Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Σαν σήμερα

1556: Ο καταστροφικότερος σεισμός στην ανθρώπινη ιστορία πλήττει την επαρχία Σαντζί της Κίνας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 830.000 άνθρωποι.

1803: Πεθαίνει ο Άρθουρ Γκίνες, ιρλανδός ζυθοποιός, ιδρυτής της ομώνυμης ζυθοβιομηχανίας.


1897: Τούρκοι άτακτοι, οι επονομαζόμενοι Βασιβουζούκοι, πυρπολούν χωριά της περιοχής των Χανίων και προβαίνουν σε βιαιοπραγίες εναντίον των κατοίκων τους, αντιδρώντας στην Αυτονομία της Κρήτης.

1898: Γεννιέται ο Σεργκέι Αϊζενστάιν, ρώσος σκηνοθέτης του κινηματογράφου με πιό γνωστή ταινία το «Θωρηκτό Ποτέμκιν».

1910: Γεννιέται ο Τζάνγκο Ράινχαρντ, τσιγγάνος από το Βέλγιο, βιρτουόζος της κιθάρας και από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της τζαζ.

1956: Οι Κύπριοι μαθητές
απέχουν από τα μαθήματά τους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συλλήψεις συμμαθητών τους που διαδήλωναν υπέρ της ένωσης της Κύπρου με την Ελλάδα.

1973: Πεθαίνει μετά από ύποπτο αεροπορικό δυστύχημα ο μοναχογιός και διάδοχος του έλληνα μεγιστάνα Αριστοτέλη Ωνάση.

1977: Κυκλοφορεί ο δίσκος των Pink Floyd «Animals».

1995: Η εισαγγελία Κωνσταντινούπολης ζητά την άμεση σύλληψη του διάσημου Κούρδου συγγραφέα Γιασάρ Κεμάλ, πριν ακόμη απαγγελθεί επίσημη κατηγορία εναντίον του. Αιτία οι δηλώσεις του στο γερμανικό περιοδικό «Ντερ Σπίγκελ», με τις οποίες υποστήριζε τον κουρδικό λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου