Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Ολόκληρη η επιστολή των μαθητών του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου προς τη Δήμαρχο


Προς τον Δήμο Ν. Χαλκηδόνας – Ν. Φιλαδέλφειας
Υπόψη δημάρχου κας Ε. Αποστολάκη

Αγαπητή κ. Ε. Αποστολάκη
Μαζί με τις ευχές μας για μια δημιουργική θητεία, με την ευκαιρία ανάληψης της Δημαρχίας από εσάς, αλλά και με τα ειλικρινή συλλυπητήρια για την μεγάλη απώλεια του Γιώργου Αποστολάκη, θα θέλαμε να απευθυνθούμε σε σας μέσω αυτής της επιστολής σχετικά με το μέλλον του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Ν. Χαλκηδόνας στο πλαίσιο του νέου Δήμου.

Καταλαβαίνουμε ότι ο νέος Δήμος Ν. Χαλκηδόνας – Ν. Φιλαδέλφειας θα έχει να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα. Αλλά το μέλλον του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου δεν είναι μια λεπτομέρεια ή ένα δευτερεύον θέμα για το χαρακτήρα του νέου Δήμου. Ως άτομα που συμμετέχουμε στο Καλλιτεχνικό Εργαστήριο Ν. Χαλκηδόνας και μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα, θα θέλαμε με την ευκαιρία της λειτουργίας του νέου Δήμου να θέσουμε μερικές προτάσεις και απόψεις μας υπόψη σας ως Δήμαρχο και νέα δημοτική αρχή:

Τα καλλιτεχνικά εργαστήρια που λειτουργούσαν στους δύο δήμους που συνενωθήκαν δεν είναι μόνο μια δημιουργική και ευχάριστη απασχόληση για όσους και όσες συμμετέχουν αλλά και κέντρα ευρύτερης καλλιτεχνικής σημασίας. Όμως, θα μπορούσαν να παίξουν ακόμα πιο σημαντικό ρόλο στην ανάδειξη του νέου Δήμου Ν. Χαλκηδόνας – Ν. Φιλαδέλφειας ως κέντρο καλλιτεχνικής και πολιτιστικής εκπαίδευσης και δημιουργίας της ευρύτερης περιοχής.  Είμαστε στη διάθεση της νέας δημοτικής αρχής για να καταθέσουμε προτάσεις και ιδέες για το τι θα μπορούσε να γίνει και με τη δική μας εθελοντική συμμετοχή.

Το Καλλιτεχνικό Εργαστήριο Ν. Χαλκηδόνας έχει μια μακροχρόνια και σταθερή εξέλιξη που δεν μπορούμε να την δούμε ξεκομμένη από την δουλειά που έχουν κάνει μαζί μας οι δασκάλες μας. Θα μπορούσαμε να φανταστούμε την συνέχεια και την αναβάθμισή του μόνο με προσθήκη και άλλων εικαστικών –δασκάλων αλλά όχι χωρίς την δασκάλα μας. Δεν θα μπορούσαμε, επίσης, να φανταστούμε ανατροπή όσων μας είχε διαβεβαιώσει ότι θα συνεχίσουν να γίνονται για το και με το καλλιτεχνικό εργαστήριο ο Γιώργος Αποστολάκης («θα διατηρηθεί το εργαστήριο, μπορεί να προστεθούν δάσκαλοι όχι να φύγουν»). Ελπίζουμε, λοιπόν, ότι η νέα αρχή θα ξεκινήσει προσθέτοντας και όχι αφαιρώντας από την δυναμική του εργαστηρίου.

Είμαστε στη διάθεσή σας για να συζητήσουμε και από κοντά όσα συνοπτικά αναφέρουμε σε αυτή την επιστολή μας.

Με εκτίμηση

 .

2 σχόλια:

  1. Το θέμα της λειτουργίας του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Ν. Χαλκηδόνας, προς ικανοποίηση όλων μας, είχε αίσια κατάληξη.
    Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά και να συγχαρώ τη Δήμαρχο κα Αποστολάκη για τον άμεσο και ευθύ τροπό που έλυσε τον "γόρδιο δεσμό".
    Να είστε καλά και να έχετε μια γόνιμη και δημιουργική θητεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Prwta ekane ton gordio desmo...

    kai meta otan piesthke pairnei syxarhthria giati ton elyse!!!

    Exypnopoulia mou!

    ΑπάντησηΔιαγραφή