Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Η Αρχαία Ελληνική Πολιτική Σκέψη, στην Πράξη!

H αρχαία Ελλάδα υπήρξε ένας τόπος στον οποίο έλαβαν χώρα τεράστιοι πολιτικοί πειραματισμοί και καινοτομίες και επίσης αναδείχθηκαν οι πρώτοι σοβαροί πολιτικοί στοχαστές.

Χρησιμοποιώντας προσεκτικά επιλεγμένες περιπτώσεις μελέτης, ο καθηγητής Κάρτλετζ ερευνά τη δυναμική αλληλεπίδραση ανάμεσα στην αρχαιοελληνική πολιτική σκέψη και πράξη από τους πρώι­μους ιστορικούς χρόνους μέχρι την πρώιμη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.

Τρία είναι τα βασικά ζητήματα που τον απασχολούν από την αρχή ως το τέλος: πρώτον, η σχέση πολιτικής σκέψης και πράξης• δεύτερον, η σημασία της τάξης και της κοινωνικής θέσης σε
σχέση με την εξήγηση της πολιτικής συμπεριφοράς και σκέψης• και, τρίτον, η δημοκρατία ― η επινόηση, εξέλιξη, επέκταση και εξάλειψή της, πριν την πρόσφατη αναβίωση και αποθέωσή της.

Επιπλέον, η μοναρχία με διάφορες μορφές και σε διαφορετικές περιόδους, και οι ιδιαίτερες πολιτικές δομές της Σπάρτης εξετάζονται λεπτομερώς σε ένα χρονολογικό φάσμα που εκτείνεται από τον Όμηρο ως τον Πλούταρχο. Το βιβλίο προσφέρει μια εισαγωγή στο θέμα για όλους τους αναγνώστες, ειδικούς και μη, που εκτιμούν τη σημασία που εξακολουθεί να έχει η αρχαία Ελλάδα για την πολιτική θεωρία και πράξη σήμερα.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΙΒΑΝΗ Συγγραφέας: Paul Cartledge

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου