Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Καταστροφικά σενάρια για την Ευρωζώνη

Αν και το 2013 παρουσιάζεται καλύτερο από το 2012 κάποιοι αναλυτές επιμένουν σε καταστροφικά σενάρια, με την Ελλάδα εκτός του ευρώ, αλλά και με το ξέσπασμα ενός πολέμου. Εκτός Ευρωζώνης η Ισπανία το 2014. Τι
αναφέρουν Renaissance Capital και Hayman Capital Management για Ελλάδα, Ισπανία, ευρώ και ευρώ.
Το Reuters παρουσιάζει τον Αμερικανό hedge fund manager Kyle Bass και ιδρυτή της Hayman Capital Management, ο οποίος εκτιμά πως η έκρηξη του παγκόσμιου χρέους των τελευταίων ετών δεν θα έχει καλή εξέλιξη, καθώς θα τελειώσει με πόλεμο. «Δεν ξέρω ποιοι θα εμπλέκονται, αλλά τα επόμενα χρόνια θα δείτε να ξεσπάνε πόλεμοι», τόνισε.
Ο Bass βασίζει την άποψη στις εκτιμήσεις του ότι το χρέος στις πιστωτικές αγορές έχει αγγίξει το 340% του παγκόσμιου ΑΕΠ, δηλώνοντας πως ο κόσμος ποτέ δεν έχει διανύσει περίοδο ειρήνης με ένα τέτοιο χρέος.
Ο Charles Robertson, chief economist της Renaissance Capital του Λονδίνου, αναρωτιέται πόσα ακόμα είναι πρόθυμοι να θυσιάσουν οι ψηφοφόροι, ενώ αναμένει η Ελλάδα να αποχωρήσει από την ευρωζώνη φέτος και δηλώνει πως η Ισπανία μπορεί να ακολουθήσει και αυτή τον ίδιο δρόμο μέχρι τα τέλη του 2014.
Ο Jean-Dominique Giuliani, του ευρωπαϊκού think tank Robert Schuman Foundation, εκτιμά ότι ι δύσκολες μεταρρυθμίσεις πρέπει να συνεχιστούν, διότι η κρίση δεν δείχνει ότι θα φύγει.
bankwars

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου