Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Ποια Πρωτομαγιά μας αξίζει;

Η φωτο είναι από το επίσημο site του δήμου
Νέος Δήμος, νέα δημοτική Αρχή, πολλά νέα πρόσωπα στο Δημοτικό Συμβούλιο, νέα αρχή. Μήπως είναι ώρα να μιλήσουμε ΤΩΡΑ, ΑΝΟΙΚΤΑ, γι ένα άλλο μοντέλο εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς στη Φιλαδέλφεια και τη Χαλκηδόνα; Ένα μοντέλο που δεν
θα ΚΟΥΡΕΛΙΑΖΕΙ την αισθητική του μέσου πολίτη αυτής της πόλης. Μήπως είναι ώρα ΤΩΡΑ, να πάρετε κύριοι του Δημοτικού Συμβουλίου και κυρίως της πλειοψηφίας, μια απόφαση ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ της πόλης μας από τα κουρέλια των περιπτέρων; Από τις δήθεν "στραντζαριστές" κατασκευές της κακιάς συμφοράς;

Αξίζει, λέτε, στον πολίτη αυτής εδώ της πόλης να υφίσταται τα απόνερα πανηγυριών άλλων δεκαετιών, που έχουν περάσει ανεπιστρεπτί; Μας αξίζει να κυκλοφορούμε μέσα στα "τετραευάγγελα", στις κιλότες της Αμερσούδας απλωμένες φόρα- παρτίδα, στο "άτιμο παιδί γορίλλα";

Μήπως ΤΩΡΑ, που πρέπει να αρχίσει ο σχεδιασμός της Πρωτομαγιάς στην πόλη, πρέπει να πάρετε αποφάσεις, κύριοι της Νέας Προοπτικής (και κυρίες...); Αν ναι, η Φιλαδέλφεια κι η Χαλκηδόνα θα σας το πιστώσουν, να είστε βέβαιοι.

24 σχόλια:

  1. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ και ξανά ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ που ανοίγεις από τώρα αυτό το τεράστιο ζήτημα, έτσι ακριβώς στη βάση που το θέτεις. Νέος ήμουνα και γέρασα και κάθε χρόνο ελπίζω ότι κάτι επιτέλους θα αλλάξει. Αυτός ο θεσμός θα μπορούσε να γίνει πρότυπο υψηλής αισθητικής και πολιτισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Katw ta xeria ap to gorilla. Einai kommati tis paradosis tis prwtomagias. Opws kai ta vrakia, o xalvas farsalwn, ta kaskol twn omadwn ki oi mavroi me tis maimou tsantes.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΙ ΑΠΟΨΗ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ.ΘΕΛΕΙ ΚΥΛΟΤΕΣ ΚΑΙ ΓΟΡΙΛΕΣ Η ΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ.ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΠΑΛΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΣΟΔΑ Ο ΔΗΜΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μέσα στα προηγούμενα παραδοσιακά που λέει ο Ανώνυμος 11:09, να προσθέσω και τα περίπτερα όλων ανεξαιρέτως των κομμάτων. Θα είχε δε εξαιρετικό ενδιαφέρον να ερχόταν, ειδικά φέτος, κάποιος βουλευτής, ειδικά κυβερνητικός. Ποιός γορίλλας και μ@λ@κίες...

    Να δω τον Πάγκαλο στη Δεκελείας την Πρωτομαγιά κι ας πεθάνω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ Ανώνυμος 12:22

    Να 'σαι καλά ρε φίλε. Ειλικρινά μου 'φτιαξες τη μέρα με το ποστ σου. Ακόμα κρατάω το στομάχι μου απ' τα γέλια.

    Πάντως είναι σοβαρό το θέμα της Πρωτομαγιάς. Δεν μας αξίζουν τριτοκοσμικού τύπου εκδηλώσεις. Ας στρώσουν τους κόλους τους κάτω από τώρα κι ας δουλέψουν για κάτι καλό.

    Έχω 2 προτάσεις:
    1. Το παζάρι να γίνει στον πεζόδρομο του Άλσους, χωρίς να χρειάζεται να κλείνει 2-3 ημέρες η Δεκελείας και να μην μπορούμε να φτάσουμε σπίτια μας.
    2. Να καθιερωθεί έκθεση βιβλίου (τί πιο πολιτισμένο) που να εξελιχθεί σε παράλληλο θεσμό με τις λοιπές εορταστικές εκδηλώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν υπάρχει ελπίδα.
    Τα ίδια ξεφτιλίκια, η ίδια ΜΙΖΕΡΗ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΗ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ γεμίζει τους δρόμους και τα πεζοδρόμια μας με συνοδεία ασμάτων και παρέλαση των "αρχόντων" τα τελευταία 20 χρόνια.
    Βλέπετε να έχει αλλάξει κάτι, παρά τις όποιες εξαγγελίες όλων στην Φιλαδέλφεια και στην Χαλκηδόνα;
    Η μόνη λύση είναι να πάρουμε εμείς οι διαφωνούντες φορολογούμενοι δημότες -που ταλαιπωρούμαστε αισθητικά και πρακτικά, ψυχικά και σωματικά- την κατάσταση στα χέρια μας.
    ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ.
    Να ένα κίνημα που με χαρά θα στηρίζαμε πολλοί από εμάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Απογοητευμένος Πασόκος14 Ιανουαρίου 2011 στις 9:52 π.μ.

    Θα συμφωνήσω με την προλαλήσασα. Δεν έχω καμμία ελπίδα ότι θα φτιάξει κάτι. Ειδικά τώρα που επέστρεψε ο Τουβλάκιας περιμένω τα χειρότερα. Χριστίνα Μαραγκόζη, Κέλλυ Κελεκίδου κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Με Παντελάρα και δήμαρχο τη βλαχάρα καμμία ελπίδα για κάτι καλό. Ο μόνος που πήγε κάτι να συμμαζέψει ήταν ο Κόντος αλλά τελικά έκανε μια τρύπα στο νερό και τα 'κανε και χειρότερα. Για να γίνει κάτι καλό πρέπει η δημοτική αρχή να είναι αποφασισμένη να χτυπηθεί με τη μαφία του σωματείου των μικροπωλητών. Επαναλαμβάνω με τη μαφία του σωματείου. Όχι με τους μικροπωλητές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ Ανώνυμος 9.35

    Καταπληκτική η ιδέα για καθιέρωση μόνιμης έκθεσης βιβλίου. Μακάρι οι διοικούντες να διαβάζουν το μπλογκ και να υλοποιήσον την πρόταση. Νομίζω πάντως ότι τον πρώτο χρόνο ο μακαρίτης ο Αποστολάκης είχε κάνει έκθεση βιβλίου δίπλα στο ηρώο της Χαλκηδόνας.
    Θα μείνω λίγο στο θέμα του πολιτισμού. Καλό είναι να προσέξουν λίγο την ποιότητα των εκδηλώσεων. Μη μας φέρουν τίποτα σκυλάδες και κλαρινιτζήδες. Εντάξει, δεν είπαμε να φέρουν και την Καμεράτα που είχε φέρει ο Παπαμικρούλης, αλλά τουλάχιστον ας έχει ένα επίπεδο το μουσικό κομμάτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 1 ΘΕΛΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΟΙ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΙ
    ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ, ΝΑ ΧΤΥΠΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ''ΚΕΦΑΛΕΣ''
    ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΩΝ;;
    2 ΜΗΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ''ΟΦΕΛΟΣ'΄ ΑΠΟ ΤΟΥΣ
    ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΑΔΕΣ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΟΥΝ;;
    3 ΜΗΠΩΣ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ
    (ΠΧ JUANITA)
    ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΕΙΤΕ ΤΕΝΕΚΕΔΕΣ ,ΕΙΤΕ
    ''ΨΥΧΙΚΑ ΑΡΡΩΣΤΟΥΣ'';;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @Ανώνυμος των 3.24μμ
    Ο καθένας κάτι ψηφίζει, αγαπητέ. Γιατί πρέπει να ενοχοποιούμε ο ένας τον άλλο; Γιατί να μην κάνουμε μια ουσιαστική συζήτηση για το ποια πρωτομαγιά μας αξίζει; Το χειρότερο είναι να τρωγόμαστε μεταξύ μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αν και δεν συμπαθώ τον Κόντο οφείλω να πώ πως είναι ο μόνος που κάτι πήγε να κάνει το 2008 αν θυμάμαι καλά.
    Βέβαια μετά έφυγε για την Αγγλία (έλειπε όλο το 4ήμερο τότε), ήρθαν εδώ οι μπράβοι είδαν τις αλλαγές, βγάλανε ντουντούκες οι πλανόδιοι, ψάχνανε τον Κόντο, ο Κόντος έλειπε και κόντεψαν να σφάξουν στο γόνατο το Βατίδη.

    Μετά έγιναν τα κλασσικά παζαρέματα που γίνονται κάθε χρόνο έξω από το Τάντρα (φέτος μάλλον θα γίνουν αλλού) και ως φυσικό επακόλουθο τίποτε δεν άλλαξε γιατί είμαστε στην Ελλάδα και όχι στη Σουηδία, Νορβηγία, Γερμανία, Δανία, για όσους το ξεχνούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμε της 14 Ιανουαρίου 2011 3:24 μ.μ., δεν καταλαβαίνω το ερώτημά σας.
    Το τί ψηφίζει ο καθένας αν δεν κάνω λάθος είναι νόμιμο, αναφαίρετο και προσωπικό δικαίωμα και υποχρέωση.
    Οι συμπολίτες που κατεβαίνουν υποψήφιοι στην πόλη μας, κινούνται στα όρια της νομιμότητας και μιας γενικότερης -ελπίζω- αξιοπρεπούς στάσης ζωής και σχέσης με τον κοινωνικό ιστό.
    Προσωπικά δεν είμαι ούτε σιδεράς για να γνωρίζω από μέταλλα και τενεκέδες, ούτε και ψυχίατρος για να κάνω ψυχικές διαγνώσεις σε αυτούς που ζητούν την ψήφο μου. Προφανώς δεν είμαι και μάντισσα, αλλά ούτε και ντεντέκτιβ.
    Μια καλόπιστη φορολογούμενη δημότισσα είμαι, όπως οι περισσότεροι συμπατριώτες μας, υποθέτω. Και η ενημέρωσή μου είναι όπως αυτή των περισσοτέρων, μέσα από τα τοπικά ΜΜΕ, τώρα το ίντερνετ και τις όποιες προσωπικές σχέσεις της "γειτονιάς".
    Αν εσείς γνωρίζετε εκ των προτέρων περισσότερα για τους υποψήφιους, ευχαρίστως να μας ενημερώνετε, με αποδείξεις πάντα, εννοείται.
    Πέραν αυτού, τα τελευταία 20 χρόνια πολλά πρόσωπα, συνδυασμοί, κόμματα και γενιές έχουν περάσει από τα δημαρχεία των δύο πόλεων.
    Η ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ στην γειτονιά μου όμως παραμένει αδιαπραγμάτευτη αξία και χρόνο με τον χρόνο απλά γίνεται πιο αφόρητη.
    Αυτό από μόνο του λέει πολλά σαν γεγονός και κανονικά θα έπρεπε να μας βάλει όλους σε σοβαρές σκέψεις, αλλά και να μας κινητοποιήσει θετικά.
    Ίσως τελικά η δημιουργία ενός τοπικού κινήματος ενάντια στην ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ ΚΑΙ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ, πέρα από κόμματα, πρόσωπα και συνδυασμούς, να μην είναι καθόλου κακή ιδέα και να είναι μια απόλυτη και άμεση ανάγκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Όταν ο Κόντος προσπάθησε να βάλει τάξη στο παζάρι της Φιλαδέλφειας τι έκανε άραγε ο Αποστολάκης στη Χαλκηδόνα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ΑΦΕΛΗΣ:

    Εδώ ήμασταν όλοι και δεν ξεχνάμε: ο Αποστολάκης δεν έκανε κάτι διαφορετικό από τους προκατόχους του, ενώ ο Κόντος ανακοίνωσε ότι θα κάνει κάτι άλλο, και μετά έφυγε από την πόλη παραδίδοντάς την στους μικροπωλητές, που έκαναν κατάληψη της Δεκελείας επί τριήμερον, αν θυμάστε.

    Και μετά φταίει η Στρούγκα σε ορισμένους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Για να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους. ο Κόντος έφυγε οχι για να αποφυγει κατι αλλα γιατι εκεινες τις μέρες γεννηθηκε ο εγγονός του. Εκτος αν και γι αυτο φταιει ο Κόντος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Να του ζήσει, προφανώς δεν είναι προσωπικό το ζήτημα. Αλλά το δημοτικό συμβούλιο είχε πάρει μια απόφαση με εισήγηση του δημάρχου, και αν δεν κάνω λάθος ο δημοτικός και κοινοτικός κώδικας προβλέπει ποιος ασκεί καθήκοντα δημάρχου εν απουσία του. Απλώς η δημοτική αρχή του Κόντου δεν περιφρούρησε την απόφασή της, αν και γνώριζε ότι θα υπάρχουν αντιδράσεις από τους μικροπωλητές. Άρα, ο Κόντος δεν προσπάθησε να βάλει τάξη στο παζάρι, που λέει παραπάνω ο Αφελής. Εξάλλου ακολούθησαν οι πρωτομαγιές του '08, '09 και '10. Πού ήταν η τάξη; Ποια ήταν η επιτυχία των εκδηλώσεων του Δήμου έξω από το κέντρο της πόλης;

    Χονδρικά, βρισκόμαστε εκεί που βρισκόμασταν εδώ και δεκαετίες όσον αφορά το ζήτημα της πρωτομαγιάς. Και υποθέτω ότι η νέα δημοτική αρχή δεν θα μας εκπλήξει ευχάριστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μία από τα ίδια θα είναι και φέτος. Θυμηθείτε το. Άσε που ο Παντελάρας θα θυμηθεί τα παλιά, τότε που έκανε τα νταραβέρια φόρ παρτίδα μπροστά στους πάγκους. Θα μου πείτε μα δεν είναι ο Παντελάρας δήμαρχος αλλά η Κα Γαϊτανά. Μα υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι η χήρα θα είναι δήμαρχος; Απλά αγορανομική υπεύθυνος της ...νέας πόλης (που λέει κι ίδια).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Στο θέμα της Πρωτομαγιάς δεν εμπλέκεται μόνο ο Δήμος, ο οποίος δεν διαθέτει μηχανισμούς επιβολής των αποφάσεών του ή καταστολής της άρνησης εφαρμογής τους, εκτός από καμιά δεκαριά Δημοτικούς Αστυνόμους.
    Εμπλέκονται επίσης το Υπουργείο Εμπορίου, η Αστυνομία,η Συνομοσπονδία των μικροπωλητών(όχι η μαφία ),το ΣΔΟΕ κλπ που είναι και υπεύθυνοι για την εφαρμογή των αποφάσεων της πολιτικής εξουσίας.
    Τι έκαναν όλοι αυτοί το 2007 και γιατί απολαμβάνουν την ασυλία όλων σας;
    Είναι δυνατόν να πιστεύετε οτι αρκούσε η φυσική παρουσία του Κόντου για να αποτρέψει την κατάληψη της πόλης απο τις ορδές των νόμιμων και μη μικροπωλητών όταν στη διπλανή πόλη (σήμερα όχι πια διπλανή)η αθλιότητα συνεχίζονταν με βούλα της εκεί(τώρα καιεδώ) Δημοτικής Αρχής τις ευθύνες της οποίας για το ίδιο θέμα κάνετε γαργάρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Agapite ΑΦΕΛΗ,
    min eisai ΑΦΕΛΗΣ...

    Afou tis gargares tis kanoun oloi, ypostiriktes kai Dioikisi, me plhrh gnwsi.

    Einai DIOIKHSH tis GARGARAS, gia GARGARES.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @ΑΦΕΛΗ, το σχόλιό μου είχε να κάνει με την αρχική σου τοποθέτηση ότι ο Κόντος "προσπάθησε να βάλει τάξη" το 2007. Εγώ απλώς λέω ότι το 2007 η δημοτική αρχή Κόντου δεν προσπάθησε να κάνει τίποτε άλλο εκτός από μια τρύπα στο νερό, η οποία τους βγήκε και μπούμπερανγκ. Το να λες κάτι, είναι εύκολο - πώς το διασφαλίζεις όμως;

    Και φυσικά, σ' αυτή τη διασφάλιση εμπλέκονται κι άλλοι (κακώς κατά την γνώμη μου - εδώ μιλάμε για διάθεση δημόσιου χώρου, μόνος αρμόδιος θα έπρεπε να είναι ο δήμος).

    Παρεμπιπτόντως, επειδή αναφέρεις και τους παράνομους μικροπωλητές, και τους ανέφερε κι ο Διαμαντής προ ημερών σε ανάρτησή του: αυτοί πάντοτε υπήρχαν. Είτε με τα χαρτομάντηλα, είτε με τους αναπτήρες, πάντα τους βλέπαμε στις καφετέριες. Και στο πανηγύρι της πρωτομαγιάς, όπως αποδείχτηκε και το 2007, η νομιμότητα από την παρανομία απέχει μόλις μια κλωστή. Πόσοι από τους επισκέπτες της πόλης είχαν καταλάβει ότι επρόκειτο για παράνομη κατάληψη οδοστρώματος πεζοδρομίων κλπ.;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Nomos einai to dikio tou trampoukou...
    kai afou einai eykolws synagomeno oti o trampoukos den ehei dikio, tote milame profanws gia to adiko tou trampoukou...
    H moni epilogi pou eihe o Kontos to 2008 itan na katevasei ta MAT...den to ekane kai kalws den to ekane...To provlima einai oti opoios einai etoimos na hrisimopoiisei via einai aytos pou entelei kerdizei. Kai stin prokeimeni periptwsi aytoi itan oi mikropwlites (oi syndikalistes tous an thelete kai kapoios k.Mettos pou akolouthws pire ton dromo tis politikis me komma pou den tha anaferw)
    Eihame katalipsi tou Dimarheiou kai tis Dekeleias, ferane ta kanalia (ta opoia fysika tous "geiwsane" kai to pleon koufo!!!!!!!!!!!..... mikrofwniki pou epaize "mpikan stin poli oi ehthroi". Aytosarkasmos?
    To kalytero omws pou epaizan tote ta megafwna itan to minima symparastasis tou Lafazani ston dikaio agwna tous (megalo e?)
    Vevaia eihan to aklonito epiheirima pws itan ftwhoi merokamatiarides...Ti ehei traviksei to dolio ayto epiheirima...Opoios kserei apo tin istoria gennesis toy fasismou mporei na gnwrizei oti ayto panta itan to voliko ohima apodeiksis tis aneparkias tis Dimokratias. Otan to pswmi kavalise tin eleytheria...anyway, sas kourasa...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Diamanti den kserw an tha to "anevaseis" logw twn onomatwn pou periehontai, wstoso se kathe periptwsi ehw kanei lathos sto onoma kai anti gia Mellos ehw grapsei Mettos. Opws kai na ehei ayti i istoria ehei poly endiaferon kai poly pswmi...
    eyharistw

    ΑπάντησηΔιαγραφή