Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Προβληματισμός στο "Όραμα Πόλης"

Προβληματισμός επικρατεί στο στρατόπεδο του συνδυασμού Όραμα Πόλης του απερχόμενου Δημάρχου Φιλαδέλφειας Σταύρου Κόντου, για την επίδοση του συνδυασμού στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου και τον -οριακό- αποκλεισμό του από το β' γύρο.

"Κάναμε ό,τι ήταν δυνατό για να χάσουμε" έλεγαν στελέχη του συνδυασμού όλη την εβδομάδα πριν την τελική αναμέτρηση της Νέας Προοπτικής και του Καλημέρα Όμορφη Πόλη. Ως σημαντικότερες αιτίες της εκλογικής αποτυχίας, συλλέξαμε από αρκετά στελέχη του Οράματος Πόλης τα εξής:

- Δεν διαχειρίστηκε επικοινωνιακά με σωστό τρόπο τη -θαρραλέα- απόφαση για αύξηση των δημοτικών τελών.
- Δεν δημιούργησε "παράσταση νίκης" στην κοινωνία
- Ενώ ο κύριος αντίπαλος (Νέα Προοπτική) έκανε εγκαίρως στρατηγικές συμμαχίες στη Φιλαδέλφεια (με στελέχη του τοπικού ΠΑΣΟΚ και τον Παντελή Γρετζελιά), το Όραμα Πόλης έχασε πολύτιμο χρόνο στην αντίστοιχη προσπάθεια στη Νέα Χαλκηδόνα, αναμένοντας μια ξεκάθαρη υποστήριξη από τον πρώην Δήμαρχο Νίκο Παπαμικρούλη, η οποία δεν ήλθε ποτέ...
- Αρκετοί υποψήφιοι σύμβουλοι εξαντλούσαν τη δραστηριότητά τους στην παραμονή τους έξω από το εκλογικό κέντρο και δεν "όργωσαν" την πόλη, έχοντας παραδοθεί στον εφησυχασμό ότι είναι σίγουρα πρώτοι -ως συνδυασμός- και μπαίνουν με αξιώσεις στο β' γύρο.
- Ο ίδιος ο Κόντος δεν ήταν τόσο κοντά στον κόσμο, όσο ο κόσμος (αποδείχτηκε ότι) ήθελε...

Σε κάθε περίπτωση ο Σταύρος Κόντος δεν έχει αποφασίσει -ή τουλάχιστον δεν έχει δημοσιοποιήσει- τι σκοπεύει να κάνει, κι όσο κρατάει αυτή τη στάση, κανένα ενδεχόμενο δεν μπορεί να αποκλειστεί.-

5 σχόλια:

  1. Ας μην κοροϊδευόμαστε: Ο κ. Κόντος ήξερε πολύ καλά ότι η στήριξη από πλευράς Παπαμικρούλη δεν θα ερχόταν ποτέ, απλούστατα γιατί ο ίδιος είχε φροντίσει όλη την προηγούμενη τετραετία για αυτό. Δεν μπορεί να αγνοείς επιδεικτικά έναν Δήμαρχο 24+ χρόνων, φροντίζοντας τα καλά και συμφέροντα όχι της πόλης που διοικείς αλλά της πολιτικής σου υπόστασης –που τελικά αποδείχθηκαν λάθος επιλογές–, και δύο μήνες πριν από τις εκλογές να διατυμπανίζεις φιλίες και πολιτικές συμμαχίες, οι οποίες όταν δεν έρχονται, να φταίνε και εκείνες για το Βατερλώ των εκλογών.
    Ας φρόντιζε ο κ. Κόντος, κάτοικος Χαλκηδόνας κατά τα άλλα, να μάθει και κατά πού πέφτει το Κάτω Κουκλάκι, να έκανε συγκεντρώσεις και αγώνα και στη Ν. Χαλκηδόνα και να μην αναλωνόταν σε τραπεζώματα γιατρών...
    Άλλωστε οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους!
    Ας προσέχουμε και λίγο τι γράφουμε, αγαπητή αλήθεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @γιασεμή
    Προσέχουμε πολύ καλά τι γράφουμε, γιατί αυτά που γράφουμε είναι ΡΕΠΟΡΤΑΖ, όχι εκτιμήσεις μου. Δεν πιστεύω, αλλά ΞΕΡΩ ότι περίμενε τη στήριξη του Παπαμικρούλη, όπως ΞΕΡΩ ότι είχαν γίνει όχι μια, αλλά περισσότερες επαφές από πολύ νωρίς (δηλ,. από το καλοκαίρι). Το γιατί στράβωσε, το ψάχνω κι ως τότε, δέχομαι τις εξηγήσεις σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απογοητευμένος Πασόκος17 Νοεμβρίου 2010 στις 3:17 μ.μ.

    Για να είμαι ειλικρινής, ούτε ψήφισα ούτε στήριξα τον συνδυασμό «Οραμα Πόλης». Όμως, σκεπτόμενος το τί επακολούθησε με κερασάκι στην τούρτα τόσο τις τηλεοπτικές εμφανίσεις σε εκπομπές τύπου Τατιάνας όσο και τις αθλιότητες του γνωστού τετρασέλιδου με ρεκλάμα Χάρη, αν ξαναγίνονταν εκλογές από την αρχή, όχι μόνο θα ψήφιζα Κόντο αλλά θα στεκόμουν κι έξω από σχολείο με κονκάρδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μερικές σκέψεις για την αποτυχία του Σταύρου Κόντου

    Το 2006 ο Σταύρος Κόντος χρειάστηκε την επίσημη στήριξη της Νομαρχιακής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας την δεύτερη Κυριακή για να εκλεγεί Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας.
    Το 2010 ασθμένως επιδίωξε κα έλαβε με μεσολάβηση Κουβέλη την πολιτική στήριξη του ΠΑΣΟΚ και αμέσως μετά
    δήλωνε : ΄΄χωρίς δεσμεύσεις ΄΄ , αντιμετωπίζοντας το χρίσμα ως βαρίδι.
    Οι τοπικές οργανώσεις ΠΑΣΟΚ Νέας Φιλαδέλφειας και Νέας Χαλκηδόνας εναντιώθηκαν έντονα και μεθοδευμένα στην επιλογή και υποψηφιότητά του.
    Συμπεριέλαβε στο ψηφοδέλτιό του τον Χρήστο Φωτόπουλο – υποψήφιο Δήμαρχο το 2006 με το χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας - προκαλώντας τους δημοκρατικούς ψηφοφόρους
    αφού δεν ξέχασαν τη στάση του την δεύτερη Κυριακή των εκλογών στη Νέα Χαλκηδόνα.
    Οι άνθρωποι του συνδυασμού του Θανάση Μάλλιου, που ήταν βασικοί υποστηρικτές του το 2006, τον εγκατέλειψαν ενοχλημένοι από την πολιτική συμπεριφορά του.
    Δεν αξιοποίησε την προσεκτική ανακοίνωση στήριξης του Νίκου Παπαμικρούλη, την οποία φρόντισε επιπόλαια να απαξιώσει.
    Με σύνδρομο αγοραφοβίας απέφυγε επιμελώς δημόσιες συγκεντρώσεις και ομιλίες.
    Δεν δικαιολόγησε επαρκώς πως διαχειρίστηκε τα οικονομικά του Δήμου της Νέας Φιλαδέλφειας 4 χρόνια, για δάνεια και υπέρογκα δημοτικά τέλη.
    Δεν βρήκε να πει έστω μια λέξη για τη μείωση των εσόδων στους Δήμους κατά 500 εκατομμύρια ευρώ λόγω μνημονίου.
    Πορεύτηκε με συνταγές εξασφαλισμένης αποτυχίας και με την υπεροψία του απομάκρυνε χρήσιμους γι’ αυτόν ανθρώπους που δεν θέλησαν να τον χρεωθούν.
    Αποτέλεσμα, η Νέα Φιλαδέλφεια που ήταν Δήμαρχός της επί 4 χρόνια, τον κατέταξε τρίτο.
    Αυτό τα λέει όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χαλκηδέλφειος Καλλικράτης17 Νοεμβρίου 2010 στις 9:40 μ.μ.

    Στα πολύ ενδιαφέροντα σχόλια αισθάνομαι την ανάγκη να προσθέσω και εγώ κάτι που βέβαια το είχα ξαναγράψει σαν απάντηση στη άποψη ότι για όλα φταίει ο Μάλλιος .
    Φίλοι μου, κατά την ταπεινή μου γνώμη ο κ. Κόντος και οι συν αυτώ έκαναν μια πολιτική επιλογή ,αποφάσισαν να συνταχθούν με τον Κουβελη, και να συμπορευτούν με το ΠΑΣΟΚ. Αυτό σήμερα δεν αποτελεί την καλύτερη επιλογή ειδικά για όσους έχουν ή θέλουν να λένε ότι έχουν ένα «αριστερό», «προοδευτικό» τρόπο σκέψης και δράσης. Η κίνηση αυτή θεωρήθηκε από ένα μεγάλο μέρος του κόσμου που ήταν κοντά τους και τους στήριξαν την προηγουμένη φορά , και είχαν η έχουν η θέλουν να λένε ότι έχουν ένα αριστερό προφίλ, ως πράξη ευκαιριακή με στόχο την διατήρηση της καρέκλας, και δυστυχώς φάνηκε πως έτσι ήταν. Έτσι λοιπόν δεν τους το συγχώρεσαν, έτσι πρόεκυψε το ποσοστό του κ Μάλλιου και του κ Βαλασσα ΚΑΙ Η ΑΠΟΧΗ και τα ΑΚΥΡΑ-ΛΕΥΚΑ, ύστερα μάλιστα από μια αν όχι επιτυχημένη δεν θα έλεγα και αποτυχημένη τετραετία. Όταν σήμερα γίνεται τέτοια κοσμοχαλασιά και τέτοια επίθεση στα εργασιακά , συνταξιοδοτικά δικαιώματα και την τσέπη των εργαζομένων δεν μπορείς να μην πάρεις θέση η να πάρεις τη θέση του ΠΑΣΟΚ σε τόσο χαλεπούς καιρούς δεν πας με το μνημόνιο…(και ας μην βαυκαλίζονται ορισμένοι ότι τα αποτελέσματα δικαίωσαν την πολιτική του μνημονίου ΠΙΣΩ ΕΧΕΙ Η ΑΧΛΑΔΑ ΤΗΝ ΟΥΡΑ) Βέβαια η διαφορά των ελαχίστων ψήφων και το τραγικό γεγονός, έκαναν ακόμη πιο πικρό το αποτέλεσμα αλλά πρέπει να διαλέγεις σωστά με ποιους θα πας και ποιους θ’ αφήσεις
    Σχετικά με τον κ. Παπαμικρουλη να μην ξεχνάμε ότι αφενός επεδίωκε με κάθε τρόπο το Χρίσμα του ΠΑΣΟΚ το οποίο και δεν πήρε, και αφ’ έτερου ΔΕΝ ήταν δήμαρχος την τελευταία τετραετία , επίσης αναρωτιέμαι αν και ο ίδιος θα είχε διαφορετική συμπεριφορά από αυτή του κ. Κοντου αν ήταν αυτός εν ενεργεία Δήμαρχος και ο κ. Κοντος όχι. Μην ωραιοποιούμε τα πράγματα.
    Χαλκηδέλφειος ο Καλλικράτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή