Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Παλαιά χρέη στα Νομικά Πρόσωπα παρουσιάζει η νέα διοίκηση του Δήμου

Το δήλωσε το Δημοτικό Συμβούλιο ο Πρόεδρος του Ενιαίου Φορέα Δράσεων Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας Νίκος Παπανικολάου. «Αν  σε δυο μήνες δεν πληρώσω τους προμηθευτές δεν θα μου πουλάνε τίποτα.»  Πνευματικά Κέντρα, Αθλητικοί Οργανισμοί, ΚΑΠΗ, Προσχολική Αγωγή και Φιλαρμονική που συνενώθηκαν, χρωστούν πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ. Μετά τη σύνταξη των προϋπολογισμών του Δήμου και του Ενιαίου Φορέα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα η αποπληρωμή τους, καθώς η υπομονή των επαγγελματιών εξαντλείται και δικαιολογημένα αφού η
αγορά περνά μια από τις δυσκολότερες στιγμές των τελευταίων 50 χρόνων.

18 σχόλια:

  1. Ola auta einai xreh mono ths filadelfeias??? Kati mou leei oti ta foumara pou mas petagan gia ta ugih oikonomika tis Xalkidonas htan proeklogika tertipia gia na ufarpaksoun thn psifo mas... Ta legame kapoioi alla pou mualo...

    Telika o Ellinas thelei to DNT tou!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προετοιμασία λιτότητας είναι,
    μη τήρησης προγραμματικών δεσμεύσεων,
    κλίματος για ενδεχόμενη επανάληψη εκλογών,
    προβολής ότι καθαρίζει για τον συνδυασμό άρα μπορεί και σε πιο καίριο πόστο να αναλάβει...
    και η κλασσική διαδρομή των επελθόντων σωτήρων για τους απελθόντες σωτήρες...

    υγ. και πιο ΔΝΤ μας λες ανώνυμε 6.32΄ αφού ένας βασικός λόγος που δεν υπάρχουν λεφτά αλλά χρέη είναι το ΔΝΤ και οι περικοπές που έγιναν εξαιτίας του στους ΟΤΑ!
    Άλλο θέμα είναι ότι πολιτικά πρόσωπα που υιοθετούν ή αποσιωπούν τις πολιτικές αιτίες που παράγουν παρόμοια προβλήματα δεν μιλάνε γιατί τότε θα έπρεπε να διεκδικήσουν πόρους ή να αλλάξουν πολιτική τοποθέτηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προετοιμασία λιτότητας είναι,
    μη τήρησης προγραμματικών δεσμεύσεων,
    κλίματος για ενδεχόμενη επανάληψη εκλογών,
    προβολής ότι καθαρίζει για τον συνδυασμό άρα μπορεί και σε πιο καίριο πόστο να αναλάβει...
    και η κλασσική διαδρομή των επελθόντων σωτήρων για τους απελθόντες σωτήρες...

    υγ. και πιο ΔΝΤ μας λες ανώνυμε 6.32΄ αφού ένας βασικός λόγος που δεν υπάρχουν λεφτά αλλά χρέη είναι το ΔΝΤ και οι περικοπές που έγιναν εξαιτίας του στους ΟΤΑ!
    Άλλο θέμα είναι ότι πολιτικά πρόσωπα που υιοθετούν ή αποσιωπούν τις πολιτικές αιτίες που παράγουν παρόμοια προβλήματα δεν μιλάνε γιατί τότε θα έπρεπε να διεκδικήσουν πόρους ή να αλλάξουν πολιτική τοποθέτηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πλάκα μας κάνεις ? που ζείς ... δεν έμαθες ? αν όχι , ρώτα πόσα χρωστάει ο "κάτω" Δήμος !!!
    Κ τι έκανε ο κόσμος , πήρε αυτούς που στην ουσία χρέωσαν το "κάτω" Δήμο κ τους έβαλε να εξυγιάνουν κ τους δύο ... χαχαχα....πολύ γέλιο !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμε 6:50
    Οι περικοπές στους ΟΤΑ δεν έγιναν εξαιτίας του ΔΝΤ. Έγιναν γιατί το ελληνικό κράτος δεν είχε λεφτά ούτε για τις τρέχουσες υποχρεώσεις (μισθούς, συντάξεις, κλπ)και βγήκε με τον δίσκο της ζητιανιάς για να δανειστεί. Και ως γνωστόν, όποιος δανείζει, θέτει όρους και θέλει να εξασφαλίσει ότι θα πάρει τα χρήματά του πίσω.
    Δεν ξέρω αν είσαι άσχετος με αυτά ή αν επίτηδες αποκρύπτεις την αλήθεια.
    Πάντως το ΔΝΤ είναι η μόνη ελπίδα για την χώρα αυτή, μήπως κατόπιν της πίεσης αναγκαστεί και αλλάξει τις αναχρονιστικές δομές της.
    Αφήστε, λοιπόν, τα συνθήματα και κοιτάξτε την πραγματικότητα κατά πρόσωπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. K.PAPANIKOLAOY KAI H XALKHDONA XRWSTAEI SE PROMHTHEYTES KAI SE EPAGGELMATIES KAI EINAI APO PERISI TO XREOS!!!!!!MH 3EXNAME TA DIKA MAS(sas).....FTANEI PIA NA PIPILAS MIA KARAMELA KAI NA LES MONO GIA THN FILADELFEIAAA!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τα νομικά πρόσωπα της Χαλκηδόνας είτε χρωστούν ελάχιστα (δεκάδες και όχι εκατοντάδες χιλιάδες €), είτε έχουν και πλεόνασμα. Υπάρχουν δύο πιπίλες που πιπιλάει η αντιπολίτευση :

    1η πιπίλα : Είχε χρέη και η Χαλκηδόνα.
    Απάντηση στην 1η πιπίλα : Τα χρέη είναι τα τρέχοντα και φάινονται όσο εξοφλούνται επιταγές κ.λ.π., δεν είναι παλαιά ανεξόφλητα. Επίσης ότι δανειακό υπάρχει ήταν από δάνεια επί Παπαμικρούλη, γι' αυτό φαίνονται σαν χρέος. Επί 4ετίας Αποστολάκη δεν πάρθηκε δάνειο, μόνο κάποια leasing που νομίζω πως έχουν τελειώσει κιόλας.

    2η πιπίλα : Προσλήψεις συμβασιούχων.
    Απάντηση στη 2η πιπίλα : Τεχνηέντως φαίνεται ότι έγιναν προσλήψεις ημετέρων, ενώ στην πραγματικότητα ήταν ο μόνος τρόπος (όπως κάθε χρόνο) να υπάρξει φύλαξη του άλσους κατά τους θερινούς μήνες. Άρα κατι που γίνεται επί σειρά ετών και είναι απαραίτητο, μην το χρησιμοποιείτε για αντιπολίτευση.

    Όσον αφορά τη μη τήρηση δεσμεύσεων, κάποιοι δεν ξέρουν τι σημαίνει Καλλικράτης και πόσες υποχρεώσεις υπάρχουν. Οι δεσμεύσεις πρέπει και θα τηρηθούν.

    PS : Θέλω να δω τι θα δουν τα μάτια μου και τι θα ακούν τα αφτιά μου μέχρι τις 10/03/2011...
    Πόση χολή πια βρε παιδί μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. apo egirh pigi mathame oti ta apotelesmata apo thn enstash tha einai thetika......... trexate podarakia mou na mhn sas x...o k.... sas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Απάντηση στο 21/02/11 8:56 π.μ.

    Μολών λαβέ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σε κλίμακα αγωνίζεστε για ότι αγωνιζόταν ο Μουμπάρακ, ο Μπεν Άλι, και αγωνίζονται ακόμη ο Καντάφι και οι λοιποί ηγέτες... για να μην μιλήσω για τους δικούς μας!
    Για την πάρτι σας δηλαδή, κι αυτά τα μολών λαβέ δεν κρύβουν κανέναν ηρωισμό αλλά την μάχη που είστε έτοιμοι να δώσετε για τα λάφυρα της εξουσίας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ας σου χάριζαν εσένα μεζονέτα στην Εκάλη με 3 υποθήκες και να είναι έτοιμη η τράπεζα να στην πάρει, να έχει κομμένο ρεύμα, νερό και να χρωστάς και στο μπακάλη, να μιλήσουμε για αγώνες και για κλίμακες, με αρνητικά πρόσημα όμως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πάντως πάνε για τη γκάφα της χρονιάς οι του Κόντου. Να αναφέρω εκ των προτέρων ότι η εκτίμηση είναι προσωπική και δεν έχει σκοπό να θίξει κανέναν. Μια γνώμη διατυπώνω.

    Κρίμα γιατί αν γίνουν επαναληπτικές (λιγότερο από απίθανο αλλά πάντα υπάρχει ένα αν...) είναι βέβαιο πως θα ηττηθούν με μεγαλύτερη διαφορά από ότι ηττήθηκε ο Τομπόλογλου. Και αυτό διότι

    1) ο Κόντος στην καλύτερη θα πάρει ψήφους από τη δεξαμενή Τομπούλογλου που και πάλι δεν του φθάνουν για να ξεπεράσει την Γαιτανά
    2) ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ: η νέα διοίκηση δεν έχει φθαρεί ακόμη, διοικεί μόλις 2 μήνες και ακόμη δεν έχει απογοητεύσει, δεν έχει διαρροές, δεν έχει φαγώματα μεγάλα, συντηρεί τους ψηφοφόρους της.
    3) Ο Κόντος δεν έχει πάρει καθόλου ζεστά το ζήτημα, όπως και οι στενοί του συνεργάτες, αντίθετα αποτελεί πρωτοβουλία υποψηφίων, ο κόσμος το βλέπει αυτό και ήδη πολλοί έχουν δυσαρεστηθεί.

    Οι επαναληπτικές εκλογές θα είναι τελειωτικό χτύπημα για τον Κόντο, ο οποίος θα χάσει πολύ περισσότερα από όσα έχει να κερδίσει στο μέλλον, ένα στίγμα που θα τον σημαδεύσει και στις επόμενες εκλογές και θα του το "χτυπάνε" πολλοί ότι έβαλε την πόλη σε μπελάδες κτλ κτλ. Αντίθετα η Προοπτική θα εμφανιστεί απόλυτη κυρίαρχος, θα διαλαλεί ότι εξόντωσε και τους 2 αντιπάλους της και για 3 χρόνια δεν θα τολμάει να μιλήσει κανένας.

    Η συντριβή για την αντιπολίτευση είναι ήδη μεγάλη και θα είναι ακόμη μεγαλύτερη με την πιθανή ήττα σε επαναληπτικές εκλογές.

    Κρίμα γιατί η τύχη του συμπαθούς Κόντου κρεμάστηκε στα χέρια του Φωτόπουλου, ενός ανθρώπου που περισσότερα έχει να χωρίσει παρά να μοιράσει με τον Κόντο, ενός ανθρώπου που πολιτικά απέχει πολύ από τον Κόντο και απλά συμπλήρωσε το ψηφοδέλτιο με στόχο τους τελευταίους 20-30 δεξιούς ψήφους της Ν.Χ. Αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο Κόντος αλλά δεν μπορεί να κάνει τίποτε. Η αντιπολίτευση οδεύει προς γροθιά στο κοφτερό μαχαίρι και κανείς δεν μπορεί να γυρίσει τη μοίρα της. Τυφλωμένη (όχι άδικα) από τα πάθη της προσπαθεί να πλήξει το Γρετζελιά με τρόπους που προσωπικά θεωρώ ότι τον κάνουν δυνατότερο από ποτέ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ε και τι πειράζει; Μια χαρά είναι ο Παντελής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δεν με κατάλαβες αγαπητέ.
    Εννοώ ότι και ένα παιδάκι σήμερα καταλαβαίνει ότι σε περίπτωση επαναληπτικών εκλογών θα ξαναβγεί η Προοπτική.
    Αυτό το έχει καταλάβει όλος ο δήμος, εκτός από το Φωτόπουλο και 2-3 ακόμη, ακόμη και ο Κόντος και για αυτό τηρεί σιγήν ιχθύος και έχει αποστασιοποιηθεί από την ένσταση. Δεν το λέω εγώ, το λέει η λογική.

    Απλά είναι τα πράγματα. Και στη ζωή πρέπει να μάθουμε για το κάθε πρόβλημα να έχουμε τη σωστή λύση, όχι να πολεμάμε με ότι όπλο βρούμε μπροστά μας. Δεν είναι συμπάθεια μου ο Γρετζελιάς δεν το κρύβω, αλλά με αυτόν τον τρόπο θεωρώ ότι θα βγεί ακόμη δυνατότερος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ρε kakofonix θα μας τρελάνεις.

    Με ποιους είσαι τελικά;;


    Μας λες εμμέσως πλην σαφώς να ψηφίσουμε Προοπτική, αλλά από την άλλη δεν πολυγουστάρεις τον Γρετζελιά.

    Εκτός κι αν είσαι με την Προοπτική την ΚΑΤΩ,
    αφού ο Γρετζελιάς είναι με την ΠΑΝΩ.

    Έχω άδικο;;;
    Μήπως κατάλαβα κάτι λάθος;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Το κεντρικό ΠΑΣΟΚ και τα συνεταιράκια του της ΔΗΜΑΡ θα κινήσουν λυτούς και δεμένους για να δώσουν στον Κόντο (ΔΗΜΑΡ με στήριξη ΠΑΣΟΚ) μια ευκαιρία να πάρει τον Δήμο. Αν χάσει, χάνει ο Κόντος και η ΔΗΜΑΡ, αν κερδίσει, κερδίζουν και οι τρεις. Το ΠΑΣΟΚ το συμφέρει σε κάθε περίπτωση. Ο Χάρης, συνεταιράκι του Κόντου από παλιά, δεν τον συμφέρει να χάσει ο Κόντος αφού τότε θάχουν το πάνω χέρι όποια στελέχη της ΝΔ πήγαν με τον Αποστολάκη. Έτσι θα τον στηρίξει με νύχια και με δόντια αλλά ΟΧΙ ΑΝΟΙΧΤΑ, γιατί τότε θα χάσει τον κόσμο της ΝΔ. Ο Γρετζελιάς έχει τελειώσει ως δήμαρχος. Αλλλα ότι και νάναι , με τα όποια λάθη και τις ανασφάλειές του, δεν είναι «γόνος». Είναι άνθρωπος αυτοδημιούργητος σαν εμάς. O κόσμος θα ψηφίσει ΝΕΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ για να τελειώνουμε με αυτά τα «παιχνίδια», τις «οικογένειες» και τα συνεταιράκια τους. Τώρα εσύ μπερδεμένε με ποιόν είσαι τελικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @Μπερδεμένο: Φίλε μου, δεν "είμαι" με κάποιον συγκεκριμένα όσο περιέργο και αν ακούγεται. Δραστηριοποιούμαι στη Φιλαδέλφεια, μου αρέσει να παρακολουθώ τα δημοτικά, με ενδιαφέρει η πόλη μας και όταν μπορώ διατυπώνω τη γνώμη μου και εγώ σαν όλους τους άλλους. Το σχόλιο μου δεν ήθελε να σε μπερδέψει, σκέψεις μου είναι.

    @Ανώνυμο 11:35
    """Αν χάσει, χάνει ο Κόντος και η ΔΗΜΑΡ, αν κερδίσει, κερδίζουν και οι τρεις"""
    Θα συμφωνούσα με αυτό αρχικά αν και κρατώ μια επιφύλαξη αν το ΠΑΣΟΚ θα ξαναυποστηρίξει Κόντο αν γίνουν επαναληπτικές.

    """Ο Χάρης, συνεταιράκι του Κόντου από παλιά, δεν τον συμφέρει να χάσει ο Κόντος αφού τότε θάχουν το πάνω χέρι όποια στελέχη της ΝΔ πήγαν με τον Αποστολάκη"""
    Πραγματικά δεν μπορούμε εύκολα να ξέρουμε τι συμφέρει το Χάρη σε μια τέτοια περίπτωση. Μην ξεχνάς ότι στελέχη της ΝΔ υπάρχουν και στον Κόντο. Τότε αυτά θα έχουν το πάνω χέρι.

    """Έτσι θα τον στηρίξει με νύχια και με δόντια αλλά ΟΧΙ ΑΝΟΙΧΤΑ, γιατί τότε θα χάσει τον κόσμο της ΝΔ"""
    Αν το κάνει, τότε συμφωνώ. Εννοείται δεν θα το κάνει ανοιχτά.

    """Ο Γρετζελιάς έχει τελειώσει ως δήμαρχος"""
    Σίγουρα, δεν νομίζω ότι μπορεί πλέον να υποστηρίξει επικεφαλής ο ίδιος ψηφοδέλτιο νίκης. Σίγουρα όμως έχει προσωπικούς ψηφοφόρους, διαθέτει φανατικούς φίλους και μπορεί άνετα να βγαίνει πρώτος σε σταυρούς για τουλάχιστον άλλες 2-3 εκλογικές αναμετρήσεις. Ο αριθμός ψήφων που πήρε ήταν τεράστιος για τα δεδομένα του δήμου, σίγουρα δεν θα ξαναγίνει ποτέ πιά δήμαρχος αλλά θα αποτελέσει πρωτοπαλίκαρο επομένων δημάρχων και πάντα υπολογίσιμο μέγεθος. Όπως είναι και τώρα στην Προοπτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή