Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Υπουργείο Σοβιετικής Παιδείας

Γράφει ο Πάσχος Μανδραβέλης
«Απαγορεύομεν και διατάσσομεν» στα σχολεία της περιφέρειας να κάνουν κακές παρέες με «επιχειρηματικά συμφέροντα». Προ ημερών εξηγούσαμε διά του καύσωνος την ερώτηση 12 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για μια χορηγία της εταιρείας 3Ε σε σχολεία της Θεσσαλονίκης. Γράφαμε συγκεκριμένα ότι «την ημέρα που κατατέθηκε η ερώτηση, το θερμόμετρο έδειχνε πάνω από 40 βαθμούς Κελσίου. Αυτή είναι μια εξήγηση διόλου πολιτική, αλλά είναι
η πλέον κολακευτική για ένα κόμμα που κάποτε ανήκε στην ανανεωτική Αριστερά». («Της Αριστεράς και της ζέστης», «Καθημερινή» 11.8.2012.)
Η ερώτηση, με τίτλο «Στα χέρια πολυεθνικών συμφερόντων τα δημόσια σχολεία», είναι μνημείο παραφροσύνης: «Αυτές τις μέρες», γράφουν οι 12 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, «ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα διαγωνισμού με τίτλο: “ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ”, που διοργάνωσε μεγάλη πολυεθνική εταιρεία σε συνεργασία με τέσσερις καλλικρατικούς δήμους (Θεσσαλονίκης, Παύλου Μελά, Αμπελοκήπων και Ευόσμου). »Η εν λόγω εταιρεία θα αναλάβει τη δαπάνη για τις επισκευαστικές και βελτιωτικές εργασίες στο σχολείο που αναδείχθηκε πρώτο σε ψήφους(!), μετά από ψηφοφορία μέσω διαδικτυακής σελίδας κοινωνικής δικτύωσης και καλπών που στήθηκαν στους δήμους. Οι διοικήσεις των παραπάνω δήμων -επικαλούμενες την έλλειψη χρηματοδότησης- με τέτοιες πρακτικές ουσιαστικά νομιμοποιούν τις νεοφιλελεύθερες μνημονιακές πολιτικές και ανοίγουν την κερκόπορτα για την είσοδο ιδιωτών και πολυεθνικών εταιρειών στον ευαίσθητο τομέα του δημόσιου σχολείου. Ετσι εξυπηρετούνται η άμεση διαφήμιση και η προώθηση εταιρικών-επιχειρηματικών συμφερόντων...
»Ερωτάται ο κ. υπουργός: Τι συγκεκριμένα μέτρα θα πάρει ώστε να σταματήσει την εισβολή των επιχειρηματικών συμφερόντων, την παράδοση των δημόσιων σχολείων στις δυνάμεις της αγοράς και του κέρδους;».
Ερωτήθη μεν ο υπουργός -τι μέτρα θα λάβει κατά των βδελυρών επιχειρήσεων που τολμούν να δώσουν τα λεφτά τους σε σχολεία που τα έχουν ανάγκη- αλλά απάντησε ο εκπρόσωπος των πρυτανικών συμφερόντων στην κυβέρνηση, ο υφυπουργός Θεόδωρος Παπαθεοδώρου. Η δισέλιδη απάντησή του είναι αντάξια της συντεχνίας και της Προόδου στις οποίες εθήτευσε. Καταλήγει με το σοβιετικό «απαγορεύομεν και διατάσσομεν» στα σχολεία της περιφέρειας να κάνουν κακές παρέες με «επιχειρηματικά συμφέροντα» (που λέει και ο ΣΥΡΙΖΑ).
Γράφει ο κ. Παπαθεοδώρου: «ως προς τον αναφερόμενο στην ερώτηση διαγωνισμό πολυεθνικής εταιρείας σε συνεργασία με τους δήμους... [για] την προοπτική χορηγίας σε δημόσια σχολεία, σας γνωρίζουμε ότι το υπουργείο ενήργησε άμεσα, ώστε να μην υπάρξει συμμετοχή οποιασδήποτε σχολικής μονάδας στον παραπάνω διαγωνισμό και έδωσε οδηγίες στην Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας για τη σχετική ενημέρωση των δήμων και των σχολικών μονάδων, ώστε να πάψει άμεσα κάθε τέτοιου είδους δραστηριότητα».
Οταν κατατέθηκε η ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, η ευχή μας ήταν ότι «από Σεπτέμβριο που θα δροσίσει, ο ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση θα ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα του τόπου, αντί να κυνηγάει μάγισσες του ιδιωτικού τομέα που θέλουν να... μαγαρίσουν με δωρεές την παιδεία». Πού να φανταστούμε ότι υπάρχει σε κυβέρνηση δυτικής χώρας υπουργός που θα ασπαστεί τις αριστερίστικες γελοιότητες!
Η Καθημερινή

4 σχόλια:

  1. Να γκρεμίσουμε και το μοναδικό παιδικό σταθμό της Νέας Φιλαδέλφειας που πληροί τις προδιαγραφές επειδή είναι Δωρεά της Coca Cola 3Ε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι άλλο περιμένατε από το χάος ιδεών και πρακτικών του ΣΥΡΙΖΑ?
    Αν αυτή είναι Αριστερά (που εξ ορισμού θα έπρεπε να είναι προοδευτική), τότε εγώ είμαι Πατριάρχης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με τα καρούμπαλα, που έχουν οι Συριζαίοι στα μυαλά τους, εσείς περιμένετε κάτι καλύτερο?
    Έχουν δείξει, από την προεκλογική περίοδο, τη νοητική τους σύγχιση που επιβεβαιώνεται και μετεκλογικώς, καθημερινά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και που να γίνει ο Κουβέλης Πρόεδρος . . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή