Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Ο Κόντος απελευθερώνει τους πολίτες που τον ακολούθησαν

Μετά από ελεύθερη διατύπωση απόψεων από όποιον εκ των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του Οράματος Πόλης ήθελε να τοποθετηθεί, αναμένουμε σε λίγο μια ανακοίνωση από το συνδυασμό του Σταύρου Κόντου, η οποία:

- Θα παραδέχεται επίσημα την ήττα της πρώτης Κυριακής, πριν γίνει η ανακήρυξη των υποψηφιοτήτων επίσημα,

- Θα τονίζει ότι ο συνδυασμός δέχθηκε πολλές επιθέσεις χωρίς αντίκρυσμα, οι οποίες είχαν απήχηση στην τοπική κοινωνία και

- Θα απελευθερώνει τους πολίτες που τον στήριξαν στις 7 Νοεμβρίου, ασκώντας αρνητική κριτική και στους δυο συνδυασμούς που πέρασαν στον β' γύρο

Το τοπικό ΚΚΕ μεταξύ αποχής και...

Είναι γνωστό ότι πανελλαδικά το ΚΚΕ, πιστό στο δόγμα "πέντε κόμματα, δυο πολιτικές" δεν στοιχίζεται πίσω από κανέναν υποψήφιο στο β' γύρο, αν ο δικός του υποψήφιος έχει αποκλειστεί από τον α' γύρο.

Αν και η επίσημη θέση του ΚΚΕ και στη Φιλαδέλφεια- Χαλκηδόνα φαίνεται να είναι αυτή, ωστόσο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΙ οι τοπικοί κομμουνιστές που στο δεύτερο γύρο θα πάνε στην κάλπη και θα ψηφίσουν για Δήμαρχο.

Τι θα ψηφίσουν; Εμείς ξέρουμε... Εσείς;

Μια διακριτική παρουσία...

Ήταν στο εκλογικό κέντρο της Νέας Προοπτικής από την πρώτη μέρα που έγινε γνωστό το τραγικό γεγονός. Μόνος. Χωρίς συνοδείες. Μιλούσε με όλους εκεί, χωρίς φωνές, χωρίς δάκρυα, με την ψυχραιμία του γιατρού, με τη νηφαλιότητα του έμπειρου στην πολιτική. Ήταν και στην εκκλησία. Μόνος. Χωρίς συνοδείες.

Πάμε, τώρα, λίγο προς τα πίσω: όταν αποφάσισε να "δαγκώσει", κατεβαίνοντας αυτόνομα στις εκλογές, κατέγραψε -όπως γράφαμε στο πρώτο φύλλο της έντυπης ΑΛΗΘΕΙΑΣ- ένα ποσοστό που καθόρισε αποφασιστικά τις περαιτέρω εξελίξεις.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο γιατρός Θανάσης Μάλλιος είναι σημαντική μονάδα στην τοπική μας κοινωνία...

Σε αναμονή η πλευρά Κόντου

Αναμένοντας την ανακήρυξη των υποψηφίων για τη δεύτερη Κυριακή, ο συνδυασμός Οραμα Πόλης του σημερινού Δημάρχου Φιλαδέλφειας Σταύρου Κόντου εκτιμά αυτή την περίοδο τις επιπτώσεις της εκλογής της Έφης Γαϊτανά- Αποστολάκη στη θέση της επικεφαλής του συνδυασμού Νέα Προοπτική.

Πλευρά Τομπούλογλου: Πραγματικός μας αντίπαλος είναι ο κύριος Γρετζελιάς!

Κατά το τελευταίο τριήμερο είναι σαφές ότι ο Χάρης Τομπούλογλου είναι εξαιρετικά προσεκτικός στο χειρισμό της προεκλογικής εκστρατείας, όπως αυτή διαμορφώθηκε μετά τον τραγικό θάνατο του Γιώργου Αποστολάκη (ο ίδιος ο κ. Τομπούλογλου έβγαλε μια ανακοίνωση την οποία δημοσιεύσαμε αυτολεξί).

Παράλληλα, το περιβάλλον του συνδυασμού του, υποστηρίζει ότι αντίπαλος την προσεχή Κυριακή ΔΕΝ είναι η κυρία Έφη Γαϊτανά- Αποστολάκη, αλλά πραγματικός αντίπαλος στην κάλπη είναι ο πρώην Δήμαρχος Φιλαδέλφειας Παντελής Γρετζελιάς, ο οποίος οργάνωσε όλη αυτή τη μεθόδευση, προκειμένου να διοικεί το Δήμο από το παρασκήνιο.

Υπάρχει σε εξέλιξη μια προσπάθεια από το συνδυασμό "Καλημέρα Όμορφη Πόλη" αυτή η πλατφόρμα να διοχετευθεί σε όλη τη Φιλαδέλφεια και τη Χαλκηδόνα.

Ο Γιώργος Αποστολάκης τραγουδάει Γιώργο Νταλάρα

Είναι στην τελευταία του Πρωτομαγιά, το Μάιο του 2010 στη Νέα Χαλκηδόνα

http://www.youtube.com/watch?feature=share&hl=el&v=rD9Koczm8X8

Τι κρύβει η ηρεμία;

Ηρεμία, πολύ ηρεμία αυτή την ώρα στο κέντρο της πόλης. Τα τρία εκλογικά κέντρα έχουν λίγο κόσμο (περισσότερο από όλους το εκλογικό κέντρο του Χάρη Τομπούλογλου) και υπάρχει μια χαλαρότητα μετά από ένα τετραήμερο καταιγιστικών εξελίξεων. Ο πολύς κόσμος φαίνεται ότι αποφεύγει να εκτεθεί, -είναι κι εργάσιμη μέρα σήμερα το απόγευμα- κι ίσως προσπαθεί να κατανοήσει τι σημαίνουν όλα όσα εξελίχθηκαν στην πόλη από το βράδυ της Κυριακής, όταν τα αποτελέσματα κατέγραψαν τις τοπικές δυνάμεις. Μεσολάβησε η οριακή υπεροχή Τομπούλογλου έναντι του Σταύρου Κόντου, η τραγική εξέλιξη του θανάτου του Γιώργου Αποστολάκη και η χθεσινή απόφαση του συνδυασμού Νέα Προοπτική για τοποθέτηση της χήρας του, Εύης Γαϊτανά στη θέση της υποψήφιας Δημάρχου. Πολλές και κρίσιμες εξελίξεις σε πολύ λίγες ημέρες, κι ο κόσμος θέλει πίστωση χρόνου να "χωνέψει" τα γεγονότα και να προσδιορίσει τη στάση του την Κυριακή που έρχεται. Να δούμε τι θα "γεννήσει" η ηρεμία...

Απορία αναγνώστη

Αγαπητοί συντάκτες του blog «η αλήθεια»

Πρώτα απ' όλα καλημέρα, όσο καλή μπορεί να είναι μια μέρα σαν αυτή, μετά την κηδεία του δημάρχου Νέας Χαλκηδόνας, αείμνηστου πλέον Γιώργου Αποστολάκη, τον οποίο είχα την τύχη να γνωρίζω προσωπικά τα 8 τελευταία χρόνια.

Αφορμή γι' αυτή την επιστολή (ή μάλλον γι' αυτό το e-mail) είναι μια σκέψη που με κατατρώει από χθες το βράδυ, όταν πληροφορήθηκα από την ηλεκτρονική σας έκδοση την επιλογή της κας Γαϊτανά ως επικεφαλής του συνδυασμού «νέα προοπτική».

Όπως όλοι γνωρίζουμε, επί της ουσίας ψηφίζουμε δήμαρχο και κατά δεύτερον συνδυασμό. Ο νόμος σαφώς δίνει το δικαίωμα σε περιπτώσεις όπως η δική μας να τεθεί επικεφαλής κάποιος εκτός συνδυασμού. Όμως πόσο σωστό και δεοντολογικό είναι κάτι τέτοιο;

Μήπως το σωστότερο θα ήταν να γίνουν ξανά εκλογές από την αρχή; Εννοώ από την πρώτη Κυριακή.

Με εκτίμηση
Σωτήρης Βασιλόπουλος

Στις 7 το βράδι της Παρασκευής η συγκέντρωση της Νέας Προοπτικής

Για αύριο, Παρασκευή, το βράδυ στις 7 έχει προγραμματιστεί η συγκέντρωση της Νέας Προοπτικής, ενόψει των εκλογών του β' γύρου. Εκεί η νέα επικεφαλής του συνδυασμού Έφη Γαϊτανά- Αποστολάκη θα συναντηθεί με πολίτες και δημότες της Φιλαδέλφειας και της Χαλκηδόνας. Δεν θα γίνει η κλασική συγκέντρωση με ομιλία και εξέδρα, απλώς θα υπάρξει μια διαδικασία διαλόγου, καθώς ο συνδυασμός πορεύεται -όπως είναι φυσικό- στις μεθαυριανές εκλογές μέσα στο πένθος για την απώλεια του αείμνηστου Γιώργου Αποστολάκη.

Έψαξε για ρόλο το ΠΑΣΟΚ

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, το ΠΑΣΟΚ δεν έμεινε αδιάφορο στις εξελίξεις που σημειώθηκαν στη Φιλαδέλφειας και τη Χαλκηδόνα κατά το τελευταίο 4ήμερο. Από τη μια μεριά ο αποκλεισμός του Σταύρου Κόντου, που είχε το επίσημο "χρίσμα" του κυβερνώντος κόμματος, από το β' γύρο κι από την άλλη ο αιφνίδιος θάνατος του αείμνηστου Γιώργου Αποστολάκη δημιούργησαν ένα κενό που τράβηξε την προσοχή της Ιπποκράτους.

Οι πληροφορίες μας επιμένουν ότι στο τραπέζι έπεσαν δυο ή τρία ονόματα στελεχών του ΠΑΣΟΚ, νυν και πρώην βουλευτών, που θα μπορούσαν να τεθούν επικεφαλής της Νέας Προοπτικής. Ο κύριος λόγος που η εξέλιξη αυτή αποφεύχθηκε ήταν ο διακομματικός χαρακτήρας του συνδυασμού, η ενότητα του οποίου θα διαταρασσόταν αν έμπαινε επικεφαλής ένας νυν ή πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ- ή και άλλου κόμματος, φυσικά.

Φαίνεται πως τα κεντρικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ αντελήφθησαν την αξία του αντεπιχειρήματος και δεν επέμειναν, με δεδομένο πως η χήρα του Αποστολάκη, η Έφη Γαϊτανά είχε ήδη αποδεχθεί να τεθεί εκείνη επικεφαλής του συνδυασμού.