Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Παρέμβαση Κίνησης Πολιτών για το γήπεδο της ΑΕΚ

 Λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω παρέμβαση για το γήπεδο της ΑΕΚ: 

Ένα γήπεδο για την ΑΕΚ είναι θεμιτή επιδίωξη για τους αληθινούς φιλάθλους και φίλους της ιστορικής ομάδας. Δεν είναι αποδεκτό όμως να εμπλέκεται η κατασκευή του γηπέδου με επιχειρηματικά συμφέροντα και εμπορικά κέντρα και να επιδιώκεται η κατ’ εξαίρεση υπέρβαση του Νόμου (Γενικός Οικοδομικός και Κτιριοδομικός Κανονισμός) προκειμένου να γίνει εφικτή η κατασκευή ενός μεγάλου εμπορικού – αθλητικού συγκροτήματος στο γνωστό μικρό και ακατάλληλο χώρο των 26,5 στρεμμάτων στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Όταν αυτό γίνεται μάλιστα από βουλευτές οι οποίοι ψήφισαν στη Βουλή την Πέμπτη 2/2/2012 τροπολογία ντροπής, ζητώντας ουσιαστικά την εξαίρεση του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια από τις νόμιμες και συνταγματικές διατάξεις, τότε αντιλαμβανόμαστε ότι πρόκειται για μια ακόμα αυθαίρετη κατεδάφιση νομικών, συνταγματικών, κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων μπροστά στην οποία ωχριά η κατεδάφιση του ιστορικού γηπέδου της ΑΕΚ από τον τότε Πρόεδρό της Γ. Γρανίτσα.
Οι βουλευτές αυτοί εμφανίζονται να αγνοούν ότι η Βουλή και πάλι το 2002 και το 2003 είχε μετατραπεί σε Πολεοδομικό γραφείο «ειδικών εξυπηρετήσεων» και με άλλη τροπολογία είχε δώσει άδεια οικοδομής στο σχέδιο Γρανίτσα, για να οδηγήσει την ΑΕΚ σε μεγάλες περιπέτειες αφού οι νόμιμες και απολύτως θεμιτές αντιδράσεις των κατοίκων της πόλης οδήγησαν στην απόρριψη των σχεδίων αλλά και του Νόμου από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Οι βουλευτές αυτοί ξέχασαν ότι πρέπει να υπερασπίζονται τις νόμιμες και συνταγματικές διατάξεις και όχι να τις αντιστρατεύονται εξυπηρετώντας επιχειρηματικά συμφέροντα και άνομες επιδιώξεις. Ξέχασαν ακόμα ότι η σημερινή προσωρινή συγκυβέρνηση των τριών Κομμάτων δε νομιμοποιείται να ρυθμίζει άλλα θέματα πλην των γνωστών οικονομικών θεμάτων του μνημονίου και της διεξαγωγής των Εκλογών.

Οι πολίτες της Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας δεν έχουν λησμονήσει τον κίνδυνο περιβαλλοντικής και πολεοδομικής επιβάρυνσης που διέτρεξε η πόλη από τους προηγούμενους σχετικούς νόμους του 2002 και 2003 για το γήπεδο της ΑΕΚ, νόμους και σχέδια που ανέτρεψαν τότε με προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Οι πολίτες της Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας έχουμε τα ίδια δικαιώματα όπως και οι κάτοικοι άλλων πόλεων να ζούμε με όρους ανθρώπινους, όρους που προσδιορίζονται από το Σύνταγμα και τους Νόμους. Θα υπερασπιστούμε με κάθε νόμιμο τρόπο τα δικαιώματά μας, όπως έχουμε κάνει και στο παρελθόν.
Για την Κίνηση Πολιτών Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας

Α. Βασιλόπουλος, Β. Γεραμάνης, Μ. Καλύβη, Στ. Καζασίδης, Ν. Κασίμης, Λ. Κατσιάπης, Χ. Κρόκου, Κ. Λάσκαρης, Θ. Μάλλιος, Β. Ματσουκά, Δ. Μπαμπάκος, Γ. Παπαγιαννοπούλου

Τηλ. Επικοινωνίας: 6972910075, 6977287596

14 σχόλια:

  1. ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. ΚΑ ΚΑΡΑΚΟΥΛΗ ΒΑΛΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Που είναι ο Καβακόπουλος να φέρει τον Σκάι και τους εθελοντές να σώσει το περιβάλλον;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άστοχη κίνηση. Η παρέμβαση θα είχε νόημα αν ανέφερε και την τροπολογία που αφού δεν έχει ακόμα δημοσιευθεί σε ΦΕΚ είναι άγνωστη στους πολλούς, όπως άγνωστο είναι και το σχέδιο του γηπέδου που υποτίθεται ότι θα υλοποιηθεί. Οι συνθήκες εξ άλλου δεν είναι ίδιες με το 2002, 2003. Δεν υφίσταται πλέον ο κ. Αδαμόπουλος, η Δήμαρχος αλλά και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι είναι αμφίβολο αν γνωρίζουν το θέμα στην έκταση και το βάθος που το γνώριζε ο Γιώργος, η δημοτική αρχή γενικά είναι αποδυναμωμένη αφού ο εκ των «πρωτοστατών» του σχεδίου Γρανίτσα κ. Γρετζελιάς είναι «ομαδάρχης» πρόεδρος του Δ.Σ. και μπορεί να εισηγείται ότι θέλει, συμπαραστάτης του δημότη δεν υπάρχει, ο κ. Βγόντζας είναι «κατειλημμένος» και οι διάφοροι λύκοι χαίρονται μέσα στην γενική αναμπουμπούλα. Απαιτούνται ευρύτερες συναινέσεις και προσεκτικές κινήσεις αντί κραυγές. Είναι και άλλοι πολίτες που ενδιαφέρονται για την υπόθεση αλλά δεν επιθυμούν να μπουν κάτω απ τη σημαία οποιουδήποτε ΠΛΗΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ. Μήπως δίνοντας «πολιτική» χροιά στην παρέμβαση την αποδυναμώνετε; Τέλος πάντων ότι και να σας λένε αδύνατον να «ξεκολλήσετε».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΧΩ ΣΧΕΔΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΙΛΟ ΣΤΟ ΝΤΟΥΛΑΠΙ4 Φεβρουαρίου 2012 στις 4:28 μ.μ.

    ΘΑ ΣΑΣ ΔΕΙΡΕΙ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΣΑΣ.ΠΩΣ ΤΟΛΜΑΤΕ;ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΛΟΓΟ ΟΤΑΝ ΘΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΣΑΣ.ΑΧ ΑΧ ΑΧ.ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ Ο ΔΡΑΚΟΥΜΕΛ ΕΧΕΙ ΘΥΜΩΣΕΙ.ΤΟΣΑ ΟΝΕΙΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΧΑΒΑ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ,ΟΡΘΗ ΚΑΤΑ Τ' ΑΛΛΑ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ,ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΠΟΙΚΙΛΩΣ:
    1 ΟΜΑΔΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΝΤΕΣ...
    2 ΑΝΑΓΚΑΖΕΙ ΤΟ ΧΑΡΗ ΝΑ ΠΑΕΙ ΕΙΤΕ ΜΕΤΟΥΣ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ(ΑΛΛΑ & ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ)
    ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ
    3 ΚΑΙΕΙ ΠΡΟΩΡΑ (ΤΟΠΙΚΑ)ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΜΠΝΕΥΣΤΗ ΤΗΣ
    4 ΕΤΣΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΟΝ REAL(ΟΧΙ FAKE) ERXOMENO ΜΕΣΣΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Winston κόκκινο μαλακό5 Φεβρουαρίου 2012 στις 9:02 μ.μ.

    Το μάθατε το καινούργιο όνομα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. (Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς);

    ΣΕ.ΔΟ.ΝΑ.Β. (Σε Δουλειά Να Βρισκόμαστε).

    Μία μάλιστα συνιστώσα στο νέο μεγάλο σχήμα θα λέγεται ΜΑΛΛΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ας δούμε λοιπόν περί τίνος πρόκειται..

    ΚΤΙΡΙΟΔΟΜΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΦΕΚ 59Δ/3-2-1989).
    Άρθρο 3
    1. Τα κτίρια ή τμήματά τους και τα δομικά έργα ταξινομούνται σύμφωνα με τη χρήση τους στις ακόλουθες κατηγορίες:
    . . . . . . . . . . . .
    Παρ. 1.Γ. Συνάθροιση κοινού. Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται . . . .
    - Οι χώροι αθλητικών συγκεντρώσεων.

    Παρ. 2 . . . . . . .
    Κτίριο ή δομικό έργο που έχει περισσότερες της μιας χρήσεις χαρακτηρίζεται ως μικτής χρήσης. Στην περίπτωση αυτή κάθε τμήμα του χαρακτηρίζεται με τη δική του χρήση και υπάγεται στους αντίστοιχους κανονισμούς.
    Ειδικά στις περιπτώσεις που για τη λειτουργία ενός ενιαίου οργανισμού είναι απαραίτητο να συνυπάρχουν στο ίδιο κτίριο περισσότερες της μιας χρήσεις για την εξυπηρέτηση αποκλειστικά της κύριας χρήσης, τότε το κτίριο μπορεί να χαρακτηρισθεί συνολικά με τη χρήση που κυριαρχεί.

    ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΙΚ 31252 (ΦΕΚ 396ΑΑΠ(13-8-2009)
    ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
    Αριθμ. οικ. 31252 (1)
    Συμπλήρωση των διατάξεων της υπ’ αριθμ. 3046/304/ 30.1.1989 απόφασης Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ «Κτιριοδομικός Κανονισμός» (ΦΕΚ 59 Δ΄/3.2.1989), όπως ισχύει.
    Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ
    Έχοντας υπόψη:
    . . . . . . . . .
    4. Την υπ’ αριθμ. 187/Συν 23/22.10.2008 γνωμοδότηση του Κ.Σ.Χ.Ο.Π., αποφασίζουμε:
    Την προσθήκη εδαφίου στο τέλος της παρ. 2, του άρθρου 3, της υπ’ αριθμ. 3046/304/30.1.1989 απόφασης Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ «Κτιριοδομικός Κανονισμός» (ΦΕΚ 59 Δ΄/3.2.1989), όπως ισχύει ως εξής:
    «Συγκεκριμένα στους χώρους αθλητικών συγκεντρώσεων οι αμιγώς αθλητικές δραστηριότητες πρέπει να καταλαμβάνουν τουλάχιστον το ποσοστό 65% των εγκαταστάσεων. Στο υπόλοιπο ποσοστό μπορεί να περιλαμβάνονται σύνοδες χρήσεις των αθλητικών δραστηριοτήτων με τους αντίστοιχους κλειστούς διαδρόμους (π.χ. χώροι MME, χώροι αναψυχής και εστίασης της αθλητικής ομάδας, χώροι εκπαίδευσης, αθλητικοί ξενώνες, παιδότοπος, εκθεσιακοί χώροι κ.λπ.), καθώς και εμπορικές δραστηριότητες με τους αντίστοιχους κλειστούς διαδρόμους (π.χ. café, εστιατόρια, μαγειρεία, μπουτίκ αθλητικών ειδών, εμπορικά καταστήματα, συνεδριακό κέντρο, πολυκινηματογράφος, χώρος ψυχαγωγίας και αναψυχής κ.λπ.).
    (Συνεχίζεται)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. (Συνέχεια)
    Τόσο οι συνοδές χρήσεις όσο και οι εμπορικές δραστηριότητες δεν μπορούν να υπερβαίνουν το ήμισυ του υπόλοιπου αυτού ποσοστού.
    Τα στέγαστρα των γηπέδων θεωρούνται εξοπλισμός, εφ’ όσον δεν δημιουργείται κλειστός χώρος κάτω από αυτά και ως εκ τούτου δεν προσμετρώνται στην κάλυψη και στο συντελεστή δόμησης του οικοπέδου.»
    Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
    Αθήνα, 22 Ιουλίου 2009
    Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
    ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΟΥΦΛΙΑΣ

    Τι προβλέπει λοιπόν η περιβόητη «τροπολογία» της περασμένης Πέμπτης;
    Ότι η ΑΕΚ μπορεί να κατασκευάσει γήπεδο στον χώρο της Νέας Φιλαδέλφειας όπου θα μπορούν να δημιουργηθούν βοηθητικές εγκαταστάσεις (εντευκτήρια, αίθουσες εξυπηρέτησης των μέσων ενημέρωσης, χώροι εστίασης, παιδότοπος, εκθεσιακοί χώροι κ. ά.), αλλά και χώροι εμπορικής εκμετάλλευσης (καφέ, εμπορικά καταστήματα, συνεδριακό κέντρο, πολυκινηματογράφος, χώρος ψυχαγωγίας και αναψυχής κ. λπ.), χωρίς εφαρμογή των περιορισμών του άρθρου 3 του Κτιριοδομικού Κανονισμού, όπως αυτό έχει διαμορφωθεί με την παραπάνω απόφαση.
    Για παράδειγμα, αν ο συντελεστής δόμησης του γηπέδου είναι όσο και του σταδίου Καραϊσκάκη (0,9), τότε στο οικόπεδο των 25000 τετ. μέτρων περίπου μπορούσε να ανεγερθεί στάδιο με κλειστούς χώρους συνολικά 0,9Χ25000=22500 τετ. μέτρα. Από τους οποίους το 65% (14625 τετ. μέτρα) για αθλητικές χρήσεις, και από 3937 για συνοδές και για εμπορικές χρήσεις. Σήμερα οι περιορισμοί αυτοί δεν ισχύουν.
    Το τι επιπτώσεις θα έχει αυτό στην πόλη ας το σταθμίσει ο καθένας πριν πάρει το στυλό να γράψει μια ανακοίνωση ή κάτσει στο πληκτρολόγιο για να ειρωνευθεί ανώνυμα τον οποιονδήποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και κάτι ακόμα. Κάποιοι εξακολουθούν να έχουν την απορία ποιοι και γιατί έβγαλαν το στάδιο της ΑΕΚ από τα ολυμπιακά έργα. Λοιπόν, το στάδιο Καραϊσκάκη έχει συντελεστή δόμησης 0,9 με ποσοστό εμπορικών χρήσεων 10% επειδή ήταν ολυμπιακό έργο διαφορετικά θα είχε το πολύ 0,6, ενώ με τον Νόμο Γρανίτσα για το γήπεδο της ΑΕΚ ορίστηκε συντελεστής δόμησης 2. Έτσι, αν το οικόπεδο του σταδίου Καραϊσκάκη ήταν και αυτό 25000 τετ. μέτρα, τότε σε αυτό θα γίνονταν κλειστοί χώροι 22500 με εμπορικές χρήσεις 2250 τετ. μέτρα και στης ΑΕΚ 50000 με εμπορικές χρήσεις 32000 τετ. μέτρα.
    Όχι, δεν είμαι Ολυμπιακός, ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΩΤΗΣ ΑΕΚτσής είμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. εδω που εχει φτασει η ν.φιλαδελφεια και η ελλαδα γενικοτερα δεν θα κοιταξει κανεις αμα κοπουν δεντρα ή αμα θα ενοχληθει ο απεναντι επειδη της κυριακες θα κανουν φασαρια οι οπαδοι ,αλλα και ο δημος και το κρατος θα κοιταξουν να βγουν κερδισμενοι απο αυτο το εργο και θα πουν και ευχαριστω στο τελος γιατι ωραια ολα αυτα αλλα πανω απ ολα το κερδος και καλα κανουν.Πλεον η ελλαδα δεν εχει την πολυτελεια να απορριπτει τετοια εργα (που προσφερουν και ψηφους αλλωστε).Το μονο που μενει ειναι η αεκ να βρει επενδυτη - χρηματοδοτη για το γηπεδο και αμα δωσει και κατι παραπανω και ολο το δασος κατεδαφιζουν που λεει ο λογος ,παντως στα σχεδια φαινετε πως τα εχουν βρει ,γηπεδο 30-33χιλ και για την ερασιτεχνικη το εγκατελειμενο εργοστασιο διπλα της τραπεζας πειραιως.Εξαλου οποιος δεν συμφωνει με το γηπεδο δεν πρεπει να ξεχναει οτι ηταν εκει πριν απο αυτον και εφοσον δεν ηθελε φασαριες ας μην αγοραζε στην συγκεκριμενη περιοχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @4.33
    Κοιτα την φωτογραφια του 1933 να δεις ποιος ηταν πρώτος στην περιοχή τα σπίτια ή το γηπεδο, που αν θες να ξερεις επαιζε η ποδοσφαιρικη ομαδα του Ιωνικου και οχι η ΑΕΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οχι στο γηπεδο της ΑΕΚ.Δεν ανηκει η Φιλαδελφεια στην ΑΕΚ,ουτε η ΑΕΚ στην Φιλαδελφεια..τελος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΚΟ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Όποιος δεν έχει καταλάβει ακόμα ότι η Φιλαδέλφεια κατεδαφίστηκε για να ευνοηθεί ο Κόκκαλης και το Καραϊσκάκη να ενταχθεί στα ολυμπιακά έργα, μάλλον χρειάζεται να κουνήσει λίγο το κεφάλι του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή