Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Εκλογή Συμπαραστάτη του Δημότη και μείωση δημοτικών τελών στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας


Παρακαλείσθε όπως προσέλθετε στις 28.02.2011, ημέρα Δευτέρα και ώρα 19.00 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου Ν. Φιλαδέλφειας (Νικ. Τρυπιά 45) σε δημόσια Συνεδρίαση δυνάμει του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 («Πρόγραμμα Καλλικράτης»), για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:

1. Έγκριση αναπροσαρμογής συντελεστών τελών Καθαριότητας και Φωτισμού καθώς και Δημοτικού Φόρου έτους 2011, μετά από εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής (Απόφαση Νο. 20/2011 Ο.Ε.).

2. Έγκριση αναπροσαρμογής τελών Δημοτικού Νεκροταφείου έτους 2011, μετά από εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής (Απόφαση Νο. 19/2011 Ο.Ε.).

3. Έγκριση αναπροσαρμογής τελών χρήσεως πεζοδρομίων και λοιπών κοινοχρήστων χώρων έτους 2011, μετά από εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής (Απόφαση Νο. 14/2011 Ο.Ε.)

4. Έγκριση αναπροσαρμογής συντελεστών τελών διαφήμισης έτους 2011, μετά από εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής (Απόφαση Νο. 16/2011 Ο.Ε.)

5. Έγκριση αναπροσαρμογής συντελεστή τέλους ακινήτου περιουσίας (Τ.Α.Π.) έτους 2011, μετά από εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής (Απόφαση Νο. 17/2011 Ο.Ε.).

6. Έγκριση αναπροσαρμογής τελών καθαριότητας και φωτισμού σε εργοτάξια έτους 2011, μετά από εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής (Απόφαση Νο. 18/2011 Ο.Ε.).

7. Έγκριση αναπροσαρμογής τελών χρήσεως πεζοδρομίων για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς έτους 2011, μετά από εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής (Απόφαση Νο. 15/2011 Ο.Ε.)

8. Έγκριση Συγκρότησης Επιτροπών Διενέργειας Διαγωνισμών και Αξιολόγησης Προσφορών, βάσει του ΕΚΠΟΤΑ, για το έτος 2011.

9.  Έγκριση Συγκρότησης Επιτροπών Παραλαβής Προμηθειών, βάσει του ΕΚΠΟΤΑ, για το έτος 2011.

10. Ορισμός μελών για τη Συγκρότηση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας (Δ.Ε.Π.) – Προέδρου και Αντιπροέδρου με τους αναπληρωτές τους και ορισμός της διάρκειας θητείας τους.

11. Έγκριση συγκρότησης Δημοτικής Επιτροπής Απόρων, ορισμός-εκλογή των μελών της (τακτικών και αναπληρωματικών) από το Δ.Σ. καθώς και ορισμός της θητείας τους.

12. Έγκριση για χορήγηση άδειας κατ΄εξαίρεση τοποθέτησης πλαστικών εμποδίων και πινακίδας με ένδειξη «Α.Μ.Ε.Α.» στον κ. Β.Κ. λόγω αναπηρίας του, επί της οδού Γρ. Λαμπράκη 29-31, μετά από εισήγηση της πρώην Δημαρχιακής Επιτροπής του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας (Απόφαση Νο. 321/2010 Δ.Ε.).

13. Έγκριση για ανανέωση κατ΄εξαίρεση παραχώρησης θέσης στάθμευσης Ι.Χ.Ε., στον κ. Α.Κ. (κατόπιν αιτήσεώς του) έμπροσθεν της οικίας του επί της οδού Κορινθίας 2, λόγω αναπηρίας του.

14. Έγκριση για ανανέωση κατ΄εξαίρεση παραχώρησης θέσης στάθμευσης Ι.Χ.Ε., στην κα Α.Μ. (κατόπιν αιτήσεώς της) έναντι της οικίας της επί της οδού Μαιάνδρου 132, λόγω αναπηρίας της.

15. Έγκριση συγχώνευσης των 2 Κοινωφελών Επιχειρήσεων των πρώην Δήμων Ν. Φιλαδέλφειας και Ν. Χαλκηδόνας σ’ ένα Ν.Π.Ι.Δ. του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος και έγκριση Συστατικής Πράξης αυτού.

16. Κατάρτιση και έγκριση-ψήφιση του Κανονισμού Διαβούλευσης της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης βάσει των διατάξεων του άρθρου 63 παρ. η΄ και του άρθρου 76 παρ. 4 του Ν. 3852/2010. 

17. Συγκρότηση Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης βάσει των διατάξεων του άρθρου 76 του Ν. 3852/2010.

18. Κατάρτιση-έγκριση Κανονισμού εκπροσώπησης και λειτουργίας του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών βάσει των διατάξεων του άρθρου 78 του Ν. 3852/2010.

19. Συγκρότηση Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών βάσει των διατάξεων του άρθρου 78 του Ν. 3852/2010

20. Επιλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης βάσει των διατάξεων του άρθρου 77 του Ν. 3852/2010.

31 σχόλια:

  1. Πρόσωπο εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας.
    Κάποιοι δηλαδή θα ΑΥΤΟΠΡΟΤΑΘΟΥΝ ως εγνωσμένης εμπειρίας σε ένα θεσμό που λειτουργεί για πρώτη φορά;
    Χμ… τέλος πάντων . . .
    Αλλά θα ΑΥΤΟΠΡΟΤΑΘΟΥΝ και ως εγνωσμένου κύρους;
    Εδώ;
    Χωρίς αιδώ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αφού είναι εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας γιατί δεν τόλμησαν να εκτεθούν, όπως οι Καβακόπουλος και Καμπούρης. Δεν τους θέλαμε αυτούς τους δύο, που είχαν την παρρησία και την τόλμη, ας φάμε και ας καταπιούμε έναν που κρυβότανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αρχικώς, θεωρώ ότι όλη αυτή η συζήτηση και η έντονη αντιπαράθεση, έχουν πολλά στοιχεία υπερβολής. Γιατί χύνεται τόσο μελάνι (με τη μεταφορική σημασία) για μια θέση που προβλέπει ο νόμος;
    Δίνουν οι πολίτες τόσο μεγάλη σημασία στην θέση αυτή, τέτοια που να δικαιολογεί όλη αυτή τη συζήτηση; Ή είναι κάτι που μας απασχολεί τώρα και μετά την εκλογή, θα ξεχαστεί και αυτός ο θεσμός;
    Πραγματικά, δυσκολεύομαι να κατανοήσω αυτή τη φασαρία.
    Το ότι η θέση είναι έμμισθη δεν είναι καταδικαστέο. Όποιος εργάζεται πρέπει να αμείβεται. Και θα πρέπει να είναι υπόλογος των πράξεών του και των χρημάτων που λαμβάνει.
    Το καταδικαστέο είναι ότι θα πρέπει να είναι πλήρους απασχόλησης.
    Γιατί, έτσι, ή συνταξιούχοις θα πρέπει να είναι ή αποτυχημένος (στην καλύτερη περίπτωση μέτριος) στηνν εργασία του. Ευνόητο είναι ότι ένας επιτυχημένος στην δουλειά του, δεν την αφήνει για 3 χρόνια και 2.000 ευρω το μήνα.
    Άρα, πως μπορούμε να μιλάμε για εγνωσμένο κύρος και εμπειρία;
    Τέλος, ας μην είμαστε προσχηματικά τόσο αυστηροί. Εδώ δεν είπε κανένας κουβέντα για τις επιλογές της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, τόσο σε επίπεδο Γενικού Γραμματέα, όσο και σε επίπεδο ειδικών συμβούλων του Δημάρχου. Γιατί δεν αναρωτήθηκε κανείς με ποιά προσόντα κάποιοι άνθρωποι τοποθετήθηκαν σε κάποιες (έμμισθες) θέσεις;
    Πολύ ευαισθησία έπεσε ξαφνικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. στο 18+19 θέμα, υπάρχει συνοδευτικό υλικό; Το άρθρο 78 του Καλλικράτη προβλέπει ότι στο συμβούλιο ένταξης μεταναστών "ως μέλη ορίζονται δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων μεταναστών, εφόσον η έδρα αυτών ή παραρτήματος βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του οικείου δήμου, ή εκπρόσωποι που επιλέγονται από την κοινότητα των μεταναστών που κατοικούν μόνιμα στον οικείο δήμο, σύμφωνα με τους όρους που προβλέπει σχετικός κανονισμός, που εκδίδει με απόφασή του το οικείο δημοτικό συμβούλιο, καθώς και εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων οι οποίοι αναπτύσσουν εντός της διοικητικής περιφέρειας του οικείου δήμου δράση σχετική με τα προβλήματα των μεταναστών".

    Απ' ό,τι ξέρω, φορείς μεταναστών δεν υπάρχουν στην πόλη μας, κοινωνικοί φορείς με σχετική δράση επίσης. Αν οι μόνιμοι κάτοικοι μετανάστες δεν γνωρίζουν τον κανονισμό πώς μπορούν να εκφράσουν ενδιαφέρον για συμμετοχή στο συμβούλιο; Έστω, ενημερώθηκαν οι 176 αλλοδαποί εκλογείς που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας;

    Αν όχι, ετοιμαζόμαστε για διακοσμητικό όργανο. Να το χαιρόμαστε.

    [Σχετικό-αν και άσχετο: Έχουν συνεδριάσει ως σήμερα τα τοπικά συμβούλια; Τι ακριβώς έχει γίνει εκεί;]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ενας κουράσμένος προσωρινά από την λάσπη26 Φεβρουαρίου 2011 στις 3:45 π.μ.

    Θεωρώ ότι τα παιδιά της Στρούγκας θα είναι από τους καλύτερους εκπρόσωπους. Παιδιά δηλώστε συμμετοχή στο "Συμβούλιο", πρέπει, μην αφήσετε τους άσχετους να παριστάνουν τους σχετικούς και αντί για "ένταξη" να έχουμε απόταξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το πρόβλημα δημιουργείται από τις «απαιτήσεις» του Νόμου περί του «εγνωσμένου κύρους», δηλαδή περί της γενικής αποδοχής της «αξίας» κάποιου ατόμου, η οποία είναι εξωγενής, οι ΑΛΛΟΙ δηλαδή μπορούν να αποφανθούν περί αυτού και όχι το ίδιο το άτομο για τον εαυτό του. Η αυτοπροβολή του ίδιου του ατόμου ως «εγνωσμένου κύρους» με την αυτοπρότασή του για την θέση του Συνήγορου του Δημότη και της Επιχείρησης συνιστά αν-αίδεια. Η αμφισβήτηση ή ο «ποσοτικός προσδιορισμός» (;;;) του «εγνωσμένου κύρους» των ατόμων που θα αυτοπροταθούν είναι αρμοδιότητα και ευθύνη βαριά των μελών του Δημοτικού μας Συμβουλίου. Επισημαίνω απλώς ότι Νόμος κατά την ταπεινή μου γνώμη πρέπει να «αναδιατυπωθεί».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το δελτίο τύπου του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ που παραπέμπεις αναφέρεται σε ΝΟΜΙΜΟΥΣ μετανάστες, όχι σε ΜΟΝΙΜΟΥΣ. Τι γίνεται εδώ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητέ κ. Μαγκλάρα

    Θεωρητικά, όλο αυτό το θεσμικό πλαίσιο αφορά μια σύγχρονη κοινωνία, με ώριμους δημοκρατικούς θεσμούς και ενσυνείδητους πολίτες, ελεύθερους και ικανούς να ξεχωρίσουν το κοινωνικό συμφέρον.
    Σε μια τέτοια κατάσταση, λοιπόν, η αυτοπρόταση για κάποιο δημόσιο αξίωμα, έχει ιδιαίτερη σημασία, θα έλεγα δε, ότι εμπεριέχει και θάρρος και γενναιότητα από πλευράς αυτού που αυτοπροτείνεται, αφού, υποτίθεται, ότι έχοντας συνειδητοποιήσει την αξία του, την θέτει στην κρίση των πολλών.
    Στην περίπτωση, όμως, μιας τριτοκοσμικής κοινωνίας, όπως, δυστυχώς, είναι η δική μας, μιας συμπλεγματικής και υπανάπτυκτης κοινωνίας, τότε η όποια πρόταση ή αυτοπρόταση καθιστά τον προταθέντα, βορά στις ορέξεις και τις επιθυμίες του αλαλάζοντος πλήθους.
    Ακόμα και η απλή διατύπωση της όποιας άποψης, αν γίνει επώνυμα, φέρει σε πολύ δύσκολη θέση αυτόν που την καταθέτει, γιατί θα πρέπει να αποδεικνύει στους χαμερπείς, όχι τι είναι, αλλά τι δεν είναι.
    Συνεπώς, θα συμφωνήσω για την ανάγκη επαναδιατύπωσης του νόμου, αλλά προτείνω να προβλέπονται για τη θέση συγκεκριμένα και ιδιαίτερα υψηλά τυπικά προσόντα και, κυρίως, να μπορεί κάποιος να ασκεί το επάγγελμά του, καθώς όπως προανέφερα, ουδείς επιτυχημένος επαγγελματικά θα υποθηκεύσει την
    καριέρα του για να αναλάβει την θέση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. κ. Μαγκλάρα επανέρχεστε! Είστε μόνο τυπολάτρης;
    Θα μου επιτρέψετε η σκέψη σας είναι λίγο αγκυλωμένη...
    Ο νόμος δεν λέει οι παρατάξεις προτείνουν, τα κόμματα, ο δήμαρχος, η βουλή των μπλογκς ή κάτι άλλο.
    Ούτε απαγορεύει τις αυτοπροτάσεις…
    Αντίθετα αφήνει όλα τα περιθώρια ανοιχτά για την επιλογή. Το εγνωσμένου κύρους αποτελεί κριτήριο που απευθύνεται στους εκλέκτορες.
    Δηλαδή οι δημοτικοί σύμβουλοι που θα ψηφίσουν θα κρίνουν με τέτοιο κριτήριο!
    Το ίδιο γίνεται με την εκλογή ακόμη και του προέδρου της δημοκρατίας!
    Μπορεί να θέσει υποψηφιότητα κάθε Έλληνας πολίτης. Και αξιολογείται από το εκλογικό σώμα που στην περίπτωση εκείνη είναι η Βουλή.
    Αλλιώς θα έθετε ο νόμος άλλους περιορισμούς. Θα έλεγε για παράδειγμα ότι εγνωσμένου κύρους είναι πρόσωπα που έχουν διατελέσει τουλάχιστον δήμαρχοι ή γενικοί γραμματείς υπουργείων και πάνω κλπ, κι ας έχουν φάει λεφτά...
    Ή είναι αποδεδειγμένα και όχι κατ΄ ισχυρισμόν πολιτικοί μηχανικοί πάλι ως παράδειγμα το αναφέρω... με καταλαβαίνετε!
    Αφήστε λοιπόν ότι πρέπει να ντρέπονται αυτοί που αυτοπροτείνονται!
    Ντροπή είναι να αφήνουμε τις τύχες μας στα χέρια αυτών που μαγειρεύουν πίσω από την πλάτη μας ετοιμάζοντας δικούς τους συμπαραστάτες...
    Φανείτε γενναίος με όσους τολμούν να δημοσιοποιήσουν το βιογραφικό τους!
    Εγνωσμένου κύρους είστε κι εσείς καταθέστε υποψηφιότητα, προλαβαίνετε, να μάθουμε και τα δικά σας προσόντα... αιδώ και τώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. τίποτα δεν γίνεται, ανώνυμε 9.53. Ο Καλλικράτης προβλέπει εκπροσώπηση των μεταναστών χωρίς να αναφέρει νομιμότητα. Φαντάζομαι ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει αν δεν υπάρχει κάποιου είδους συλλογικό όργανο των μεταναστών που στην περίπτωσή μας δεν υπάρχει.

    Ανέφερα τους αλλοδαπούς εκλογείς ως το απόλυτο μίνιμουμ που θα έπρεπε να έχει ενημερώσει σχετικά ο δήμος. Απ' όσο γνωρίζω δεν το έχει κάνει μέχρι σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σπύρος Καβακόπουλος26 Φεβρουαρίου 2011 στις 12:21 μ.μ.

    Αν κάποιος υποψήφιος, έχει αποδεδειγμένη κοινωνική προσφορά με βραβεία, και ρεπορτάζ στον Ελληνικό και Ομογενειακό τύπο, με τουλάχιστον 10 δημάρχους, αντιδημάρχους άλλων δήμων (διαφόρων κομματικών τοποθετήσεων) να δίνουν κολακευτικές πληροφορίες γι αυτόν, να έχει εργασθεί για δύο χώρες του εξωτερικού και μια τρίτη να του ‘χει κάνει πρόσκληση, να παίρνει πανελλήνιο βραβείο για μελέτες σε θέματα οργάνωσης – διοίκησης κλπ κλπ, όλα αυτά δεν μπορεί ο υποψήφιος να τα θεωρήσει, ότι είναι προσόντα ή ακόμη και εγνωσμένου κύρους έστω κι αν δεν τον ξέρουν στην περιοχή του; Δεν είναι φυσικό και ανθρώπινο να θέλει να είναι υποψήφιος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Όχι κ. Καβακόπουλε! ΟΧΙΙΙΙ
    Γιατί αυτό σημαίνει ότι δεν ντρέπεστε! Σας το είπε ευθαρσώς ο κ. Μαγκλάρας και μην κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε...
    Μην ξεχνάτε για συμπαραστάτης σε ένα μικρό πληθυσμιακά δήμο πηγαίνετε!
    Δεν πηγαίνετε δα και για πρωθυπουργός!
    Ώστε να αδιαφορήσουμε αν έχετε εργαστεί ποτέ ή αν έχετε πτυχίο και τα τοιαύτα...
    Ο μακαρίτης ο Έβερτ κόντεψε να γίνει πρωθυπουργός... χωρίς πτυχίο!
    Ο Κωστάκης χωρίς να έχει εργαστεί ποτέ!
    Και τόσοι άλλοι εγνωσμένου κύρους... ανεπάγγελτοι ή χωρίς πτυχίο που ο κ. Μαγκλάρας υποστήριζε αδιαμαρτύρητα για κομματικούς λόγους!
    Αν θέλετε κι εσείς να γίνετε εγνωσμένου κύρους... θα πάτε για πιστοποίηση… και θα πιάσετε στα μουλωχτά τους επικεφαλής! Θα μαγειρέψετε όπως άλλοι...
    Τότε θα αποκτήσετε το κύρος που σας λείπει και δεν θα είναι ντροπή να θέσετε υποψηφιότητα!
    Αλλιώς είστε ξεδιάντροπος και για τα σκουπίδια…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. κ. Καβακόπουλε
    Δεν υποστηρίζω ότι η πρόθεσή σας να υποβάλλετε υποψηφιότητα για συμπαραστάτης του Δημότη, ήταν η καλύτερη επιλογή, ούτε ότι ο κ. Καμπούρης θα ήταν καλύτερος από σας. Ούτε ξέρω, αν αυτός που θα εκλεγεί, θα είναι καλύτερος και από τους δυό σας.
    Αλλά αυτή η τακτική,
    δηλώνω την πρόθεση μου,
    βλέπω αντιδράσεις και
    μετά ή υποβάλλω αίτηση ή αποσύρομαι,
    δεν τιμά κανέναν άνθρωπο.

    Αφού κάνατε την αρχή, έπρεπε να την προχωρήσετε μέχρι τέλους, και ότι γίνει.
    Αυτό μου θυμίζει πολιτικάντικη τακτική, και από ότι ξέρω, εσείς δεν είστε και τόσο πολιτικάντης.
    Μάλλον για ακτιβιστής μου δείχνετε.
    Ξέρετε, και η "τρέλα" (με την καλή έννοια) χρειάζεται ίσως περισσότερο αυτήν την εποχή.

    Έτσι θα βλέπατε και την εκτίμηση που τρέφουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι στο πρόσωπό σας.
    Δεν θα σας ενδιέφερε, να το μάθετε αυτό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. κον Βλαχιώτη

    Η εκτίμηση σε ένα πρόσωπο δεν συνδέεται με την υπερψήφισή του για κάποιο δημόσιο αξίωμα.
    Υποτίθεται ότι σε ένα blog πολιτικού διαλόγου (έστω και τοπικού) δεν θα χρειαζόταν να λέμε τα αυτονόητα.
    Μπορεί κάποιος να εκτιμά βαθύτατα κάποιον άλλο, αλλά να κρίνει ότι μεταξύ των υποψηφίων για κάποια θέση, ένας άλλος είναι καταλληλότερος.
    Θέλω να θεωρώ ότι η προτροπή σας προς τον κ. Καβακόπουλο είναι καλόπιστη και δεν είναι εκ του πονηρού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Σπύρος Καβακόπουλος26 Φεβρουαρίου 2011 στις 5:36 μ.μ.

    Κε Βλαχιώτη,
    Δεν έχω χρόνο τώρα, θα σας απαντήσω αύριο. Χαίρομαι όμως, γιατί επικοινωνώ με επώνυμο και άνθρωπο με απόψεις, έστω και διαφορετικές από τις δικές μου. Σημασία έχει ο διάλογος και οι θέσεις χωρίς υβριστικές αναφορές.

    Με εκτίμηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @prospero - 25 Φεβρουαρίου 2011 6:29 μ.μ.

    Ένα θα σου πω...

    Η καχυποψία στοιχειώνει τις ένοχες συνειδήσεις! (William Shakespeare)

    Αυτό δεν παθαίνεις τόσο εσύ, όσο και οι φίλοι σου - συνεργάτες της Δημαρχίνας ;;;

    Ο κόσμος όμως, ο κριτής όλων, "δεν μασάει"...
    Σας έχει καταλάβει και θα σας το "ανταποδώσει"...

    THE TEMPEST έχει αρχίσει...

    12 + ΣΗΜΕΡΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. κ. Βλαχιώτη πιθανότατα κάνετε λάθος ιδιαίτερα με τον κ. Καβακόπουλο!
    Ποιος σας είπε ότι αυτοί οι άνθρωποι ψοφάνε για πόστα;
    Ποιος σας είπε ότι είναι αναίσθητοι όπως οι επαγγελματίες πολιτικοί;
    Ποιος σας είπε ότι ενδιαφέρονται τόσο πολύ για την γνώμη των συμβούλων επειδή εκείνοι ψηφίζουν;
    Αποτιμάτε συμπεριφορές με κριτήριο όμοιο αυτού που αντιστοιχεί σε συνήθεις πολιτικούς...
    Δεν είναι ίδιες περιπτώσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @ ανώνυμος 5:30 μμ
    όχι βέβαια, γιατί να είναι εκ του πονηρού?
    Απλά ό,τι κάποιος αρχίζει, να το τελειώνει.
    Μη το αφήνει στην μέση.
    Εκτίμηση δεν εννοώ στο πρόσωπο του με την στενή έννοια, αλλά αναφέρομαι στην εκτίμηση των προσόντων κάποιων υποψηφίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @ ανώνυμος 5:45 μμ
    τον κ. Καβακόπουλο λίγο τον ξέρω, ίσως να με ξέρει και αυτός.
    Δεν μίλησα εγώ ότι ψάχνει ο άνθρωπος πόστα ούτε για επαγγελματία πολιτικό.
    Ίσα-ίσα είπα, τον βλέπω λίγο σαν "τρελό ακτιβιστή" και είπα μάλιστα, ότι μάλλον χρειάζονται και τέτοιοι σήμερα.
    Για την γνώμη των συμβούλων, θα μου επιτρέψετε όμως να ενδιαφέρομαι εγώ πάρα πολύ.
    Θα ήθελα να δω πόσους ψήφους θα του έδιναν. Όπως και πόσους ψήφους θα δώσουν σε αυτόν που θα τους υποδείξουν.
    Γιατί δεν έχω καμία αμφιβολία, ότι θα τους υποδείξουν κάποιον και δε θα πουν κουβέντα.
    Και αυτό είναι η μεγαλύτερη ξεφτίλα ανθρώπων, που υποτίθεται ότι ψηφίζουν κατά συνείδηση και για το καλό της πόλης.
    Αυτό ήθελα να δω.
    Τώρα αυτό, δεν θα ήθελε να το δει και ο κ. Καβακόπουλος, ο οποίος προεκλογικά αγωνίστηκε νομίζω μαζί με τον μακαρίτη.
    Δεν έχει την περιέργεια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. the TEMPEST

    Όσο και αν ζηλεύεις τον Ηρακλή Πουαρώ, μάλλον δεν τα καταφέρνεις τόσο καλά.
    Δεν έχω σχέση με την Δημαρχίνα, ούτε συνεργάτης της είμαι!
    Είμαι όμως ψηφοφόρος και έχω θέση και γνώμη. Προ παντός, όμως, έχω μνήμη και κρίση.
    Τώρα, σε ότι αφορά στις 12 και σήμερα... μάλλον αισθήματα ντροπής θα πρέπει να σας προκαλεί.
    Αυτοκριτική, περίσκεψη, συγκατάβαση και βαθιά ενδοσκόπηση χρειάζεστε και όχι αυτή την έπαρση και την αλαζονεία, που σας έφεραν τρίτους και καταιδρωμένους.
    Συνεχίστε έτσι και μπορεί να έρθετε 4οι την επόμενη φορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αγαπητέ prospero@6.17μμ

    Μάλλον εσύ δεν τα καταφέρνεις καλά, στην προσπάθειά σου να μοιάσεις στον Ηρακλή.

    Εγώ-Εμείς Είμαστε 4οι, αλλά όχι καταϊδρωμένοι !

    Εσείς όμως, οι 1οι, ξέρετε που θα βρίσκεστε αύριο;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Σπύρος Καβακόπουλος27 Φεβρουαρίου 2011 στις 3:06 π.μ.

    κ. Βλαχιώτη,
    Ευχαριστώ που με βλέπεται ως ακτιβιστή, αλλά δεν είμαι. Τι θα πρέπει να είναι τότε αυτοί που παίζουν με τη ζωή τους σε Αφρικές, Ιράκ κλπ. Δεν θεωρώ ότι αγωνίστηκα με τον μακαρίτη, η κουβέντα αγωνιστής, είναι πολύ μεγάλη.

    Σχετικά με την μη υποβολή της υποψηφιότητας.
    Λέτε ότι, «όταν κάποιος αρχίζει, να το τελειώνει» και ότι η τακτική μου ήταν πολιτικάντικη. Έχω αντίθετη άποψη και οι λόγοι είναι οι εξής:
    Αν θυμάστε στην Δημόσια Διαβούλευση των blogs που εγώ συνειδητά προκάλεσα, στην αρχική μου επιστολή (http://e-alitheia.blogspot.com/2011/02/blog-post_3493.html), έγραφα ότι «υπάρχουν βασανιστικά ερωτήματα που με απασχολούν» όπως :

    1. « Μπορώ να πείσω για την αντικειμενικότητά μου, όταν η σύζυγος μου είναι δημοτικός σύμβουλος και μάλιστα με την συμπολίτευση;»,
    2. «Οι εκλέκτορες θα ανταποκριθούν δημιουργικά στην πρόκληση του θεσμού; Θα ερευνήσουν; Θα συγκρίνουν; Θα επικοινωνήσουν με τους υποψήφιους για να μορφώσουν τη δική τους άποψη; Θα σκεφτούν και θα μελετήσουν τις υποψηφιότητες;»
    3. «Μήπως και εγώ θα συμμετάσχω σ’ ένα θέατρο άκρατης υποκρισίας;» κλπ κλπ.

    Στο χρονικό διάστημα της Διαβούλευσης, διαπίστωσα από τα blogs και από την ίδια την πραγματικότητα, ότι στο πρώτο ερώτημά μου δεν μπορούσα να πείσω. Στο δεύτερο, οι εκλέκτορες δεν κινήθηκαν με τον τρόπο που εγώ θεωρώ σωστό. Π.χ. ενώ φθάνουμε στην ψηφοφορία, κανείς δεν με κάλεσε να μου πει «πως τον σκέφτεσαι τον θεσμό», «τι θα κάνεις αν κάτι δεν συμφέρει την ηγεσία του δήμου», «γιατί θέλεις να είσαι υποψήφιος» κλπ. Οι ερωτήσεις αυτές, θα μπορούσαν να βοηθήσουν τον εκλέκτορα, να έχει άποψη για τον καθένα, να μπορεί να κρίνει και να διαλέξει τον καλύτερο. Αυτές οι απλές κατ’ ιδίαν συνεντεύξεις (interview), που κάνουν ακόμη και οι πιο μικρές επιχειρήσεις, διαπίστωσα ότι δεν γίνονται από τους εκλέκτορες. Και μάλιστα για έναν τόσο σοβαρό θεσμό.
    Επίσης διαπίστωσα ότι εκτός του κου Μ. Κουμπούρη, κανείς άλλος δεν τόλμησε να βάλει στην Δημόσια Διαβούλευση των blogs, το βιογραφικό του και να πει πως σκέπτεται για τον θεσμό.
    Κατόπιν των παραπάνω, θεώρησα ότι δεν πρέπει να βάλω υποψηφιότητα. Σίγουρα θα μου πείτε «από τα blogs επηρεάζεσαι;» Η απάντησή μου είναι ότι τα blogs είναι καθρέπτης της ελληνικής πραγματικότητας και ένας άλλος καθρέπτης της Ελληνικής πραγματικότητας είναι και το δημοτικό συμβούλιο. Εφόσον η πλειοψηφία των σχολιαστών (bloggers) - δυστυχώς μόνον ανωνύμων - δεν με ήθελε, γιατί εγώ να επιμένω; Η περιέργεια για να δω (όπως λέτε), πόσοι θα με ψήφιζαν, είναι κάτι έξω από τα πιστεύω μου, ώστε να παίζω μ’ έναν τόσο σοβαρό θεσμό (Πνεύμα περιεργείας μη μοι δως).

    Αν ήμουν πολιτικάντης (που λέτε ότι είμαι), θα έβαζα υποψηφιότητα και να τι θα έκανα :
    1) Θα απέφευγα εντελώς την Δημόσια Διαβούλευση των blogs. Όμως ένας θιασώτης της Ανοιχτής Διακυβέρνησης (OpenGov), πως θα έκανε κάτι τέτοιο;
    2) Μιας και γνωρίζω τους δημοτικούς Συμβούλους της συμπολίτευσης, θα τους έπιανα (έψηνα) και πιθανόν να τους έπειθα να με ψηφίσουν. Εγώ έκανα το εντελώς αντίθετο τους απέφευγα και περίμενα αυτοί να με καλέσουν σε interview. Επίσης θα τους έλεγα ότι θα είμαι πειθήνιο όργανο και «ούτε γάτα ούτε ζημιά».
    3) Κάτι παρόμοιο θα έκανα και με Συμβούλους της αντιπολίτευσης κάποιοι από αυτούς με γνωρίζουν και ξέρουν τι πρεσβεύω. Το ίδιο και με υποψηφίους Συμβούλους, που θα μπορούσαν να επηρεάσουν. Όμως πως θα έκανα κάτι τέτοιο, όταν η στάση ζωής μου είναι εντελώς αντίθετη με την λογική αυτή.

    Δεν παριστάνω τον άγιο, κάνω λάθη, όμως θεωρώ ότι εδώ δεν έκανα λάθος και ίσως τώρα να συμφωνείτε με το σκεπτικό μου.

    Με Εκτίμηση
    Σπύρος Καβακόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Πολύ καλά τα λέτε κ. Καβακόπουλε στον κ. Βλαχιώτη, όταν αυτός μάλιστα φτάνει να διακρίνει πολιτικαντισμό σε εσάς τους δύο που βγήκατε μπροστά και δεν πήγατε στο αλισβερίσι... όπως οι άλλοι!
    Και ο οποίος κ. Βλαχιώτης δεν βλέπω να λέει τίποτε για τους άλλους που ονόματα δημοσιεύτηκαν στο μπλογκ!
    Προφανώς βρίσκει σοβαρότερες εκείνες τις υποψηφιότητες και καθόλου πολιτικάντικες...
    Καθείς με τα πρότυπα του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. κ Καβακόπουλε στην αρχή είχα παρασυρθεί από αυτούς που σας σχολιάζουν και ήμουν αρνητικός μαζί σας. Συγνώμη που κάποια στιγμή χωρίς να σας γνωρίζω, σας έθαψα και γω. Την στάση σας την επικροτώ, ναι δεν μπορούσατε να κάνετε διαφορετικά αφού έτσι σκέφτεστε και αυτή είναι η στάση ζωής σας. Λυπάμαι που και γω βοήθησα για να μην βάλετε υποψηφιότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. κ. Καβακόπουλε
    με αδικείτε
    "και από ότι ξέρω, εσείς δεν είστε και τόσο πολιτικάντης."
    Το πιο πάνω που σας έγραψα είναι σαφές.
    Δεν σας είπα πολιτικάντη.

    Στα υόλοιπα που λέτε συμφωνώ.
    Οι Δημ. Σύμβουλοι μας, δεν είναι και τόσο σόϊ.
    Φοβάμαι ότι θα ψηφίσουν (στα μουγγά) κάποιον αλεξιπτωτιστή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @ ανώνυμος 10:13 πμ
    ποιούς άλλους εννοείς?
    αν πέσανε και άλλα ονόματα, απλά, να σου πω ότι δεν τους γνωρίζω.
    Τι να τους πω?

    Συγνώμη για το "πρότυπο" μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Σπύρος Καβακόπουλος27 Φεβρουαρίου 2011 στις 6:40 μ.μ.

    ΟΚ κε Βλαχιώτη. Μια μικρή λάθος ερμηνεία, στο πλαίσιο ενός πολιτισμένου διαλόγου, είναι απόλυτα φυσικό.

    Με Εκτίμηση
    Σπύρος Καβακόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. κ. Βλαχιώτη σε αυτό εδώ το μπλογκ σε ρεπορτάζ του κ.Σεϊτανίδη έχουν γραφτεί ονόματα όπως του των κ.κ. Μποσινάκου, Έρτσου, Δάρρα, Μπερερή, Τρυπιά Αλεξάνδρου, και εκτός ρεπορτάζ του κ. Νούλα!
    Δεν γνωρίζετε τίποτε για αυτά;
    Θα έλεγα επαναλαμβάνοντας εσάς, και σε σχέση με ότι στη συνέχεια γράψατε στον κ. Καβακόπουλο μαζεύοντας τα αμάζευτα… ότι ΤΟΝ ΕΙΠΑΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ...

    "και από ότι ξέρω, εσείς δεν είστε και τόσο πολιτικάντης."

    και θα συμπλήρωνα πάλι επαναλαμβάνοντας εσάς!

    «Αλλά αυτή η τακτική,
    δηλώνω την πρόθεση μου,
    βλέπω αντιδράσεις και
    μετά ή υποβάλλω αίτηση ή αποσύρομαι,
    δεν τιμά κανέναν άνθρωπο.

    Αφού κάνατε την αρχή, έπρεπε να την προχωρήσετε μέχρι τέλους, και ότι γίνει.
    Αυτό μου θυμίζει πολιτικάντικη τακτική…»

    Καλό είναι όσοι έχουμε αντιρρήσεις για τους πολιτικούς και τον τρόπο που πολιτεύονται να μην τους μιμούμαστε γιατί έτσι γίνεται αναξιόπιστος ο λόγος μας…
    Εκτός αν υπάρχει άλλο πολιτικό ή κομματικό θέμα με τα πρόσωπα που αφήσατε χωρίς κριτική, οπότε μην καμώνεστε ότι έχετε ανεξάρτητη γνώμη…
    Εμένα πάντως με πείσατε ότι έχετε πολιτικάντικη συμπεριφορά και στρατευμένη πολιτικά άποψη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. @ανώνυμος 9:52 μμ
    τελικά ξέρετε τι μου αρέσει?
    Ότι όταν κάποιος λέει την γνώμη του, προσπαθεί κάποιος άλλος, να τον εντάξει στο ΠΑΣΟΚ, στην ΝΔ, στο ΚΚΕ, στους πονηρούληδες, στην "στρατευμένη πολιτική άποψη" και όπου αλλού φανταστεί κάθε νοσηρή φαντασία.
    Άσε, δεν μπορώ να κάθομαι να πείσω κανέναν, για το που ανήκω.
    Φαντάσου ότι θέλεις.

    Κατά σε, όλοι πρέπει κάπου να ανήκουμε.
    Κανείς μας δεν πρέπει να είναι μακριά από κόμματα.
    Τι νοοτροπία είναι αυτή?

    Για τα ονόματα που μου λες, πρώτον δεν είδα, οι άνθρωποι αυτοί να αρθρογραφούν εδώ μέσα για να τους ρωτήσω.
    Είδα μόνο τους κ.κ. Καβακόπουλο και Καμπούρη.
    Εκτός αν κάνω λάθος.

    Δεύτερον δεν ξέρω αν έβαλαν υποψηφιότητα.
    Και τρίτον αφού δεν ξέρω τι καπνό φουμάρουνε, τι θα περίμενες να τους ρωτήσω?
    Σε ποιά διεύθυνση να τους στείλω τις ερωτήσεις μου?
    Στον αέρα να μιλάω?

    Αλλά να σε ρωτήσω και κάτι άλλο?
    Εσύ θίχτηκες που ρώτησα κάποια πράγματα τον κ. Καβακόπουλο?
    Σε έχει διορίσει οπαδό του ή δικηγόρο του?
    Ανίκανος είναι ο άνθρωπος να μιλήσει?

    Τώρα στην τελευταία παράγραφο, το ομολογώ.
    Μ' επιασες στην φάκα.
    Με έχει βάλει ο Γρετζελιάς, αλλά και οι άλλοι του Δημ. Συμβουλίου, να κάνω την βρώμικη δουλειά.
    Και είμαι στρατευμένος πολιτικά στον κ. Μάλλιο.
    Αλλά και ο κ. Τομπούλογλου με πλησίασε για να παίξω το παιχνίδι του.

    Τι άλλο θες να ομολογήσω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. noulas filos ths dimarxou prosopikos dikigoros voliotis koinos kolitari..................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Τη λύση θα δώσει ο Παντελεήμων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή