Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου σήμερα 4 Φεβρουαρίου και φυσικά δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε λίγα λόγια για τη "νόσο του 21ου αιώνα".
Η Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης κατά του Καρκίνου (UICC), που εκπροσωπεί 280 οργανώσεις σε 90 χώρες του κόσμου. Όλοι συμφωνούν ότι ο Καρκίνος είναι ο μεγαλύτερος εχθρός του ανθρώπου, η μεγαλύτερη μάστιγα της εποχής μας. Το ότι 7 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους είναι κάτι που τα λέει από μόνο του όλα. Πέρα όμως από τα 7 εκατομμύρια ανθρώπων που χάνουν εξ αιτίας του τη ζωή τους, υπάρχουν και 11 εκατομμύρια ου νοσούν, εκ των οποίων το 70% είναι σε χώρες μέσου και χαμηλού εισοδήματος, κυρίως διότι δεν υπάρχει η δυνατότητα για τις πολυέξοδες θεραπείες, ή τα ταξίδια για την παρακολούθηση κάποιας θεραπείας. Με τη λέξη «καρκίνο» χαρακτηρίζουμε ένα σύμπλεγμα νόσων που σχετίζονται με τον ανεξέλεγκτο πολλαπλασιασμό και την ανοργάνωτη ανάπτυξη των προσβεβλημένων κυττάρων.
 
Η Παγκόσμια Ημέρα αυτή καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης κατά του Καρκίνου με σκοπό την ενημέρωση όλου του κόσμου γύρω από αυτόν. Οι συνηθισμένες μορφές Καρκίνου είναι ο καρκίνος του πνεύμονα, του προστάτη και του μαστού.
 Η εκστρατεία ενημέρωσης κάθε χρόνο στις 4 Φεβρουαρίου δίνει έμφαση στην πρόληψη και στη διαπίστωση ότι το 43% των καρκίνων μπορούν να αποφευχθούν με τις εξής προϋποθέσεις:

• Περιβάλλον χωρίς τσιγάρο για τα παιδιά και τους νέους.
• Φυσική άσκηση, ισορροπημένη διατροφή, υγιεινή δίαιτα και αποφυγή παχυσαρκίας.
• Αποφυγή υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο.
• Πληροφόρηση για τα εμβόλια που προλαμβάνουν μορφές καρκίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου