Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

H σημερινή είναι η πιο θλιβερή μέρα του χρόνου;

Μετρήθηκε στη Βρετανία, αλλά ίσως ισχύει κι εδώ, στη Φιλαδέλφεια και τη Χαλκηδόνα, στην Αθήνα γενικότερα: Η 1η Νοεμβρίου ίσως είναι η πιο θλιβερή μέρα του χρόνου για πολλούς. Η αλλαγή της ώρας που σημαίνει ότι νυχτώνει νωρίς, το κρύο που κάνει τις εξόδους δυσκολότερες και, φυσικά, η οικονομική κρίση που ταλαιπωρεί τους συμπολίτες, κάνουν αυτή τη μέρα μια από τις πιο θλιβερές όλου του χρόνου, ίσως την πιο θλιβερή.

Συμφωνείτε;

Για άλλη μια φορά η αστυνομία "ακουμπά" τρομοκράτες...

Συναγερμός έχει σημάνει στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία μετά την έκρηξη παγιδευμένου φακέλου σε εταιρεία ταχυμεταφορών στο Παγκράτι.

Αυτή την ώρα ανακρίνονται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής οι δύο συλληφθέντες, ενώ εξετάζεται και η σχέση δύο γυναικών, οι οποίες προσήχθησαν μετά την μικρής ισχύος έκρηξη.

Εις βάρος του ενός εκ των δύο συλληφθέντων εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης από το 2009 για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Φέρεται επίσης να είχε σχέση και με την επίθεση σε αμαξοστάσιο της ΕΘΕΛ στον Αγ.Δημήτριο, το  καλοκαίρι του 2009. Τότε την ευθύνη είχε αναλάβει η οργάνωση «Πύρινες Σκιές».

Ο δεύτερος μέχρι αυτή την ώρα αρνείται να δώσει τα στοιχεία του, δηλώνοντας πολιτικός κρατούμενος και αναμένεται η εξέταση των δακτυλικών αποτυπωμάτων του.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός, που εξερράγη στα χέρια υπαλλήλου της εταιρείας τραυματίζοντάς την ελαφρά, αποτελείτο από πυρίτιδα και μπαταρία. Σύμφωνα με τους πυροτεχνουργούς, ο μηχανισμός ήταν μικρής ισχύος.

Όπως έγινε γνωστό, ο ένας από τους δύο υπόπτους είχε πάει στην ίδια εταιρεία ταχυμεταφορών και την περασμένη εβδομάδα, προκειμένου να ζητήσει πληροφορίες για το πώς μπορεί να στείλει ένα δέμα.

Το πρωί της Δεύτερας πήγε και πάλι στην ίδια εταιρεία, όπου η υπάλληλος τον θυμήθηκε. Η ίδια παρέλαβε το δέμα, στο οποίο υπήρχε έντονη η μυρωδιά πυρίτιδας. Η υπάλληλος πέταξε το δέμα και εκείνη τη στιγμή σημειώθηκε η έκρηξη.

Με απόλυτη προτεραιότητα τα εργαστήρια της Αντιτρομοκρατικής εξετάζουν τα όπλα τύπου «glock» που βρέθηκαν πάνω στους δύο συλληφθέντες, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλη ενέργεια.

Αμέσως μετά την έκρηξη στην εταιρεία, σήμανε συναγερμός στην Αστυνομία και άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ εντόπισαν και συνέλαβαν τους δύο άνδρες. Και οι δύο φορούσαν περούκες και αλεξίσφαιρα γιλέκα.

Πάνω τους βρέθηκε άλλη μια παγιδευμένη επιστολή, χωρίς να έχει διευκρινιστεί ο προορισμός της, η οποία εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη.

Ένα τρίτος φάκελος βρέθηκε σε άλλη εταιρεία ταχυμεταφορών του Παγκρατίου, που είχε προορισμό την πρεσβεία της Ολλανδίας στην Αθήνα.

Ο πρώτος φάκελος είχε παραλήπτη την πρεσβεία του Μεξικού και οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο η επίθεση να σχετίζεται με επεισόδια που είχαν ξεσπάσει πριν από λίγες εβδομάδες στο Μεξικό αναμέσα στην αστυνομία και άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Μεγάλη εφημερίδα μιλάει για "ελεγχόμενη χρεοκοπία" της Ελλάδας

Η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είναι η εκ των πραγμάτων επιβεβλημένη λύση για το ελληνικό πρόβλημα εκτιμά σε σημερινό άρθρο του ο επικεφαλής του Τμήματος Διεθνών Οικονομικών Ειδήσεων, της Βρετανικής εφημερίδας Daily Telegraph, Ambrose Evans-Pritchard.
Σχολιάζοντας τις αποφάσεις της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε, ο αρθρογράφος της εφημερίδας θεωρεί ότι η Γερμανική απαίτηση για θεσμοθέτηση διαδικασίας ελεγχόμενης πτώχευσης σε κράτη-μέλη του ευρώ ήταν σωστή, αφού και οι ιδιώτες επενδυτές οφείλουν να πληρώσουν για τις εσφαλμένες επιλογές τους.
Τα μέτρα αιματηρής λιτότητας στα οποία υπόκεινται οι Έλληνες φορολογούμενοι δεν βγάζουν πουθενά, σημειώνει ο Ambrose Evans-Pritchard, καθώς το δημόσιο χρέος της χώρας θα φτάσει το 150% του ΑΕΠ, νούμερο που δεν θεωρείται διαχειρίσιμο.
Έτσι, δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος και οι μόνοι κερδισμένοι θα είναι οι δανειστές της Ελλάδας, οι οποίοι θα πάρουν πίσω τα χρήματά τους, παρότι δεν φέρθηκαν με σύνεση στις επενδυτικές τους επιλογές.

Με τη Λάρισα στο Αλκαζάρ κληρώθηκε στο κύπελο Ελλάδος η ΑΕΚ

Αρκετές εκπλήξεις περιελάμβανε η φάση των «32» του Κυπέλλου ΟΠΑΠ, με ομάδες μικρότερων κατηγοριών να περνάνε στην επόμενη φάση του θεσμού. Η κλήρωση των 16 αντιπάλων για τον επόμενο γύρο, έγινε σήμερα και η ΑΕΚ δεν στάθηκε καθόλου τυχερή, καθώς καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο της Λάρισας και μάλιστα εκτός έδρας. Σε έναν θεσμό που η Ένωση έχει ποντάρει πολλά εξαρχής, θα πρέπει για δεύτερη συνεχόμενη φορά να πάρει εκτός έδρας πρόκριση. Όπως έγινε με τον Πανθρακικό, το ίδιο θα πρέπει να συμβεί και με την ΑΕΛ. Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν στις 22 Δεκεμβρίου ή 5 Ιανουαρίου (οι οριστικές ημερομηνίες θα καθοριστούν μέσα στην εβδομάδα) και ο ηττημένος πάει... σπίτι του. Σε περίπτωση ισοπαλίας θα υπάρξει δεύτερο παιχνίδι, στο ΟΑΚΑ και αν πάλι δεν αναδειχθεί νικητής όλα θα ξεκαθαρίσουν μέσω παράτασης και της διαδικασίας των πέναλτι εν συνεχεία. Μάλιστα η ΑΕΚ υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να δώσει το παιχνίδι με την Λάρισα στο νέο γήπεδο της τελευταίας, το οποίο αναμένεται αν παραδοθεί στα τέλη του μήνα

Στο Πνευματικό Κέντρο της Χαλκηδόνας σήμερα το βράδι ο Κόντος

Σήμερα στις 8.30 το βράδι ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας και υποψήφιος Δήμαρχος του διευρυμένου Δήμου μας, Σταύρος Κόντος πραγματοποιεί ομιλία προς τους πολίτες της Χαλκηδόνας, την ψήφο των οποίων θα ζητήσει την προσεχή Κυριακή.

Η ομιλία του κ. Κόντου θα γίνει στο Πνευματικό Κέντρο της Χαλκηδόνας (οδός  Αγίων Αναργύρων 9).

Στην πλατεία Κρήτης της Νέας Χαλκηδόνας μιλάει ο Δήμαρχος της πόλης Γιώργος Αποστολάκης

Την κεντρική του εκδήλωση στην πόλη από την οποία προέρχεται, τη Νέα Χαλκηδόνα, πραγματοποιεί σήμερα στις 7 ο Δήμαρχός της και υποψήφιος για το διευρυμένο Δήμο Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας Γιώργος Αποστολάκης. Ο κ. Αποστολάκης θα μιλήσει στην πλατεία Κρήτης.

Το απόγευμα στους Απομάχους ο Τομπούλογλου

Στην πλατεία των Απομάχων μιλάει στις 8 το βράδι ο υποψήφιος Δήμαρχος Χάρης Τομπούλογλου, την ώρα που οι βασικοί του αντίπαλοι Κόντος και Αποστολάκης θα είναι στη Νέα Χαλκηδόνα. Ο καιρός αναμένεται να μην τα "χαλάσει" αλλά σε περίπτωση οποιουδήποτε προβλήματος, η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην καφετέρια της πλατείας.

Blog αναδεικνύει την εγκατάλειψη του Άλσους

Καθώς μπήκαμε, πια, στην τελευταία εβδομάδα πριν τις εκλογές, εντείνονται οι εκατέρωθεν επιθέσεις συνδυασμών προς συνδυασμούς, πολιτών προς συνδυασμούς και πολιτών προς πολίτες. Παρά ταύτα, ως τώρα ο προεκλογικός αγώνας, αν και έντονα πολωμένος, παραμένει εντός των ορίων της ευπρέπειας.

Το blog http://environmentfood.blogspot.com δημοσιεύει σήμερα φωτογραφίες που δείχνουν εγκαταλλελειμένα σημεία του Άλσους και, εξ αυτού, επιτίθεται στο συνδυασμό "Όραμα Πόλης" και τον υποψήφιο Δήμαρχο Σταύρο Κόντο.


Την ανάρτηση μπορείτε να τη βρείτε εδώ:
http://environmentfood.blogspot.com/2010/11/blog-post.html

Ιος αναστατώνει το facebook

Ένας επικίνδυνος ιός εξαπλώνεται από χθες στο facebook με μεγάλη ταχύτητα. Με τεχνικούς όρους, πρόκειται για επίθεση drive-by download στο Facebook.
Το μήνυμα προτρέπει τους χρήστες του Facebook να επισκεφθούν ένα blog, στην πλατφόρμα blogger (....blogspot.com). Όμως το blog στο οποίο κάνουν κλικ οι χρήστες, κάνει redirect (οδηγεί αυτόματα), σε ένα site με την ονομασία ...www.free-online-fotoalbum.org/2/index.html. το οποίο είναι άδειο. Περιέχει ένα μόνο link, που σας προτρέπει να κατεβάσετε ένα δήθεν άλμπουμ φωτογραφιών.
Φυσικά δεν είναι άλμπουμ φωτογραφιών, αλλά ...
ένα για εκτελέσιμο αρχείο (.exe), το οποίο απενεργεποιεί το τείχος προστασίας (firewall) των windows, και αποκτά τον έλεγχο του υπολογιστή σας.

Ο υπολογιστής σας ή το 3G κινητό σας, γίνεται zobbie ή bot, δηλαδή εν αγνοία σας στέλνει e-mails, μηνύματα στο facebook κι έτσι αρχίζουν να σας βρίζουν οι φίλοι σας!
Το κακό είναι ότι το συγκεκριμένο αρχείο κάνει μεγαλύτερη ζημιά στα κινητά τηλέφωνα που έχουν την εφαρμογή facebook. Έτσι πολλοι θα δείτε τις επόμενες ώρες στα προφίλ σας στο facebook, το μήνυμα από κάποιον φίλο σας που θα σας λέει "i got you a surprise ..." και από κάτω "Εστάλη μέσω facebook mobile".
Τι μπορείτε να κάνετε;
Προς το παρόν, δεν μπορούμε να σας βοηθήσουμε. Στείλαμε στο facebook και στη google (blogger) μηνύματα και περιμένουμε κι εμείς...
Αυτό όμως που πρέπει να κάνετε και σας το είπαμε χιλιάδες φορές, είναι:
1) να μην ανοίγετε ποτέ άγνωστα αρχεία, να μην επισκέπτεστε άγνωστους ιστότοπους και
2) να έχετε αποθηκευμένη στα αγαπημένα σας την ενότητα "Απάτες" του taxalia, την οποία να επισκέπτεστε τακτικά, γιατί σε αυτή, οι συνεργάτες του taxalia, που παρακολουθούν μέρα-νύχτα το ιντερνετ, βάζουν όλες τις καινούριες απάτες που σκάνε μύτη.

Καλό μήνα!

Νοέμβριος από σήμερα το πρωί, ο μήνας που μας πηγαίνει προς τα Χριστούγεννα, προς την καρδιά του χειμώνα, ο μήνας που θα αναδείξει τη νέα δημοτική αρχή στο νέο Δήμο Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας.

Τόσους λόγους έχουμε, αλλά κι αν δεν τους είχαμε, πάλι θα σας ευχόμασταν ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ.

Χάσαμε την ευκαιρία, όχι το πρωτάθλημα

Η ΑΕΚ υπέκυψε στον "κακό της δαίμονα" τον Πανιώνιο κι έχασε με 1-0 στη Νέα Σμύρνη, μένοντας 5 βαθμούς πίσω από την κορυφή. Χάθηκε η ευκαρία να πλησιάσουμε τους πρωτοπόρους, σε καμία όμως περίπτωση δεν χάθηκε το πρωτάθλημα. Η ΑΕΚ έχε ιαξιόλογο έμψυχο υλικό, μαχητική και αποτελεσματική διοίκηση κι έναν προπονητή διεθνών προδιαγραφών, ο οποίος φαίνεται εξαρχής ότι έχει κερδίσει τους παίκτες.
Το πρωτάθλημα έχει ακόμα πολύ δρόμο. και η ΑΕΚ είναι μέσα σε όλους της τους στόχους.