Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Γιάννης Πουλάκης: Θα με βρουν αντίπαλο...

Ο Φώτης Κουβέλης κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίτα στο ΠΠΙΕΔ, πριν από ένα χρόνο. Στο μικρόφωνο είναι ο Γιάννης Πουλάκης
Παρέμβαση στα τοπικά μας πράγματα επιχειρεί ο Γιάννης Πουλάκης, σημαίνον στέλεχος της ΔΗΜΑΡ σε τοπικό επίπεδο, επιχειρώντας να προλάβει φήμες που, πάντως, στα δικά μας αυτιά δεν έχουν φτάσει, αλλά ούτε και επιβεβαιώνονται από τη σμυπεριφορά των κ. κ. Κόντου και Γρετζελιά στα δημοτικά συμβούλια. Παρά ταύτα, δημοσιεύουμε αυτούσια την παρέμβαση του κ. Πουλάκη, όπως τη διαβάσαμε στο facebook, ώστε οι αναγνώστες μας να διαμορφώσουν ιδίαν άποψη:
Τον τελευταίο καιρό στην Νέα Φιλαδέλφεια ακούγονται σενάρια περί κοινής καθόδου του πρώην δημάρχου κ. Σταυρου Κόντου και του κ.Παντελή Γρετζελιά. Αισθάνομαι υποχρεωμένος να πάρω θέση ,ως απλό μέλος της ΔΗΜΑΡ, απέναντι σε ενα τέτοιο ενδεχόμενο. Εαν ειναι μόνον ανευθυνες διαδόσεις ,παρακαλώ,τα παρακάτω να μην λειφθουν υπ΄οψιν...Η παρουσία του κ.Γρετζελιά στα δημοτικά πράγματα ,κατ΄εμέ αλλα και για την μεγαλύτερη, νομίζω, πλειοψηφία των πολιτών, τα τελευταία δέκα χρόνια, υπήρξε καταστροφική για την πόλη.Την δε τελευταία διετία η πόλη ταλανίζεται απο τις επιλογές του και θα ταλανίζεται για ενάμιση χρόνο ακόμη. Η παρουσία του στα δημοτικά συμβούλια, ήταν τόσο αυταρχική και αλαζονική, που κατέστρεφε και τις ελάχιστες πιθανότητες ανιχνευσης συναινετικών λύσεων για τα προβλήματα της πόλης. Τι μας κάνει να πιστεύουμε οτι δεν θα συμβεί το ίδιο; Εχοντας τον στο δικό μας ψηφοδέλτιο και ανοίγοντάς του ΕΜΕΙΣ την πόρτα, για μια καινούργια καταστροφική θητεία, για την πόλη; Παρακαλώ σ.Σταυρο, σκέψου καλά πριν το κάνεις, αν αληθευουν οι διαδόσεις... Η προσωπική μου σταση απέναντι σε μια τετοια εξελιξη θα ειναι ακρως αντίθετη, φαντάζομαι και πολλών συντρόφων και φίλων της ΔΗΜΑΡ. Αυτά προς το παρόν....
Γιάννης Πουλάκης

68 σχόλια:

  1. Τελικά, κ. Διαμαντή, ο καπνός υπάρχει. Υπάρχει και η φωτιά; Τι λένε οι δημοσιογραφικές πληροφορίες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Aγαπητέ Γιάννη εκπλήσσεις δυσάρεστα! Πρέπει να καταλάβεις πως ο Σταύρος είναι ο επικεφαλής και χάρη σε αυτόν πολλούς από εμάς μας έμαθε ακόμη κι ο θυρωρός της πολυκατοικίας μας. Δικαιούται να κάνει τις επιλογές του αφού έχει την θεμιτή επιθυμία να δικαιωθεί επανεκλεγόμενος στη θέση του δημάρχου. Δεν είναι δα και η καταστροφή της πόλης ο Γρετζελιάς, ας μην υπερβάλλουμε... Μην ξεχνάς πως υπήρξες από τους πιο μαχητικούς υπέρ της υποστήριξης του όσο ήταν δήμαρχος και από εκείνους που υποστήριξαν την ξεχωριστή μας κάθοδο στις εκλογές από τους υπόλοιπους που κατέβηκαν με τον Αδαμόπουλο ακριβώς για να μην ανατραπεί η μέχρι τότε ισορροπία που είχαμε κατακτήσει με τον Γρετζελιά. Ο Σταύρος ήταν αυτός που εμπνεύστηκε την κατάλληλη όπως αποδείχτηκε στιγμή την χωριστή νικηφόρα κάθοδο το ΄06. Και επειδή πολλά ξεχνάς, μη ξεχνάς ποια είναι η άποψη σου για την ενότητα της κεντροαριστεράς! Επίσης θα έλεγα να αποκτήσεις μέτρο στις απόψεις που εκφράζεις και στον "όγκο" που αυτές έχουν. Ποιος συνδυασμός μας και από που κι ως που θέτεις όρους και μάλιστα σε δημόσιο διάλογο!!!
    υγ. αν θέλεις να πάρεις το δρόμο του ΣΥΡΙΖΑ προχώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο κ. Πουλάκης έστειλε την εξής απάντηση, μέσω του φέισμπουκ: Αγαπητέ "ανωνυμε"όσοι αισθάνοντε υποχρέωση στον σ.Σταυρο μπόρουν να την ανταποδόσουν ,καθως και ο σ.Σταυρος μπορεί να κάνει αυτό που θεωρεί ορθότερο ,μεγάλα παιδιά ειμαστε αλλωστε.Μου προκαλεί εντύπωση αυτό το " Δεν είναι δα και η καταστροφή της πόλης ο Γρετζελιάς, ας μην υπερβάλλουμε...".Υποστηριχτής του Γρετζελιά δεν υπήρξα ποτέ και το ξέρεις καλα.ΜΗΝ ΠΡΟΒΟΚΑΡΕΙΣ.Υποστήριξα την αυτόνομη κάθοδο,οπως εξάλλου και εσύ και η συντριπτική πλειοψηφία του ,τότε,Συνασπισμού.Αν με μέμφεσαι γιά αυτό,καλώς.Τον σ.Σταυρο το αγαπάμε και τον εκτιμάμε και οι δύο απεριόριστα ,εχει ομως ο κάθε ενας το δικαίωμα να τον "προστατευσει"οπως νομίζει. Αυτός ,δε, να ακούσει αυτους που η αποψή τους εχει "ΟΓΚΟ" ή οτι θέλει αυτός,τελοσπάντων. Δεν κατάλαβα "ανώνυμε"μήπως νομίζεις οτι εισαι ακόμη στο ΚΚΕ;Ο δημόσιος διάλογος γιά την ΔΗΜΑΡ ειναι το Οξυγόνο της...Συνχωρα με αλλα τον Γρετζελιά δεν τον θεωρώ κεντροαριστερό ,σήμερα,αλλα εκφραστη της Συριζαίικης λογικής,που προέρχεται μεσα απο το Βαθύ ΠΑΣΟΚ ,που προσκολλήθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ.Το Υ.Γ δεν ειναι αξιο σχολιασμου,το χαρακτηρίζω ως δευτερη προβοκάτσια και σταματώ εδώ...

      Διαγραφή
    2. Γιάννη αφού θέλεις δημόσιο διάλογο, η χωριστή κάθοδος το ΄02 αντικειμενικά υπονόμευε την πιθανότητα εκλογής του Αδαμόπουλου το ξέρεις και το ξέρουμε και ήταν συζητημένο... Η καλή σχέση μας ως πολιτικού χώρου τοπικά με τον Παντελή, η στάση μας στο Δ.Σ. με τον Δημήτρη, η στάση του Σταύρου στη δημοτική επιχείρηση, η στάση του Παντελή απέναντί μας να μην αναφέρω παραδείγματα όπως με τον άλλο Μίμη, ήταν άψογη. Να προσθέσω ότι αυτό αφορούσε την συντριπτική πλειοψηφία και από αυτούς που σήμερα παραμένουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Αν επιμένεις να σου θυμίσω πως... η Μαίρη βρέθηκε να συζητά με τον γιατρό και τελικά μας πούλησε και κατέβηκε μαζί του! Όλα αυτά τα γνώριζες και ποτέ δεν είχες ουσιαστικές αντιρρήσεις. Τώρα που και ο Παντελής και ο Σταύρος δεν είναι δήμαρχοι, ισχύει για σένα το "δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται". Τι επιδιώκεις δηλαδή; Να δούμε δήμαρχο τον Τομπούλογλου; Είναι καλύτερο να βγει δήμαρχος οποιοσδήποτε άλλος εκτός από τον Σταύρο; Ή μήπως έχεις αμφιβολία ότι με δήμαρχο τον Σταύρο θα μπορεί ο Παντελής να κάνει αυτά που έκανε κι ακόμη κάνει με την Γαϊτανά! Αν η συζήτηση γινόταν για να κατέβει ο Σταύρος υπό τον Παντελή όλοι θα είχαμε ενστάσεις αλλά και ο ίδιος σε καμιά περίπτωση δεν θα το δεχόταν και το ξέρεις. Τώρα που είναι ευκαιρία να κάνουμε την μεγάλη κεντροαριστερά της πόλης μας, αποσπώντας ή μη χαρίζοντας στον ΣΥΡΙΖΑ τον Παντελή και την ομάδα του, έρχεσαι εσύ να δημιουργήσεις εσωστρέφεια και έμμεση αλλά κρίσιμη ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ που δυνάμεις τους φαίνεται να παίρνουν το δρόμο προς εμάς! Αν όχι τίποτε άλλο, είναι ντροπή, κατάλαβε το λάθος σου κι αν νομίζεις βρε αδερφέ ότι είναι τόσο σημαντικό θέμα μια κοινή κάθοδος, την οποία κανείς δε μπορεί να προεξοφλήσει, εσύ μην κατέβεις σε αυτό τον συνδυασμό!

      Διαγραφή
    3. Σύντροφε, η ιδέα για τη "μεγάλη κεντροαριστερά" στην πόλη μας, έχει διατυπωθεί από τις προηγούμενες εκλογές. Κάποιοι έτσι είδαν, τότε, το εγχείρημα του Κόντου. Άλλο, αν αυτό κατέληξε άδοξα. Και κατέληξε άδοξα γιατί σε επίπεδο ηγεσίας του συνδυασμού δεν εννοούσαν ακριβώς αυτό.
      Η "μεγάλη κεντροαριστερά", λοιπόν δεν μπορεί να αφορά ετερόκλητες συμμαχίες παραγόντων, ούτε φυσικά μπορεί να ξεκινά από πάνω. Αν υπάρχει τέτοια περίπτωση θα πρέπει να διερευνηθεί στην τοπική κοινωνία.
      Επίσης είναι περισσότερο από εμφανές, δια γυμνού οφθαλμού, ότι τα πρόσωπα που αναφέρεις, έχουν ολοκληρώσει τον πολιτικό τους κύκλο στην πόλη.
      Αλίμονο για την πόλη αν στις εκλογές του 2014, πρωταγωνιστούν οι πρωταγωνιστές του 1980.
      Αν κάποιοι έχετε προσωπικά ή μικροπαραταξιακά συμπλέγματα, λύστε τα πρώτα και μετά ελάτε να μιλήσουμε για την "μεγάλη κεντροαριστερά". Είναι βέβαιο ότι η κεντροαριστερά δεν σας φταίει τίποτα!

      Διαγραφή
    4. Ο Γιάννης Πουλάκης απαντά μέσω φέισμπουκ: Ανώνυμε 01,00 μμ αυτά πού γράφεις θα απαντηθούν ,μονον αμα γράψεις το πραγματικό ονομά σου ,αλλιώς τα θεωρώ σαν να μήν εχουν γραφτεί..

      Διαγραφή
    5. Aνωνυμο 1.οο μμ το ιδεολογικό σου κόλλημα δεν σε αφήνει να σκεφτείς οτι αφτά που γράφεις ειναι ,μόνον ,δικές σου και οχι αυτών που αποφάσισαν αυτόνομη καθοδο το 02,δηλαδή το ΚΚΕ που κατεβαίνει μόνο του διευκολύνει τον εκάστοτε δήμαρχό ή ο Μόσχος, ο συχωρεμένος διευκόλυνε τον Γρετζελιά;;Είσαι τόσο πισμένος οτι οι τότε ψηφοφόροι του Συνασπισμού θα ψήφιζαν τον υποψήφιο της δεξιάς και οχι τού ΠΑΣΟΚ;; Και αν εισαι τόσο σίγουρος οτι δεν θα ψήφιζαν ,τότε ,τον Γρετζελιά που οπως λες,καλός ήταν,γιατί να τον ψηφίσουν τώρα που η δεκάχρονη πορεία του μας εχει δώσει τέτοια δειγματα γραφής ;

      Διαγραφή
    6. ΤΟΝ ΚΑΤΗΜΑ(ΓΡΕΝΤΖΕΛΙΑ) ΘΑ ΤΟΝ ΦΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ,ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΣΑΡΕΤΕ ΣΕ ΜΑΣ... ΕΝΑΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

      Διαγραφή
    7. Καλά κάνει ο Γιάννης με αυτό τον εύσχημο τρόπο να κλείσει τη συζήτηση που ο ίδιος άνοιξε! Η αλήθεια είναι πως πράγματι έγινε παρόμοια συζήτηση τουλάχιστον μια φορά σε στενό κύκλο και αυτό τον έκανε να πιστέψει ότι μπορεί και να συμβεί! Αλλά αυτό το "...θα με βρουν αντίπαλο" παραπάει ή πάει αλλού αν επιμένει. Πάντως νομίζω πως ήταν κάτι που έγραψε εν θερμώ και σύντομα θα το μαζέψει... Δε νομίζω πως είναι υποχρεωμένος εξάλλου ο Σταύρος ενάμιση χρόνο πριν τις εκλογές και χωρίς να έχουν ξεκαθαριστεί οι επιλογές που είναι ελεύθερος να κάνει σχετικά με τις συνεργασίες του, να διαψεύσει τους φόβους κανενός μηδέ του Γιάννη εξαιρουμένου. Αλλά να μην δέχεται τέτοιου είδους επιθέσεις από φίλους όταν οι αντίπαλοι στέκονται μπροστά του με σεβασμό!

      Διαγραφή
  3. Σ.Γιαννη κρατα γερα, ο οπορτουνισμος δεν θα περασει!
    Ναι στο υγιες ΠΑΣΟΚ,οχι στους αποστατες του!
    Ο Καπελαδουρας μονο ογκο εχει, sorry κοντο ογκο,
    Οχι στο βρωμικο 98

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιωργο κατσε στο κλουβι σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ΠΑΡΕΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΚΑΦΕ ΤΟΥ ΠΕΤΑΝΕ ΤΟ ΤΥΡΙ ΑΛΛΑ ΤΗ ΦΑΚΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΙ ΠΑΙΖΕΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΧΑΡΟΥΛΑΚΗΔΕΣ-ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΔΕΣ.ΚΡΙΜΑ ΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΣΕΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν αυτά που ακούγονται ειναι αλήθεια, να μου πείτε μετά ποιος επαιζε το παιχνίδι του Τομπουλογλου;;;

      Διαγραφή
  6. Κρίμα Γιάννη. Λυπάμαι για σένα, γιατί δεν εκθέτεις μόνο τον εαυτόν σου αλλά και αγαπημένους συγγενείς σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η βλακεία ειναι αήττητη!!!

      Διαγραφή
    2. Mα καλά ρε φίλε, είναι επιχείρημα αυτό για να κλείσεις το στόμα του ανθρώπου!!!

      Διαγραφή
  7. Γιάννη μου, σε χρησιμοποιήσανε και δεν το έχεις καταλάβει ακόμα.
    Οι πρωινές σου παρέες, σου πετάξανε μια σπόντα για να σε αποπροσανατολίσουν κι εσύ όντως έχασες τα σημεία του ορίζοντα.
    Ποιοί? Αυτοί που έδυσαν πριν καν ανατείλουν!
    Και νομίζουν τώρα ότι ο Γρετζελιάς, θα τους ξαναβγάλει από το σκοτάδι.
    Αμ δε! Τους φώτισε κάποιος κάποτε, αλλά αυτοί δεν ήταν ικανοί να κρατήσουν τη λάμψη.
    Ευτυχώς δηλαδή, γιατί..... άνθρακας ο θησαυρός!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Επειδή κράτησε περισσότερο απο οσο έπρεπε αυτή η ιστορία,κάποιοι ,μάλιστα ,αχαρακτήριστοι(ελαφρής χαρακτηρισμός) ενέπλεξαν και την οικογένειά μου και συγγενείς μου σε μιά ,καθαρά,πολιτική μου παρέμβαση (φαίνεται οτι πολλοί δεν αντέχουν στο φώς της ημέρας)η ανωνυμία ,εξάλλου ρέπει τον ανώνυμο να βγάζει χολή,λέω τα εξεις ...Νομίζω οτι η παρέμβασή μου αυτή,ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΨΙΓΜΑΤΑ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΦΗΜΩΝ θα δυσκολέψει αυτους που,τυχόν,την πρωοθούν και θα προστατευσει κάποιους αλλους....Ειναι η πρώτη φορά στην ζωή μου ,που επιθυμώ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΤΩ.Δεν ζητώ καμμία διάψευση ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ,ζητώ να με διαψευσουν οι εξελίξεις.ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΟΥΛΑΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κύριε Πουλάκη.
    Αν κάποιοι ανώνυμοι βγάζουν χολή μην μας παίρνει και όλους η μπάλα . . . . .
    Απ τις εξελίξεις δεν μπορείτε να ζητήσετε τίποτα, απλώς απ τη συζήτηση μάθαμε για πρόσωπα και ενέργειες στο παρελθόν που θα επιρρεάσουν τις μελλοντικές μας αποφάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμο 1.33 μμ..Αγαπητέ μου δεν αναφέρθηκα σε ολους τους ανώνυμους,νομίζω οτι είμουν σαφής,οσον αφορά την γενική τοποθέτησή μου ,περι ανωνύμων νομίζω οτι είναι σωστή,ένας τρόπος για να μοιωθεί το μέγεθος της χολής που εκπέμπεται απο αυτούς ,θα ήταν με το τέλος του κάθε σχολείου να εμπαιναν δύο μπανεράκια ,ενα λαικ και ενα ντισλαικ και ο καθε σχολιαστής να προσέχει περισσότερο αυτά που γράφει,γιατι θα μαυρίζονται ή θα επικροτούνται απο τους αναγνώστες...Ας το μελετήσουν οι διαχειριστές των μπλογκς.."Απ τις εξελίξεις δεν μπορείτε να ζητήσετε τίποτα"μα αγαπητέ μου,μονον απο τις εξελίξεις μπορεί να διαψευστώ ,αν δεν συμβεί η "συνεργασία Κοντου-Γρετζελιά ,εγω με χαρά διαψευδομαι,αν ομως συμβει δυστυχώς,για μένα δικαιώνομαι.Απλή λογική σκέψη,που δυστυχώς στην εποχή μας ειναι δυσευρετη. ΤΩΡΑ για τα "πρόσωπα και τις ενέργειες" στο παρελθόν που θα επιρρεάσουν τις μελλοντικές αποφάσεις σας,σας πληροφορώ οτι ειναι η ιντριγκαδόρικη άποψη ενός "αριστερού" που το μυαλό του ειναι εθισμένο στην ίντριγκα.Εχω διάθεση να το συζητήσω το ζήτημα ,αρκει να το θέλεται και σεις και φυσικά να ξέρω και εγώ με ποιόν μηλάω........Γιάννης Πουλάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Παρακαλω μια διορθωση....ΤΩΡΑ για τα "πρόσωπα και τις ενέργειες" στο παρελθόν που θα επιρρεάσουν τις μελλοντικές αποφάσεις σας,ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΩΝΥΜΟΥ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 1,00 ΜΜ σας πληροφορώ οτι ειναι η ιντριγκαδόρικη άποψη ενός "αριστερού" που το μυαλό του ειναι εθισμένο στην ίντριγκα.Εχω διάθεση να το συζητήσω το ζήτημα ,αρκει να το θέλεται και σεις και φυσικά να ξέρω και εγώ με ποιόν μηλάω....ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΩΣ ......Γιάννης Πουλάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κύριε Πουλάκη
    Προσωπικά δεν έχω σκοπό να «παραιτηθώ» απ την ανωνυμία μου αφού δεν σκοπεύω να κάνω κατάχρηση της ελευθερίας που μου δίνει, δηλαδή δεν «ρέπω να βγάζω χολή» και δεν με ενδιαφέρουν τα προσωπικά ή οικογενειακά σας στη συζήτηση.
    Απ την άλλη νομίζω ότι εδώ δεν είναι θέμα προσώπων αλλά δίνονται πληροφορίες και εκφράζονται απόψεις και με αυτά έχετε να κάνετε επώνυμα (αφού αυτό επιλέξατε) διαψεύδοντας τις πληροφορίες ή ‘ανατρέποντας’ τις απόψεις που εκφράζονται με καλό τρόπο.
    Η συζήτηση που γράφει ο (Α. 1:00) επιβεβαιώνεται και από αλλού (Α. 6:55) και έτσι ένας καλόπιστος παρατηρητής (χωρίς δηλαδή να αναζητήσει άλλες επιβεβαιώσεις) μπορεί να θεωρήσει ότι έγινε.
    ‘Η καλή σχέση μας ως πολιτικού χώρου τοπικά με τον Παντελή, η στάση μας στο Δ.Σ. με τον Δημήτρη, η στάση του Σταύρου στη δημοτική επιχείρηση, η στάση του Παντελή απέναντί μας να μην αναφέρω παραδείγματα όπως με τον άλλο Μίμη, ήταν άψογη. Να προσθέσω ότι αυτό αφορούσε την συντριπτική πλειοψηφία και από αυτούς που σήμερα παραμένουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.» γράφει ο (Α. 1:00) που
    δεν επιθυμεί πιο σαφείς προσδιορισμούς αλλά μήπως τα μικρά ονόματα που αναφέρει οδηγούν σε πρωτοκλασάτα στελέχη της ΔΗΜΑΡ;
    Αν το ΚΚΕ που κατεβαίνει μόνο του διευκολύνει τον εκάστοτε δήμαρχό είναι ίσως συζητήσιμο, πάντως δεν έχει ‘χρεωθεί’ κανέναν, ούτε τον κ. Γρετζελιά, ούτε τον κ. Αδαμόπουλο, ούτε τον κ. Κόντο και ούτε βέβαια την κα Γαϊτανά.
    Το ‘Η ιντριγκαδόρικη άποψη ενός "αριστερού" που το μυαλό του είναι εθισμένο στην ίντριγκα’ δεν είναι επιχείρημα.
    Μιας λοιπόν και υποστηρίζετε ότι «Ο δημόσιος διάλογος γιά την ΔΗΜΑΡ είναι το Οξυγόνο της» δεν θα πρέπει να διαψεύσετε αυτά που γράφει ο (Α. 1:00) ή να αρνηθείτε ότι τα μικρά ονόματα ‘οδηγούν΄ σε πρωτοκλασάτα στελέχη της;
    «Όλα στο φως» δεν είπε ο κ. Κουβέλης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ/η κύριε/α θα σας απαντήσω ,μόνον σε αυτα που ισχυρίζεται ο(Α.1,00),διότι αυτα που ισχυρίζεται ο(Α.6.55)μπορουν να θεωρηθουν και παραπλανητικά ,εφ'όσον δεν γίνονται επώνυμα.Νομίζω οτι το καταλαβαίνεται,χωρίς περαιτέρω ανάλυση.Λοιπόν,"... η χωριστή κάθοδος το ΄02 αντικειμενικά υπονόμευε την πιθανότητα εκλογής του Αδαμόπουλου το ξέρεις και το ξέρουμε και ήταν συζητημένο..."Θα σταθώ στην ουσία και οχι στα "ξερεις-ξερω".Η αυτόνομη καθοδος της "αλλης πορείας"υπό τον αρχιτέκτονα -μηχανικό Δημήτρη Κωνσταντάτο, αντικειμενικά απέτρεψε την εκλογή του κ. Γρετζελιά απο την πρώτη Κυριακη,σαυτό βοήθησε και η υποψηφιότητα του συγχορεμένου κ.Μοσχου, μια ματιά στα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών του 02 λέει οτι ο κ.Γρετζελιάς εχασε την εκλογή,από την πρώτη Κυριακή, για 300-400 ψήφους,δεν πρέπει να ξεχνάτε οτι το οριο ηταν 42% για εκλογή απο την πρώτη.Σε συνδιασμό με το τι πήρε ο κ.Γρενζελιας την δευτερη ,και με δεδομένη την φυσιολογική αποχή των εταιροδημοτών ,οι οποιοι οπως θυμάστε ψήφιζαν 50-55% τον κ.Γρετζελιά (εκείνες τις εποχές το ΠΑΣΟΚ ήταν πανίσχυρο)που συμμένει οτι ο κ.Γρετζελιάς απόλεσε 300-400 ψήφους απο αυτούς που δεν ξαναψήφισαν (εταιροδημότες).Την δευτερη Κυριακή ο κ.Γρετζελιάς ελαβε 360 ψήφους περισσότερους απο την πρώτη,αυτοι οι ψήφοι προέρχονταν κατα συντριπτική πλειοψηφία απο τον κ.Κωνταντάτο και τον κ,Μόσχο ,ελάχιστοι απο το ΚΚΕ,που ειχε επιλέξει αποχη αλλα το μεγαλύτερο μέρος πήγε στην καλπη του κ.Αδαμόπουλου.ΟΥΦ εάν δεν υπήρχαν τα δύο ψηφοδέλτια (Κωνσταντάτου-Μοσχου)τι σας κανει να πιστευεται οτι οι 700-800 ψήφοι που επεσαν απο αυτους την δευτερη Κυριακη στον κ.Γρεζελιά δεν θα επεφταν απο την πρωτη,ωστε να του εξασφάλιζαν το πολυπόθητο 42% και να ήταν αυτός ο νικητης από την πρώτη και οχι ο ηττημένος στην δευτερη;ΑΠΛΗ ΛΟΓΙΚΗ και οχι ιντριγκαδόρικη (αρρώστια μιάς αριστεράς ,που πρέπει να αφήσουμε πίσω μας).Οσο γιά τα αλλα περι παραπόνων ουδέποτε η αριστερά ειχε παράπονα απο τα πρόσωπα ,ειχε παράπονα απο τις πολιτικές που εφαρμοζαν αυτα.Π.Χ ο κ.Κωνσταντάτος ,εκείνες τις εποχές υπερασπιστηκε με νύχια και με δόντια τον Νόμο γιά τον προσφυγικό συνοικισμό ,όσο ηταν διορισμένος στην Επιτροπή Εμπιρογνωμόνων,απο τον κ.Γρετζελιά.Το ιδιο εκανε και κατα την διάρκεια της προεκλογικής εξτρατείας του το 02,ΠΟΥ βλέπεται το μεμπτό ; ΑΣΚΙΜΟ ΠΡΑΓΜΑ Η ΜΙΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ αγαπητέ μου ανώνυμε...

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ κύριε θα σας απαντήσω σε αυτά που ισχυρίζεστε.
      Η αυτόνομη κάθοδος Κωνσταντάτου πράγματι είχε στόχο την υπονόμευση της υποψηφιότητας Αδαμόπουλου. Διαβάστε την εφημερίδα που τότε εξέδιδε ο κ. Κόντος, διαβάστε το πρόγραμμα και τις τοποθετήσεις του συνδυασμού, θυμηθείτε πως κουβεντιάζατε με όλους δήθεν για κοινή κάθοδο και ξαφνικά αποχωρήσατε! Σε όλη την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου δεν ασκήσατε κανενός είδους κριτική στον κ. Γρετζελιά σε αντίθεση με ότι κάνατε με την υποψηφιότητα Αδαμόπουλου! Θα ήταν υπό συζήτηση ότι η υποψηφιότητα Κωνσταντάτου απέβλεπε ή αντικειμενικά οδηγούσε σε ήττα Γρετζελιά αν είχατε συνεργαστεί εκλογικά μαζί του στις προηγούμενες εκλογές. Βεβαίως το κουβεντιάζατε κι αυτό, αλλά επειδή η ξευτίλα θα ήταν μεγάλη και η ήττα διαφαινόμενη προτιμήσατε να διασπάσετε το αντιγρετζελικό μέτωπο. Πρέπει απ΄ ότι φαίνεται να σας θυμίσω πως στο Δ.Σ. ο κ. Αλαφάκης ψήφιζε όλα όσα έφερνε ο κ. Γρετζελιάς ότι κι αν αφορούσαν, και ήταν η αιχμή του δόρατος της κριτικής ενάντια στον μόνο σύμβουλο που τότε αντιστεκόταν τον κ. Γιάννη Τομπούλογλου! Σε επιβράβευση αυτής της συμπεριφοράς ο κ. Γρετζελιάς πρότεινε στον κ. Αλαφάκη να τον κάνει αντιδήμαρχο όπως είχε κάνει τον κ. Μπόβο. Στην ΔΕΑΝΦ ο κ. Κόντος ψήφιζε επίσης όλες τις εισηγήσεις του Γρετζελιά ότι κι αν αφορούσαν! Στις προηγούμενες εκλογές ο αδελφός του είχε κατέβει υποψήφιος με τον κ. Γρετζελιά και ήταν η μόνη φορά που ο κ. Κόντος δεν κατέβηκε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος έτσι ώστε όλες οι ψήφοι να πάνε στον συνδυασμό Γρετζελιά και τον αδελφό του! Ο κ. Κωνσταντάτος βρέθηκε κάποια στιγμή ακόμη και στον δήμο και πράγματι «…εκείνες τις εποχές υπερασπιστηκε με νύχια και με δόντια τον Νόμο γιά τον προσφυγικό συνοικισμό ,όσο ηταν διορισμένος στην Επιτροπή Εμπιρογνωμόνων,απο τον κ.Γρετζελιά. Το ιδιο εκανε και κατα την διάρκεια της προεκλογικής εξτρατείας του το 02…». Σωστά τα λέτε, συμπτωματικά έχετε και την ορθογραφία… ενός πρώην δημάρχου, ονόματα δεν λέμε οικογένειες δεν θίγουμε, μόνο που η αλήθεια για να είναι ολόκληρη, πρέπει να πούμε πως ο νόμος ήταν κόντρα στις επιθυμίες των ενδιαφερομένων! Και αυτό οδήγησε σε ήττα και τον κ. Γρετζελιά αλλά και εσάς που δεν καταφέρατε να εκλέξετε ούτε τον κ. Κωνταντάτο!!! Ο μακαρίτης ο Μόσχος έκανε το ακριβώς αντίθετο, πολέμησε αποκλειστικά τον Γρετζελιά και τον νόμο για τον προσφυγικό και στον δεύτερο γύρο που εσείς δεν πήρατε επίσημα θέση, γιατί ανεπίσημα πήρατε… κάλεσε δημόσια τον κόσμο να υποστηρίξει Αδαμόπουλο! Έτσι λοιπόν ούτε την πρώτη, ούτε και την δεύτερη Κυριακή που όλη η πόλη πανηγύριζε την απαλλαγή απ΄ τον Γρετζελιά εσείς υπήρξατε οι μόνοι εκτός από εκείνον που ήσασταν απογοητευμένοι και λυπημένοι από το αποτέλεσμα!

      Η αλήθεια είναι πως παλέψατε ενάντια στον κ. Γρετζελιά όσο ήταν δήμαρχος, όσο η Τουρκία στον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο, πολέμησε τους Ναζί…
      Δισάρεστο πραγμα η αλίθια αγαπειταί , καλητερα να κουβαλας τον Σταυρο σου του μαρτιρήου παρά να ιπεραποίζεσε μια αδυικι οιποθεσι...

      Διαγραφή
    3. Το σενάριο που εχεται πλάση στο ιντριγκαδόρικο μυαλό σας,ειναι αλήθεια οτι ειναι δύσκολο να σας το ανατρέψω .Ειναι σαν να πεις σε εναν ισλαμιστή οτι ο Μωάμεθ δεν ηταν προφήτης.Ομως απο τα λεγόμενά ,σε οτι αφορά την πολεμική του κ.Μόσχου κατα του κ. Γρετζελιά ,ισχυροποιεί και ενισχύει τον δικό μου ισχυρισμό περι συμβολής της ,τοτε ,"Αλλης Πορείας" στην τελική νίκη του κ.Αδαμόπουλου .Διότι σε ποσοστά η "αλλη πορεία" φαίνεται οτι συγκράτησε μεγαλύτερο ποσοστό δυνητικών ψηφοφόρων πρός την κάλπη του κ.Γρετζελιά ,απο την πρώτη Κυριακή.Ο λόγος του αντιγρετζελικού κ.Μόσχου συνεπάγεται λιγότερους δικούς του ψηφοφόρους στην δεύτερη Κυριακή στο κ.Γρετζελιά.Αρα "Η αλλη πορεία" ανεκοψε περισσότερους ψηφοφόρους προς τον κ.Γρετζελιά την πρώτη Κυριακή.Τα στοιχεία αυτό δείχνουν ,εσεις μπορείτε να πιστευετε οτι θέλετε....Γιάννης Πουλάκης

      Διαγραφή
    4. Καταρχήν το προηγούμενο άρθρο δεν είχε την υπογραφή σας, και κατά δεύτερον σε κανένα άλλο άρθρο ούτε σε αυτό είχατε παρόμοια εικόνα ορθογραφίας με το αμέσως προηγούμενο! Ας δεχθούμε λοιπόν ότι εκείνο δεν το έγραψε ο τάδε τέως, αλλά εσείς…
      Αν λοιπόν εννοείτε με τον συλλογισμό που διατυπώνετε, πως ακριβώς επειδή υπήρξατε συγγενής-σύμμαχος πολιτική δύναμη με τον Γρετζελιά, γι΄ αυτό του αφαιρέσατε κρίσιμο αριθμό ψήφων, να το κουβεντιάσω… Εγώ κρατώ ότι σε όλα όσα σας απέδωσα για συμπόρευση-ταύτιση των εκπροσώπων σας με τον κ. Γρετζελιά δεν είπατε κουβέντα… Εύλογα θα προσθέσω.
      Κι αν ακόμη δεχθούμε τους… συλλογισμούς σας που στηρίζονται σε λάθος αριθμητικά δεδομένα, ο Γρετζελιάς στον β΄ γύρο πήρε λιγότερους ψήφους από τον α΄ αλλά ανέβασε ελαφρά το ποσοστό του επειδή απλά ψήφισαν λιγότεροι, τίποτε από όσα έωλα ισχυρίζεστε δεν αποδεικνύεται! Γιατί ξέρετε τα σχέδια όσο προβοκατόρικα και καλοσχεδιασμένα να είναι, δεν βγαίνουν πάντα σύμφωνα με τις επιδιώξεις αυτών που τα εμπνεύστηκαν… Ας μην ξεχνάτε ότι στον τότε Συνασπισμό υπήρξατε τεταρτοκλασσάτος και συνεπώς δεν είναι απαραίτητο να γνωρίζετε ή και να καταλάβατε τι γίνεται… Τώρα στον Δούρειο Ίππο της σοσιαλδημοκρατίας γίνατε τοπικός γραμματέας και μυριστήκατε το κομπρεμί με τον κ. Γρετζελιά. Πάλι καλά που ξυπνήσατε έστω κι αργά. Μου φαίνεται όμως ότι ο θόρυβος που κάνατε δεν έχει να κάνει με την ουσία, αλλά με το γεγονός ότι οι δικοί σας, δεν σας… παίζουν. Με λίγα λόγια κινήθηκαν χωρίς να σας ενημερώσουν ούτε πριν, ούτε μετά! Σκούζετε λοιπόν για προσωπικούς και όχι πολιτικούς λόγους γι΄ αυτό και σε όσα λέτε δεν δίνω καμία σημασία, αφού αποτελούν κλασσική περίπτωση διαμαρτυρίας ριγμένου στην μοιρασιά…
      Και γιατί διαβάζοντας και το καινούριο άρθρο σας κατάλαβα ότι οι παρεμβάσεις σας έχουν επικοινωνιακό χαρακτήρα. Χτυπάτε «γκαζοντενεκέδες» προσπαθώντας να τραβήξετε το ενδιαφέρον πάνω σας και να διεκδικήσετε τον ρόλο που οι… σύντροφοί σας, σας αρνήθηκαν.
      Εγώ λοιπόν μπορώ να πιστεύω ότι θέλω όπως μου λέτε, αλλά τα δεδομένα από την έκτακτη παρουσία σας αυτά προδίδουν…

      Διαγραφή
    5. θΕΛΩ να σας απαντήσω ,μονον,στο θέμα του προσφυγικού συνοικισμού,γιατί θεωρώ επικίνδυνο να διαμμορφωθει η εντύπωση οτι ο τότε Συνασπισμός (κοιτα να δεις που υπερασπιζομαι ενα κόμμα ,που εχω αποχωρίσει εδώ και καιρό,απο ενα ν σημερινό συνεχιστή του)δεν ειχε θέση υπερ του νόμου για τα προσφυγικά και ορθως.Με τα μπούνια υπερ,ήταν. Σε οτι αφορά τον κ.Κωνσταντάτο τον υπερασπίστηκε με νύχια και με δόντια παρόλο που ,οπως γνωρίζετε ,ηταν απο τους Αρχιτέκτονες-Μηχανικούς της περιοχής.Εχοντας εν γνώσει του τις οικονομικές απώλειες που του προκαλούσε ο Νόμος....Γιάννης Πουλάκης.

      Διαγραφή
    6. Αγαπητε ανώνυμε 6.41 μμ αυτο που αναφέρετε για το 02 ειναι απολύτως λαθος,συνέβει το 06 οταν κερδισε τον κ.Γρετζελιά οκ.Κόντος ,τυχαίνει να αναλύω τα αποτελέσματα των τριών τελευταίων εκλογών εθνικών και δημοτικών.τά πραγματα ειναι ετσι οπως σας τα εγραψα .καμιά φορά (επιεικως)κάνω και λάθη.εκει που δύσκολα κανω λάθη ειναι στά νουμερα.το σχόλιο 11.19 πμ ειναι δικό μου ,παρά την εκστρατεια και το ασκημο. τα στοιχεία.Α'γύρος Γρετζελιάς 6479 ποσοστό 40,2% Β'γύρος 6793 ποσοστό 44,5% ΑΥΤΑ ΓΙΑ 2002... Α'γ Γρετζελιάς 5760 ποσοστο 37,95 % Β΄γ 5379 ποσοστο 40,46% ΑΥΤΑ για 2006

      Διαγραφή
    7. Καλά κάνατε και δεν απαντάτε στα άλλα γιατί είναι… δύσβατα.

      Τον Συνασπισμό γιατί τον μπερδεύετε; Για να πείτε ότι απλά ακολουθήσατε την γραμμή; Δηλαδή θα μας πείτε τώρα πως ο Κωνσταντάτος ήταν αντίθετος αλλά πειθάρχησε στο κόμμα; Μα ποιους ρώτησαν στον Συνασπισμό για την θέση που έπρεπε να κρατήσουν στην Νέα Φιλαδέλφεια για τα πρόβλημα με τον συνοικισμό;

      Σε ότι αφορά τον κ. Κωνσταντάτο θέλετε να μας πείτε για τις οικονομικές απώλειες που είχε από τον νόμο; Γιατί αν υπήρξε ένας ωφελημένος, ήταν αυτός! Από εκεί που δεν τον ήξερε η μάνα του, που λέει ο λόγος, τον έμαθαν οι πάντες, κατέφευγαν σε αυτόν στις αρχές στον δήμο κι αργότερα ιδιωτικά για συμβουλές και αναθέσεις, έχτισε το πρώτο «προσφυγικό» αν σας λέει κάτι αυτό, και στη συνέχεια απογειώθηκαν τα οικονομικά του! Αυτά τα γνωρίζουμε όλοι, πως εσείς δεν το ξέρετε! Δεν τον μέμφομαι ασφαλώς γιατί δούλεψε ή γιατί κέρδισε λεφτά, αλλά μην μας τον εμφανίζετε και ζημιωμένο… Έλεος πια!

      Τέλος μιας που τα ξέρετε τόσο καλά, δεν μας λέτε ποια ήταν η θέση σας και του κ. Κωνσταντάτου όταν ο κ. Γρετζελιάς προσπάθησε να μαζέψει όλα και κατάφερε τα περισσότερα παραχωρητήρια, με στόχο να υπάρξει ομάδα κατασκευαστών που θα επέλεγε ο ίδιος η οποία θα κατασκεύαζε τα καινούρια σπίτια με την σειρά που επίσης ο ίδιος θα καθόριζε, κυρίως όμως χωρίς να είναι προσφυγικά ή με άλλους περιορισμούς στην δόμηση! Γιατί όταν η αντίδραση των ενδιαφερομένων δεν του επέτρεψε να προχωρήσει το σχέδιο του, και οι περισσότεροι απαίτησαν και πήραν τα παραχωρητήρια πίσω, τότε προχώρησε σε επαναλαμβανόμενες απαγορεύσεις οικοδομικών εργασιών και στην συνέχεια, ως τιμωρία λέω εγώ, στους περιορισμούς της δόμησης που προβλέπει το Προεδρικό διάταγμα για τον προσφυγικό!
      Επειδή σας βλέπω ακόμη ενθουσιώδη και πρόθυμο να βάλετε τα στήθη σας μπροστά για να υπερασπιστείτε την τιμή του κόμματος και των συντρόφων σας, θα μου επιτρέψετε να κάνω μια πρόβλεψη. Λίγο πριν τις εκλογές το αργότερο και πάντως σίγουρα μετά τις δημοτικές εκλογές θα είστε εξαιρετικά πικραμένος μαζί τους... Εύχομαι κι εγώ να πέσω έξω!

      Διαγραφή
    8. 10.45 μμ εχω τι γνώμη οτι πρέπει να σταματήσω ,σας προκαλώ παράκρουση και δεν μου ειναι ευχάριστο,ίσως αύριο να σας πώ που ρώτησαν,οχι πάντος τους κατόχους γιατί αν το κάνανε αυτό ο προσφυγικός θα ηταν ενα έκτρωμα.Ενω τώρα...

      Διαγραφή
    9. εαν τους νόμους δεν τους εκδίδει η συντεταγμένη πολιτεία ,ποιός θα τους εκδίδει; ΕΣΕΙΣ;...Γιά τον κ.Κωνσταντάτο,και παρακαλώ να μήν αναφερθεί ξανά κανένα όνομα απο ανωνυμους.Θελει γεναιότητα να υπερασπίζεσαι ενα νόμο που εμεσα ή αμεσα ειναι εις βάρος της τσέπης σου.Τί εννοώ.Π.Χ είσαι χρυσοχόος μπορείς να πουλάς τα δακτυλίδια σου 100 ευρω,ερχομαι εγώ (το κράτος)και σου λέω οτι τα δακτυλίδια θα τα πουλάς 70 ευρώ,δεν θα ειναι γεναίο απο σένα να υπερασπιστείς το νόμο; Σας παρακαλώ μην κάνεται τον βλάκα ,εχω την εντύπωση οτι υποβαθμίζεται τον εαυτό σας.Εκτός αν ειστε ,πραγματι,αγαπητέ μου "αγνωστε"...Γιάννης Πουλάκης.

      Διαγραφή
    10. 11.30΄ Τέτοια υπεράσπιση για τον... παραδοσιακό μόνο ο Γρετζελιάς και οι... τότε συνεργάτες του της... αριστεράς μπορεί να έχουν ακόμη!

      Διαγραφή
    11. Η ad hominem απόρρυψη ή επικρότηση,ειναι χαρακτηριστικό εμπαθών και χουλιγκάνων....Γιάννης Πουλάκης

      Διαγραφή
    12. Κύριε Πουλάκη βλέπω όσο στερείστε επιχειρημάτων, περισσεύουν οι χαρακτηρισμοί! Έτσι κάνετε εσείς οι... πολιτισμένοι αριστεροί της ΔΗΜΑΡ; Πότε υπήρξε νόμος στην Ελλάδα που καθόρισε τις τιμές αγοραπωλησιών ακινήτων;! Τον κ. Κωνσταντάτο εσείς τον αναφέρατε, αλλά για δημόσια πρόσωπα δεν χρειάζεται η άδεια σας για να αναφερθούμε! Άλλη ιδιότυπη... αριστερή αντίληψη κι αυτή!
      Είστε όμως tragic εντελώς γιατί όπως διαπίστωσα σε άλλο blog της πόλης, οικειοποιηθήκατε άρθρα του καθηγητή κ. Σακελλάρη Σκουμπουρδή που εργάστηκε στο γραφείο της υπουργού του Γιωργάκη, Τίνας Μπιρμπίλη και είναι αυθεντικός οπαδός της σοσιαλδημοκρατίας του ΠΑΣΟΚ! Τελικά με ποιο κόμμα είστε; Γνωρίζετε;!

      Διαγραφή
    13. σας στέλνω την απαντησή μου στο αλλο blog στην δική σας,υποθέτω,παρέμβαση ωςΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΛΕΣ..Εσείς αγαπητε μου ζητήσατε να σας πώ για την αριστερα που πρεσβεύω,και βεβαίως δεν αρνούμε οτι υπάρχουν καποια αποσπάσματα απο τον φίλο μου Σακελλάρη απο το «Είναι ο Σοσιαλφιλελευθερισμός, ηλίθιε» Νο 1 αλλα και απο το «Είναι ο Σοσιαλφιλελευθερισμός, ηλίθιε» Νο2.Αυτά με εκφράζουν και ΕΣΕΙΣ μου τα ζητήσατε…επι τουτων ειμαι ετοιμος να συζητήσω…ειναι χαρακτηριστικό κομπλεξικού ανθρώπου να προσπαθεί να μειώσει τον συνομιλητή του γιαυτά που πιστευει επειδη κάποια απο αυτά τα εξέφρασε κάποιος πριν απο αυτόν….Αλήθεια οταν εσεις εκφράζεστε λέτε και ποιός το ειπε πρίν απο σας .ΜΗΝ ΕΙΣΤΕ ΑΦΕΛΗΣ..... ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ,την εχω στειλει απο τις 11.24 πμ......Γιάννης Πουλάκης

      Διαγραφή
    14. Πολλοί εχουν εργαστει σε γραφεία υπουργών και προθυπουργών ακόμα,π.χ Νίκος Κοτζιάς .ΛΑΣΠΟΛΟΓΕ εξ επαγγέλματος.....Γιάννης Πουλάκης

      Διαγραφή
    15. Kύριε Πουλάκη πολλοί όπως και ο Νίκος Κοτζιάς πρώην μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ και ιδεολογικό στέλεχος του τότε, άλλαξαν απόψεις και μεταπήδησαν σε άλλους χώρους. Ο κ. Κοτζιάς όμως εκτός από το γραφείο του ΓΑΠ διορίστηκε μέχρι και το πρώτο διάστημα που έγινε πρωθυπουργός, στο κορυφαίο think tank του ΠΑΣΟΚ που είναι γνωστό με τον τίτλο ΙΣΤΑΜΕ ως Πρόεδρος! Συνεπώς μιλάμε για επαγγελματία Πασόκο και πάντως για Πασόκο. Μετά την απομάκρυνση του από την θέση αυτή, πικραμένος στριφογυρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ κυρίως, λόγω ποσοστού, ενώ προσεγγίζει τους πάντες από τις παρυφές της δεξιάς μέχρι την άκρα αριστερά, προσπαθώντας να ανασυγκροτήσει την σοσιαλδημοκρατία και να κυριαρχήσει ως πρόσωπο στον χώρο αυτό!

      Λασπολόγος γνωρίζετε ασφαλώς ότι δεν είμαι και δεν έχω λόγο να προσπαθήσω να σας απαντήσω σε συκοφαντίες, αλλά κυρίως δεν είμαι ΘΡΑΣΥΣ ΛΟΓΟΚΛΟΠΟΣ…

      Διαγραφή
    16. Κύριε Πουλάκη εμένα μου λες, πως είμαι ο ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΛΕΣ… Δεν είμαι!
      Δεν σας ζήτησα συνεπώς να μου πείτε για… την αριστερά που πρεσβεύετε! Έτσι κι αλλιώς είμαι βέβαιος ότι μόνο αριστερός με την ουσία του όρου δεν είστε κι εσείς και το κόμμα που εκπροσωπείτε. Γιατί δεν μπορεί αριστερός να πρεσβεύει τις βάρβαρες πολιτικές που εφαρμόζει το κόμμα σας και εφάρμοσε κι ο δήμαρχος σας μόλις του δόθηκε η ευκαιρία στην πόλη μας!
      Απορώ με την Χριστιανή εικόνα που θέλετε να παρουσιάσετε, όταν χωρίς δισταγμό σε ελάχιστες σειρές ή σε μια πρόταση, υβρίζετε και συκοφαντείτε! Ωστόσο επειδή διάβασα τι γράψατε στο άλλο blog και τι έγραφαν τα άρθρα του… φίλου σας, του Σακελλάρη, διαπίστωσα με έκπληξη ότι δεν αντιγράψατε απλώς, αλλά κάνατε «πατικούρα» τα κείμενα του!!! Και μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση το θράσος σας να βρίσκετε ότι απλά έτυχε να γράψει τα ίδια πριν από σας!!! Σε λίγο καιρό σας βλέπω να (αντι)γράφετε ποιήματα του Ρίτσου, του Ελύτη, του Σεφέρη, του Χικμέτ, του Νερούντα, ή να (αντι)γράφετε Χέμινγουέι, Ζολά, Ντένικεν, Νίτσε, Σοπενχάουερ, και να μας λέτε ότι είναι δικά σας, απλά έτυχε να γράψουν νωρίτερα αυτά που έτσι κι αλλιώς θα γράφατε εσείς αργότερα!
      Θέλετε λοιπόν να μας πείσετε πως εσείς, πρόσωπο και χώρος είστε φορέας του καινούριου, του διαφορετικού, του ποιοτικού, του αριστερού… Παλιατζήδες της κακιάς ώρας είστε και τίποτε περισσότερο!

      Διαγραφή
    17. Παρακαλώ περισσότερη αυτοσυγκράτηση στους χαρακτηρισμούς. Πολιτικά γράψτε ότι θέλετε. Αποφύγετε όμως προσωπικούς χαρακτηρισμούς. Ευχαριστώ

      Διαγραφή
    18. Kύριε Σεϊτανίδη, προσωπικά δεν έχω πρόβλημα με τους χαρακτηρισμούς όποιους και όσους μου αποδώσει ο κ. Πουλάκης ή οποιοσδήποτε άλλος. Ούτε ανταποδίδω όπως είδατε. Το "παλιατζήδες της κακιάς ώρας" πολιτικά το είπα, ως συνέχεια του ότι ως πολιτικός χώρος δεν φέρνουν τίποτε καινούριο αλλά είναι φορείς του παλιού.
      Αυτά προς διευκρίνηση επειδή η παρατήρηση σας ακολούθησε δικό μου σχόλιο κι όχι του κ. Πουλάκη που προ πολλού μου έχει αποδώσει σειρά προσωπικών χαρακτηρισμών όπως π.χ. το "ΛΑΣΠΟΛΟΓΕ εξ επαγγέλματος".

      Διαγραφή
    19. Χαίρομαι που διαβασες και τον Σακελλάρη Σκουμπουρδή ,η επανάληψη μήτηρ πασης μαθήσεως ,μου κανει εντύπωση στους διανοουμενους που περιλαμβάνεις και τον Ντένικεν ,τώρα δικαιολογούνται ΟΛΑ..

      Διαγραφή
    20. @12.12 υπάρχει μια διαφορά. Εσείς επιλέγετε βα μετάσχετε στο διάλογο ως Ανώνυμος, άρα το λασπολόγε κανείς μας δεν ξέρει πού απευθύνεται. Εσείς όμως αποδίδετε χαρακτηρισμούς σε κάποιον επωνύμως. Δεν είναι το ίδιο, δεν συμφωνείτε;

      Διαγραφή
    21. ανώνυμε 21 Ιαννουρίου 12.12 π.μ και κατα 80% συντάκτη των ανωνύμων σχολείων ειναι βεβαιο οτι δεν εχεις πρόβλημα γιατί εισαι "ανυπαρκτος" και οι "ανύπαρκτοι" μπορουν να λένε οτι θέλουν μέσα απο το σκοτεινό λαγούμι της ανυπαρξίας τους.Με ξέρεις και νομίζω οτι σε ξέρω και εγω.Ξερεις και που πίνω τον καφέ μου τα πρωινά ,αν εχεις βαρίδια ανάμεσα στα ποδαράκια σου ,ελα να τα πούμε τετ α τετ.Πολύ φοβάμαι οτι δεν εχεις...Μην το εκλάβεις ,ως σώματική απειλή, δεν ειναι στην φιλοσοφία μου ...Γιάννης Πουλάκης

      Διαγραφή
    22. Τι Σκουμπουρδή λέτε, το «χαρτί» γράφει 2005. Για δείτε εδώ http://www.biblionet.gr/book/100745/

      Διαγραφή
    23. http://www.biblionet.gr/book/100745/....Ο φιλελευθερισμός και η σοσιαλδημοκρατία υπήρξαν τα κυρίαρχα ιδεολογικά ρεύματα που διαμόρφωσαν το περασμένο αιώνα, προσπαθώντας να απαντήσουν στο διαχρονικό ζητούμενο: τη συμφιλίωση της ανάπτυξης με τη κοινωνική δικαιοσύνη.
      Πως θα εξασφαλίσουμε μια δίκαιη κατανομή του πλούτου που δεν θα υπονομεύει την οικονομική αποτελεσματικότητα, την μεγιστοποίηση της ευημερίας που θα επιτρέπει τη προστασία των λιγότερο ευνοημένων;
      Νέα ερωτήματα πρέπει να τεθούν, καινούριοι δρόμοι να αναζητηθούν, θεωρίες να αναπτυχθούν.
      Σε αυτό το βιβλίο οι συγγραφείς, με ανοικτό πνεύμα και χωρίς δογματισμούς και ιδεοληψίες, διερευνούν τις θεωρητικές προϋποθέσεις ανάπτυξης της Φιλελεύθερης Σοσιαλδημοκρατίας και εξετάζουν την εφαρμογή ενός ανάλογου πολιτικού προγράμματος σε μια σειρά καίριων ζητημάτων της εποχής μας όπως τη παγκοσμιοποίηση, την εκπαίδευση, την μετανάστευση και τη πολιτική συμμετοχή.
      Η παραπάνω προσέγγιση δεν συνίσταται στη πραγματιστική σύγκλιση στο μέσο των δύο ρευμάτων, αλλά αντίθετα εδράζεται στην διαλεκτική σύνθεση ανάμεσα στο κλασσικό φιλελευθερισμό και τον δημοκρατικό σοσιαλισμό, η οποία προϋποθέτει την επαναβεβαίωση των αφετηριακών παραδοχών και των ηθικών - αξιακών πλαισίων τους....

      Διαγραφή
  13. To μέγιστο των ερωτημάτων παραμένει γιατί αφού υποτίθεται αυτά που είπε ο κ. Πουλάκης δεν έχουν καμία βάση, ο κ. Κόντος ή η παράταξή του δεν τα διαψεύδουν; Η απάντηση είναι απλή. Γιατί ο κ. Πουλάκης ξέρει τι λέει, για την ακρίβεια ξέρει περισσότερα από όσα λέει, και όσα αποκάλυψε έχουν βάση. Γι΄ αυτό και οι προσωπικές επιθέσεις που δέχτηκε! Εννοείται πως κι ο κ. Πλάτανος γνωρeasy...
    Κύριε Πουλάκη μην κολώνεις, τους ξέρουμε και τους ξέρεις...
    Μέσα σε όλα δε, πετάχτηκε κι ο γνωστός εκδότης να... διαψεύσει για λογαριασμό του Κόντου(!) ίσως επειδή θα ήθελε να τον δει υποψήφιο με την κ. Γαϊτανά. Βλέπεις αυτοί κουμαντάρονται και συζητούνται, δεν είναι σαν τον δύστροπο μπαρμπαστρουμφ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αυτό που συζητιέται πολύ στην πόλη είναι «ποιος οδήγησε και οδηγεί τον μόνο επωνύμως γράφοντα»; Η πλάκα είναι ότι υπάρχου δύο μέχρι στιγμής που διεκδικούν την έμπνευση, αλλά το ποιο αστείο είναι ότι ταυτόχρονα υπάρχουν άλλοι τρείς (διαφορετικοί από τους προηγούμενους) που προσπαθούν να πείσουν ότι δεν έχουν καμία σχέση. Ένας άλλος προσπαθεί να το εκμεταλλευθεί διότι οι προθέσεις του να εμπλακεί στα δημοτικά είναι εμφανής και επιβεβαιωμένη, η ανάλυση ορισμένων από τις ανώνυμες δημοσιεύσεις μπορεί να σας βοηθήσουν να τον αναγνωρίσετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια ζωή αυτό έκαναν. Έβαζαν άλλους μπροστά να βγάλουν το φίδι από την τρύπα ή τέλος πάντων να καθαρίσουν άλλοι το τοπίο, και μετά τσουπ την κατάλληλη στιγμή άβρεχτοι κι ατσαλάκωτοι εμφανίζονταν πρωταγωνιστές... Τώρα βρήκαν για "μπροστινό" τον αφελή ή διψασμένο για να παίξει ρόλο, κρύβονται πίσω του, τον ρίχνουν στην φωτιά, και αδιαφορώντας για την τύχη του, περιμένουν πότε θα είναι ευνοϊκές οι συνθήκες να σκάσουν μύτη οι... παράγοντες. Πάντα η ίδια ομάδα που διαφέντευε τις τύχες του ΣΥΝ και τώρα της ΔΗΑΡΙ και πάντα με τον ίδιο επικεφαλής να κρύβεται πίσω από κάθε δραστηριότητα...

      Διαγραφή
    2. Τσίμπησες φίλε σε αυτα που σου γραψανε και καρφωθηκες, η ανωνυμια σου δεν σε προστατευει πλέον.

      Διαγραφή
    3. Tσίμπισε ο "μπούφος" και πιάστηκε στα πράσα! Γράφε στο εξής επώνυμα! Είναι ο μόνος τρόπος πλέον να προστατευθείς, και να ξέρεις πως είσαι πολύ τυχερός που στην φιλοσοφία του Γιάννη δεν υπάρχει η σωματική απειλή... χα! χα! χα!
      Τι τραβάνε κι αυτές οι χορεύτριες...

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμε 22 Ιαν 13 -1.14 μμ .Η ανυπαρξία βαριδίων ανάμεσα στα ποδαράκια,δημιουργεί υπερβολική έξη στην χρήση των οπισθείων.....Γιάννης Πουλάκης

      Διαγραφή
    5. Γιαννάκη, ανεβάζεις... θεαματικά το επίπεδο και ξεχνάς πως όσο πιο ψηλά ανεβαίνει η μαϊμού τόσο πιο πολύ φαίνεται ο κ@λος της. Τα βαρίδια σας, άμα έχετε γιατί πουθενά δεν φαίνονται, να τα δείξετε σε αυτούς που μόλις τους δείτε κάνετε υποκλίσεις για να μην πως τίποτε άλλο... και συμφωνείτε με ότι σας πουν!

      Διαγραφή
    6. Είναι πολιτική συζήτηση αυτή; Γιάννη και Ανώνυμε, συγκρατηθείτε. Μείνετε στα πολιτικά.

      Διαγραφή
    7. Aνωνυμε 2.49μμ ,ξερεις πολύ καλα ποίοι κάνουν τις υποκλίσεις ,γιατί είσαι ένας απο αυτούς ,τωρα μπορεί να γρινιάζεις ,αλλά μολις σου κουνήσουν κάποιοι το δακτυλάκι ΤΣΟΥΠ μέσα στις Γραμματείες ,θα εισαι πάλι .ΞΑΝΑ θα γλύφεις εκεί που έφτυνες...

      Διαγραφή
    8. 7.38΄ είστε διασκεδαστικοί! Κοιτάξτε να τα βάλετε με κανέναν άσχετο να γελάσει και το παρδαλό κατσίκι...
      Ποιες γραμματείες, φτυσίματα και ανοησίες... Ουδεμία σχέση με έμπα-έβγα, όργανα, κολοτούμπες... Αυτά είναι δικά σας χαρίσματα... και σίγουρα μερικοί από σας σύντομα θα την κάνουν την κολοτούμπα και θα θέλουν να γυρίσουν πίσω όταν μείνετε εκτός βουλής ή αν αλλάξει η κυβέρνηση που το βλέπω σε κανένα 3μηνο... Σας περιμένουν δυσαρεστες εκπλήξεις!

      Διαγραφή
    9. ευσεβείς, συριζαίικοι ,πόθοι.Σε πήρανε χαμπάρι ,δικέ μου.

      Διαγραφή
  15. Φώς, περισσότερο φώς . . . . .
    Και, κύριε Διαμαντή, οι υποψήφιοι φαίνεται πως έγιναν 21.
    Black Jack.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το παιχνίδι που παίζουμε είναι τριάντα μία οπότε ο 21 δεν καίγεται...

      Διαγραφή
  16. Ρε παιδιά, καλά οι συριζεοι. Πολιτικοί απατεώνες είναι, με τακτικισμούς και οργανωτισμούς ασχολούνται. Η έλλειψη πολιτικής πρότασης και η σαγήνη της εξουσίας τους έχει ζαλίσει. Εσείς όμως; Τι "ξεκατίνιασμα" απολιτικό είναι αυτό; Έτσι θα κάνουμε τη "μεγάλη κεντροαριστερά" στην πόλη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή Ζιζέλ η μεγάλη κεντροαριστερά της πόλης θα περιλαμβάνει και τη Ν.Δ.;

      Διαγραφή
    2. Νομίζω ότι από τη στιγμή που μπαίνουν όροι κομματικών χώρων, η συζήτηση υπονομεύεται. Επίσης θα πρέπει να αποφορτίσουμε και τις έννοιες. Προσωπικά, θεωρώ ότι νόημα έχει μόνο η δημιουργία ενός προοδευτικού, εκσυγχρονιστικού, δημοκρατικού ρεύματος, με σταθερή ευρωπαϊκή κατεύθυνση, το οποίο θα πρέπει να γίνει πλειοψηφικό. Και αυτό μπορεί να περιλαμβάνει όλους όσους το αποδέχονται, χωρίς προκαταλήψεις και αποκλεισμούς. Κανένας δεν δικαιούται πλέον να θεωρεί ότι έχει το μονοπώλιο του προοδευτικού ή του πατριώτη.

      Διαγραφή
    3. Tι μας λες βρε Αντιγόνη κι εσύ!

      Διαγραφή
    4. Εντάξει σύντροφοι. Καληνύχτα και όνειρα γλυκά!!!

      Διαγραφή
  17. Ζιζέλ «ξορκίζοντας» τους Συριζαίους, προσκαλώντας τους Δημαρίτες και κάνοντας ανοίγματα στους ΝΔκράτες μήπως βάζεις κομματικούς όρους; Αλλά τι εννοείς «προοδευτικό», προς τα πού δηλαδή θα «προοδεύει» και τι είναι αυτή η «πρόοδος»; Τι εννοείς «εκσυγχρονιστικό», αυτό το «ρεύμα» δηλαδή θα είναι κάτι σαν το Σιμητικό ΠΑΣΟΚ; Και τι πειράζει δηλαδή το «απολιτικό» ξεκατίνιασμα, επειδή φανερώνονται οι αναντιστοιχίες ιδεολογικών και πολιτικών θέσεων και ενεργειών και βγαίνουν τα «παραμύθια» στη φόρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Προσπερώντας τις αγκυλώσεις και τις εμμονές που όλοι είχαμε στο παρελθόν, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι προοδευτικό είναι ότι μπορεί να κάνει την κοινωνία να πάει προς τα μπρος. Δηλαδή, π.χ. η θέση ότι όλα πρέπει να γίνουν κρατικά, όσο και αν συναισθηματικά "ακουμπά" κάποιους, είναι μια βαθιά συντηρητική θέση, εκτός τόπου και χρόνου. Κάποτε, οι αυτοαποκαλούμενοι προοδευτικοί, ξορκίζαμε την επιχειρηματικότητα και την ιδιωτική πρωτοβουλία. Κάποτε ξορκίζαμε επίσης την ελεύθερη αγορά. Σήμερα αυτά είναι καταστροφικά. Αποδείχτηκε στην πράξη η υπεροχή του καπιταλισμού, ακόμα και σε ηθικό επίπεδο, όταν υπάρχει ισχυρή πολιτική βούληση και το κράτος παίζει το ρόλο του επόπτη και διατητή.
    Εκσυγχρονιστική αντίληψη είναι κάθε αντίληψη που συμβαδίζει με τα οικονομικά και κοινωνικά δεδομένα της εποχής.
    Η μεγάλη χίμαιρα για κάποιους (ευτυχώς όχι για μένα) που ήταν το σοβιετικό μοντέλο, άφησε πίσω της συντρίμια σε κάθε επίπεδο.
    Προσωπικά δεν ψάχνω ούτε για ανατροπή του συστήματος ούτε για αλλαγή των παραγωγικών σχέσεων. Νομίζω ότι η προσπάθεια πρέπει να είναι ο εξανθρωπισμός του συστήματος, η ποιοτική εμβάθυνση της δημοκρατίας και η συγκρότηση μιας κοινωνίας, όχι ισότητας, αλλά ίσων ευκαιριών.
    Για να μην μπαίνουμε σε πιο θεωρητικά θέματα, αυτή είναι σε γενικές γραμμές η άποψή μου για την διάξευξη πρόοδος-συντήρηση.
    Τώρα, σε σχέση με τα δικά μας, είναι γελοίο και μόνο να αναφέρονται αυτά τα πράγματα. Είναι ντροπή για την πόλη και μέγιστο δείγμα παρακμής, οι πρωταγωνιστές της 10ετιας του 80 να είναι πρωταγωνιστές το 2014.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ζιζέλ, αποκηρύσσεις δηλαδή την «μεγάλη κεντροαριστερά» και προσχωρείς στη μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδώ και λίγα χρόνια υπάρχει και έχει τεκμηριωθεί θεωρητικά ένα ρεύμα σκέψης που "παντρεύει" την σοσιαλδημοκρατία και τον φιλελευθερισμό. Η αποκαλούμενη και φιλελεύθερη σοσιαλδημοκρατία. Νομίζω οτι είναι ό,τι πιο σύγχρονο και προοδευτικό.

      Διαγραφή