Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Υπόγειες κινήσεις (2)

Καθώς στην πόλη αρχίζει σιγά- σιγά να "κινείται" το υπέφαδος, ενόψει των εκλογών σε περίπου ενάμιση χρόνο (θυμίζουμε ότι είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν τον Ιούνιο του 2014), επώνυμα πρόσωπα αλλά και πολιτικές παρατάξεις με τοπικές δυνάμεις κινούνται, συζητούν, επιλέγουν κινήσεις τακτικής και
πρόσωπα.
Γράψαμε προ ημερών για τις συζητήσεις που γίνονται -σε αρχικό στάδιο- ανάμεσα σε πρόσωπα που βρίσκονται σε στενή σχέση με τον πρώην δήμαρχο Χαλκηδόνας Νίκο Παπαμικρούλη και σε πρόσωπα που συνομιλούν τακτικά με τον πρώην δήμαρχο Φιλαδέλφειας Παντελή Γρετζελιά. Σήμερα θα μετακινηθούμε λίγο αριστερότερα και θα μιλήσουμε για το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ.
Είναι δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει και τοπικά να παίξει ένα σημαντικότερο ρόλο από την απλή εκπροσώπηση με έναν σύμβουλο, όπως έγινε με τη Δύναμη Πολιτών το 2010. Γι αυτό εξετάζει διάφορες λύσεις. Κορυφαίοι συνδικαλιστές του χώρου, που προέρχονται από την πόλη, σε αυτή τη φάση δεν ανοίγουν τα χαρτιά τους, καθώς αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα που αντικειμενικά τους δυσκολεύουν να τεθούν επικεφαλής μιας δημοτικής προσπάθειας με αξιώσεις. 
Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν με καλό μάτι την υποψηφιότητα του βετεράνου της αυτοδιοίκησης στην πόλη Νίκου Κασίμη για το δημαρχιακό αξίωμα. Από όσο γνωρίζουμε δεν έχουν γίνει επίσημες κρούσεις στον κ. Κασίμη, ο οποίος δεν έπαψε ποτέ να παρακολουθεί στενά τα δημοτικά πράγματα της πόλης, αλλά και τις κοινωνικές διεργασίες στο εσωτερικό της τοπικής μας κοινωνίας. Άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι μια πιθανή υποψηφιότητα Κασίμη ίσως έφερνε κοντά στον συνδυασμό και "ορφανά" στελέχη της περιόδου 2002-2006, όταν ο κ. Κασίμης ήταν πρωτοκλασσάτο στέλεχος της δημοτικής αρχής υπό τον Νίκο Αδαμόπουλο. 
Όλα αυτά, βέβαια, εξαρτώνται από τη θέση που θα λάβει τελικά ο κ. Κασίμης: Δεν είναι γνωστό αν του γίνει επίσημη πρόταση, κι επίσης δεν είναι γνωστό αν στη ζυγαριά του έχει βαρύνει περισσότερο η επιθυμία επιστροφής στα τοπικά κοινά, από άλλους παράγοντες που τον απομάκρυναν από τα δημοτικά μας πράγματα -τουλάχιστον ως προς την ενεργή συμμετοχή του- από το 2006 και μετά. 
Πάντως στον ΣΥΡΙΖΑ ορισμένοι (που δεν είναι λίγοι...) τον θεωρούν ως την καλύτερη λύση.-

18 σχόλια:

  1. Αν οι πληροφορίες αυτές έχουν αληθή βάση, τότε αυτό αποτελεί δυστύχημα για την πόλη. Γρετζελιάς, Παπαμικρούλης, Κασίμης... Ας σηκώσουμε και τον Τρυπιά ή το Σταματιάδη.
    Είναι δυνατό στο 2014 να γίνεται λόγος για πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν την 10ετια του ΄80;
    Πρόσωπα που άσχετα από τα θετικά και αρνητικά της προηγούμενης δράσης τους, κουβαλούν όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά και τα σύνδρομα μιας περιόδου που έκλεισε ιστορικά.
    Προσωπικά δεν θέλω να μηδενίσω την μικρότερη ή μεγαλύτερη προσφορά κανένός, αλλά και οι ίδιοι θα πρέπει να αποδεχθούν το ότι ο ίδιος ο φυσικός νόμος ορίζει ότι όλα τα πράγματα στη ζωή έχουν αρχή, μέση και τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
  2. Καλύτερα με τον Κόντο παρά με τον άνθρωπο που πήγε με τη δεξιά και δούλεψε γι΄ αυτήν!
    Ακόμη και διαγραφές απείθαρχων Νεοδημοκρατών είχε πάει και ζητούσε στη Ρηγίλλης μαζί με Αδαμόπουλο, Γατσούλη και την άλλη... αριστερή την Μαργαριτιπούλου!!!

    Ουστ από δω καρεκλοθήρες που ρημάξατε τον τόπο και θέλετε οπωσδήποτε να τον αποτελειώσετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Tελικά η διαπλοκή πάντα καταφέρνει να διαπρέπει... κι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να μας πείσει πως είναι φορέας του καινούριου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έψαξαν πολύ πριν καταλήξουν σε έναν ακόμη αντιπαθητικό δεινόσαυρο;!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΩΧ ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ21 Οκτωβρίου 2012 στις 3:44 μ.μ.

    ΑΝ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΒΑΣΗ ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ.Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙ ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕ ΤΟ ΚΟΜΠΛΕΞ ΠΟΥ ΕΧΕΙ.ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΛΥΣΑΤΕ ΑΠΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΧΝΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΛΟΧΑΡΟΥΛΗΔΕΣ.ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΣ ΔΩΣΕΙ ΠΟΣΤΟ ΜΕ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ.ΤΟΝ ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΝΑ ΒΟΛΕΨΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ,ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΤΟ ΚΟΝΤΟΥΛΗ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΣΕ ΑΛΛΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΚΑΤΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΑΣ ΤΟΝ ΒΑΛΕΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΗΤΑΝ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΠΟΛΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιατί αναφέρεστε αυθαίρετα σε πρόσωπα που δεν έχουν εκφράσει την επιθυμία να ηγηθούν οποιουδήποτε Δημοτικού σχήματος;
    Ετσι, "σε δουλειά να βρησκόμαστε", που λένε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κύριοι σχολιαστές, ασχοληθείτε με αυτούς που δήθεν "διοικούν" σήμερα και αφήστε εκείνους που δε μετέχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Mετά τον αποτυχημένο υποψήφιο δήμαρχο το ΄90 Κόντο, ο οποίος έγινε... επιτυχημένος το ΄06, θυμήθηκε ο αποτυχημένος υποψήφιος δήμαρχος του ΄94 Κασίμης να δοκιμάσει στον δρόμο του το ΄14! Η μια κατάρα μετά την άλλη αυτού του τόπου δεν τον αφήνουν να πάει με τίποτε μπροστά...
    Τελικά όλοι οι εν ζωή αποτυχημένοι της μεταπολίτευσης, ντε και καλά διά βίου επιμένουν να μας σώσουν... κι οι υπόλοιποι τους χαζεύουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Νομίζω ότι δεν διαβάσατε καλά την ανάρτηση. Δεν προκύπτει από πουθενά ενδιαφέρον του Κασίμη. Ενδιαφέρον από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προκύπτει. Αυτά, για να είμαστε ακριβείς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διαμαντή έχεις δίκιο. Η ανάρτηση δεν λέει πουθενά για προσωπικό ενδιαφέρον του Ν.Κασίμη. Και αυτό είναι ακόμα χειρότερο γιατί οι "σκέψεις" αυτές προέρχονται από στελέχη του Συριζα. Και το λέω, επειδή η προσωπική φιλοδοξία είναι θεμιτή, ασχέτως με το αν συμφωνούμε ή όχι.
      Το ότι, όμως, στελέχη ενός κόμματος που θέλει να εμφανίζεται ως η "αριστερή" λύση στο πρόβλημα της χώρας, ως η "προοδευτική" απάντηση στην κατάσταση, σκέφτονται έτσι, δείχνει δυστυχώς, το πόσο βαθιά συντηρητικό είναι αυτό το κόμμα και πόσο αντιδραστικό είναι. Δείχνει επίσης ότι εκτός από έναν ακραίο τακτικισμό και έναν πολιτικό οπορτουνισμό, δεν διαθέτει συγκεκριμένη και συγκροτημένη πολιτική πρόταση, αλλά ψαρεύει στη θάλασσα της αγανάκτησης και της δυσαρέσκειας. Μια διαφορετική εκδοχή της Χρυσής Αυγής, η οποία ψαρεύει στην ίδια θάλασσα, απευθυνόμενη, βέβαια, σε άλλου είδους ψάρια. Επίσης κοινό τους στοιχείο είναι ότι και οι δύο ρίχνουν στα ψάρια το δόλωμα που τους αρέσει.

      Διαγραφή
    2. Άμα δεν πεις την σαχλαμάρα σου δεν μπορείς... ΣΥΡΙΖΑ=Χρυσή Αυγή!

      Αλλά και η... απουσία προσωπικού ενδιαφέροντος, ενώ υπάρχει κομματικό για την υποψηφιότητα κινείται στα ίδια επίπεδα για όσους γνωρίζουμε στοιχειωδώς πολιτική... Πρώτα ακούγεται το όνομα ως ψίθυρος, ακολουθούν οι συζητήσεις με βάση τις φήμες... μετά δημοσιεύματα, συνέντευξη... δεν το αποκλείω... δήλωση, κι έτοιμος ο υποψήφιος δήμαρχος!

      Δεν ήθελε, αλλά αφού τον τίμησαν με την πρόταση τους, αναγνωρίζοντας στο πρόσωπό του... τις αρετές...την εμπειρία... την συνέπεια... τις γνώσεις... και λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην πόλη από μια δημοτική πλειοψηφία που... αλλά... αποφάσισε να αποδεχθεί την πρόταση και να ηγηθεί της προσπάθειας...

      Ο μόνος που δεν ακολούθησε αυτή την τακτική αλλά βγήκε ευθέως και είπε, αποφάσισα να είμαι υποψήφιος δήμαρχος, ήταν ο Κόντος και μάλλον δεν θα υπάρξει δεύτερος κανείς...

      Διαγραφή
    3. Αν ο εξυπνακισμός σου ήταν σε μικρότερο βαθμό θα διάβαζες πιο ψύχραιμα. Το σύμβολο της ισότητας το έβαλες εσύ. Εγώ δεν είπα ότι ο Συριζα και η Χρυσή Αυγή είναι το ίδιο. Λέω ότι χρησιμοποιούν ίδιες μεθόδους και ότι ψαρεύουν στην ίδια θάλασσα.
      Συνεπώς, τα περί σαχλαμάρας επιστρέφονται.

      Διαγραφή
    4. Kαλά του τα λες... γιατί οι υπόλοιποι δεν ψαρεύουν στην θάλασσα της δυσαρέσκειας και της αγανάκτησης, αλλά της διαιώνισης της βόλεψης των ημετέρων...

      Όσο για το δόλωμα εσείς προσφέρετε ανελλιπώς ότι αρέσει στα ψάρια, Τσοβόλα δώστα όλα, λεφτά υπάρχουν, σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα, Ζάππεια σε διάφορα νούμερα,διαπραγμάτευση, διαρκή σωτηρία, δεν θα υπάρχουν λεφτά για μισθούς, συντάξεις, φάρμακα, τρόφιμα, πετρέλαιο, ευρώ ή χάος, κι ότι άλλο φροντίζετε να τρομάζει τον κόσμο...
      Συστημικοί και συστηματικοί παραμυθατζήδες της συμφοράς!

      Διαγραφή
    5. Ξέρεις, τελικά και στη θάλασσα της "διαιώνισης της βόλεψης των ημετέρων", διεπρέπει και εκεί (κυρίως εκεί) ο Τσίπρας. Τάζει τα πάντα στους πάντες. Είδες ο Φωτόπουλος, υπό τις οδηγίες και την καθοδήγηση του Συριζα, πλέον, ζητά χιλιάδες προσλήψεις στη ΔΕΗ (πέραν των 100.000 που ζητούσε παλαιότερα ο Τσίπρας). Ξέρεις τι ωραία ακούγονται αυτά στον άνεργο νέο και τι τζίρο κάνει το εμπόριο ελπίδων που κάνουν οι μαυραγορίτες της αριστεράς;
      Ξέρεις τι ωραία ακούν οι μεγαλοσυνδικαλιστές, τον Τσίπρα να καταγγέλει κάθε αποκρατικοποίηση εκ προοιμίου, ως ξεπούλημα; Αυτό σημαίνει ότι θα συνεχίσει η καμόρα αυτή να απολαμβάνει τα προνόμια που έχει, εις βάρος των απλών εργαζομένων και εις βάρος όλων των φορολογουμένων. Ταξιδια, γραμματεις, κινητά τηλέφωνα, τεμπελιά και αμπελοφιλοσοφία, με το λογαριασμό, φυσικά, πληρωμένο από την Υπ(ε)ρεσία. Αυτός είναι ο συνδικαλισμός του Δημοσίου.
      Ο Συριζα έχει τη συνταγή για όλα. θα καταργήσει το μνημόνιο και όλοι θα ξαναγυρίσουμε στην προηγούμενη κατάσταση. θα επαναπροσληφθούν οι απολυμένοι, θα βρουν δουλειά οι άνεργοι, θα ανακτησουν τις απώλειες του εισοδήατος οι δημόσιοι υπάλληλοι.
      Μέχρι και το ότι η ΑΕΚ θα πάρει το πρωτάθλημα μπορεί να υποσχεθεί.
      Για όλα και για όλους έχει ο μπαξές. Όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει.
      Απέναντι στους "συστημικούς και συστηματικούς παραμυθατζήδες" έχουμε πλέον τους αντισυστημικούς, αλλά συστηματικούς πολιτικούς απατεώνες.

      Διαγραφή
    6. Άμα πει για την ΑΕΚάρα, να το δούμε με άλλο μάτι το παιδί...

      Διαγραφή
  10. ΖΙΖΕΛ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΔΙΑΛΟΓΟ.ΚΥΡΙΕ ΔΙΑΜΑΝΤΗ ΕΙΣΤΕ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ.ΒΛΕΠΕ ΑΛΛΟΥΣ ΠΧ [ΤΟ ΕΚΑΝΕΣ ΓΑΡΓΑΡΑ-ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΓΟΝΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΜΑΓΚΙΚΑ]ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΠΕ Ο ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΧΕΙ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΤΗ ΜΑΝΑ ΤΟΥ.ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ ΚΥΡΙΕ ΣΕΙΤΑΝΙΔΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω σε ποιους αναφέρεστε, ο καθένας είναι υπεύθυνος για ό,τι γράφει και ό,τι φιλοξενεί. Κι από εδώ έχω ζητήσει ευθέως σε κάποιους να μην μας ξαναενοχλήσουν γιατί συμπεριφέρονται εριστικά και προβοκατόρικα. Οι κανόνες διαλόγου εδώ μέσα είναι ξεκάθαροι και ανελαστικοί. Και μπορώ να πω ότι στους περισσότερους είναι αποδεκτοί. Ευχαριστούμε για τα καλά λόγια.

      Διαγραφή