Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Με αφορμή την "Ωρα της γης"

Θα πρέπει να σας γνωρίσω το εξής κωμικοτραγικό που συνέβαινε τα δύο προηγούμενα χρόνια στον δήμο μας. Ενώ ο τότε δήμος Ν. Φιλαδέλφειας έκλεινε για μια ώρα τα φώτα του δημοτικού μεγάρου και έκανε ειδική εκδήλωση, την ίδια ημέρα ακριβώς ο δημοτικός φωτισμός στην περιοχή Ειρήνης και στην παιδική χαρά του δάσους ήτανε ανοικτός στις 5.30 το απόγευμα. Έβλεπες τα φώτα να ανάβουν και ο ήλιος να τα περιλούζει. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα συμβεί το ίδιο και φέτος και οι υπηρεσίες του δήμου θα κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Προειδοποιώ η φωτογραφική μου μηχανή θα παραμονεύει και πάλι σε περίπτωση που συμβεί το ίδιο. Με αφορμή την «Ώρα της γης», θα πρέπει όλοι οι δημότες να προσέξουν τον δημοτικό φωτισμό της  γειτονιά τους, μήπως και ανάβει το απόγευμα μαζί με τον ήλιο. Θέλει αρκετή προσοχή γιατί την ημέρα δεν φαίνεται. Πρέπει να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα και να μην τα αφήνουμε να διαιωνίζονται.
Με εκτίμηση
Σπύρος Καβακόπουλος

18 σχόλια:

  1. "Η Ώρα του Λαϊκισμού"...26 Μαρτίου 2011 στις 12:37 μ.μ.

    Καβακόπουλε πραγματικά σε λυπάμαι.

    Ο λαϊκισμός σε όλο του το μεγαλείο.

    Μπορείς να αποδείξεις αυτά που λες για τα προηγούμενα χρόνια;

    Γιατί αν δεν μπορείς (που δεν μπορείς) δεν είσαι απλά Λαϊκιστής, ΕΙΣΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ.

    ΥΓ: Προειδοποιώ η φωτογραφική μου μηχανή θα παραμονεύει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ Η Ώρα του Λαϊκισμού

    Αν είναι να λυπάσαι κάποιον είναι ο εαυτός σου και οι συνΚοντέοι σου (κατά το σύντροφοι).
    Τον Καβακόπουλο γιατί τον λυπάσαι, επειδή έθιξε τις λαμπρές ημέρες δόξας του Κόντου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σπύρος Καβακόπουλος26 Μαρτίου 2011 στις 3:47 μ.μ.

    Ναι έχω τις σχετικές φωτογραφίες που αποδεικνύουν το αληθές. Τις στέλνω στον κο Σεϊτανίδη να τις βάλει στο blog, αν αυτό βεβαίως μπορεί να το κάνει. To email μου είναι spiroskavako@gmail.com, όποιος θέλει μπορεί να μου ζητήσει τις φωτογραφίες και με πολύ μεγάλη χαρά να του τις στείλω. Οι φωτογραφίες είναι πολύ χαρακτηριστικές των σημείων της περιοχής Ειρήνης και του Δάσους που δεν χωρούν καμμία αμφισβήτηση.
    Άγνωστε κρύβεσαι πίσω την ανωνυμία, γιατί άραγε δεν έχεις το θάρρος της γνώμης σου για αυτό που λες;
    Παρακάτω ακολουθεί το email που έστειλα πέρυσι σε γνωστούς και φίλους, για τα φώτα που έμεναν ανοικτά (συνοδευόταν από τις σχετικές φωτογραφίες). Αν σε ενδιαφέρει έχω και το προπέρσινο.

    Καλοί μου Φίλοι,

    Στις 27 Μαρτίου γιορτάζεται η "Ημέρα της Γης". Στις 8 το βράδυ για μία ώρα διάφοροι φορείς έκλεισαν μέρος του δημόσιου φωτισμού. Στη γιορτή συμμετείχε και ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας, έκλεισε και αυτός κάποια δημόσια φώτα. Όμως για δεύτερη χρονιά η συμμετοχή του Δήμου είναι για το θεαθήναι (Πολλοί φίλοι θα θυμούνται το email που έστειλα πέρυσι για τον ίδιο λόγο). Κάνοντας πάλι την βόλτα μου με το ποδήλατο, είδα πολλά δημοτικά φώτα να λαμπαδιάζουν μεσ' στον ήλιο. Γύρισα πίσω στο σπίτι, πήρα την φωτογραφική μηχανή και τράβηξα τις ανάλογες φωτογραφίες. Δέστε λοιπόν πως μας δουλεύουν και πως σπαταλούν τα χρήματά μας αφήνοντας τα φώτα ανοιχτά μεσ' στην ημέρα ενώ ταυτόχρονα λένε ότι ευαισθητοποιούνται οικολογικά και αυμμετέχουν στην "Ημέρα της Γης" και κλείνουν μέρος του δημόσιου φωτισμού.
    Τις φωτογραφίες τις τράβηξα Σάββατο 27 Μαρτίου, το απόγευμα στις 6 παρά.

    Αν θεωρείται ότι έχω δίκιο, κάντε προώθηση το μήνυμά μου στους φίλους σας.

    Πρέπει επιτέλους οι δημόσιες αρχές, να καταλάβουν ότι η "Ημέρα της Γης" δεν είναι για φραμπαλάδες και δήθεν εκδηλώσεις, αλλά ευκαιρία για να κάνουν τουλάχιστον αυτό που είναι υποχρεωμένοι, να ανάβουν τον δημόσιο φωτισμό μόνον όταν σκοτεινιάζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σπύρος Καβακόπουλος26 Μαρτίου 2011 στις 4:41 μ.μ.

    Να και ένα άλλο email που έστειλα πέρυσι με αφορμή την "Ημέρα της γης".

    Με αφορμή την μικρή αυτή δημοτική σπατάλη, αξίζει να αναφέρω μια πολύ μεγαλύτερη. Σε πολλούς δρόμους, έχουν τοποθετηθεί δημοτικοί στύλοι φωτισμού με δύο άσπρες μπάλες ο καθένας. Οι στύλοι αυτοί φωτίζουν ταυτόχρονα με τον προϋπάρχοντα φωτισμό που είναι στις κολόνες της ΔΕΗ. Ο προϋπάρχων φωτισμός, είναι επαρκέστατος, αν κρίνω από τον δρόμο που κατοικώ, όπως και οι περισσότεροι της Ν. Φιλαδέλφειας, όπου δεν υπάρχουν οι πρόσθετοι στύλοι. Ρωτώ λοιπόν τον Δήμαρχο και τους υπευθύνους. Αφού επιθυμούν να φωτίζεται ο δρόμος από τα φώτα που είναι αναρτημένα στους δημοτικούς στύλους γιατί δεν αδρανοποιούν τον προϋπάρχοντα φωτισμό, ώστε να μην γίνεται ενεργειακή και οικονομική σπατάλη; Γιατί μπορώ και το βλέπω εγώ όπως κι ο κάθε δημότης και δεν το βλέπει ο Δήμαρχος και όλοι άλλοι υπεύθυνοι; Ένα συνεργείο χρειάζεται να ξεβιδώσει τις λάμπες από τους παλιούς στύλους κι αυτό είναι όλο. Χρειάζεται μελέτη της ΔΕΗ για να γίνει κάτι τέτοιο;


    Το γεγονός αυτό φίλοι αναγνώστες συμβαίνει ακόμη και σήμερα, 26 Μαρτίου 2011. Ποιος φταίει άραγε όλες οι προηγούμενες δημοτικές αρχές ή η σημερινή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τουλάχιστον ο Καβακόπουλος λέει αυτά που θέλει και τα υπογράφει.
    Εσύ που τον "λυπάσαι" πόσο θάρρος έχεις να πεις επώνυμα τη γνώμη σου, ακόμα και ότι τον λυπάσαι, επώνυμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα φωτα στην πλατεια Μουστακλη ήταν σβηστα?

    -Για πες μας κ. Καβακοπουλε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΓΙΑΤΙ ΑΝΑΨΑ ΟΛΑ ΤΑ ΦΩΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ...
    PART 1

    ΤΑ ΑΝΑΨΑ ΟΛΑ! ΑΙΡΚΟΝΤΙΣΙΟΝ, ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ, ΣΤΕΡΕΟΦΩΝΙΚΑ, ΒΡΑΣΤΗΡΕΣ, ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΚΟΥΒΕΡΤΕΣ...
    ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΝΟ ΚΑΙ ΤΙΜΙΟ ΑΓΩΝΑ!

    Προτίμησα να κάνω για μια ώρα πιο πλούσια τη ΔΕΗ, παρά να γίνω πρόβατο του κάθε Αλαφούζου-ΣΚΑΪ που έχει πάρει εργολαβία την «προώθηση της οικολογικής συνείδησης» και της ΕΝΟΧΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ.

    ΟΛΟΙ όσοι σκεφτήκατε σήμερα την 26η Μαρτίου να γυρίσετε στη λίθινη εποχή σβήνοντας τα φώτα που είναι ένα προϊόν πολιτιστικής εξέλιξης του ανθρωπίνου είδους, επειδή σας έχει πείσει οτι φταίτε ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ για τα χάλια του περιβάλλοντος ο κάθε όψιμος «περιβαλλοντιστής», μην βαυκαλίζεστε ότι κάνατε καλό στο περιβάλλον ούτε στείλατε κανένα μήνυμα σε ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ εξουσιαστή ή μεγαλοκαρχαρία που ρημάζει τους φυσικούς πόρους χωρίς την παραμικρή αιδώ.

    Τέτοιες κινήσεις όχι μόνο εκτονώνουν μια κατάσταση, που στη προκειμένη είναι το υπαρκτό πρόβλημα της μόλυνσης του περιβάλλοντος και υπερθέρμανσης του πλανήτη, αλλά επιπλέον αποπροσανατολίζουν τον κόσμο κάνοντάς τον να πιστεύει οτι είναι ο αποκλειστικός υπεύθυνος για την μόλυνση του περιβάλλοντος ή την υπερθέρμανση του πλανήτη αφήνοντας στο απυρόβλητο τους ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ υπεύθυνους που είναι οι μεγάλες πολυεθνικές και οι μεγάλες βιομηχανικές χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Κίνα, η Ινδία κ.α.

    Το οτι ο πλανήτης μας έχει υποστεί μεγάλες περιβαλλοντικές καταστροφές το έχουν αντιληφθεί ΑΚΟΜΑ και οι πολυεθνικές και οι βιομηχανικές χώρες. Αντί λοιπόν να επωμισθούν το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί (και αν μιλάμε για περιβαλλοντικές ευθύνες, κατέχουν την μερίδα του λέοντος) και να εφαρμόσουν μεθόδους και τακτικές για την προστασία του περιβάλλοντος, ΕΞΑΠΟΛΥΟΥΝ τις λεγεώνες με τους «περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένους» ομίλους ΜΜΕ και τις χρηματοδοτούμενες «περιβαλλοντικές» ΜΚΟ ώστε να μετακυλίσουν ΟΛΕΣ τις ευθύνες στον ΚΟΣΜΟ.

    Και γιατί αυτό; Γιατι για να πάρουν μέτρα ώστε να περιορίσουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου ή να εφαρμόσουν προγράμματα προστασίας των υδάτων, θα χρειαστεί να εκταμιεύσουν ιλιγγιώδη ποσά. Έτσι η εύκολη λύση είναι να πείσουν τον κόσμο να σφίξει τα λουριά, για να μην αναγκαστούν οι ΙΔΙΟΙ να κάνουν κάτι και έτσι να αυξήσουν τα περιθώρια κέρδους τους ασελγώντας ανενόχλητοι στο περιβάλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΓΙΑΤΙ ΑΝΑΨΑ ΟΛΑ ΤΑ ΦΩΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ...
    PART 2

    ΤΑ ΑΝΑΨΑ ΟΛΑ! ΑΙΡΚΟΝΤΙΣΙΟΝ, ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ, ΣΤΕΡΕΟΦΩΝΙΚΑ, ΒΡΑΣΤΗΡΕΣ, ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΚΟΥΒΕΡΤΕΣ...
    ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΝΟ ΚΑΙ ΤΙΜΙΟ ΑΓΩΝΑ!

    Έτσι από το σεμνό και πραγματικά περιβαλλοντικό μήνυμα «όχι σκουπίδια, όχι πλαστικά σε θάλασσες και ακτές» έχουμε φτάσει στην κατατρομοκράτηση οτι αν αφήνεις στο standby τη συσκευή της TV ο πλανήτης ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ και από αυτό συνεπάγεται ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ. Αν είναι δυνατόν! Και στο όλο παιχνίδι έχουν μπεί και κάτι νεότευκτες «Ρυθμιστικές Αρχές Ενέργειας» που αντί να κοιτάξουν να πιέσουν για κατασκευή ηλιακών και αιολικών πάρκων, παρακολουθούν τις εισαγωγές ηλεκτρικού ρεύματος από τα Σκόπια και την Αλβανία.

    Τέλος σκεφτείται το ύφος των μηνυμάτων: όταν (και αν) μιλάνε για ευθύνες κρατών ή πολυεθνικών μιλάνε γενικά ενώ για τις ευθύνες των πολιτών τα μηνύματα που στέλνουν δεν είναι μόνο συγκεκριμένα, αλλά απευθύνονται ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ σε καθέναν από εμάς!

    Δεν ξέρω λοιπόν ποιός manager είπε στον Αλαφούζο να στοχεύει σε «περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένα» target group για να πουλήσει, δεν με ενδιαφέρει αν θέλει να πλασσαριστεί σαν ευαισθητοποιημένος όμιλος ΜΜΕ (ΣΚΑΪ, Καθημερινή, Angel, Red), δεν με ενδιαφέρει αν το WWF Ελλάδος ή Αυστραλίας με χαρακτηρίσει εμένα και άλλους με ίδιο προσανατολισμό ως αγνώμονα ή εχθρό της προσπάθειας για την «σωτηρία της Γης», εγώ πάντως σήμερα ΔΕΝ ΕΣΒΗΣΑ ΤΙΠΟΤΑ, γιατί καίω ρεύμα ΟΧΙ από βίτσιο αλλά από ΑΝΑΓΚΗ!

    Αν θέλει ο Αλαφούζος να δείχνει «ευαισθητοποιημένος περιβαλλοντικά» να σταματήσει για μια μέρα κάθε βδομάδα την έκδοση της εφημερίδας του και αντί να κάθονται και να κάνουν σούμες και να βγάζουν πόσες κιλοβατώρες θα εξοικονομούσαμε αν κοιμόμασταν ΟΛΟΙ οι Έλληνες χωρίς ηλεκτρικό καντήλι, να κάθονται και να υπολογίζουν και να περιφανεύονται ΔΙΚΑΙΑ για το ΠΟΣΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ ΧΑΡΤΙΟΥ θα εξοικονομίσουμε με μια τέτοια κίνηση. Ή ακόμα καλύτερα να «ρίχνει» τους πομπούς του καναλιού του κάθε μεσάνυχτα. Εκεί να δεις εξοικονόμιση ρεύματος.

    Κλείνοντας, θέλω να ξεκαθαρίσω οτι δεν θεωρώ όλους όσους συμμετέχουν σε τέτοιες κινήσεις και κυρίως τους συμπολίτες μου Φιλαδελφειο-Χαλκηδονιώτες βλαμμένους, αντίθετα θεωρώ οτι οι περισσότεροι είναι άτομα με καλούς σκοπούς που όμως έχουν φάει το τυρί και έχουν πέσει στη φάκα της αυτοενοχοποίησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τι να πεί κανείς μετά από αυτό το μήνυμα?

    Όταν ο ΣΚΑΙ έχει αναλάβει να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο στα περιβαλλοντικά θέματα, οι υπόλοιποι εκπέμπουν για συνταγές μαγειρικής, και διαγωνισμούς μοντέλων.

    Το μήνυμα της πράξης αυτής να σβήσουμε τα φώτα, δεν το κάνουμε για να στείλουμε μήνυμα σε κανέναν μεγαλοκαρχαρία. Είναι μήνυμα κυρίως προς στα παιδιά του ο καθένας. Μήνυμα για να κάνουν, όταν αυτά μεγαλώσουν κάτι για το περιβάλλον.

    Για την υποβάθμιση του περιβάλλοντος, δεν φταίνε μόνο οι μεγαλοκαρχαρίες και μόνο οι μεγάλες βιομηχανικές χώρες, που προσπαθούν με συνεχώς νέα και άχρηστα προϊόντα, και με άκρατη κατανάλωση των πρώτων υλών, να μας τα πουλήσουν.
    Δεν θα τα έβγαζαν τα προϊόντα αυτά, αν δεν υπήρχαμε εμείς, οι καταναλωτές που θα τα αγόραζαν. Άρα και εμείς είμαστε μέσα στο παιχνίδι.

    Και επειδή οι πολυεθνικές δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους (την δουλειά τους κάνουν), τότε και εμείς να μην αναλάβουμε καμία ευθύνη (να μη κάνουμε την δική μας δουλειά). Ωραία λογική, πολύ ωραία.

    Αν τα μεταφέρουμε και στα εντελώς δικά μας, για παράδειγμα, αν η Κυβέρνηση δεν θέλει να αναλαμβάνει τις ευθύνες της, τότε και εμείς οι πολίτες να την βοηθάμε σε αυτό, για να γίνει η πτώση μας πιο βροντερή. Αν οι πολέμαρχοι δεν σταματήσουν να κάνουν πολέμους (για να δουλεύεουν οι βιομηχανίες τους), εμείς να σφυράμε αδιάφορα - να μην δείχνουμε ότι μας αρέσει η ειρήνη.

    Τις χρηματοδοτούμενες περιβαλλοντικές ΜΚΟ. Ωραίο το παραμύθι και ας μην έχει δράκο.
    Ωραία, κάποιες ΜΚΟ που αποτελούνται από 2-3 ανθρώπους, έβγαζαν και βγάζουν λεφτά από δήθεν δράσεις τους.
    Υπάρχουν εκατοντάδες ΜΚΟ, που τρέχουν από εδώ και από εκεί. Που δεν έχουν πάρει δραχμή από κανένα πρϋπολογισμό. Που βάζουν από την τσέπη τους όλα τα έξοδα. Που διαθέτουν χιλιάδες ώρες από την χωή τους, όταν οι υπόλοιποι πίνουν καφέ στην παραλία. Γιατί δεν πάτε αγαπητέ να στελεχώσετε αυτές τις μη χρηματοδοτούμενες ΜΚΟ?

    Ναι, ξέχασα. Είναι και αυτές μέσα στο παιχνίδι του αποπροσανατολισμού του κόσμου.
    Ενώ εσείς, που έχετε καταλάβει τον ύπουλο ρόλο τους, αντιστέκεστε.

    Αν αφήνετε τις συσκευές σας να παίζουν χωρίς λόγο, δεν καταστρέφεται ο πλανήτης αγαπητέ. Απλά, εσείς πληρώνετε περισσότερα στην ΔΕΗ.
    Αν ένα νοικοκυριό, κάνει κάποιες πολύ απλές κινήσεις, καλύτερης διαχείρησης, θα δείτε ότι το συνολικό όφελος στο σπίτι, είναι κάποιες 100άδες κιλοβατώρες τον χρόνο. Γιατί πρέπει να τις καταναλώνουμε χωρίς λόγο?
    Για να στείλουμε το μήνυμα στους κεφαλαιοκράτες, ότι δεν τρώμε το παραμύθι τους?

    Και τώρα, που εσύ αντιστάθηκες σε όλα τα Παγκόσμια συμφέροντα, και άναψες όλα σου τα φώτα, άναψες τον θερμοσίφωνα όλη την μέρα, και όλα τα μάτια της κουζίνας, το έκανες από ανάγκη, όχι από βίτσιο. Τους έδωσες ένα ηχηρότατο μήνυμα, ότι εσύ δεν μασάς.

    Θαυμάζω όλους αυτούς, που βλέπουν τους άλλους μέσα στην φάκα, με τυρί ή όχι, και αυτοί από έξω νομίζουν, ότι είναι απ' έξω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σε έβαλε να σκάβεις και να φυτεύεις δέντρα τζάμπα, μιά δουλειά που έπρεπε και όφειλε να κάνει το κράτος.

    Σε έβαλε να ψηφίζεις γιά τον μεγαλύτερο έλληνα μέσα από ένα ετερόκλητο συνοθύλευμα ανθρώπων με μιά διαδικασία χειρότερη και από το χειρότερο ριάλιτυ.

    Σου δημιούργησε άγχος γιά το νερό που πίνεις και καταναλώνεις, λες και δεν το πληρώνεις, λες και φταις εσύ γιά τη λειψυδρία και όχι οι μεγάλες βιομηχανίες και το κράτος που δεν βρίσκει εναλλακτικές λύσεις όπως πχ η αφαλάτωση και το λουκέτο στις πισίνες των σελέμπριτις.

    Σε έβαλε να παίζεις μπουνιές γιά να πάρεις μιά λάμπα και να γίνεσαι ξεφτίλα γιά να κάνει διαφήμιση στη Χ πολυεθνική με το πρόσχημα της εξοικονόμισης ενέργειας.

    Παριστάνει το σωτήρα της Βοιωτίας και κόπτεται γιά τη ρύπανση του Ασωπού, τώρα κατόπιν εορτής, λες και τόσα χρόνια δεν ήξερε τι γίνονταν από τις βιομηχανίες που ρίχνουν τα απόβλητά τους στο έδαφος αντί να τα επεξεργάζονται. Τώρα που το έγκλημα έχει ολοκληρωθεί, τώρα που ο καρκίνος θερίζει τα Οινόφυτα και το Σχηματάρι. Τώρα ξύπνησε ο ΣΚΑΙ.

    Γι' αυτό χθες τα άναψα όλα.

    Το αστείο είναι ότι ο πρώτος φορέας που προσέτρεξε να δηλώσει συμμετοχή είναι το ίδιο το Κράτος μέσω των υπουργείων, των δήμων, των κοινοτήτων, των σχολείων και διαφόρων άλλων υπηρεσιών που δεν είναι τόσο γρήγορες όταν πρέπει να εξυπηρετήσουν τον πολίτη. Αυτό και μόνο θα έπρεπε να βάλει όλους αυτούς που βιάστηκαν να δηλώσουν επαναστάτες του διακόπτη, σε υποψίες ότι θα συμμετάσχουν σε κάτι στημένο, πουλημένο και καθοθηγούμενο.

    ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΠΡΟΒΑΤΟ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σπύρος Καβακόπουλος27 Μαρτίου 2011 στις 12:53 μ.μ.

    Προς Steno markarisma:
    Άγνωστε φίλε, γιατί θεωρείς δεδομένο ότι θα κλείσω τα μάτια, σε δημόσιο φωτισμό που είναι αυτές τις ημέρες αναμμένος;
    Δεν γύρισα όλη την Ν. Φιλαδέλφεια χθες Σάββατο το απόγευμα και δεν πήγα στην πλατεία Μουστακλή, γιατί όπως αντιλαμβάνεσαι αυτό δεν είναι δυνατόν. Γύρισα όμως την ευρύτερη γειτονιά μου και δυστυχώς βρήκα και πάλι μέρος του δημόσιου φωτισμού ανοικτό, ενώ ο ήλιος έλουζε τα πάντα. Συγκεριμένα στο πρώτο δημοτικό σχολείο στις 5.35 (χειμερινή ώρα) οι δύο μεγάλοι προβολείς της αυλής ήταν ανοικτοί. Επίσης στην περιοχή Ειρήνης ο φωτισμός που βρίσκεται γύρω από το γήπεδο ποδοσφαίρου και την παιδική χαρά στις 5.45 ήταν ανοικτός (προσοχή πάνω στο παρκάκι και όχι στο δρόμο). Για αυτές τις περιπτώσεις έχω βγάλει τις σχετικές φωτογραφίες. Αύριο πρωί θα ενημερώσω εγγράφως και με αρ. πρωτ. την Δήμαρχο ώστε να μεριμνήσει σχετικά. Θα περιμένω βέβαια να κάνεις και συ το ίδιο για την πλατεία Μουστακλή που το είδες με τα μάτια σου.
    Προσωπικά δίνω μια ανοχή χρόνου στην δημοτική αρχή, μιας και έχει αναλάβει εδώ και τρεις περίπου μήνες. Του χρόνου όμως δεν θα την δικαιολογήσω.
    Θα πρέπει επί τέλους να καταλάβουμε, ότι όταν θίγουμε τα κακώς κείμενα, δεν είμαστε εχθροί της δημόσιας αρχής, αλλά σύμμαχοί της. Την διευκολύνουμε να διορθώσει προβλήματα που πιθανών, δεν έχει ακόμη αντιληφθεί. Συμφέρον έχουμε αμφότεροι να πάει καλά ο δήμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σπύρος Καβακόπουλος27 Μαρτίου 2011 στις 2:25 μ.μ.

    Προς Α.Κ.Λ. ,
    Την Ημέρα της γης, προτιμώ αντί να σβήσω τα φώτα, να κοιτάξω γύρω μου, να δω που γίνεται ενεργειακή σπατάλη και ανάλογα να κάνω αυτό που πρέπει.

    Δεν θεωρώ ότι ο καθένας μας είναι αμέτοχος της καταστροφής του περιβάλλοντος. Εμείς, σε παγκόσμιο επίπεδο, δεν είμαστε που ψηφίζουμε αυτούς, που λές ότι έχουν την ευθύνη της καταστροφής; Εμείς δεν είμαστε που βλέπουμε εδώ και χρόνια στους δρόμους της Ν. Φιλαδέλφειας, να ανάβουν ταυτόχρονα δύο διαφορετικά είδη φωτισμών, ένας ο παλιός στις κολώνες της ΔΕΗ και ο άλλος με τις άσπρες μπάλες και τα φαναράκια (ακριβώς από κάτω) και δεν μιλάμε κλπ, κλπ;

    Μην κατηγορούμε συλλήβδην όλες τις ΜΚΟ. Στην περιοχή μας π.χ. έχουμε δύο που κάνουν πολύ αξιόλογο έργο. Πιστεύεις φίλε ΑΚΛ ότι κακώς υπάρχουν;

    O Αλαφούζος σίγουρα στο πλαίσιο του marketing κάνει ότι κάνει, όμως αυτός μου δίνει δυστυχώς την ευκαιρία να φυτέψω και να φυτευτούν χιλιάδες δένδρα. Και να σου πω και κάτι, προτιμώ αυτό που κάνει ο Sky, έστω και από συμφέρον, παρά αυτό που δεν κάνει η ΕΡΤ, στην οποία και δούλευα.

    Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου ΑΚΛ στο θέμα των αιολικών πάρκων και φωτοβολταϊκών. Όμως σ’ αυτό δεν φταίμε και εμείς οι ίδιοι, που τόσα χρόνια δεν πιέζουμε την δική μας π.χ. αυτοδιοίκηση, να γεμίσει τις ταράτσες όλων των σχολείων με φωτοβολταϊκά;

    Άγνωστέ μου Α.Κ.Λ. παρά το ότι διαφωνώ μαζί σου, θα πρέπει να σου πω ότι μακάρι την δική σου επαναστατικότητα να την είχανε και οι άλλοι νέοι, (σίγουρα θα πρέπει να είσαι νέος). Προτιμώ εσένα, από τον δήθεν άνετο της μπλανζέ καφετέριας με τον υπερτιμημένο φρεντοστίνο και που ως νεολαίος τρέχει στους χορούς των φοιτητικών νεολαιών στα σύγχρονα σκυλάδικα.
    Τι λες κε Βλαχιώτη δεν τον προτιμάς αυτόν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το 1997, στο νησί Samso, στη Δανία, ξεκίνησε ένα πράσινο πρόγραμμα με στόχο να γίνει ο τόπος ενεργειακά αυτόνομος μέσα σε 10 χρόνια. Το ξεκίνησαν οι δήμοι του νησιού και οι κάτοικοί του έγιναν οι ίδιοι μέτοχοι των εταιρειών παραγωγής ενέργειας. Σήμερα, 14 χρόνια μετά, το 100% της ενέργειας που χρειάζεται το νησί παράγεται από ανεμογεννήτριες, ηλιακή ενέργεια και βιομάζα. Συνεπάγεται τη στήριξη της πράσινης επιχειρηματικότητας που προσφέρει προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας. Συνεπάγεται και τη δημιουργία πολλών και ποιοτικών θέσεων εργασίας, καθώς και θετικά πολλαπλασιαστικά φαινόμενα σε όλο το φάσμα της οικονομίας.

    Οι περιβαλλοντικοί στόχοι δεν πρέπει να επιτυγχάνονται μόνον ως αποτέλεσμα αυστηρών ρυθμιστικών κανόνων, κρατικών παρεμβάσεων και νομικών περιορισμών. Οι οικολογικοί στόχοι πρέπει να συνδέονται με την οικονομία και να λειτουργούν ως οικονομικά κίνητρα. Η συμπεριφορά καταναλωτών, επιχειρήσεων και κράτους θα πρέπει να προσαρμοστεί έτσι ώστε να προωθηθεί συνειδητά η πράσινη ανάπτυξη σε ολόκληρη την Ευρώπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. "Αλήθεια" μήπως μπορείς να μας ενημερώσεις για την φετινή "εφαρμογή" της Ώρας της Γης, από τον Δήμο μας;
    (μόνο για την προαναγγελία της διαβάσαμε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ ανώνυμε 11 02 πμ
    φίλε την ώρα της Γης, εγώ είδα στην πλατεία Ζέρβα όλα τα Δημοτικά φώτα να κατα-λάμπουν.

    Φαντάζομαι ότι το ίδιο συνέβη και σε όλη την υπόλοιπη πόλη.
    Αν κάποιος άλλος είδε να σβήνουν τα φώτα, ας μας το πει.

    Δήμοι, οι πλέον αναξιόπιστοι Οργανισμοί!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ποιά είναι η πλατεία Ζέρβα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πλατεία Ζέρβα λέγεται αυτή, που είναι στο παλιό τέρμα των λεωφορείων της Ν. Ιωνίας. Στις εργατικές πολυκατοικίες, κοντά στα φανάρια του Βλάχου. Έχει πάρει το όνομα της από το όνομα ενός ιδιοκτήτη καφενείου που ήταν εκεί. Είναι ανεπίσημο όνομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Σπύρος Καβακόπουλος28 Μαρτίου 2011 στις 2:46 μ.μ.

    Επώνυμοι και ανώνυμοι Φίλοι, καλά είναι τα σχόλια για αλληλοενημέρωση και εκτόνωση, όμως αυτό είναι αρκετό; Μήπως πρέπει το ίδιο που κάνουμε εδώ, να το κάνουμε και στο email του δήμου και να το βομβαρδίζουμε, για ότι λάθος;

    Ο ίδιος ο δήμος μας δίνει αυτό το δικαίωμα; Γιατί δεν το χρησιμοποιούμε, να το email του neafiladelfeia@neafiladelfeia.gr και να τα τηλέφωνα 15.322 & 213.20.49.000, στα οποία μπορούμε να διατυπώνουμε "απορίες, ιδέες, προτάσεις και προβληματισμούς πάνω σε θέματα της καθημερινότητας" (όπως ακριβώς γράφει η διαδικτυακή σελίδα του δήμου).
    Δεν απαιτώ να κάνετε το ίδιο που κάνω εγώ, με έγγραφο και αρ.πρωτ., αλλά τουλάχιστον γράψτε κάτι, πάρτε ένα τηλέφωνο, φωνάξτε, διαμαρτυρηθείτε, επί τέλους. Περιστασιακές φωνές δεν κάνουν τίποτα, αν όλοι εμείς που γραφουμε στα blogs παραπονούμενοι, το ίδιο κάναμε και στο email του δήμου, θεωρώ ότι θα πετυχαίναμε πάρα πολλά. Δεν κάνουμε κακό, καλό κάνουμε και βοηθάμε τον δήμο. Ιδού η Ρόδος λοιπόν, ιδού το email και τα τηλέφωνα.

    Πρέπει να καταλάβουμε, ότι η πολιτεία, μας δίνει όπλα για να πολεμήσουμε την αναξιοπιστία της, απλά εμείς βαριόμαστε να τα χρησιμοποιήσουμε και αρεσκόμεθα μόνο στη μουρμούρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή