Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Θα πάρω σύνταξη, ποτέ;

Ένα βασικό ερώτημα για τους περισσότερους είναι «θα πάρω ποτέ σύνταξη;». Ένα βήμα παραπέρα είναι «αν πάρω σύνταξη, θα είναι τουλάχιστον αξιοπρεπής;».  Τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες επιχειρούν να απαντήσουν σε αυτό το ερώτημα με προιόντα και πακέτα λύσεων που αξίζει να ψάξουμε και να συγκρίνουμε αφού πράγματι η κρατική σύνταξη, για όσους υπάρχει, δεν θα
είναι αρκετή για να καλύψει τη διατήρηση του βιοτικού επιπέδου.
Τα όρια συνταξιοδότησης ανεβαίνουν και οι παροχές μειώνονται και είναι εξαιρετικά δύσκολο να υπολογίσουμε πότε θα βγούμε σε σύνταξη αλλά και το ποσό αυτής.
Τα προγράμματα συνταξιοδοτικής αποταμίευσης που παρέχονται, μας υπόσχονται ότι εμείς θα επιλέξουμε το ποσό της αποταμίευσης και θα γνωρίζουμε ήδη από τα τώρα το επιπλέον εισόδημα που θα εισπράξουμε στο μέλλον ενώ θα έχουμε και φορολογικές ελαφρύνσεις.
Όσο πιο νωρίς ξεκινήσει η αποταμίευση για σύνταξη, τόσο καλύτεροι θα είναι οι όροι, υποστηρίζουν οι ειδικοί, δηλαδή θα είναι μεγαλύτερο το ποσό σύνταξης με μικρότερο μηνιαίο κόστος για τη δόση. Για παράδειγμα, για μηνιαία σύνταξη 500 ευρώ το μήνα, στην ηλικία των 35 ετών, η δόση είναι 119 ευρώ, στα 38 φθάνει τα 141 ευρώ και στην ηλικία των 40 ετών τα 160 ευρώ.
Ένα χρήσιμο εργαλείο για να υπολογίσουμε ενδεικτικά τη συμπληρωματική σύνταξη δίνει η Εμπορική Τράπεζα, για τα δικά της προγράμματα, στην ιστοσελίδα www.mylifeplan.gr, όπου μπορούμε με βάση την ηλικία μας, το χρόνο συνταξιοδότησης που επιθυμούμε και το ποσό που θέλουμε να αποταμιεύσουμε κάθε μήνα, να δούμε τι σύνταξη έχουμε τη δυνατότητα να πάρουμε. Μέσω της ενότητας των Συχνών Ερωτήσεων, δίνονται από το συγκεκριμένο site απαντήσεις σε θέματα που χρειάζονται διευκρίνιση για πολλούς από εμάς όπως τα οφέλη ενός συνταξιοδοτικού προγράμματος και την αξία των αποταμιεύσεων σε είκοσι χρόνια.
Η Εμπορική διαθέτει επίσης σειρά προϊόντων που χαρακτηρίζονται από ευελιξία όσο αφορά τη δομή τους για το σημερινό αποταμιευτικό προγραμματισμό που τα εισοδήματα είναι περιορισμένα.
Ενδεικτικά, με γνώμονα την παροχή υψηλού βαθμού ευελιξίας, η Εμπορική δημιούργησε το πρόγραμμα «Σχεδιάζω Σύνταξη Ευέλικτα», το οποίο δίνει στους πελάτες τη δυνατότητα να προγραμματίσουν τη συνταξιοδοτική τους αποταμίευση, χωρίς περιορισμούς ως προς το ύψος και τη συχνότητα των καταβαλλόμενων ποσών. Το πρόγραμμα προσφέρει ιδιαίτερα υψηλό επιτόκιο ενώ οι πελάτες μπορούν ανά πάσα στιγμή να έχουν πρόσβαση στα κεφάλαιά τους.
Εναλλακτικά, διατίθεται το «Σχεδιάζω Σύνταξη Αποδοτικά» το οποίο προσφέρει τη δυνατότητα δυναμικών αποδόσεων καθώς ο πελάτης είναι ενεργός διαχειριστής της επένδυσής του καθώς και το «Σχεδιάζω Σύνταξη Εγγυημένα» για όσους επιθυμούν εγγυημένη απόδοση στην αποταμίευσή τους.
imoney

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου