Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Τυφλό κτύπημα στο The Mall Athens

Δύο άνθρωποι, υπάλληλοι εταιρείας σεκιούριτι, τραυματίστηκαν ελαφρά και μεταφέρθηκαν στο ΚΑΤ από την έκρηξη που σημειώθηκε περίπου στις 10:50 το πρωί της Κυριακής στο εμπορικό κέντρο The Mall Athens στο Μαρούσι. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί στον
πρώτο όροφο του εμπορικού κέντρου, μέσα σε κάδο απορριμμάτων και δίπλα από κατάστημα τράπεζας. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις αξιωματούχων της Αστυνομίας η έκρηξη ήταν περιορισμένης ισχύος. Από την έκρηξη έσπασαν τα τζάμια τριών καταστημάτων στο σημείο κείνο του διαδρόμου του εμπορικού κέντρου.
Οι δύο άνδρες τραυματίστηκαν ελαφρά στην κνήμη και την πλάτη, από θραύσματα υαλοπινάκων, και σύντομα, ίσως και εντός της ημέρας, πάρουν εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Ο χώρος έχει αποκλειστεί, ενώ στο σημείο βρίσκονται πυροτεχνουργοί, άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και δύο ασθενοφόρα. Στο μικροσκόπιο των ερευνών έχει μπει το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας που βρίσκονται στο κτήριο.
  • Κλειστοί οι δρόμοι γύρω από το εμπορικό κέντρο.
  • Με εντολή της Αστυνομίας παραμένει κλειστό το τμήμα του Προαστιακού από Μεταμόρφωση έως Δουκίσσης Πλακεντίας.
  • Τα δρομολόγια του Προαστιακού εκτελούνται κανονικά από και προς το σταθμό του Κιάτου έως το σταθμό της Μεταμόρφωσης και από και προς το σταθμό της Δ. Πλακεντίας έως το Αεροδρόμιο.
  • Τα δρομολόγια του ΗΣΑΠ πραγματοποιούνται από τον Πειραιά μέχρι τον σταθμό «Ειρήνη».
Στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης πραγματοποιείται σύσκεψη υπό την προεδρία του Νίκου Δένδια, ενώ για την υπόθεση ενημερώνεται διαρκώς ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Την επίθεση καταδίκασαν τα κόμματα. «Απόλυτη απομόνωση της βίας και της τρομοκρατίας από τον πολιτικό κόσμο» ζητά η κυβέρνηση, με ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Την Κυριακή το εμπορικό κέντρο είναι ανοιχτό για το κοινό, καθώς λειτουργούν οι χώροι αναψυχής (καφετέριες, εστιατόρια και κινηματογράφοι).
Στο κτήριο βρίσκονταν το πρωί αρκετοί υπάλληλοι εμπορικών καταστημάτων, προκειμένου να προχωρήσουν σε απογραφή των εμπορευμάτων.
«Μετά τη λήψη προειδοποίησης και ακολουθώντας τις προβλεπόμενες διαδικασίες ασφαλείας επετεύχθη εντός 6 λεπτών πλήρης εκκένωση όλων των χώρων του εμπορικού κέντρου» αναφέρει ανακοίνωση του εμπορικού κέντρου.
«Η έκρηξη σημειώθηκε στο επίπεδο 1, όπου υπήρχε περιορισμένος αριθμός ατόμων δεδομένου ότι τα καταστήματα είναι κλειστά την Κυριακή. Προκλήθηκαν εκδορές σε 2 άτομα μέλη της υπηρεσίας ασφαλείας του κτιρίου και περιορισμένες υλικές ζημιές» προστίθεται στην ανακοίνωση.
Δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα Πενήντα λεπτά πριν την έκρηξη έγιναν δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα στην «Ελευθεροτυπία» και στην ιστοσελίδα zougla.gr.
Στις 9:55 άγνωστος τηλεφώνησε στην εφημερίδα, είπε ότι επρόκειτο να εκραγεί βόμβα σε 50 λεπτά και ζητούσε να εκκενωθούν το κτήριο και η περίμετρος από την πλευρά της οδού Ανδρέα Παπανδρέου.
Ακολούθησε δεύτερο προειδοποιητικό τηλεφώνημα στις 9:58 στη zougla.gr. Ο άγνωστος δεν ανέφερε οργάνωση, αλλά είπε ότι θα ακολουθήσει ανάληψη ευθύνης.
Άμεσα ενημερώθηκε η αστυνομία και στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες μαζί με την υπηρεσία ιδιωτικής ασφάλειας του εμπορικού κέντρου εκκένωσαν το χώρο.
Η έκρηξη σημειώθηκε κατά τη διαδικασία της εκκένωσης αλλά οι πολίτες -περίπου 200 άτομα- είχαν απομακρυνθεί και στο χώρο υπήρχαν μόνο οι άνδρες σεκιούριτι και αστυνομικοί.
in.gr
 Δείτε τις σχετικές φωτογραφίες







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου