Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Σαν σήμερα

1806: Οι Τούρκοι πολιορκούν τους Κολοκοτρωναίους κοντά στη Δημητσάνα. Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης διαφεύγει στη Ζάκυνθο.
1851: Φεύγει από τη ζωή η Μαίρη Σέλεϊ, αγγλίδα συγγραφέας, που διακρίθηκε στη συγγραφή γοτθικών μυθιστορημάτων. («Φράνκενσταϊν»).
1867: Εφαρμόζεται για πρώτη φορά η 8ωρη απασχόληση ημερησίως για τους χτίστες στις ΗΠΑ.
1887: Ο Χάρβεϊ Γουίλκοξ τεμαχίζει και πουλά τη γη του, έκτασης 500 στρεμμάτων, σε οικόπεδα, τα οποία στη συνέχεια θα αποτελέσουν το Χόλιγουντ.
1940: Πεθαίνει ο Ζαχαρίας
Παπαντωνίου, ποιητής και πεζογράφος.
1964: Ο Κυβερνήτης της Ινδιάνας χαρακτηρίζει το τραγούδι των Kingsmen «Louie Louie» πορνογραφικό και απαγορεύει τη μετάδοσή του από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς της πολιτείας.
1966: Πεθαίνει ο Μπάστερ Κίτον, αμερικανός ηθοποιός και σκηνοθέτης του βωβού κινηματογράφου.
1977: Εφαρμόζεται η εγκύκλιος, σύμφωνα με την οποία όλα τα δημόσια έγγραφα στην Ελλάδα θα συντάσσονται πλέον στη Δημοτική.

1 σχόλιο:

  1. Πόσοι γνωρίζουν όμως ότι οι πολιορκούμενοι από τους Τούρκους Κολοκοτρωναίοι ΠΡΟΔΟΘΗΚΑΝ ΣΤΕΓΝΑ από αλήτη μοναχό της Μονής Αιμυαλών στη Δημητσάνα και βρήκαν τραγικό θάνατο στο λεγόμενο "ληνό"; "ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΡΩΜΗΟΙ (ενν.έλληνες βυζαντινοί) ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΑΙΩΝ", όπως λέει και ο μέγας στρατηγός στα απομνημονεύματά του. Κι'ύστερα μιλάμε για απελεύθερωση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή