Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Η απόλυτη ξεφτίλα!!!

Υπό το βάρος των αντιδράσεων των υπαλλήλων της Βουλής, που ζήτησαν να εξαιρεθούν από το ενιαίο μισθολόγιο, το υπουργείο Οικονομικών αναγκάστηκε να αποσύρει τη συγκεκριμένη τροπολογία. Ο υπουργός Οικονομικών, αφού υποστήριξε ότι
το μέτρο αποτελεί αποκλειστικά και μόνο κυβερνητική επιλογή και κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες για λαϊκισμό και ότι υπέδειξαν στη συνδικαλιστική ηγεσία των υπαλλήλων της Βουλής να προχωρήσει σε αποχή, δήλωσε ότι λόγω του διακυβεύματος της βραδιάς, είναι υποχρεωμένος να πάρει πίσω την τροπολογία.
Είχε προηγηθεί η απόφαση του Γιάννη Στουρνάρα να τους εντάξει στο συγκεκριμένο μέτρο, όπως όλους τους δημοσίους υπαλλήλους. Οι υπάλληλοι ζήτησαν προκλητικά την απόσυρση της τροπολογίας, αρνούμενοι και να την πρωτοκολλήσουν, ώστε να μην μπορεί να ενσωματωθεί στο νομοσχέδιο. Επιπλέον, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε ξαφνική στάση εργασίας από τις 19:00, απόφαση που έθετε εν αμφιβόλω την ψήφιση των μέτρων απόψε από τη Βουλή.
Θυμίζουμε ότι το πόρισμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την αντισυνταγματικότητα των μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις είχε αποκαλύψει ότι οι υπάλληλοι της Βουλής εξαιρούνταν από τα νέα μέτρα.

10 σχόλια:

  1. Μήπως ήρθε ο καιρός να ψηφιστεί ένας νόμος που να απολύει όλους όσους έχουν μπεί στο Δημόσιο με την βοήθεια του θείου-βο(υ)λευτή και να μείνουν μόνοι όσοι μπήκαν με εξετάσεις?

    Μήπως από την ίδια πόρτα που μπήκαν, από την ίδια να βγουν?

    Δεν γίνεται αυτή η ξεφτίλα να πάει και άλλο.
    Όλα τα τρελά πάρτυ, κάποια στιγμή πρέπει να τελειώνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρέπει, μάλλον, να ψηφιστεί ένας νόμος που θα απολύει αμέσως εκείνους τους δημοσίους υπαλλήλους που δεν εφαρμόζουν τους νόμους του κράτους. Αλλά εδώ δεν μπορούν να απολύσουν δημοσίους υπαλλήλους που είναι αποδεδειγμένα κλέφτες και απατεώνες και που έχουν τελεσίδικα καταδικαστεί από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα.
      Χιλιάδες τέτοιους τους πληρώνουμε ακόμα.
      Αυτή η κατάσταση αποτυπώνει και την τραγωδία αυτής της χώρας. Οι μεν κυβερνώντες δεν έχουν το πολιτικό θάρρος να προχωρήσουν σε τέτοιες κινήσεις, η δε αριστεροδεξιά αντιπολίτευση καλύπτει πάσης φύσεως στοιχείο που εργάζεται στο Δημόσιο. Ακόμα και εκείνους που έκλεψαν τους δικαιολογεί, ως ... θύματα του καπιταλισμού.

      Διαγραφή
  2. Περιπτερά θυμήθηκα κάτι που ίσως σε ενδιαφέρει.
    «Εφόσον ο µόνος µαζικός εργοδότης ήταν το κράτος, η κατάκτησή του και η νοµή του έγινε το κύριο µέληµα των πολιτικών κοµµάτων. Επειδή όµως – για να µη ξεχνάµε– όλα αυτά γίνονταν στο έδαφος µιας πατριαρχικής κοινωνίας, το µόνο µέσο για την εφαρµογή αυτής της πολιτικής ήταν οι πελατειακές σχέσεις. Επίσης για να είναι σε θέση το πολιτικό σύστηµα να ικανοποιήσει τα πολυάριθµα πελατειακά αιτήµατα, υποχρεώθηκε να δίνει χαµηλές αµοιβές και να προσλαµβάνει τη µεγάλη µάζα των δηµοσίων υπαλλήλων από στρώµατα καθυστερηµένα ως προς την πολιτισµική άποψη. Έτσι, αν και έχουµε έναν διογκωµένο δηµόσιο τοµέα, δεν έχουµε µια ικανή γραφειοκρατική ελίτ. Πόσο σηµαντικό είναι αυτό το βλέπουµε σήµερα που οι όποιες µεταρρυθµίσεις σκοντάφτουν και στην αδυναµία της ∆ιοίκησης να τις εφαρµόσει.»
    (Από άρθρο του Γιώργου Σιακαντάρη στα ΝΕΑ, 28.5.11 για το πόνημα του Π. Κονδύλη ‘Οι αιτίες παρακμής της σύγχρονης Ελλάδος’ που γράφτηκε το 1992)
    Μήπως μάταια περιμένεις απ αυτούς που τους έβαλαν από κάποια πόρτα – ή μάλλον παράθυρο – να τους βγάλουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέρεις θα μπορούσα να πω ότι δεν θα με πείραζε τόσο πολύ ο μεγάλος αριθμός Δημ. Υπαλλήλων, αν η Δημόσια Διοίκηση "πέταγε".

      Αν από την στιγμή που ασθενούσα μέχρι την αποθεραπεία μου, όλα, μα όλα τακτοποιούνταν από το υπεράριθμο προσωπικό των Νοσοκομείων και των Κοινωνικών Υπηρεσιών θα ήμουν ευχαριστημένος και θα έλεγα "χαλάλι τα λεφτά που χαλάμε για την μισθοδοσία τους και ας είναι πιο πολλοί από όσο χρειάζεται".

      Αλλά ενώ έχουμε πολλούς, ταυτόχρονα έχουμε και την χαμηλότερη ανταποδοτικότητα.
      Κατά συνέπεια αφού η Δημόσια Διοίκηση έχει τα χάλια της, ας διώξει όλους τους άχρηστους (που συνήθως είναι αυτοί που βο(υ)λεύτηκαν και ας βαστήξει μόνο όσους είναι ικανοί να παράσχουν αυτό για το οποίο προσελήφθησαν.
      Αυτό υποστηρίζω.

      Τώρα για αυτό που με ρωτάς, συμφωνώ μαζί σου.
      Δεν περιμένω από τον μαχαιροβγάλτη να με αναστήσει.

      Περιμένω κάποιο Κόμμα που τουλάχιστον την πρώτη φορά που θα βγεί στην εξουσία να μην έχει καμία σχέση με πολιτικούς (ώστε να μην έχει και καμία διαπλοκή με αυτούς), που θα κάνει το αυτονόητο.

      Διαγραφή
  3. Ζιζέλ, η «αριστεροδεξιά» συμπολίτευση ψήφισε εν γνώσει της διατάξεις που συμπεριλαμβάνονταν στο ΑΡΘΡΟΝ ΜΟΝΟΝ που είχαν ήδη κριθεί αντισυνταγματικές απ το Ελεγκτικό Συνέδριο. Επίσης με την «αποδοχή» του «κρυφού» συνεταίρου της, του ΚΚΕ, απόρριψε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να κληθεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης για τη λίστα Λαγκάρντ ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Οι παράνομοι λοιπόν και οι κλέφτες δεν έχουν κανένα ηθικό έρεισμα να απολύσουν δημοσίους υπαλλήλους που είναι αποδεδειγμένα κλέφτες και απατεώνες και που έχουν τελεσίδικα καταδικαστεί από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα, και μάλιστα όταν αυτοί οι ίδιοι τους διόρισαν. Γι αυτό λοιπόν Ζιζέλ «Οι βάρβαροι σαν έλθουν θα νομοθετήσουν»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με αυτές τις πομπώδεις σαχλαμάρες προσπαθείτε να εκμεταλλευτείτε την οργή και την αγανάκτηση του κόσμου. Χαϊδεύουν ωραία τα αυτιά όλων το να μιλάτε για κλέφτες, όταν ο άλλος βλέπει το εισόδημά του να μειώνεται. Περισσότερο όμως ανήθικη είναι η πολιτική απάτη και το εμπόριο ελπίδων. Και επίσης η υπόσχεση του τίποτα. Καμία σοβαρή εναλλακτική λύση.
    Οι βάρβαροι που λες δεν θα έλθουν ποτέ, ακριβώς γιατί είναι βάρβαροι. Και ενδόμυχα ο κόσμος το ξέρει.
    Τα κόμματα της συμπολίτευσης, δεν έκρυψαν τίποτα από τον κόσμο προεκλογικά. Υποσχέθηκαν θυσίες, αλλά παραμονή στην ευρωπαική τροχιά. Αυτό ψήφισε και ο κόσμος. Αντίθετα η αριστεροδεξιά αντιπολίτευση, υστερικά καταγγέλει τα πάντα, ενώ τάζει τα πάντα στους πάντες. Ακόμα και εκείνοι στους οποίους τάζει δεν την πιστεύουν. Απλώς εκτονώνουν την οργή τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έλα τώρα Ζιζέλ, ακόμα το ίδιο παραμύθι; Απ την ευροζώνη δεν μπορούμε να βγούμε ακόμα κι αν το ζητήσουμε (άσε που δεν τους συμφέρει να μας βγάλουνε) ενώ απ την ΕΕ μπορούμε να βγούμε μόνο αν το ζητήσουμε. Αν συμφωνούσε ο Σαμαράς και έκανε ο Γιωργάκης δημοψήφισμα θα έπαιρνε η παραμονή στην ΕΕ πάνω από 80% και θα είχαμε τελειώσει με αυτό το ζήτημα, θα είχαν ψηφίσει υπέρ ακόμα και κείνοι που κράταγαν πλακάτ με το «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο». Για δραχμή μιλάει μόνο η αριστεροδεξιά συμπολίτευση, ακόμα και η Παπαρήγα δήλωσε ότι στην παρούσα φάση δεν είναι συμφέρον να βγούμε απ την ευροζώνη. Κοροϊδεύουν και φοβίζουν τον κοσμάκη βάζοντάς του ανύπαρκτα διλήμματα. Ο Βενιζέλος απορεί που βρήκε ο Βαξεβάνης την λίστα Λαγκάρντ και αυτός γράφει ότι μπορεί να του την έδωσε και ο ίδιος. Κι από κοντά ο Κουβέλης και η Παπαρήγα που δεν ψήφισαν να παρουσιαστεί στην Επιτροπή Θεσμών και διαφάνειας της Βουλής ο Γιωργάκης. Και εντελώς τυχαία μας προκύπτει και ολίγον από Σημίτη. Πομπώδεις σαχλαμάρες είναι όλα αυτά; Άσε που κάποιος με ρώτησε τις προάλλες «Η Ελλάς ανήκει στους Έλληνες;» και δεν μπόρεσα να ξεκαθαρίσω αν ήταν ΠΑΣΟΚος ή Χρυσαυγίτης. Δεν έχω ακόμα καταλήξει και τι θα του απαντήσω την επόμενη φορά που θα με ρωτήσει. Γι αυτό σου λέω, «Οι βάρβαροι σαν έλθουν θα νομοθετήσουν».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το ότι δεν μπορούμε να φύγουμε από την ευρωζώνη είναι ένας μύθος πάνω στον οποίο στηρίζονται τα επιχειρήματα των ανιευρωπαϊστών. Νομίζω ότι μόνο αν κάποιος είναι αφελής στο έπακρο, θα μπορούσε να ισχυρίζεται ότι οι δανειστές μπλοφάρουν. Ή ότι δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι η πίεση που επιβάλλουν θα μπορούσε να οδηγήσει σε κοινωνική έκρηξη με απρόβλεπτες συνέπειες. Να είσαι βέβαιος/η ότι ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν και έχουν κατα νου και τις δυνητικές συνέπειες, καθώς και την πιθανότητα "ατυχήματος". Και όπως όλα δείχνουν η Γερμανία παραμένει ακλόνητη στην σκληρή προτεσταντική της αντίληψη. Ακόμα και αν νομικά δεν προβλέπεται να μας υποχρεώσουν να αποχωρήσουμε, η χρεοκοπία (στάση πληρωμών) εντός του ευρώ είναι το ίδιο εφιαλτική ως σενάριο. Άσε που με την "τιμωρία" της Ελλάδας θα συνετιστούν και οι άλλοι απείθαρχοι (κατά τη λογική Σόιμπλε).
    Προσωπικά πιστεύω ότι κοροιδεύουν τον κόσμο όχι εκείνοι που τον φοβίζουν, αλλά εκείνοι που τον καθησυχάζουν. Γιατί ο εφησυχασμός είναι έγκλημα. Σημαίνει συντήρηση της κατάστασης που μας έφερε εδώ. Συντήρηση της σαπίλας που δεν αφήνει αυτή τη χώρα να προχωρήσει. Ο πλέον φθαρμένος στην αντίληψη και τη συμπεριφορά Τσίπρας, αν και νέος, συμπεριφέρεται ακριβώς όπως οι ξεπερασμένοι πολιτικάντηδες που ο ίδιος κατακρίνει. Τάζει σε όλους ό,τι θέλουν να ακούσουν και ότι ζητούν. Μόνο που δεν τους λέει και που θα βρει τα λεφτά. Αλλά αυτά τα έχουμε πει πολλές φορές. Αλλά τι περιμένεις από άτομα που γαλουχήθηκαν στην αγοραία κουλτούρα του κωλοπαιδισμού των μαθητικών καταλήψεων; που δεν έχουν ένσημα εργασίας; που θεωρούν το Κοινοβούλιο και τη Δημοκρατία κάτι το οποίο μπορούν να χλευάζουν για πλάκα;
    Γι αυτό επιμένω ότι οι βάρβαροι δεν θα έρθουν, ακριβώς επειδή είναι βάρβαροι.


    Υ.Γ. : Θα ήταν πολύ χρήσιμο να σε προβληματίσει, πράγματι, το που μπορεί να βρήκε ο Βαξεβάνης τη λίστα Λαγκάρντ. Και επίσης θα ήταν καλό να σκεφτείς λίγο πιο σοβαρά για το ρόλο που παίζουν τα πάσης φύσεως βαξεβανοειδή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ζιζέλ αφού νομικά δεν προβλέπεται να μας υποχρεώσουν να αποχωρήσουμε, για να βγούμε πρέπει να το ζητήσουμε εμείς, άρα τα διλλήματα ΕΥΡΩ η ΔΡΑΧΜΗ και μέσα ή έξω απ την ΕΕ είναι πλαστά. Να που συμφωνούμε λοιπόν. Η χρεοκοπία είναι ένα θέμα που δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα, ουσιαστικά όμως μου φαίνεται πως είμαστε χρεοκοπημένοι ήδη.
    Αλλά ποιός δημιούργησε την κατάστασης που μας έφερε εδώ, ο Τσοβόλας που τα έδωσε όλα;
    Ποιά είναι η σαπίλα που δεν αφήνει αυτή τη χώρα να προχωρήσει, αυτοί που κάνανε ένα δωράκι στον εαυτό τους αλλά - ΠΡΟΣΟΧΗ- μέχρι 500.000.000 Δρχ;
    Ποιοί ξεπερασμένοι πολιτικάντηδες έλεγαν «λεφτά υπάρχουν» και τάζανε σε όλους ό,τι ήθελαν να ακούσουν και ζητούσαν, π.χ. αυξήσεις 1% πάνω απ το πληθωρισμό; Ποιοί είναι εκείνοι που θεωρούν το Κοινοβούλιο και τη Δημοκρατία κάτι το οποίο μπορούν να χλευάζουν για πλάκα άλλα υποσχόμενοι προεκλογικά και άλλα κάνοντες μετεκλογικά;
    Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή είπε: "Η πηγή του κ. Βαξεβάνη που του έδωσε τη λίστα ποια είναι; Είναι αυτός που την είχε και είπε ψέματα στην Βουλή! Συγκαλύπτετε αυτόν που την συγκάλυψε..." Ποιός νάναι άραγε αυτός;
    Ο ΤΣΙΠΡΑΣ, Ο ΤΣΙΠΡΑΣ.
    Έτσι είναι Ζιζέλ αν έτσι νομίζεις κι έχεις δίκιο να επιμένεις ότι οι βάρβαροι δεν θα έρθουν. Σάμπως έφυγαν ποτέ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ότι δεν μπορούν να σε υποχρέωσουν νομικά να αποχωρήσεις, δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν και να σε διώξουν. Σκέψου πολύ απλά, την καθόλου απίθανη περίπτωση, οι δανειστές να καλύπτουν μόνο την εξυπηρέτηση του εξωτερικού χρέους και να σε αφήσουν να κάνεις στάση πληρωμών, εσωτερικά. Θεωρητικά και νομικά δεν σε υποχρεώνουν να φύγεις από το ευρώ. Και πρωτοετής φοιτητής των οικονομικών, όμως, είναι σε θέση να καταλάβει ότι σε περίπτωση που κάνεις στάση πληρωμών δεν μπορείς να σταθείς στο κοινό νόμισμα. Και αυτό συμβαίνει γιατί, απλούστατα, αν θέλεις να επιβιώσεις ως κράτος, θα πρέπει να υποτιμήσεις το νόμισμά σου. Κάτι που με το ευρώ δεν γίνεται. Τότε θα αποφασίσεις μόνος σου να φύγεις.
      Είναι προφανές, λοιπόν, ότι δεν είναι καθόλου βέβαιη η παραμονή μας στο ευρώ και ότι, επίσης, το δίλημμα είναι πραγματικό.
      Δεν συμμερίζομαι εκείνες τις απόψεις που λένε ότι γενικώς για την κατάσταση που σήμερα βιώνουμε φταίνε 10, 20 ή 100 πολιτικοί των κομμάτων που κυβέρνησαν από τη μεταπολίτευση. Θεωρώ την άποψη αυτή αφελώς ελλειμματική και επικίνδυνα απλουστευτική.
      Ασφαλώς και οι κυβερνώντες φέρουν τη μεγαλύτερη ευθύνη, όμως ο εκτροχιασμός ήταν πολύ πιο σύνθετο φαινόμενο. Έχει και κοινωνικές, πολιτικές και πολιτισμικές προεκτάσεις, πέρα από το καθαρά οικονομικό πεδίο.
      Στον εκτροχιασμό, με ευθύνη της πολιτικής τάξης, συμμετείχε όλη, σχεδόν, η ελληνική κοινωνία. Η ευμάρεια που απόλαυσαν κοινωνικές τάξεις, μη προνομιούχες στο παρελθόν, όπως αγρότες, μικρομεσαίοι, δημόσιοι υπάλληλοι κλπ ήταν πλασματική. Όμως αυτό δεν καταγγέλθηκε από κανέναν. Κανένας από τους μετά Χριστών προφήτες δεν έβαλε στην ελληνική κοινωνία το ερώτημα από που προέρχονται τα λεφτά που τρώμε. Καμία αριστεροδεξιά από εκείνες που σήμερα το παίζουν τιμητές δεν ξεσηκώθηκε για να καταγγείλει τη φούσκα. Αντιθέτως όλοι απολάμβαναν τα αγαθά της ευμάρειας και της καταναλωτικής δημοκρατίας.
      Ας θυμηθούμε λίγο το πρόσφατο παρελθόν και το τι έκαναν εκείνοι που σήμερα θέλουν να μας σώσουν. Ο Αλέξης σαχλαμάριζε με τις καταλήψεις στα Λύκεια και την επαναστατική γυμναστική του φοιτηταριού. Ο Καμμένος ήταν βουλευτής της ΝΔ και απολάμβανε όλα εκέινα τα προνόμια που σήμερα κατακρίνει. Το ΚΚΕ πάντα κατήγγειλε τον καπιταλισμό και τον "ιμπεριαλισμό". Ακόμα και την οικονομική άνεση των νοικοκυριών τη θεωρούσε ως προσπάθεια εκμαυλισμού της ταξικής συνείδησης των εργαζομένων.
      Όλοι όμως "έπαιζαν" με τους κανόνες του συστήματος και όλοι συμμετείχαν σε αυτούς.
      Τελικά, έχεις απόλυτο δίκιο. Οι βάρβαροι ήταν και είναι εδώ. Το ζητούμενο είναι αν υπάρχουν μη βάρβαροι.

      Διαγραφή