Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Προς το δεύτερο γύρο: Β! Τα διλήμματα του Χάρη Τομπούλογλου

Η βαρδιά- θρίλερ της 7ης Νοεμβρίου στη Φιλαδέλφεια- Χαλκηδόνα έληξε με οριακή επικράτηση του Χάρη Τομπούλογλου έναντι του Σταύρου Κόντου. Έτσι ο Τομπούλογλου θα είναι απέναντι στο Γιώργο Αποστολάκη την Κυριακή 14 Νοεμβρίου στην τελική μάχη για την εκλογή του πρώτου Δημάρχου Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας.

Ωστόσο, ο Τομπούλογλου πρέπει να ξεπεράσει σειρά από εμπόδια. ΠΡΩΤΟ: Πώς θα καλύψει τη διαφορά από τον αντίπαλό του; Η διαφορά των περίπου εννέα ποσοστιαίων μονάδων που τον χωρίζει από το Δήμαρχο της Χαλκηδόνας είναι μια μεγάλη διαφορά, ωστόσο είναι ανατρέψιμη. Για να συμβεί αυτό πρέπει ο Τομπούλογλου να αναπτύξει μια πολύ πιο ριζοσπαστική πολιτική ρητορική, για να αγγίξει κομμάτια της τοπικής κοινωνίας που την Κυριακή δεν τον εμπιστεύτηκαν. Αν αντίθετα, προσχωρήσει στην αντίληψη ότι αρκούν οι όποιες συμφωνίες κορυφής, δηλαδή ότι ο κόσμος εν έτει 2010 χειραγωγείται από όσους έμειναν έξω από το β' γύρο, τότε η εκτίμησή μας είναι ότι θα βλάψει την προσπάθεια που κάνει. ΔΕΥΤΕΡΟ: Πώς θα συσπειρώσει το χώρο που τον στήριξε την πρώτη Κυριακή; Η προσπάθειά του να συσπειρώσει το χώρο της κεντροδεξιάς πήρε παράταση για μια ακόμα εβδομάδα. Πρέπει αυτές τις τελευταίες ημέρες οι μέθοδοί του να ενταθούν, γιατί την επόμενη Κυριακή πρέπει να έχει το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα. ΤΡΙΤΟ: Πώς θα μιλήσει πειστικά σε πολίτες που δεν έχουν πολιτική συγγένεια μαζί του; Στην πραγματικότητα αυτό το δίλημμα έρχεται σε σύγκρουση με το προηγούμενο, αλλά ο Τομπούλογλου για να κάνει τη μεγάλη ανατροπή πρέπει να αναπτύξει στρατηγικές που δεν είναι απαραίτητα συμβατές μεταξύ τους. ΤΕΤΑΡΤΟΝ: Πόσες και ποιες συμφωνίες θα κάνει; Ο Τομπούλογλου είναι δυνατός στις συνεννοήσεις. Μπορεί ο κόσμος να μην χειραγωγείται, αλλά στη μάχη της επόμενης Κυριακής ο Τομπούλογλου θα χρειαστεί ακόμα και την τελευταία ψήφο. Άρα, κάποιες συνεννοήσεις με τους συνδυασμούς των Κόντου, Βαλασσά και Μάλλιου πρέπει να γίνουν. Τα αποτελέσματα αυτών των συνεννοήσεων δεν θα τα δούμε πριν το βράδι της Κυριακής.

Περιμένουμε να δούμε τις κινήσεις του σε αυτή την πολύ ενδιαφέρουσ εβδομάδα που μόλις άρχισε.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου