τρώμε) και νίκησαν. Η νίκη όμως αυτή ήταν πύρρειος ήτοι νίκη και ήτα μαζί γιατί ο Ποσειδών θύμωσε πολύ (έγινε μπουρλότο κοινώς) και χτυπούσε την γή με την τρίαινα και έβγαινε νερό, ανακάτωνε την θάλασσα και γινόταν τρικυμίες και χαλασμόε κόσμου. Για να τον εξευμενίσουν οι άρχοντες και ο Κέκροψ τιμώρησαν τις γυναίκες με τρείς τιμωρίες: να μην έχουν πλέον ψήφο, να χάσουν το όνομά τους (γι’ αυτό λέγονται με το όνομα του άνδρα τους η Κώσταινα, η Αλέξαινα, η Λαμπρόπλενα κ.λ.π.) και να μην είναι πολίτιδες αυτής της πόλης. Έχασαν με λίγα λόγια τα δικαιώματά τους και η Αθηνά υποχρεώνεται από μητριαρχική θεά να γίνει πατριαρχική και να κρατά ασπίδα και δόρυ.

Πέρασαν χρόνια, πέρασαν αιώνες μέχρι τον προηγούμενο αιώνα, αλλά και μέχρι πριν λίγα χρόνια που οι γυναίκες έκαναν αγώνες ατέλειωτους για να μπορούν να ψηφίζουν και να ψηφίζονται. Η πρώτη χώρα που δέχθηκε τον νόμο να εκλέγονται οι γυναίκες και να εκλέγουν είναι η Νέα Ζηλανδία το 1904 και από την Ευρώπη η πρώτη χώρα είναι η Φιλανδία το 1906. Στην Αγγλία το κίνημα των Σουφραζετών πήρε μεγάλες διαστάσεις , με απεργίες πείνας, διαδηλώσεις, ξύλο και φυλακίσεις. Η Μαίρη Γούλτονσκράφτ δημοσιεύει το βιβλίο της “Η Υπεράσπιση των Δικαιωμάτων των Γυναικών”και ξεσηκώνει θύελλα αντιδράσεων προ πάντων από την Εκκλησία και αναγκάζεται να φύγει από την Αγγλία και να καταφύγει στο Παρίσι και ο φιλόσοφος και πολιτικός Τζων Στιούαρτ Μίλλ ( 1806 – 1871) το 1868 έχασε την βουλευτική του έδρα γιατί υποστήριξε με ισχυρά επιχειρήματα στο κοινοβούλιο το δικαίωμα της ψήφου των γυναικών. Τούτο προκάλεσε την μήνι των ομοφύλων του και τον θεώρησαν προδότη του φύλου του (του ανδρικού). Σπουδαιότατο είναι το σύγγραμμά του “Η Υποταγή των Γυναικών” στο οποίο άσκησε τεράστια επιρροή η σύζυγός του Χάριετ Ταίηλορ.

Τελευταία χώρα στην Ευρώπη που δέχθηκε οι γυναίκες να εκλέγουν και να εκλέγονται είναι η Ελβετία. Σ’ ένα καντόνι μέχρι το 1980 δεν είχαν δικαίωμα ψήφου οι γυναίκες. Ακούστε τι έκαναν οι έξυπνοι άνδρες. Έβαλαν τις γυναίκες να αποφασίσουν και οι γυναίκες αποφάσισαν για τον εαυτό τους ότι δεν ήταν άξιες να εκλέγονται!
Στην Ελλάδα κατά την διάρκεια του μεσοπολέμου γίνονταν ατέλειωτες συζητήσεις και κατέληξαν ότι έπρεπε οι γυναίκες να ψηφίζουν αλλά να μην ψηφίζονται και μόνον μετά τον πόλεμον η Ελένη Σκούρα το 1952 έγινε η πρώτη γυναίκα βουλευτής στην Ελλάδα μας και αργότερα η Λίνα Τσαλδάρη η πρώτη υπουργός. ‘Ομως το 1948 ο Σύλλογος Επιστημόνων Γυναικών ( για να καταλάβετε πολύ αργότερα πρόεδρος του έγινε η Αμαλία Φλέμινγκ) αποφάνθηκε να μην εκλέγονται οι γυναίκες στη Βουλή.

Σήμερα με τις διατάξεις τις Ευρωπαϊκής Κοινότητας έχουμε τις λεγόμενες ποσοστώσεις που πολλοί κατηγορούν. Οι νέες γυναίκες δεν μπορούν ίσως να καταλάβουν γιατί τόσο δύσκολα οι μεγαλύτερες τους δέχονται να λάβουν μέρος στα κοινά και ζητήσουν πρωτοκαθεδρίες. Όταν όμως οι γυναίκες παίρνουν τα ηνία μιάς πόλης την ¨νοικοκυρεύουν¨και η συμμετοχή τους έχει αποδείξει ότι προάγουν τον πολιτισμό, τις τέχνες και τα γράμματα. Σέβονται τους νόμους, την παράδοση, το περιβάλον. Είναι γνωστό πλέον ότι η γυναικεία ευαισθησία αγκαλιάζει στοργικά παιδιά, νέους και τους ανήμπορους συμπολίτες μας. Στην Βούλα – Βουλιαγμένη – Βάρη οι γυναίκες δεν ψηφίζονται συνήθως, όπως και εσείς θα έχετε διαπιστώσει, ούτε προβάλλονται ούτε από τους δικούς τους συνδυασμούς. Ας γνωρίζουν οι πάντες ότι αυτοί χάνουν και η πόλη μας!!

Κυκλοφορεί σε λίγο το δεύτερο φύλλο της ΑΛΗΘΕΙΑΣ

Με πολύ ενδιαφέροντα θέματα του προεκλογικού αγώνα, κυκλοφορεί σε λίγη ώρα το δεύτερο φύλλο της εφημερίδας Η ΑΛΗΘΕΙΑ στη Νέα Φιλαδέλφεια- Νέα Χαλκηδόνα.

Διαβάζοντας το δεύτερο φύλλο μας, μπορείτε να βρείτε:

- Μια συγκριτική παρουσίαση των προγραμμάτων των κ.κ. Κόντου, Αποστολάκη και Τομπούλογλου.
- Την πολιτική γεωγραφία των τριών αυτών συνδυασμών
- Την παρουσία της ΠΑΕ ΑΕΚ σε εκδήλωση υποψηφίου Δημάρχου και της υφυπουργού Εργασίας σε εκδήλωση υποψήφιας δημοτικής  συμβούλου!
- Ένα άρθρο του Γιάννη Δημαρά
- Συνταγές: Πώς φτιάχνεται ένα νέο κόμμα;
- Κι ακόμα, σελίδες για την προεκλογική κίνηση των υποψηφίων, τον ελεύθερο χρόνο μας και τον αθλητισμό, με μια συνέντευξη- ποταμό του μεγάλου Κώστα Νεστορίδη για την ΑΕΚ της καρδιάς μας.

Ευαγγελινός: Έτσι προστατεύσαμε το Άλσος

Εκτεταμένη παρέμβαση έκανε ο κ. Κώστας Ευαγγελινός, δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος με το Όραμα Πόλης του Σταύρου Κόντου, αναφορικά με τον τρόπο που η διοίκηση του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας προστάτευσε κι ανέπτυξε το Άλσος την τελευταία τετραετία.

Η παρέμβαση Ευαγγελινού έγινε στην ομάδα μας στο facebook (αν δεν είστε ακόμα μέλος ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και ζητήστε να γίνετε) και γράφτηκε ως απάντηση στον συμπολίτη μας που υπογράφει με το ψευδώνυμο "κύριος Δήμαρχος". Η παρέμβαση του κ. Ευαγγελινού είναι η εξής:

Costas Evangelinos Με αφορμή τις “Δεσμεύσεις με λίγα λόγια” ένα προγραμματικό περιληπτικό κείμενο “κ. Δήμαρχε” προχωρήσατε σε κριτική της τετραετίας. Θα αναφερθώ στο κεφάλαιο ΑΛΣΟΣ και προεκλογικής περιόδου επιτρέπουσας θα ασχοληθώ και με τα άλλα κεφάλαια σύμφωνα με την πρόοδο της κριτικής σας. Λοιπόν τα καθήκοντα για το Άλσος είναι:
Η προστασία του
Η ανάπτυξή του
Για να τα πετύχεις αυτά χρειάζονται συγκεκριμένα μέτρα και δράσεις και τέτοιες έγιναν.

Ας δούμε μερικές δράσεις για την προστασία του Άλσους:

Πρέπει να υπάρχει περίφραξη, νομίζω ναι και τέτοιες βελτιώσεις έγιναν στην ανατολική και νότια πτέρυγα και νέα περίφραξη στον μετεωρολογικό σταθμό.
Πρέπει να μην υπάρχει αποθήκη καυσίμων μέσα στο Άλσος, προφανώς ναι και απομακρύνθηκε αμέσως
Πρέπει να λειτουργούν όλες οι πυροσβεστικές φωλιές, προφανώς ναι και λειτουργούν άψογα.
Πρέπει να λειτουργούν τα κανονάκια για την προφύλαξη, προφανώς ναι όπως και γίνεται κάθε βράδυ τους καλοκαιρινούς μήνες,
Πρέπει να είναι καθαρό (φρεζαρισμένο) από την χαμηλή ξερή βλάστηση. Προφανώς γεγονός που είναι η μεγαλύτερή του προστασία και αν αμφιβάλλετε ρωτήστε για τις παλιές πυρκαγιές τι έφτεξε.
Πρέπει να είναι καθαρό. Είναι καθαρό όσο ποτέ άλλοτε.
Πρέπει να υπάρχει μικρό ευέλικτο πυροσβεστικό όχημα. Αγοράστηκε και υπάρχει.
Πρέπει να υπάρχει υδροφόρα με εκτοξευτήρα. Ανακατασκευάστηκε όχημα και υπάρχει.
Πρέπει να υπάρχουν φύλακες πυρασφάλειας. Υπάρχουν.
Πρέπει να χρησιμοποιούνται οικολογικά χημικά στην λίμνη. Ναι έχει αρχίσει η χρήση των.
Πρέπει να απομακρύνονται τα άρρωστα και ξερά δέντρα. Έγινε πολλές φορές σε συνεργασία με το Δασαρχείο.
Πρέπει να απομακρύνονται ξένα στοιχεία, προφανώς ναι. Απομακρύνθηκαν (γκρεμίστηκαν) εγκαταστάσεις ζωολογικού κήπου, παλαιά δημοτικά οχήματα και κάθε ξένο υλικό. Έχει προγραμματιστεί και η κατεδάφιση και άλλων κτισμάτων.

Ας δούμε τη έγινε στον τομέα της ανάπτυξης και αξιοποίησης.

Νομίζω πως όλοι θα συμφωνήσουμε ότι τα βήματα πρέπει να γίνονται με επιστημονική τεκμηρίωση και έγκριση των αρμόδιων αρχών. Έτσι λοιπόν ο Δήμος προκήρυξε διαγωνισμό για την για την σωτηρία του Άλσους. Η μελέτη ολοκληρώθηκε και εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο με την απόφαση 316/2009.Η μελέτη εγκρίθηκε από την Διεύθυνση Δασών έγγραφο 3422/27-11-2009. Η Νομαρχία Αθηνών με ομόφωνη απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου 170/15-7-2010 αποφάσισε την ένταξη του έργου “Προστασία Διαχείριση και Ανάπλαση Άλσους Νέας Φιλαδέλφειας” προϋπολογισμού 749.000€ στο Πρόγραμμα Έργων της Νομαρχίας και την χρηματοδότηση του από τους πόρους της.

Για ενημέρωση οι επεμβάσεις κατατάσσονται στις εξής ενότητες:
Διαχείριση της βλάστησης και του οικοτόπου
Ρύθμιση θεμάτων λειτουργίας του χώρου
Εμπλουτισμός με νέες χρήσεις αναψυχής (αναδασώσεις)
Αντιπυρική προστασία και άρδευση
Θα γίνουν εμπλουτισμός εδάφους, νέες φυτεύσεις, απομάκρυνση κατασκευών που δεν συνάδουν με τον δασικό χαρακτήρα, ολοκληρωτική απομάκρυνση εγκαταστάσεων ζωολογικού κήπου, ειδικές αναδασώσεις κλπ

Ταυτόχρονα γίνονται με αυτεπιστασία από τα συνεργεία του Δήμου εργασίες για την βελτίωση της παιδικής χαράς στην είσοδο.

Έτσι λοιπόν σήμερα έχουμε μελέτη και χρήματα για το έργο. Ποτέ στο παρελθόν δεν είχαν γίνει τόσα πολλά για το Άλσος. Σήμερα υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να γίνουν περισσότερα και καλύτερα. Τώρα έχει νόημα η λειτουργία του φορέα που έχει δημιουργηθεί μια που έχει τα κατάλληλα επιστημονικά εργαλεία και τα μέσα να κάνει δουλεία.

Ευχαριστώ
Κώστας Ευαγγελινός
Δημοτικός Σύμβουλος

Στην τελική ευθεία για τις εκλογές

Αύριο το βράδι τελειώνει επίσημα ο προεκλογικός αγώνας για τις εκλογές της Αυτοδιοίκησης, που διεξάγονται την προσεχή Κυριακή. Στο διευρυμένο Δήμο Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας ολοκληρώνονται αύριο οι κεντρικές εκδηλώσεις των υποψηφίων Δημάρχων, με την ομιλία του Σταύρου Κόντου στην πλατεία Πατριάρχου (στο εκλογικό του κέντρο) και του Χάρη Τομπούλογλου στο δικό του κέντρο. Νωρίτερα, σήμερα, ο Δήμαρχος της Χαλκηδόνας Γιώργος Αποστολάκης ολοκληρώνει τις ανοικτές ομιλίες του με τη μεγάλη συγκέντρωση που ετοιμάζει στην κεντρική πλατεία της πόλης μας.

Σήμερα κυκλοφορεί και το δεύτερο φύλλο της νέας μας εφημερίδας, της ΑΛΗΘΕΙΑΣ, που έχει κεντρικό θέμα την ομοιότητα των προεκλογικών προγραμμάτων των τριών υποψηφίων Δημάρχων Κόντου, Αποστολάκη και Τομπούλογλου.