Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Δεκελείας όπως λέμε.. Σταδίου!

Αδιάβατη η Δεκελείας κατά τις 11 παρά δέκα και σήμερα το μεσημέρι. Αιτία; Αποσύρονται τα τρόλεϊ γιατί αρχίζει η στάση εργασίας. Τίγκα η Δεκελείας, αδιάβατη για οχήματα παντός είδους, κι η
ταλαιπωρία κτυπάει κόκκινο. Μεγάλη ταλαιπωρία για τους οδηγούς, ενώ ο Ρέππας (υπουργός Μεταφορών, αν ενθυμείστε) μάλλον δεν αισθάνεται να ιδρώνει το αυτί του. Αυτά είναι με τις απεργίες, όπως γίνονται στη σύγχρονη Ελλάδα. Την πληρώνουν πάντα, λάθος άνθρωποι...

5 σχόλια:

  1. Επειδή τον τελευταίο καιρό κάνεις πολύ λόγο για "διατεταγμένες υπηρεσίες", ήρθε η ώρα να τ' ακούσεις κι εσύ. Κι εσύ μεγάλε σε διατεταγμένη υπηρεσία είσαι.

    Λες: "Αυτά είναι με τις απεργίες, όπως γίνονται στη σύγχρονη Ελλάδα".

    Για πες εσύ δηλαδή, πώς κατά τη γνώμη σου θα έπρεπε να γίνονται οι απεργίες; Με λευκό περιβραχιόνιο όπως στην Ιαπωνία; Ή μήπως θα προτιμούσες να καταργηθεί το δικαίωμα στην απεργία;

    Γέμισαν τα μέσα (ακόμα και τα τοπικά) με Πρετεντέρηδες, Μπάμπηδες Παπαδημητρίου και Άρηδες Πορτοσάλτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Ανώνυμος
    Αγαπητέ, γιατί πετάς το μπαλάκι σε μένα; Εγώ λέω ότι όπως γίνονται εδώ οι απεργίες, η μια κοινωνική ομάδα βλάπτει την άλλη, και ΚΑΜΙΑ δεν βλάπτει την εξουσία. Ταλαιπωρείται το κοινό, αλλά ΟΧΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ. Διαφωνείς; Αν ναι, πες το. Γιατί πρέπει ΕΓΩ να πληρώνω τη σύγκρουση των οδηγών με το υπουργείο; Την Πέμπτη, λέει, δεν κινείται τίποτα. Επικαλούμαι τη λογική σου: Ποιος βλάπτεται; Σιγά μη δημιουργείται κανένα "κύμα" εναντίον της εξουσίας. Το έχουμε ακούσει αυτό το παραμύθι από τη δεκαετία του '80, αλλά η εξουσία εκεί, ακλόνητη. Εμείς, όμως, ταλαπωρούμαστε.

    Τώρα τι θέλεις; Να σου βρω εγώ τρόπο να απεργήσεις; Εσύ να βρεις ένα τρόπο να στριμώξεις την εξουσία, όχι εμένα, και τότε θα είμαι δίπλα σου.

    Κι ένα τελευταίο. Βαρέθηκα να ακούω ότι επειδή έχω μια άλλη άποψη είμαι τσιράκι του ΄ταδε, του δείνα κλπ. Τα ονόματα που ανέφερες τα βλέπει και τα ακούει κόσμος που εσύ δεν έχεις φανταστεί ότι θα μπορούσε να σε βλέπει και να σε ακούει. Το πιο βλοικό είναι να κάθεται κανείς αναπαυτικά στν πολυθρόνα του και να ασκεί υψηλή κριτική σε όσους πέτυχαν στη δουλειά τους. Η διαφωνία δεν είναι λόγος ενοχοποίησης, είναι εφαλτήριο διαλόγου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Τα ονόματα που ανέφερες τα βλέπει και τα ακούει κόσμος που εσύ δεν έχεις φανταστεί ότι θα μπορούσε να σε βλέπει και να σε ακούει".

    Κι αυτό τί σημαίνει; Κι η Αννίτα Πάνια έχει θεαματικότητα όπως κι ο Σεφερλής επίσης.


    "σε όσους πέτυχαν στη δουλειά τους"
    Α! Εδώ θα συμφωνήσω. Ότι πέτυχαν είναι γεγονός. Ως παπαγαλάκια του συστήματος βεβαίως. Όχι ως δημοσιογράφοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι συνέπειες αυτού του είδους απεργιών των ΜΜΜ βαρύνουν αποκλειστικά εμάς τους κοινούς θνητούς, τους "μεροκαματιάρηδες" που ατυχώς κατοικούμε και δουλεύουμε στην Αθήνα.
    Γιατί δεν πάνε για παράδειγμα με 4 λεωφορεία στο σπίτι κάθε κυβερνώντος και να του κλείσουν την είσοδο-έξοδο οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ; Διαμαρτυρία στην πηγή, εκεί που μπορούν και πρέπει να απαιτήσουν να εξεταστούν τα θέματά τους.
    Γιατί μπλοκάρουν τους δρόμους και μας υποχρεώνουν να πληρώσουμε ταξί (αν και όταν βρούμε) σε τέτοιες εποχές οικονομικής δυσπραγίας, για να μπορέσουμε να πάμε στη δουλειά μας για όσο την έχουμε ακόμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Juanita La Quejica είπε...

    Γιατί δεν πάνε για παράδειγμα με 4 λεωφορεία στο σπίτι κάθε κυβερνώντος και να του κλείσουν την είσοδο-έξοδο οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ; Διαμαρτυρία στην πηγή, εκεί που μπορούν και πρέπει να απαιτήσουν να εξεταστούν τα θέματά τους.


    Συμφωνώ απόλυτα. Ανέκαθεν είχα την απορία γιατί οι αριστεροί, οι αντιεξουσιαστές και οι αναρχικοί κάνουν συγκεντρώσεις και πορείες στο κέντρο. Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον [και ομολογώ ότι θα πήγαινα κι εγώ] αν γινόταν μια συγκέντρωση έξω από το σπίτι του Πάγκαλου για παράδειγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή