Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Αυτό θα πει παγκοσμιοποίηση: Πακέτο με παγιδευμένα εκρηκτικά και στο γραφείο της Μέρκελ!

Πακέτο παγιδευμένο με εκρηκτική ύλη εντοπίστηκε το απόγευμα της Τρίτης στο γραφείο της Γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ. Ως αποστολέας εμφανίζεται το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με πληροφορίες γερμανικών μέσων, ενώ φέρεται να περιείχε τον ίδιο μηχανισμό με αυτόν που εντοπίστηκε στα πακέτα-βόμβα στην Αθήνα.

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας έχουν ληφθεί στο κτίριο της γερμανικής πρεσβείας στο Βερολίνο.

Το παγιδευμένο δέμα εξουδετερώθηκε από τις αστυνομικές Αρχές και κατά πληροφορίες γερμανικών μέσων περιείχε τον ίδιο μηχανισμό που εντοπίστηκε στα πακέτα-βόμβα που εστάλησαν στην Αθήνα. Η εταιρεία που παρέδωσε το δέμα στην καγκελαρία είναι η UPS ενώ η εκρηκτική ύλη φέρεται να ήταν πυρίτιδα.

Γερμανοί αξιωματούχοι αναφέρουν ότι ο μηχανισμός δεν ήταν σχεδιασμένος για να σκοτώσει, αλλά θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό ή πυρκαγιά. Οι γερμανικές Αρχές, μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο, προχώρησαν σε έλεγχο της αλληλογραφίας στην Καγκελαρία έπειτα από σχετική ειδοποίηση ενώ το κτίριο της καγκελαρίας δεν χρειάστηκε να εκκενωθεί.

Το πακέτο έφθασε στη γερμανική καγκελαρία περίπου στις 13:00 (14:00 ώρα Ελλάδος). Η ίδια η Άνγκελα Μέρκελ δεν βρίσκεται στην καγκελαρία, καθώς πραγματοποιεί επίσκεψη στο Βέλγιο.

Σύμφωνα με τον Γερμανό κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέφεν Ζάιμπερτ, το πακέτο εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια ενός ελέγχου ρουτίνας στο ταχυδρομείο και οι αξιωματούχοι κάλεσαν αμέσως την αστυνομία.

«Ένα ύποπτο πακέτο βρέθηκε στο ταχυδρομείο της καγκελαρίας. Δεν μπορεί να αποκλειστεί η πιθανότητα το πακέτο να περιέχει εκρηκτικά. Η έρευνα συνεχίζεται. Κανείς δεν έχει τραυματιστεί» είχε δηλώσει νωρίτερα ο Στέφεν Ζάιμπερτ, ενώ η καγκελαρία σκοπεύει να κάνει σχετικές ανακοινώσεις αργότερα το απόγευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου