Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Αύριο αρχίζουν οι εκπτώσεις- να στηρίξουμε την τοπική αγορά

Αυτό εδώ το blog έχει ξεκαθαρίσει από την αρχή της ζωής του ότι μια από τις υποχρεώσεις του είναι να στηρίξει όσο και όπως μπορεί την τοπική αγορά. Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί οι Φιλαδελφειώτες κι οι Χαλκηδονιώτες πρέπει να ξενιτεύονται για να βρουν πράγματα της αρεσκείας τους. Με συλλογική προσπάθεια μπορούμε να κάνουμε την αγορά της πόλης μας "στέκι" των κατοίκων της.

Αύριο ξεκινούν οι εκπτώσεις (τυπικά, γιατί ουσιαστικά δεν έχουν τελειώσει και καθόλου). Από αύριο οι
έμποροι της περιοχής μας μπορούν να σας πουλούν το εμπόρευμά τους σε τιμή συμφέρουσα. Πριν προτιμήσετε το Μολ, τις γειτονικές πόλεις ή την Αθήνα για τα ψώνια σας, κάντε μια βόλτα από τα μαγαζιά της Φιλαδέλφειας και της Χαλκηδόνας.

Εμείς είμαστε εδώ να στηρίξουμε και να βοηθήσουμε. Καταλαβαίνω ότι ορισμένοι φίλο ιτου blog ίσως δυσανασχετούν για την προβολή των καταστημάτων που κάνουμε. Εκτός του ότι πρέπει να ζήσουμε κι εμείς, είναι ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ να δοκιμάσετε να βρείτε ό,τι ψάχνετε στα μαγαζιά της πόλης μας. Και.. αν δεν το βρείτε, κανείς δεν σας εμποδίζει να το αναζητήσετε αλλού. Αλλά πρώτα εδώ, δίπλα στο σπίτι μας.

3 σχόλια:

  1. Θα σε στεναχωρήσω αγαπητέ Διαμαντή, όπως θα στεναχωρήσω και κάποιους τοπικούς επιχειρηματίες. Για να στηρίξουμε την τοπική αγορά, θα πρέπει και οι επιχειρηματίες της πόλης να ρίξουν νερό στο κρασί τους και να μην αισχροκερδούν. Δεν εννοώ φυσικά πως όλοι το 'χουν ρίξει στην αισχροκέρδεια, αλλά είναι και αρκετοί αυτοί που νομίζουν ότι σε εποχές σαν αυτές που διανύουμε δεν συγκρίνουμε πριν αγοράσουμε το οτιδήποτε.
    Επίσης, για το θέμα της τοπικής αγοράς, στην ουσία ποτέ δεν είχαμε τοπική αγορά, καθώς τα περισσότερα καταστήματα είναι φαγάδικα και καφετέριες. Εμπορική αγορά έχουν οι όμοροι δήμοι της Νέας Ιωνίας και των Αγίων Αναργύρων.
    Ανακεφαλαιώνοντας, ναι, να στηρίξουμε την όποια τοπική αγορά αλλά κι οι έμποροι να ρίξουν τις τιμές σε λογικά πλαίσια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Φιλ-Ελεύθερος
    Και τις τιμές να ρίξουν, και την ποιότητα να ανεβάσουν, αυτά είναι αλληλένδετα. Η προσπάθεια πρέπει να είναι όλων, όχι μόνο των καταναλωτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά με τις εκπτώσεις στην αγορά. Με τις εκπτώσεις στις ιδέες τί γίνεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή