Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Άρχισαν τα κολπάκια;

Σήμερα το πρωί άρχισε η απεργία των εργαζομένων στα ΕΛΠΕ, σήμερα το απόγευμα είδαμε την πρώτη πινακίδα σε πρατήριο καυσίμων της πόλης μας. Ελπίζουμε να... αποκαταστθεί γρήγορα η έλλειψη, γιατί καπέλα δεν θα δεχτούμε. Οι

Παραδοσιακό κρεοπωλείο ΔΙΟΝΥΣΗΣ- Παράδοση και στο χώρο σας!

Περάστε από το Παραδοσιακό Κρεοπωλείο ΔΙΟΝΥΣΗΣ, Καισαρείας 27 στην πλατεία Κωνσταντινουπόλεως (τηλ. 2102527286). Εκεί θα βρείτε κρέατα πρώτης ποιότητος: Χαρακτηριστικά: Ρολό κοτόπουλο, ρολό χοιρινό, γιούλμπασι χοιρινό, γιούλμπασι μοσχάρι, κοντοσούβλι χοιρινό, σουβλάκι χοιρινό και κοτόπουλο, μπιφτέκια μοσχαρίσια, ρολλό κιμά, κεμπαπ, σεφταλιές, αρνάκια και

Για τους οπαδούς του Kickboxing

Άμεσα οφέλη από το kickboxing:

  • Απώλεια περιττού βάρους

    Επιταχύνετε τον μεταβολισμό σας, πετυχαίνοντας ασταμάτητο κάψιμο περιττού λίπους.
  • Μυϊκή ενδυνάμωση

    Για μακρύτερους και πιο

Σαν σήμερα

1912: Το Θιβέτ γίνεται για πρώτη φορά με τη βία επαρχία της Κίνας.
1913: Ο ανθυπολοχαγός Εμμανουήλ Αργυρόπουλος, πιλοτάροντας ένα «Μπλεριό 11», χάνει τη ζωή του, λόγω πτώσης του αεροσκάφους του. Είναι ο πρώτος νεκρός της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας.
1919: Το θωρηκτό Αβέρωφ εισέρχεται θριαμβευτικά στο λιμάνι της Σμύρνης. 50.000 άνθρωποι το υποδέχονται στην προκυμαία.
1949: Δώδεκα έθνη υπογράφουν τη Διακήρυξη του Βορείου Ατλαντικού, δημιουργώντας το ΝΑΤΟ.
1968: Η ΑΕΚ στέφεται Κυπελλούχος Ευρώπης στο μπάσκετ και γίνεται η πρώτη ελληνική ομάδα που καταφέρνει κάτι τέτοιο. Νικά στο Παναθηναϊκό Στάδιο τη Σλάβια Πράγας με 89-82, ενώπιον

Αλαβάνος: Όλη η Αριστερά μαζί...

Με την πρόταση «όλη η Αριστερά σε ενιαίο μετωπικό ψηφοδέλτιο» έκλεισε τις εργασίες της Πανελλαδικής Σύσκεψης του «Μετώπου» ο πρόεδρος του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής Αλέκος Αλαβάνος την Κυριακή.
Στις εργασίες της Πανελλαδικής Σύσκεψης του «Μετώπου» συμμετείχαν 400 άτομα, ενώ παραβρέθηκε και χαιρέτησε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από τους Π.Λαφαζάνη, Τ.Μαστρογιαννόπουλο, Γ.Μπανιά, καθώς και

Τρόικα: Δεν θα δείξουμε επιείκεια...

Φτάνουν σήμερα στην Αθήνα και πιάνουν δουλειά από αύριο, σύμφωνα με τα λεγόμενα του εκπροσώπου τύπου του επιτρόπου Ρεν, τα μέλη της “τεχνικής αποστολής” της Κομισιόν και του ΔΝΤ που θα προετοιμάσουν τις συναντήσεις της “κανονικής” Τρόικας την επόμενη εβδομάδα.
Στο επίκεντρο των συναντήσεων με τους παράγοντες του υπουργείου οικονομικών θα βρεθούν οι αποκλίσεις των εκτιμήσεων για το έλλειμμα του 2010, η πορεία των εσόδων στο πρώτο κομμάτι του 2011, η προετοιμασία του λεγόμενου “μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού πλαισίου” και το πλάνο των αποκρατικοποιήσεων.
Προτού όμως οι Τόμσεν και Ντε Ρόουζε συναντηθούν με

Με 9% καλπάζει η τουρκική οικονομία

Στο 9% καταγράφεται το ποσοστό ανάπτυξης της τουρκικής οικονομίας. Ο υπουργός Προεδρίας Μπουλέντ Αρίντς συνέκρινε την πορεία ανάπτυξης της τουρκικής οικονομίας με την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, την Ευρώπη αλλά και τις ΗΠΑ, δίνοντας έμφαση στην αναπτυξιακή δυναμική της τουρκικής οικονομίας.
Προς την κατεύθυνση αυτή, η κυβέρνηση Ερντογάν υλοποιεί

Κουβέλης: Δεν συνεργαζόμαστε με το ΠΑΣΟΚ

"Ο διάλογος, αν δεν έχει το στοιχείο της αμφίδρομης επικοινωνίας, γίνεται ακρόαση και μονόλογος και τελικά δεν προσφέρει στην κοινωνία", ήταν η απάντηση του Φώτη Κουβέλη στην πρόταση διαλόγου που απηύθυνε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στην Δημοκρατική Αριστερά την περασμένη Πέμπτη στο συνέδριο του κόμματος.
Συνοψίζοντας απόψε τις εργασίες του συνεδρίου ο κ. Κουβέλης άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι η Δημοκρατική Αριστερά καταθέτει προτάσεις για την αντιμετώπιση προβλημάτων που όμως δεν έχουν εισακουστεί. Απαντώντας σε τοποθετήσεις συνέδρων, ο κ. Κουβέλης δήλωσε απερίφραστα ότι δεν υπάρχουν προϋποθέσεις συνεργασίας με το κυβερνών κόμμα και κατηγόρησε όσους διαδίδουν το αντίθετο ότι

Ανάλυση: Η φρεναπάτη της λιτότητας

Του Paul Krugman
"Η κυβέρνηση της Πορτογαλίας έχει μόλις διολισθήσει σε μία έντονη αντιπαράθεση γύρω από τα προτεινόμενα μέτρα λιτότητας. Οι αποδόσεις των ιρλανδικών ομολόγων ξεπέρασαν για πρώτη φορά το 10%. Και η βρετανική κυβέρνηση έχει μόλις αναθεωρήσει προς τα κάτω τις προβλέψεις για την οικονομική ανάπτυξη, και προς τα πάνω για τα ελλείμματα.
Τι το κοινό έχουν οι παρακάτω εξελίξεις; Αποδεικνύουν ότι η περιστολή δαπανών σε περίοδο υψηλής ανεργίας είναι λανθασμένη. Οι υπέρμαχοι της λιτότητας προέβλεπαν ότι η περιστολή δαπανών θα έφερνε γρήγορα αποτελέσματα υπό τη μορφή της αυξανόμενης εμπιστοσύνης και ότι οι αρνητικές συνέπειες σε ανάπτυξη και θέσεις εργασίας θα ήταν, αν όχι ανύπαρκτες, σίγουρα πάντως λίγες. Έκαναν λάθος. Και δυστυχώς αυτόν

Στις 5.30 η κηδεία του Ανδρέα Μόσχου


Αύριο το απόγευμα η κηδεία του Ανδρέα Μόσχου

Αύριο το απόγευμα στις 5.30 φίλοι, γνωστοί και συμπολίτες θα αποχαιρετίσουμε το συμπαθή Ανδρέα Μόσχο, που μας άφησε ξαφνικά χθες το βράδι, προδομένος από την καρδιά του.

Δεν θα προσφέρω τη συνενοχή που μου ζητούν, λέει ο Σαμαράς

"Μας ζητούν συνενοχή. Δεν θα την προσφέρουμε" τονίζει στην Καθημερινή της Κυριακής, ο Αντώνης Σαμαράς αποκλείοντας το ενδεχόμενο για συναίνεση με την πολιτική της κυβέρνησης για την οικονομία.
Ο πρόεδρος της ΝΔ επαναλαμβάνει πως δεν πρόκειται να δεχθεί συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ αλλά ούτε και λογικές περί "κυβερνήσεων προσωπικοτήτων" αφήνοντας εμμέσως αιχμές για μεροληπτική ενημέρωση και στρέβλωση της εικόνας για τα εσωκομματικά της ΝΔ από Μέσα Ενημέρωσης με αφορμή τα όσα ακούστηκαν γύρω από τη λειτουργία του κόμματος και τον τρόπο λήψης των αποφάσεων.
Ο Αντώνης Σαμαράς, χωρίς να

Απεβίωσε και ο Τάσος Ζωγράφος

«Η ζωή είναι ένα απέραντο σκηνικό. Κάποιοι το βιώνουν σαν ταινία και κάποιοι άλλοι, οι πιο μελοδραματικοί, σαν θέατρο. O Θεός κάνει πάντα το τελικό μοντάζ» είχε πει κάποτε ο Τάσος Ζωγράφος που άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα σήμερα στο νοσοκομείο Καρδίτσας όπου νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα.
Ήταν ένας από τους σημαντικότερους σκηνογράφους του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου. Επιμελήθηκε τα σκηνικά και τα κοστούμια σε τουλάχιστον 200 ταινίες και 150 θεατρικά έργα. Ξεκίνησε δίπλα στον Γιάννη Τσαρούχη τη δεκαετία του '40 ενώ η γνωριμία του με τον Νίκο Κούνδουρο στη

Συνεδριάζει στις 17 Απριλίου το τοπικό ΠΑΣΟΚ


Η Τοπική Οργάνωση ΠΑ.ΣΟ.Κ. Νέας Φιλαδέλφειας σας καλεί σε Γενική Συνέλευση, η οποία έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 17 Απριλίου, στις 11.00 πμ., στο Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελληνισμού της Διασποράς ''Ανδρέας Παπανδρέου'' (οδός Δεκελείας 152 & Ατταλείας).
Η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί  εν όψει της Εθνικής Προγραμματικής Συνδιάσκεψης που θα συγκληθεί στις 3 Σεπτεμβρίου 2011, με κύριο στόχο το κυβερνών κόμμα να

Θλιβερή είδηση ο θάνατος του Ανδρέα Μόσχου

Ένας από τους πιο συμπαθείς συμπολίτες μας, με πολυετή θητεία στην Αυτοδιοίκηση αλλά και στα κοινωνικά δρώμενα της πόλης, παλιός αντιδήμαρχος και για πολλά χρόνια δημοτικός σύμβουλος δεν είναι πια μαζί μας. Ο Ανδρέας Μόσχος απεβίωσε χθες αργά το βράδι λόγω καρδιολογικών προβλημάτων, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο Μοσχος αισθάνθηκε ξαφνική αδιαθεσία όταν έκανε "ποδήλατο" (το γνωστό μηχάνημα που πολλοί έχουν σπίτι τους για γυμναστική) και μετά από λίγο κατέληξε. Για κάθε νέα πληροφορία θα σας ενημερώσουμε

Ετοιμάζεται πολιτική λύση στη Λιβύη με συμμετοχή ης Ελλάδας;

Πολιτική λύση με τερματισμό των επιθέσεων, αλλά και με ατιμωρησία για τον Μουαμάρ Καντάφι περιλαμβάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση που μετέφερε ο απεσταλμένος του Λίβυου ηγέτη στον Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.
Η συνάντηση του κ. Παπανδρέου με τον απεσταλμένο του Καντάφι- εκτελούντα χρέη υπουργού Εξωτερικών- Αμπντουλάτι Ομπεϊντι έγινε παρουσία του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Έλληνας πρωθυπουργός ξεκαθάρισε για μια ακόμα φορά στον απεσταλμένο του Λίβυου ηγέτη ότι η πολιτική λύση μετά την κατάπαυση του πυρός δεν μπορεί να περιλαμβάνει τον

Μειώσεις μισθών έως και 30%

Μειώσεις μισθών έως και 30% σχεδιάζει η κυβέρνηση με την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου στο Δημόσιο από την 1η Ιουλίου.
Σύμφωνα με την «Ελευθεροτυπία», στο πλαίσιο της εξοικονόμησης 1 δισ. ευρώ τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών σχεδιάζουν την ενσωμάτωση στο μισθολόγιο του περικομμένου δώρου Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόματος αδείας (500, 250 και 250 ευρώ αντίστοιχα).
Ακόμη, σχεδιάζουν την κατάργηση 53 επιδομάτων που λαμβάνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι ανάλογα με την κατηγορία και την ειδικότητά τους. Στόχος της κυβέρνησης είναι η περικοπή τους κατά 2,7 δισ. ευρώ, ήτοι κατά 45% περίπου. Πλέον θα διατηρηθούν μόνον το οικογενειακό επίδομα, το επίδομα ειδικών συνθηκών, στο οποίο εντάσσεται και το ανθυγιεινό επίδομα και το επίδομα θέσης για εκείνους τους υπαλλήλους που κατέχουν θέσεις ευθύνης. Το κίνητρο απόδοσης, θα μετεξελιχθεί σε επίδομα παραγωγικότητας.
Η χορήγησή του θα είναι εφικτή υπό την προϋπόθεση ότι

Πιο εύκολα από σήμερα ιδρύονται επιχειρήσεις- μακάρι να κλείνουν πιο δύσκολα...

Ενεργοποιείται τη Δευτέρα η «Υπηρεσία Μιας Στάσης» που θα επιτρέπει την ίδρυση εμπορικών εταιρειών εντός μιας ημέρας και από ένα μόνο σημείο.
Το νέο μοντέλο αδειοδότησης των επιχειρήσεων στηρίζεται στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) και σε ένα δίκτυο (οne stop shop) που περιλαμβάνει 59 καταστήματα εμπορικών επιμελητηρίων, 3.200 συμβολαιογραφικά γραφεία και στην επόμενη φάση 52 επιλεγμένα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών. Εκεί θα διεκπεραιώνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες που απαιτούνται για να αποκτήσουν οι εμπορικές εταιρείες νομική προσωπικότητα και οικονομική δραστηριότητα.
Σύμφωνα με το