Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Τα "πάνω κάτω" φέρνει ο Καλλικράτης σε ένα μήνα!

Τα πάνω κάτω αναμένεται να φέρει ο «Καλλικράτης» στη διάταξη των νέων υπηρεσιών, όταν σε λιγότερο από πενήντα μέρες θα αρχίσει να εφαρμόζεται στην πράξη η νέα δομή των δήμων.

Ζητούμενο παραμένει το πού και το πώς θα λειτουργήσουν οι νέες δημοτικές υπηρεσίες που δεν είναι και λίγες, όπως προκύπτει από την μεταφορά αρμοδιοτήτων από την καταργούμενη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση προς τους δήμους. Όπως είναι γνωστό, αρκετές από αυτές τις υπηρεσίες θα λειτουργούν, από την 1η Ιανουαρίου του 2011, υπό το καθεστώς των καλλικρατικών δήμων.

Συγκεκριμένα, στους δήμους πλέον μετατάσσονται οι υπάλληλοι που σήμερα υπηρετούν στις πολεοδομίες (έκδοση οικοδομικών αδειών, έλεγχος μελετών κτλ.), στις υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας (έκδοση πιστοποιητικών οικονομικής αδυναμίας, χορήγηση κάρτας αναπηρίας, καταβολή επιδομάτων, χορήγηση άδειας, ίδρυσης και λειτουργίας ιδρυμάτων παιδικής πρόνοιας σε ιδιώτες καθώς και σε συλλόγους και σωματεία κτλ.), σε υπηρεσίες Υγείας και δημόσιας υγιεινής (οργάνωση διενέργειας εμβολιασμών, αδειοδοτήσεις επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος κτλ.), σε υπηρεσίες Παιδείας (ανέγερση σχολείων, μεταφορά μαθητών από τον τόπο διαμονής στο σχολείο φοίτησης κτλ.) και εμπορίου (έκδοση αποφάσεων για την ίδρυση, τη διάλυση και τον καθορισμό του τρόπου λειτουργίας των λαϊκών αγορών, χορήγηση αδειών εκμετάλλευσης περιπτέρων, έκδοση σειράς επαγγελματικών αδειών κτλ.).

Όπως όλα δείχνουν, την 1η Ιανουαρίου δεν θα έχει διαρθρωθεί πλήρως η δομή του κάθε καλλικρατικού δήμου, διαδικασία που, όπως όλα δείχνουν, θα χρειαστεί εβδομάδες, ίσως και μήνες για να πάρουν οι νέοι δήμοι την οριστική τους διοικητική διάταξη.

Ένα άλλο ζητούμενο είναι το πού θα στεγαστούν οι νέες υπηρεσίες των δήμων. Δεν αποκλείεται να αναζητηθούν ιδιωτικοί χώροι αφού τα περισσότερα δημοτικά καταστήματα είναι μικρά για τις νέες δομές.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου