Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Χωρινός μαινόμενος εναντίον όλων (ως συνήθως...)

Ανακοίνωση εξέδωσε ο δημοτικός σύμβουλος Ζαχαρίας Χωρινός (που θυμίζω ότι είχε παραιτηθεί σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με δημόσια δήλωσή του, για να την πάρει μετά πίσω μένοντας στο Σώμα και παίζοντας ανοικτά το παιχνίδι του Π. Γρετζελιά) με την οποία ζητεί έλεγχο των οικονομικών του δήμου. Κατηγορεί την "Καλημέρα Όμορφη Πόλη" ότι... σιγοντάρει τη Δήμαρχο (!) και, ως αναμενόταν, υπερασπίζεται μόνο τον κ. Γρετζελιά. Ολόκληρη η
δήλωση Χωρινού έχει ως εξής: 
 
Κατά την τελευταία Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 16.05.2012 όπου ο Πρόεδρος του Δ.Σ. εισήγαγε νομίμως προς συζήτηση στην Ημερήσια Διάταξη το υπόμνημά μου για τα διαφυγόντα έσοδα του Δήμου μας, αποδεχόμενος την σοβαρότητα των καταγγελιών μου, η κα Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι αποχωρώντας από τη Συνεδρίαση αποδεικνύοντας  με την στάση τους αυτή τον φόβο τους μπροστά στην αποκάλυψη της αλήθειας για την άσχημη οικονομική πορεία του Δήμου, απέφυγαν συστηματικά και προσχεδιασμένα να συζητηθεί το θέμα με συμπαραστάτη την παράταξη του κ. Τομπούλογλου, οι οποίοι με την στάση τους αυτή προέβησαν σε θεσμική εκτροπή και κατέδειξαν στον λαό της πόλης μας ότι δεν ενδιαφέρονται ουσιαστικά για την διαφάνεια των οικονομικών του Δήμου μας.
Η συστηματική και επικίνδυνη αδιαφορία της Διοίκησης του Δήμου να διεκδικήσει και να εισπράξει τα θεσμοθετημένα έσοδα του Δήμου (μισθώματα ιδιόκτητων καταστημάτων, παράνομη υπαίθρια διαφήμιση – στέγαστρα αστικών συγκοινωνιών ΟΑΣΑ -, Δημοτικό Νεκροταφείο κ.α.) την ίδια στιγμή που επιβάλει τροφεία στους παιδικούς σταθμούς, επιβαρύνοντας σημαντικά τους ανήμπορους συμπολίτες μας, καταφεύγει στην εύκολη λύση του τραπεζικού δανεισμού υποθηκεύοντας το μέλλον του Δήμου, εισπράττει κανονικά τους υψηλούς μισθούς (Δήμαρχος, 5 Αντιδήμαρχοι, Γενική Γραμματέας, Σύμβουλοι και Ιδιαίτεροι Συνεργάτες), αδυνατώντας να προασπιστεί αποτελεσματικά τα δημοτικά συμφέροντα, καταστούν επικίνδυνη την μελλοντική πορεία του Δήμου μας.
Στα πλαίσια του θεσμικού μου ρόλου, μη έχοντας άλλη δυνατότητα έκφρασης λόγω του αποκλεισμού μου από την Δημοτική Ομάδα της πλειοψηφίας με ευθύνη της κας Δημάρχου, είμαι υποχρεωμένος να υπερασπιστώ τα συμφέροντα του Δήμου κατ΄εφαρμογή του Ν. 3852/2010, άρθρο 277 παρ. 3, απευθυνόμενος εγγράφως και εμπεριστατωμένα στις αρμόδιες υπερκείμενες ελεγκτικές αρχές για έλεγχο στα οικονομικά του Δήμου (Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Οικονομικός Εισαγγελέας, Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, Ελεγκτικό Συνέδριο κ.α.) .
Εκφράζοντας τη μεγάλη μου ανησυχία για την παραπέρα πορεία του Δήμου, θα ήθελα να δηλώσω με αίσθημα ευθύνης ότι θα συνεχίσω αποφασιστικά να αγωνίζομαι προκειμένου να αλλάξουμε συμπεριφορές, νοοτροπίες και πολιτικές που οδήγησαν τη χώρα σε χρεωκοπία και έναν υπερήφανο λαό στη θλίψη και στην εξαθλίωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου