Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Ο σύλλογος Πελοποννησίων στην Αρκαδία

Από τη δημοτική σύμβουλο Ευτυχία Παπαλουκά λάβαμε τις ακόλουθες σκέψεις και φωτογραφίες από την εκδρομή του Συλλόγου Πελοποννησίων στην Αρκαδία:

Το Σάββατο 2 Απριλίου 2011 ο Σύλλογος Πελοποννησίων Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας "Ο Γέρος του Μωριά" πραγματοποίησε εκδρομή στην Ιερά Μονή Παναγίας Μαλεβής στον Πάρνωνα, στο νομό Αρκαδίας.
Το πρώτο Μοναστήρι της Μαλεβής ήταν κτισμένο σε υψηλό μέρος του Μαλεβού, που σήμερα λέγεται Κανάλους, απομονωμένο μέσα σε απάτητα δάση. Κάποια χρονιά πέθαναν όλοι οι Μοναχοί που βρίσκονταν στο Μοναστήρι από το πολύ κρύο. Ο τελευταίος από αυτούς, βλέποντας το μοιραίο τέλος, άφησε ένα σημείωμα που κατέληγε "..αποθνήσκω εν μέσω της βοής των ελάτων". Από τότε αποφάσισαν οι Μοναχοί να εγκαταλείψουν το Μοναστήρι των Καναλών και να χτίσουν άλλο χαμηλότερα.
Το Μοναστήρι που επισκεφτήκαμε είναι χτισμένο το 1116 ενώ η παλαιά Μονή ήταν χτισμένη το 717μΧ.
Η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας είναι μία από τις 70 εικόνες που, σύμφωνα με την παράδοση, ζωγράφισε ο Ευαγγελιστής Λουκάς. Την εικόνα αυτή την έφεραν μαζί τους oι κάτοικοι του Αγίου Όρους που ήρθαν και κατοίκησαν στην Κυνουρία. Από την εικόνα της Μαλεβής, από το 1964, αναβλύζει Άγιο Μύρο.
Τα μέλη του Συλλόγου με επί κεφαλής τον Πρόεδρό του και Αντιδήμαρχο Οικονομικών του Δήμου μας, κύριο Χαράλαμπο Μπόβο, αποτελούν ένα από τα πιο ζωντανά και δραστήρια τμήματα της τοπικής μας κοινωνίας.
Η εμπειρία μου από την πρώτη εξόρμηση με το Σύλλογο Πελοποννησίων με γέμισε με πολύ όμορφες αναμνήσεις και με όρεξη για νέες παρόμοιες εκδρομές, οι οποίες θα συνδιάζουν την επαφή με τη φύση, τη σύσφιξη των ανθρωπίνων σχέσεων, την ανακάλυψη κοινών ενδιαφερόντων μεταξύ ανθρώπων διαφορετικών ηλικιών και τρόπου ζωής, το διδαχτικό-πνευματικό χαρακτήρα με τη ψυχαγωγία.
Ο κύριος Χαράλαμπος Μπόβος, όπως με ενημέρωσε, σχεδιάζει και νέες εξορμήσεις στο άμεσο μέλλον, μία εκ των οποίων θα είναι και ο διάπλους της Διώρυγας της Κορίνθου.
Ο Σύλλογος Πελοποννησίων "Ο Γέρος του Μωριά" επιτελεί το έργο του στο έπακρον, κρατώντας τους Πελοποννησίους του Δήμου μας σε σταθερή επαφή με τα πάτρια εδάφη τους και τις παραδόσεις του τόπου τους και αποδεικνύοντας πως οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι είναι και θα είναι πάντα επίκαιροι και χρήσιμοι για τους ανθρώπους κάθε γενιάς. Και ακράδαντα πιστεύω πως όσο πιο δύσκολες εποχές μας βρίσκουν, όσο πιο πολύ βάλλεται η κοινωνία μας από οικονομικά και όχι μόνο προβλήματα, τόσο περισσότερο θα επιζητούμε την ένταξή μας σε σε Πολιτιστικούς Συλλόγους. Σε φορείς σύσφιξης των ανθρωπίνων σχέσεων, επαφής με τις ρίζες μας και ταξιδέματος του μυαλού και της ψυχής.
Ευτυχία Χαρ. Παπαλουκά - Δημοτική Σύμβουλος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας





1 σχόλιο:

  1. Καλά ρε παιδιά, τι κάνει αυτή η Παπαλουκά με τη γερουσία;
    Τσαλιμάκια στον Μούσια-Τουβλάκια κάνει, μου φαίνεται!

    Όχι πέστε μου, άδικο έχω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή