Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Η Moody's υποβάθμισε την πορτογαλική οικονομία

Στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Πορτογαλίας σε «Βaa1» από «Α3» προχώρησε σήμερα, Τρίτη ο οίκος Moody's, διατηρώντας την αξιολόγηση υπό αρνητική αναθεώρηση για περαιτέρω υποβάθμιση.
Σύμφωνα ανακοίνωση του οίκου Moody's, η υποβάθμιση οφείλεται στην αυξημένη αβεβαιότητα σε πολιτικό, δημοσιονομικό και οικονομικό επίπεδο, η οποία ενισχύει τον κίνδυνο η πορτογαλική κυβέρνηση να μην
καταφέρει να επιτύχει τους «φιλόδοξους» στόχους μείωσης του ελλείμματος που όρισε στο επικαιροποιημένο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης της περιόδου 2011-2014.
Η Moody's προειδοποιεί πως οποιαδήποτε περαιτέρω υποβάθμιση της αξιολόγησης της χώρας συνδέεται με την ικανότητα της να εξασφαλίσει χρηματοδότηση. Στο πλαίσιο αυτό εκτιμά πως η νέα κυβέρνηση της Πορτογαλίας θα αναζητήσει χρηματοδότηση, που θα προέλθει από άλλα κράτη -μέλη της Ευρωζώνης.
Σημειώνεται πως είχε προηγηθεί υποβάθμιση της Πορτογαλίας από Standard and Poor's και Fitch.
Η Fitch υποβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση της Πορτογαλίας, κατά τρεις μονάδες στο ΒΒΒ-, με αρνητικές προοπτικές, ενώ η Standard and Poor's υποβάθμισε την αξιολόγηση της χώρας κατά μία μονάδα σε 'ΒΒΒ+' με σταθερές προοπτικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου