Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Ένα αυτιστικό πολιτικό σύστημα...

Όπως αναφέραμε στην προηγούμενη ανάρτησή μας, το βασικό ερώτημα για τη Φιλαδέλφεια και τη Χαλκηδόνα, -πέραν του ποιο πρόσωπο θα εκλεγεί στη θέση του Δημάρχου- είανι ΠΟΣΗ ΑΠΟΧΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ και, κυρίως ΠΟΣΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΕΞΟΥΜΕ;

Το ερώτημα είναι ρητορικό κι αφορά στους πολίτες, όχι στους υποψήφιους τοπικούς άρχοντες. Με αποχή που άγγιξε το 40%, κανείς δεν ασχολήθηκε, με αυτό. Φυσικά τα γεγονότα κυρίως με το θάνατο του Γιώργου Αποστολάκη ήταν καταιγιστικά στην περιοχή μας. Ωστόσο, μη γελιέστε: κι αυτό να μην είχε συμβεί, κανείς δεν θα ασχολιόταν με την αποχή.

Υπάρχει εκεί έξω ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού, που στρέφει τα νώτα του στο πολιτικό σύστημα, τοπικό ή γενικό. Το ίδιο κάνουν και οι κοινωνίες στη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Βρετανία, τις ΗΠΑ, παντού. Και το πολιτικό σύστημα, σε μια επίδειξη πολιτικού "αυτισμού", δεν καταλαβαίνει, δεν επικοινωνεί, δεν ασχολείται μα αυτό το ΜΕΓΑΛΟ κομμάτι της κοινωνίας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατάις έκανε μια αναφορά σε αυτό το φαινόμενο σήμερα. Κι άλλοι, υποψήφιοι σε διάφορες κάλπες, "κάλεσαν τον κόσμο να προσέλθει και να ψηφίσει". Οι πρωταγωνιστές του πολιτικού συστήματος που δια της αποχής απορρίπτει ο πολίτης, του ζητούν να... μην τους απορρίπτει.

Για τέτοια κωμωδία μιλάμε...

1 σχόλιο:

  1. Φίλοι, η αποχή είναι ο χειρότερος εχθρός των σημερινών εκλογών και ο καλύτερος φίλος αυτών που εδώ και πολύ καιρό εκμεταλλευόμενοι την ανέχεια του κόσμου έχουν καταντήσει την προσφυγή στις κάλπες "ευκαιρία" για μεροκάματο!
    Προς θεού, αντισταθείτε! Σηκωθείτε από τους καναπέδες σας και πηγαίνετε να ψηφίσετε! Δηλώστε ΠΑΡΩΝ/ΟΥΣΑ!!! Μην αφήνετε την τύχη του Ενιαίου Δήμου μας σε καιροσκόπους που δεν γνωρίζουν καν την ιστορία αυτού του τόπου! Μην αφήνετε την τύχη του Δήμου μας σε Επιχειρηματίες που πληρώνοντας 60€ το κεφάλι και υποσχόμενοι διορισμούς εξαγοράζουν συνειδήσεις και το μόνο που μπορούμε να δηλώσουμε ακόμα ότι μας ανήκει: Την ελευθερία της επιλογής!
    ΞΕΒΟΛΕΥΤΕΙΤΕ ΣΗΜΕΡΑ φίλοι από τους αναπαυτικούς καναπέδες σας και πηγαίνετε στα εκλογικά κέντρα γιατί αύριο θα μας "ξεβολέψουν" αυτοί που τους αφήσαμε να το κάνουν! Ο ΧΑΡΟΣ-ΗΣ ΒΡΗΚΕ ΠΑΓΑΝΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή