Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Συγνώμη, να κάνω μια ερώτηση;

Επειδή θεωρώ ότι η εικόνα διχασμού, την οποία έδωσε η πλειοψηφία στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο είναι εξέλιξη πολύ σημαντικότερη από όσο πιστεύουν ορισμένα στελέχη της δημοτικής μας ζωής -συμπολίτευσης κι αντιπολίτευσης...- θα ήθελα να διατυπώσω άλλο ένα ερώτημα.

Θυμίζω πρώτα -άλλωστε είναι γνωστό- ότι υπήρξε μια ομάδα δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας που αρνήθηκαν στη μυστική ψηφοφορία να στηρίξουν την επιλογή της δημάρχου κι επικεφαλής του συνδυασμού, Εφης Γαϊτανά- Αποστολάκη, και αποφάσισαν να συνταχθούν με τις επιλογές του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Παντελή Γρετζελιά. Έτσι, όπως σαφώς προκύπτει από την ανάγνωση των αποτελεσμάτων στις
τρεις ψηφοφορίες, την επιλογή της δημάρχου στήριξαν δώδεκα δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας και του προέδρου του ΔΣ επτά.

Η εικόνα της Νέας Προοπτικής έχει πληγεί σοβαρά στα μάτια της κοινής γνώμης. Επίσης έχει πληγεί η προσπάθεια που γινόταν όλο αυτό το διάστημα, από τις εκλογές μέχρι τώρα, να στηριχτεί η δήμαρχος στην δική της μεγάλη προσπάθεια να ανταποκριθεί σε ένα ρόλο, ο οποίος της δόθηκε υπό συνθήκες απρόσμενες για τους πολλούς, τραγικές για την ίδια. Θυμίζω επίσης ότι βασικός, αν όχι μοναδικός παράγων που επέβαλε τη λύση της Έφης Γαϊτανά- Αποστολάκη ως διαδόχου του Γιώργου Αποστολάκη, ήταν ο Παντελής Γρετζελιάς, ο οποίος πρωταγωνίστησε στην κατασκεή της εικόνας που έδωσε η Νέα Προοπτική το βράδι της περασμένης Δευτέρας.

Και τώρα να θέσω το ερώτημα: Σε περίπου τρία χρόνια έχουμε και πάλι δημοτικές εκλογές. Ποιος υποψήφιος Δήμαρχος θα δεχτεί να συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιό του μια ομάδα (την ομάδα Γρετζελιά), η οποία δείχνει ότι στην πρώτη διαφωνία της με τις επιλογές του επικεφαλής του συνδυασμού, προχωρεί σε δικό της δρόμο και υπονομεύει τη δυνατότητα της πλειοψηφίας να ασκήσει τη διοίκηση που σχεδιάζει; Ποιος υποψήφιος δήμαρχος, ποιος επικεφαλής συνδυασμού θα ήθελε μετά τη Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2011, να επωάσει στους κόλπους του συνδυασμού του μια ομάδα έτοιμη να τα κάνει λαμπόγυαλο, αν τα μέλη της ή ο de facto ηγέτης της, δεν συμφωνεί με τις επιλογές του επικεφαλής;

Η απάντηση στα ερωτήματα αυτά, θα αποδείξει και ποιοι πραγματικά είναι οι ηττημένοι της περασμένης Δευτέρας...

44 σχόλια:

  1. Eukoli erotisi!
    Kanenas! Isos omos igithoun monoi tous mia omada!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η πραγματικότητα είναι ότι όσοι κατά καιρούς διαφώνησαν έγιναν περιζήτητοι από τους άλλους συνδυασμούς, και πρωτοστάτησαν στις εξελίξεις!
    Όσοι έγιναν "αντάρτες" του Γρετζελιά για να μην πάμε πιο πίσω, βρήκαν φιλόξενη στέγη στους άλλους συνδυασμούς ή έκαναν καινούριους συνδυασμούς! Το ίδιο έγινε με τους αντάρτες του Αδαμόπουλου! Το ίδιο με του Κόντου!
    Για παράδειγμα ο Χωρινός και ο Κότσιρας είναι αντάρτες του Κόντου! Ο Χωρινός είναι και του Γρετζελιά δυο φορές!
    Τα παραδείγματα είναι πάμπολλα να μην τα αναφέρω ένα-ένα...

    ΤΟ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΑΝΤΑΡΤΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ!

    Οπότε μην ανησυχείτε γι΄ αυτό...

    Άλλη ανησυχία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να κάνω και εγώ δύο ερωτήσεις ;

    1. Τι θα γίνει αν 10 Μαρτίου έχουμε καμιά εκπληξούλα;

    2. Τι θα γίνει αν υπάρξει σημαντική διαφωνία σε θέμα που χρειάζεται 20 ψήφους για να περάσει στο ΔΣ; Καλή και ζωντανή η αντιπαράθεση και μέσα στο συνδυασμό, αλλά αν δεν μπορείς να περάσεις θέματα στο ΔΣ από το πρώτο εξάμηνο, κάνεις εκλογές και βγαίνουν πανηγυρικά οι Σταυροχαρούληδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @10.54
    Ελπίζω ότι αστειεύεστε, αγαπητέ. Εδώ δεν μιλάμε για ένα πρόσωπο που διαφώνησε με μια δημοτική παράταξη, διαχώρισε τη θέση του κι αργότερα πήγε σε μια άλλη. Εδώ μιλάμε για μια ΟΜΑΔΑ που κάνει επίδειξη δύναμης και κάνει την πλειοψηφία να ΜΗΝ είναι πλειοψηφία, δηλαδή ΑΛΛΟΙΩΝΕΙ το νόημα της λαϊκής εντολής του Νοεμβρίου. Αν τα ονόματα που αναφέρατε -μπορώ να σκεφτώ κι άλλα...- αλλάξουν παράταξη για τους δικούς τους λόγους, έχουν την ευθύνη ο καθένας για τον εαυτό του. Εδώ μιλάμε για μια οργανωμένη προσπάθεια υπονόμευσης των αποφάσεων της επικεφαλής του συνδυασμού. Δεν πήρα απάντηση στο ερώτημα ΠΟΙΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΔΕΧΤΕΙ ΣΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΤΟΥ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ -όχι ένα άτομο, εδώ μιλάμε για ομάδα- ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΤΟΝ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΟΥΣ ΔΙΑΦΩΝΙΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Prepi na minoun 3.5 xronia na ftharoun oloi na telionoume.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. έλα ντε, ποιός?

    Πέστε μας όμως και εσείς πρώτα,
    αυτήν την ερώτηση γιατί δεν την κάνατε στους υποψήφιους ή στους Συμβούλους της παράταξης που τώρα διοικεί, πριν εντάξουν τον Γρετζελιά στην ομάδα τους?

    Τώρα ανακαλύψατε ότι ο Γρετζελιάς, έχει αυτό το μειονέκτημα?

    Τότε δεν τον ξέρατε τον Γρετζελιά?
    Μήπως ήταν καλοί οι ψήφοι που θα έφερνε, αλλά δεν ήταν καλή η προ-ιστορία του?

    Πέστε μας με ειλικρίνεια, ποιός ήταν ο λόγος που εντάχθηκε τότε στην ομάδα της Διοίκησης?

    Και μετά θα πούμε και εμείς για την μελλοντική ερώτηση που θέτετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ego sou egrapsa mia apantisi prin! eipa kanenas alla den tin evales! giati?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τίποτε από αυτά που ανησυχούν... δεν θα γίνει!
    Απλά η δήμαρχος πλέον θα αναλάβει να εκτελεί τα καθήκοντα της κατά τις συνεδριάσεις και να απαντά στις ερωτήσεις...
    Όσο κι όπως μπορεί και νομίζει! Τα γελάκια, τα μυστικά και τα αστειάκια της τελευταίας συνεδρίασης με τον Πρόεδρο να τα ξεχάσουμε!
    Και κομμένα τα μισάωρα για τσιγάρο στην διπλανή αίθουσα!
    Ως επικεφαλής δε και του συνδυασμού θα εισηγείται τα θέματα στην ομάδα και θα διευθύνει την συζήτηση!
    Ζητήματα συνείδησης υπάρχουν και προφανώς θα υπάρξουν...
    Όπως και απώλειες πόρων που διαφορετικά θα κατευθύνονταν στα ταμεία του δήμου... και κλείσιμο θυρών...
    Αν συνεχίσει να δυσκολεύεται ακόμη τότε οφείλει για λόγους ευθιξίας να παραιτηθεί!
    Δεν είναι ο δήμος άσυλο ούτε φιλανθρωπικό ίδρυμα… να πληρώνει αδρά για μη προσφερόμενες υπηρεσίες ή μηδέν παραγωγικότητα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @βλαχιώτης
    Πρώτον, εγώ δεν είμαι διοίκηση, είμαι μέσο ενημέρωσης και χώρος διαλόγου. Αρα τέτοιες απαντήσεις δεν μπορώ να δώσω. Δεύτερον, κωλύομαι να πάω να ρωτήσω τον Αποστολάκη με ποια κριτήρια δόμησε το συνδυασμό του. Τρίτον, τότε δεν υπήρχα ως blog.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. efh krata gera opos kai o arxhgos mas (tora hrthe h ora na patisis sta pathmata tou giorgou!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ αλήθεια

    Δεν εννοούσα εσάς να μου δώσετε απάντηση.
    Κάποιον που να εκπροσωπεί την παράταξη της Διοίκησης.

    Όσο για τον Αποστολάκη, ναι, είναι λίγο δύσκολο.
    Εκτός αν τον ρωτήσουμε όταν πάμε εμείς εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @βλαχιώτης
    Φιλοδοξώ να αργήσω να τον πετύχω σε κανένα στενάκι του άλλου κόσμου. Σας εύχομαι ολοψύχως το ίδιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @11.06
    Προφανώς είσαι ο 10.53. Μου ήλθε με καθυστέρηση στο μέιλ. Ο δαίμων της τεχνολογίας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Einai ksekatharo oti iparxi filodoksia apo Kantareli gia tin dimarxia se 3 xronia! Aytoi tha pane kai mazi tou. Apla kanane to lathos na dimiourgisoun provlima toso noris. Tha to dimiourgousan etsi kai allios! Tora to exoune metaniosi alla ine arga!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αν υποψιαστώ ότι θα ζήσουμε πάλι την ίδια ιστορία που κόστισε στην Νέα Χαλκηδόνα την πραγματική αξιοποίηση του Στρατιωτικού Εργοσταστίου, όταν ο συγχωρεμένος Αποστολάκης τα έσπασε με τον Δήμαρχο τότε Παπαμικρούλη αλλά δεν παραιτήθηκε (οπότε και τίποτα δεν προχώρησε στην πόλη μας για κάποια χρόνια), θα φάω τις κοτσίδες μου.
    Αυτό το κακό με την ιστορία που επαναλαμβάνεται, πώς μπορούμε να το καταπολεμήσουμε άραγε;
    Μακάρι οι φόβοι σου να είναι αστήρικτοι και ο τρόπος που ερμήνευσες τα αποτελέσματα του τελευταίου δημοτικού συμβουλίου Διαμαντή, να είναι λανθασμένος. Μακάρι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αλήθεια, καθόλου δεν αστειεύομαι!
    Όλοι έλεγαν ότι τον Γρετζελιά δεν θα τον έβαζε κανείς στον συνδυασμό του! Τελικά μπήκε από τους πρώτους και με άνεση! Ο Μποσινάκος ο πιο πιστός συνεργάτης του για 4 χρόνια βρέθηκε υποψήφιος στον Τομπούλογλου σε μια νύχτα!
    Ο Μπόβος από τους πιο πιστούς συνεργάτες του, να μην αναφερθώ σε άλλους επίσης αυτή την στιγμή δεν είναι στην ομάδα του… Εσείς για πόσο νομίζετε;;;
    Η ομάδα που λέτε σήμερα έχει αυτή την σύνθεση, αύριο άλλη…
    Το ίδιο θα γίνει και σύντομα σε αυτό που λέτε ομάδα της δημάρχου! Ποιος σας είπε ότι είναι 12 μπετόν αρμέ; Κάθε άλλο και καλό είναι να μην κοροϊδεύουν μερικοί την δήμαρχο και νομίζει πως είναι δήμαρχος με ομάδα 12 ατόμων!
    Ποιος σας είπε ότι η κ. Γαϊτανά θα αντέξει για πολύ χωρίς την στήριξη του Προέδρου της!
    Και μόνο οι συνεργάτες που επιλέγει αποδεικνύουν ότι δεν γνωρίζει και δεν ξέρει να διαλέγει συνεργάτες!
    Τα ανάλογα σφάλματα παρουσιάζει στις συμμαχίες που κάνει και για την ακρίβεια την οδηγούν γιατί η ίδια δεν ξέρει να ξεχωρίσει τίποτε!
    Το τελευταίο που θα ήθελα να σας πω είναι πως αυτό που λέτε τώρα ομάδα Γρετζελιά και μειοψηφία, άνετα μπορεί να εξελιχθεί σε επόμενη δημοτική πλειοψηφία! Γιατί δεν είναι μόνο αυτό… όπως γνωρίζετε… καθώς είναι το πιο ομοιογενές κομμάτι της πλειοψηφίας αλλά και το πιο μεγάλο ως ομάδα και το πιο συμπαγές!
    Άλλοι είναι εκείνοι που πρέπει να αναζητήσουν στέγη και στήριξη…
    Για ξανασκεφτείτε αυτά που σας λέω…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @11.33
    Αν εννοείτε ότι θα κατέβει μόνος του την επόμενη φορά, ερωτώ γιατί δεν κατέβηκε τώρα; Αν γίνει αυτό που λέτε, αν δηλαδή η ομάδα αυτή -με αλλαγές, σε αυτό έχετε δίκιο νομίζω- κατέβε αυτόνομη στις επόμενες κλεογές, μπορεί το νικητή των εκλογών εκείνων να μην τον γνωρίζουμε, είναι όμως πλέον ή βέβαιον ότι γνωρίζουμε τον ηττημένο...

    @11.23
    Δεν είναι κακό ένας άνθρωπος να έχει φιλοδοξίες... Μην το ενοχοποιήσουμε κι αυτό. Οι φιλοδοξίες των νέων παιδιών, καλές είναι, έστω και ως δοκιμή. Οι φιλοδοξίες των γέρων να καθορίζουν εσαεί, είτε από το προσκήνιο, είτε από το παρασκήνιο τα τεκταινόμενα σε έναν τόπο είναι το πρόβλημα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @11.33

    Σταμάτα πια κοπέλα μου το πήραμε το μήνυμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. prin ligo mathame oti xousein karavias kantarelhs papalouka kotsiras eixane nikterino simvoulio sto spiti tou xousein.(efh arxise na tous petas porta siga siga autoi den sevontai tipota)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Τα παραπάνω ισχύουν μόνο για το 2011

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμε 10:54 (αναφέρομαι στον πρώτο όπως εμφανίζονται)

    Δυσκολεύομαι να καταλάβω την ορολογία που χρησιμοποιείς. Μάλλον ξεχνάς ότι πρόκειται για δημοτικούς συνδυασμούς πολιτών και όχι ιδεολογικά κόμματα. Άρα πως μπορούμε να μιλάμε για «αντάρτες»;
    Στην εποχή μας που τα κομματικά δεσμά αφορούν όλο και λιγότερους ανθρώπους, η ίδια η κοινωνία έχει μια κινητικότητα η οποία αντανακλάται και στις τοπικές εκλογές.
    Τι σημαίνει αντάρτες του Γρετζελιά ή του Κόντου ή του Αδαμόπουλου;
    Οι δημοτικοί συνδυασμοί συγκροτούνται στη βάση κοινών προγραμματικών αντιλήψεων για τα τοπικά θέματα και, γιατί όχι, στη βάση προσωπικών σχέσεων.
    Για τον λόγο αυτό, όλες οι δημοτικές παρατάξεις (πλην ΚΚΕ) είναι πολυσυλλεκτικές και συνυπάρχουν σ΄αυτές άνθρωποι με διαφορετική πολιτική προέλευση και αντίληψη.
    Ας μην υπερβάλλουμε λοιπόν, φανταζόμενοι σκληρές κομματικές ή παραταξιακές γραμμές, ταύτιση πολιτικού λόγου, κοινή πολιτική συμπεριφορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Εγώ ένα ξέρω να πω. Έχετε φάει τα λυσακά σας με τον Γρετζελιά (τον οποίο προσωπικά ποτέ δεν έχω ψηφίσει) αλλά ο άνθρωπος είναι μακράν το πιο πολιτικό ον της περιοχής. Εκτός όλων των άλλων, μπορεί να είχε και έχει έναν μεγαλοϊδεατισμό, αλλά αυτός ο μεγαλοϊδεατισμός ήταν δημιουργικότατος για την πόλη. Αυτό αποδείχθηκε άλλωστε συγκρίνοντας τη θητεία του με τις 2 κωμικοτραγικές 4ετίες Αδαμόπουλου & Κόντου, οι οποίες για να μην ξεχνιόμαστε φέρουν ανεξίτηλη τη σφραγίδα της στήριξης του Χάρη Τομπούλογλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Mα τότε θα έπρεπε προσπερό να κατέβαιναν όλοι σε ένα συνδυασμό γιατί έχουν τόσο ίδια προγράμματα που μόνο η νομή της εξουσίας μπορεί να τους χωρίζει!
    Άρα δεν έχουν ουσιαστικές διαφορές και συνεπώς το ομάδα δεν λέει ούτε καθορίζει τιποτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @1.22
    Φοβερή ανάλυση... Μα ποια είσαι; Η... δομή είσαι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αγαπητέ Ανώνυμε 1:35

    Όπως κάθε πολιτικό κόμμα, επιβιώνει μόνο αν υπάρχει χώρος γι΄αυτό στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό, έτσι και κάθε τοπικός συνδυασμός υπάρχει γιατί υπάρχει χώρος γι΄αυτόν στο τοπικό πολιτικό σκηνικό.
    Αν υπάρχουν συνδυασμοί με ταυτόσημα προγράμματα, τότε, ασφαλώς, δεν επιβιώνουν όλοι.
    Συνήθως παραμένουν εκείνοι που έχουν τα περισσότερα «αναγνωρίσιμα» πρόσωπα.
    Εκτός αυτού, υπάρχει και το κριτήριο της «προσωπικής χημείας».
    Είναι γεγονός ότι άνθρωποι από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, μπορούν και επικοινωνούν καλύτερα μεταξύ τους, παρά με άτομα του ιδίου πολιτικού/κομματικού χωρου.
    Γενικώς, λοιπόν, η ώσμωση αυτή παράγει συλλογικά μορφώματα, όπως οι δημοτικοί συνδυασμοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @1.47
    Επειδή μάλλον έχεις πρόβλημα με τα ελληνικά, άνοιξε ένα λεξικό και διάβασε τι σημαίνει ανάλυση και τι διαπίστωση. Εσύ πάντως ούτε ανάλυση ούτε διαπίστωση είσαι σε θέση να κάνεις κατά πως φαίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @ 1.22
    καλά πως δεν το ψήφισες δεν παίζατε 2σταυρία?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. @ανώνυμος 1.22

    Δεν είναι η Δομή αγαπητέ, μάλλον για απόφοιτος(η) Παντείου μου κάνει. Και κοίτα ανώνυμη (;) 11.33, 1.22. 1.47, μη μας λες ότι δεν έχεις ψηφίσει ποτέ τον Παντελή, γιατί με τέτοιο διθύραμβο μάλλον έχεις αφίσα στο δωμάτιό σου.

    Έτσι κι αλλιώς οι αναλύσεις σου και οι διαπιστώσεις σου είναι υποκειμενικές λόγω της εγγύτητας με το άτομο που στηρίζεις και εξαιτίας της ασυγκράτητης συναισθηματικής σου φόρτισης που εν μέρει δικαιολογείται από το μικρό της ηλικίας σου, όχι όμως από την ευθύνη που σου έχει ανατεθεί από την πλειοψηφία του κόσμου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ο ΓΡΕΤΖΕΛΙΑΣ ΝΟΜΙΖΕ ΠΩΣ Η ΓΑΙΤΑΝΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΘΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΚΥΝΑΓΕ, ΕΠΕΙΔΗ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟ. ΑΜ ΔΕ! ΤΩΡΑ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΛΟΙ (ΚΑΙ Ο ΓΡΕΤΖΕΛΙΑΣ) ΠΩΣ Η ΓΑΙΤΑΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΠΑΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΓΡΕΤΖΕΛΙΑΔΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΛΑΘΗ! ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΛΑΘΗ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ Ο ΜΑΚΑΡΙΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΠΟΥ ΣΥΜΠΕΡΙΕΛΑΒΕ ΤΟΥΣ ΓΡΕΤΖΕΛΙΑΔΕΣ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. @3:31 μ.μ.

    Βρε όπως κι αν τα λες, με μικρά, με κεφαλαία, με Γρετζελιάδες ή χωρίς, το ίδιο πράμα μας λες και σε έχει καταλάβει πολύς κόσμος εδώ μέσα. Αντί να αναρωτιέσαι γιατί οι Σταυροχαρούληδες δεν κάνουν κανένα σχόλιο και απλά μας βλέπουν να φαγωνόμαστε και το απολαμβάνουν, κάθεσαι και προσπαθείς να βρεις διαφορετικούς τρόπους να μας πείσεις ότι για όλα φταίει η Δήμαρχος χωρίς να καρφώνεσαι. Αν έχεις πρόβλημα, μπορείς νομίζω να της το πεις και να της το δείξεις και ευθέως, όπως άλλωστε έκανες και τη Δευτέρα το βράδυ. Μέτρα όμως μέχρι το 10 μέχρι να ξαναπαντήσεις την επόμενη φορά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Αγαπητέ διαχειριστή του blog

    Επέλεξες να αναδείξεις ένα θέμα, χρησιμοποιώντας πομπώδεις χαρακτηρισμούς και αυθαίρετα συμπεράσματα, το οποίο κάποιος με σχετική εμπειρία στα κοινά, θα το θεωρούσε ως γεγονός όχι μείζονος σημασίας.
    Το ότι Δημοτικοί Σύμβουλοι, ψήφισαν κατά συνείδηση, το ότι δεν τέθηκε θέμα «πειθαρχίας» από την Δήμαρχο-επικεφαλής του συνδυασμού, ίσως να δείχνει μια νέα προσέγγιση στα πράγματα.
    Μια διαφορετική αντίληψη σε ό,τι αφορά την πολυσυλλεκτική λειτουργία, την συνεργασία μεταξύ ανθρώπων με διαφορετικές πολιτικές κουλτούρες.
    Κάνεις λόγο για «ομάδα Γρετζελιά». Τι σε κάνει να βλέπεις χαρακτηριστικά ομάδας, σε μια περίπτωση όπου συνέπεσε η επιλογή κάποιων ανθρώπων σε ένα πρόσωπο;
    Νομίζω, λοιπόν, αγαπητέ Διαμαντή, ότι βιάζεσαι να βγάλεις συμπεράσματα.
    Άσε το χρόνο να δείξει αν πράγματι υπάρχει «ομάδα Γρετζελιά» η ομάδα οποιουδήποτε άλλου.
    Η Δήμαρχος, δεν υπέστη καμία ήττα, ούτε επλήγη το προφιλ της. Η γυναίκα, δεν προσποιείται, δεν είναι «δήθεν». Βγάζει αυτό που είναι.
    Και δικαιούται το χρόνο της (που φυσικά έχει λογικά όρια).
    θεωρώ, ότι η διαφορετικότητα που εμφανίστηκε στην συγκεκριμένη περίπτωση, δεν αποτελεί οιωνό για την μελλοντική πορεία της Δημοτικής Αρχής.
    Άλλωστε υπάρχει το πρόγραμμα του συνδυασμού, το οποίο έτυχε της έγκρισης των συμπολιτών μας, και το οποίο τους ενώνει όλους, καθώς είναι και πάνω από όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. @prοspero
    Προφανώς δεν έχω ούτε σχετική εμπειρία στα κοινά, ενώ εσύ μάλλον τη διαθέτεις σε τόνους. οκ ως εδώ.
    "Ίσως" δείχνει νέα προσέγγιση κάτι που ΔΕΝ συνέβη -τι στην ευχή; όλοι "κατά συνείδηση" από τους 15 κατέληξαν στους Μαγκλάρα οι μεν και Βασταρδή οι δε; Πολύ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ είναι αυτή η συνείδηση, αλλά είπαμε, εσύ την έχεις φάει με το κουτάλι την πολιτική εμείς όχι, άρα εσύ ξέρεις, τέλος.
    Τι με κάνει να βλέπω χαρακτηριστικά ομάδας σε μια ομοιόμορφη συμπεριφορά στην κάλπη υπέρ ΕΝΟΣ μόνο προσπωόυ (Βασταρδής) από τους 15; Έλα ντε βρε prospero, κι εγώ αναρωτιέμαι, πώς το έβγαλα αυτό το ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ συμπέρασμα;;;
    Η Δήμαρχος, λες, δεν υπέστη καμία ήττα, σωστάααα, θα ηττάτο αν είχε εκλεγεί ο Μαγκλάρας, τώρα δεν υπέστη τίποτα, πάλι δίκιο έχεις.
    Τέλος, και μια μικρή ανησυχία να είχαμε για το ορθό των παρατηρήσεών σου (είπαμε: η απειρία μας...) μας την εξαλείφει πλήρως το επιχείρημα ότι το πρόγραμμα τους ενώνει όλους. Ευτυχώς!
    Ευχαριστώ πολύ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. @prospero
    Η αδυναμία μου να αντιληφθώ οτιδήποτε γύρω μου, με οδήγησε σε προφανές λάθος: Όταν έλεγα "15" στο προηγούμενο σχόλιό μου, εννοούσα φυσικά τους "20" (προς το παρόν...) της Νέας Προοπτικής. Σόρι, που θάλεγε και ο Κάμερον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. αλήθεια

    ... μα ακριβώς επειδή γνωρίζω την εμπειρία σου στα κοινά και σέβομαι την πολιτική σου αντίληψη, απορώ με τον τρόπο παρουσίασης του θέματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. @prospero
    Ναι, αλλά επί της ουσίας του σχολίου μου, δεν βλέπω τίποτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. εεεε ... Διαμαντή,
    σώνει και καλά να δεχθώ ότι υπάρχει "ομάδα Γρετζελιά";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Αγαπητή αλήθεια, γιατί να δεχτούμε το ενδεχόμενο της ομάδας Γρετζελιά και όχι να είναι παιχνιδάκι τακτικής ώστε να μην υπάρχει Συμπαραστάτης στα πόδια τους;

    Έτσι και στάχτη στα μάτια της αντιπολίτευσης ρίχνουν, που χαίρεται για τη διαφαινόμενη διάσπαση και το στόχο τους πετυχαίνουν, που είναι να μην έχει ο πολίτης τρόπο να αντιταχθεί σε μελλοντικές ατασταλείες τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. 8.33 δυο πράγματα με εμποδίζουν να προσχωρήσω στην άποψή σου. Πρώτον, η μη ύπαρξη συμπαραστάτη δεν σημάινει καθόλου πιθανές συγκαλύψεις. Υπάρχουν 1000 τρόποι να βγουν αυτές στο φως, εφόσον υπάρξουν. Δεύτερον, η εικόνα της πλειοψηφίας τρώθηκε σημαντικά σε μια κρίσιμη περίοδο. Με δεδομένο ότι η τύχη της ένστασης δεν έχει γίνει γνωστή, αναρωτιέμαι γιατί ΤΏΡΑ να στήσουν μια τέτοια σκηνοθεσία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. λοιπον κοριτσακια και αγορακια της νεας προοπτικης μαζεψτε τα κουβαδακια σας και σπιτι. τελος τα παιχνιδια με την παραταξη που ο ιδρυτης της εδωσε την ζωη του γι αυτην. σηκωστε τα μανικια και στρωθειτε στην δουλεια γιατι πρωτα εμεις οι ψηφοφοροι σας θα σας ζητησουμε ευθυνες. σοβαρευτειτε και μην το παιζετε καποιοι τζαμπα μαγκες γιατι θα μαζευτουμε ολοι εμεις σε κανενα συμβουλιο και θα πεσει πολυ κραξιμο.
    πιστοι φιλοι του Γιωργου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ακόμη δεν αντιληφτήκατε τι συμβαίνει!

    Θα αντιληφτείτε σύντομα όταν κάθε κατεργάρης θα πάει στον πάγκο του...

    Κοντός ψαλμός αλληλούια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ανωνυμε 7:37

    Με την τελευταία σου φράση επιβεβαιώνεις την στενότατη (και πολύ επικίνδυνη) σχέση του επικεφαλής σας και της κλίκας του με την εκκλησία.
    Θα έλεγα όμως, ότι πριν 3 μήνες κάθε κατεργάρης πήγε στον πάγκο του.
    Σε 3,5 χρόνια περίπου τα ξαναλέμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. prospero αν δεν καταλαβαίνεις μην μιλάς...

    Στην Νέα Προοπτική ανήκω!
    Και αναφέρομαι σε όσους επιχειρούν για ιδιοτελείς σκοπούς να παρουσιάσουν ψευδώς μια εικόνα διχασμού της παράταξης ή ότι όλα τα κάνει μόνη της η Δήμαρχος...

    Ε, λοιπόν αυτοί είναι οι κατεργάρηδες που θα πάνε στον πάγκο τους σύντομα και το παραμύθι θα τελειώσει...

    Αν κάποιος ξέρει κάποιο, έστω ένα γεγονός, σύγκρουσης στο εσωτερικό της παράταξης ας βγει να το πει!
    Μην δημιουργούμε φαντάσματα για να βολέψουμε τους εαυτούς μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Διαμαντή, μπορεί να έχεις δίκιο στην αρχική συο παρατήρηση, αλλά αντί ν' ασχολούμαστε με το τι θα γίνει στην επόμενη προεκλογική περίοδο δεν θα ήταν πιο παραγωγικό να ασχολούμαστε με το παρόν και τα τρέχοντα προβλήματα;

    Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι οι δυνατότητες των δήμων σήμερα, και μετά τον Καλλικράτη, είναι μηδαμινές. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να γίνονται προσπάθειες όμως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή