Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Μαζί τα φάγατε!

Ο κ. Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, διακινεί τελευταία -μάλλον ζήλεψε την επαγγελματική θέση του αγαπητού κ. Πέτρου Λαζαρίδη...- κάθε επιστολή, κείμενο και άποψη που πέφτει στην αντίληψή του, περίπου σαν υπάλληλος των ΕΛΤΑ. Φυσικά, κατά σύμπτωση..., όλες αυτές οι αντιλήψεις και απόψεις ενισχύουν τη δική του στρατηγική για αποδόμηση της Δημάρχου (δεν ξεχνιόμαστε: ΠΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΚΙ ΕΠΕΒΑΛΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ). Τελευταία στάση του στην στρατηγική αποδόμησης, είναι οι αμοιβές των συνεργατών της Δημάρχου. Οποίος λαϊκισμός, από τον μετρ του είδους. Ο άνθρωπος που με την ομαδούλα του απέτρεψε τη λήψη δανείου από το Δήμο, προκειμένου να ικανοποιηθούν
παλαιά (ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΟΥ) χρέη του δήμου, αυτός που τελευταία μονίμως υιοθετεί ή υποβάλλει κάθε δυνατή πρόταση για μείωση των εσόδων του Δήμου, τώρα δείχνει ότι... τον έπιασε ο πόνος για τα... έξοδα του Δήμου σε αμοιβές συνεργατών. Δεν χρειάζεται βέβαια να πούμε ότι κάθε Δήμαρχος δικαιούται εκ του νόμου να έχει έναν αριθμό συνεργατών ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ του, που τον βοηθούν στα καθήκοντά του. Αν τον βοηθούν καλά ή κακά, ο κάθε πολίτης το αξιολογεί όταν πάει στην κάλπη να ψηφίσει. Αλλά να συνεννοηθούμε: Η ύπαρξη και λειτουργία συνεργατών του-της Δημάρχου, είναι μια απολύτως νόμιμη και δικαιολογημένη κατάσταση.
"Είναι νόμιμη", μου είπε ένας καλός φίλος στον πεζόδρομο, "αλλά είναι και ηθική;". Ωραία, ας πάμε στο ζουμί. Κανένας δήμαρχος, υπουργός, βουλευτής, αιρετός τέλος πάντων δεν μπορεί να τα ξέρει όλα. Και παρά το γεγονός ότι υπάρχουν και νομική και τεχνική και διοικητική υπηρεσία στους δήμους και τα υπουργεία, ο νομοθέτης θεώρησε εύλογο κάθε αιρετός σε αυτό το επίπεδο να έχει μια ομάδα συνεργατών για να επεξεργάζεται όσο καλύτερα μπορεί τα θέματα της αρμοδιότητάς του. Κι όταν ζητάμε από κάποιον αιρετό να κάνει απολογισμό, δεν μπορεί να του ζητούμε να περάσει εξετάσεις γνώσεων. Η πολιτική ασκείται ομαδικά, και κάθε αιρετός δικαιούται να επιλέγει τους συνεργάτες του. Συνεπώς είναι νόμιμη, ΚΑΙ ηθική κατάσταση η ύπαρξη μετακλητών συνεργατών, που θα πάψουν να έχουν την παραμικρή σχέση με το Δήμο όταν η δήμαρχος σταματήσει να συνεργάζεται μαζί τους, ή φύγει από τη θέση της πρώτης πολίτη της πόλης..
Επί του ηθικού ζητήματος, έχουμε να θέσουμε τα εξής αφελή, πλην όμως ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ως σήμερα, ερωτήματα.: Πρώτον: Μεγαλύτερο όφελος θα έχουν οι πολίτες αν αφαιρεθούν οι 7 ή οι 4 συνεργάτες της Δημάρχου, ή αν ο Δήμος έπαιρνε το δάνειο για να πληρωθούν οι Φιλαδελφειώτες προμηθευτές του; Ποιος... ψυχοπονιάρης θα μας απαντήσει σε αυτό το ερώτημα; Περιμένουμε υπομονετικά, και στο μεταξύ υποβάλλουμε και άλλα:
Ο κ. Γρετζελιάς διαρρηγνύει τα ιμάτιά του για την ανάγκη νοικοκυρέματος του δήμου. Επειδή με το λαϊκισμό και την υποκρισία πρέπει κάποτε να τελειώνουμε, ρωτούμε τον κ. Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου: Με ΠΟΣΑ συγγενικά του πρόσωπα επιβάρυνε τον προϋπολογισμό του δήμου κατά τα χρόνια της Δημαρχίας του; Με ΠΟΣΑ συγγενικά πρόσωπα δημοτικών του συμβούλων επιβάρυνε τον προϋπολογισμό του δήμου όλα αυτά τα χρόνια που ήταν Δήμαρχος; Πόσα από αυτά τα πρόσωπα μονιμοποιήθηκαν στο Δήμο και με πόση και ποια στήριξη της τότε διοίκησης; Τι παραπάνω είχαν αυτά τα πρόσωπα από τον κάθε Φιλαδελφειώτη που αρνήθηκε να το παίξει σφουγγοκωλάριος με αντάλλαγμα το "βόλεμά" του, ή το "βόλεμα" του παιδιού του; Η Ελλάδα ζει ΤΡΑΓΙΚΕΣ στιγμές, οι Έλληνες ΥΠΟΦΕΡΟΥΜΕ και δεν ξέρουμε για πόσα χρόνια θα υποφέρουμε, συνεπώς είναι ώρα ΟΛΟΙ να ξεκαθαρίσουν αν και πόσο συνέβαλαν στο να φτάσουμε στη σημερινή, τραγική κατάσταση. Περιμένουμε από τον κ. Γρετζελιά ή όποιον άλλο δημοτικό σύμβουλο του κ. Γρετζελιά (της περιόδου 1990-2002 που ήταν Δήμαρχος) να μας απαντήσει ΠΛΗΡΩΣ στα παραπάνω ερωτήματα.
Για να προλάβω τους καλοθελητάδες, με τους υπαλλήλους δεν είχα ούτε έχω τίποτα. Οι  άνθρωποι εργάζονται και αμείβονται. Το πρόβλημά μου είναι με τους πολιτικάντηδες, που χθες αποθέωσαν το πελατειακό κράτος, και σήμερα τους έπιασε... ο πόνος! 
Γιατί ναι, πιστεύω απόλυτα ότι οι ΝΟΜΙΜΕΣ αμοιβές των ΜΕΤΑΚΛΗΤΩΝ (όχι μόνιμων, κύριε Γρετζελιά...) συνεργατών της σημερινής Δημάρχου, δεν είναι το πρόβλημα. Έσταξε η ουρά του γαϊδάρου, που λέει ο λαός μας. Το πρόβλημα είναι το ΕΠΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ πελατειακό κράτος, το βόλεμα -φυσικά με νομιμοφανείς διαδικασίες, ξέρει το "σύστημα" πώς να επιβιώνει- των πάσης φύσεως ημετέρων, κομματικών ή προσωπικών, συντρόφων ή συγγενών, σε βάρος του απλού λαού, που απλώς ήθελε στοιχειώδη δικαιοσύνη. Γι αυτό έχετε να μας πείτε κάτι; Και πάει πολύ, ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ, όσοι ενίσχυσαν, υπέθαλψαν, γιγάντωσαν το πελατειακό κράτος όταν ήταν πανίσχυροι, σήμερα να το παίζουν... Ρομπέν των Δασών. Ας βρεθεί κάποιος να θυμίσει στον κ. Γρετζελιά τα λόγια του φίλου του, Θεόδωρου Πάγκαλου: ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΤΕ !

24 σχόλια:

  1. ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΙΝΑ ΙΤΑΛΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ9 Φεβρουαρίου 2012 στις 5:46 μ.μ.

    ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΕ ΤΑ ΣΟΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ,ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΤΟΝ ΓΙΕΣ ΜΑΣΤΕΡ.ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΟΛΗ Η ΠΟΛΗ,ΤΟ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ Ο ΔΗΜΟΤΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΣΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ Ο ΕΝ ΛΟΓΟ ΚΥΡΙΟΣ.ΟΧΙ ΝΑ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΖΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ,ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ.ΧΩΡΙΑ ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΚΟΜΟΥΣ.ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΚΑΘΑΡΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το καλό που σας θέλω, μη περνάτε έξω από το μέγαρο, θα αρπάξετε καμιά αρρώστια.
    Εστία μικροβίων για πολλά χρόνια και από πολλούς "πολιτικούς αλήτες".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαι σχεδόν σίγουρη ότι αναφέρεσαι στο Μέγαρο της οδού ΣΚΡΑ,
      ή κάνω λάθος;

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος, για ευνόητους λόγους...10 Φεβρουαρίου 2012 στις 12:18 π.μ.

    Εγώ, που δεν ανήκα ούτε στο ΠΑΣΟΚ ούτε στους προσκυνητές του "Ρομπέν των Δασών", δεν προσλήφθηκα ποτέ, και ας δικαιούμην, λόγω μορίων.
    Ακόμα μετανοιώνω που δεν προσέβαλα τότε (1993 ή 1994) τα αποτελέσματα των προσλήψεων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προσπαθώ να καταλάβω όλο αυτό το διάστημα κ. Σεϊτανίδη τι κάνει εσάς και μέρος της αντιπολίτευσης να επιμένετε σε έναν παρωχημένο αντιγρετζελισμό, που απλά τον παρουσιάζει θηρίο ενώ έχει εντελώς ξεδοντιαστεί! Ο διορισμός παιδιών και σογιών υπαλλήλων, δημοτικών συμβούλων και διαφόρων παραγόντων είναι θεσμός που υπάρχει από δεκαετίες για όποιον γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα. Είναι αλήθεια ότι Γρετζελιάς τον αποθέωσε αλλά σε αυτό όχι μόνο δεν υστέρησαν άλλοι, αλλά συνέβαλαν κιόλας όπως μετέπειτα αντιδήμαρχος του κ. Κόντου που είχε προσληφθεί στον δήμο επί Γρετζελιά, ή το γεγονός ότι τρία αδέλφια ανάμεσα τους η μητέρα συμβούλου της μείζονος αντιπολίτευσης ήταν εργαζόμενοι στον δήμο ταυτόχρονα επί Σταματιάδη, ή πρώην δήμαρχος που προσέλαβε την γραμματέα που χρησιμοποιούσε στο ιατρείο του, ή πρώην εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις που διευθύνουν δυο αδέλφια ένας εκ των οποίων κατήλθε στο παρελθόν υποψήφιος με τον Γρετζελιά κι ο άλλος έγινε δήμαρχος κλπ. Αυτός είναι ο λόγος που μεταξύ τους είναι προσεκτικοί σε παρόμοιες καταγγελίες ή τα κουκουλώνουν...
    Είναι χαρά μου να καταγγέλλετε όλους όσους βαραίνουν διάφορες αμαρτίες αλλά όταν η κριτική σας δια της αποσιωπήσεως ξεπλένει… αμαρτίες ορισμένων και προβάλλει μόνο ενός με προβληματίζει για τους στόχους της… Και επιπλέον επειδή δεν επιθυμώ να βλέπω τον κ. Γρετζελιά τον οποίο θεωρώ πολιτικά τελειωμένο από τότε που έπαψε να είναι δήμαρχος, να τον νεκρανασταίνουν ως μπαμπούλα πρώτα ο Αδαμόπουλος, μετά ο Κόντος και τώρα σχεδόν όλοι μαζί, θα πρότεινα να τον αφήσετε εκεί όπου ανήκει, στην λήθη…
    Αν μου πείτε βέβαια ότι τον φοβούνται η δήμαρχος και η αντιπολίτευση(;) ε, τι να κάνουμε αν έχουμε φοβητσιάρηδες εκπροσώπους, την επόμενη φορά ας φροντίσουμε να επιλέξουμε πιο θαρραλέους…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ρε Διαμαντή στο έχω πει τόσες φορές!!!
    Δώσε αυτά τα άρθρα στον έντυπο τύπο για να τα διαβάσει όλος ο κόσμος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει επίσημη νομοθετημένη παραλαβή -παράδοση όλων των οικονομικών στοιχείων -και όχι μόνο- με τη ανάληψη των καθηκόντων της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής (ακόμη κι αν εξακολουθεί να έιναι η ίδια) μη περιμένουμε να μάθουμε ποτέ το μέγεθος της σπατάλης και της κακοδιαχείρησης των Διοικούντων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 12.47 σε ποιον έντυπο τύπο; Μήπως να σκεφτείς τη λύση του printer (σου);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΔΙΑΜΑΝΤΗ ΑΣ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΟΝΟ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΓΡΕΤΖΕΛΙΑΣ.... ΕΠΙΣΗΣ Η ΑΔΕΡΦΗ ΤΟΥ ΗΤΑΝ Η΄ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ (ΨΑΞΤΟ ΔΙΑΜΑΝΤΗ ΣΤΗΝ ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ) ΣΕ ΔΙΑΜΑΧΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ, ΑΠΟ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΩ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟ ΠΟΣΟ, ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΔΙΚΑΙΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΠΡΩΤΑ ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΠΕΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΑΦΟΥ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥ.... ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 03.14 ο εργαζόμενος είναι εργαζόμενος. Το ζήτημα που έθεσα είναι καθαρά πολιτικό, αφορά στον κ. Γρετζελιά και μόνο και δεν έχει να κάνει με διεκδικήσεις εργαζομένων. Μην τα μπλέκουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. πολυ ευστοχη η ερωτηση του(καλου) διαμαντη ,περι τυπου και printer!!!
    (ο "κακος"διαμαντης ,ομως να μην πεφτει στην παγιδα που στηλιτευει ο "καλος" διαμαντης)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ειναι αργά για δάκρυα Στέλλα.Ο πρόεδρος με την θέση-πρόταση μπορεί να παγίδευσε τον λαό της πόλης,την πάτησε όμως από το προτεινόμενο πρόσωπο,η επιλογή της οποίας δεν του βγήκε.Οσον αφορά την στρατιά αμειβόμενων συμβούλων της κυρίας Δημάρχου και μάλιστα σε χαλεπούς καιρούς,σε ενα δήμο χρεωμένο και εγώ προσωπικά διαφωνώ,θα μπορουσε να χρημοποιήσει κάποιους από τους υπαλλήλους του Δήμου οι οποίοι είναι άριστοι και σωστοί επαγγελματίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Άσχετο, περιμένω ανάρτηση για να επαναλάβω το σχόλιο:

    Δηλαδή τώρα που είπε όχι ο Καρατζαφύρερ, ο Παντελιάς θα πηγαίνει με μεγαλύτερη άνεση στο καφενείο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @12.11. Αυτό ακριβώς θα σας ρωτούσα κι εγώ. Τι σας κάνει να θεωρείτε "παρωχημένο αντιγρετζελισμό" την ΤΩΡΙΝΉ Υπονόμευση μιας εκλεγμένης Δημάρχου και φυσικά -μέσω της ακύρωσης λήψης του δανείου- Ολοκλήρου του Δήμου με επιχειρήματα επιεικώς αστεία. Αναφέρετε διαΦορά, αλλά η διαφορά είναι ότι άλλο είναι να είσαι διοίκηση και να χώνεις συγγενείς και κολλητούς, κι άλλο να μην είσαι. Όσο για τη δίκη των προθέσεών μου, είστε, νομίζω, κάπου στη θέση 500 σε σειρά προτεραίοτητας. Στην ουρά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Mπα, ανακαλύψατε ότι υπήρχε το κείμενο που χρειάστηκε πρώτα να δημοσιευθεί σε άλλο blog για να το δημοσιεύσετε εκ των υστέρων!

      Αν λοιπόν αναφέρεστε σε διορισμούς συγγενών διοικούντων ενώ διοικούσαν, μπορώ να σας προσθέσω μιας και το απέφυγα νωρίτερα, τον διορισμό στο Πνευματικό Κέντρο της αδελφής της γυναίκας του αδελφού του από τον αντιδήμαρχο του Σταματιάδη, διάδοχό του και ευτυχήσαντα να γίνει δήμαρχος σχετικά πρόσφατα…

      Με ρωτάτε για την ΤΩΡΙΝΗ υπονόμευση από τον Γρετζελιά της εκλεγμένης δημάρχου. Να σας πω λοιπόν. Πιστεύετε ότι δείχνετε ικανοποιητική εικόνα πολιτευόμενου, δημοσιογράφου, πολιτικοποιημένου προσώπου, δημότη που γνωρίζει τα του δήμου, όταν ισχυρίζεστε πως το μείζον είναι η υπονόμευση του προέδρου και όχι η αυτοϋπονόμευση της ίδιας λόγω ασχετοσύνης, ανικανότητας και πλήθους άλλων αδυναμιών που περιλαμβάνει τις επιλογές της όσον αφορά τους έμμισθους συνεργάτες της, διορισμένους και αιρετούς;
      Αυτή την δήμαρχο δεν χρειάζεται να την υπονομεύσει κανείς! Και δεν χρειάζεται ιδιαίτερες γνώσεις και εμπειρία για να γίνει αντιληπτό από οποιονδήποτε… Επειδή καθόλου δεν υποτιμώ την νοημοσύνη και τις δυνατότητες σας, εξέφρασα την απορία μου.
      Το ότι αδιαμφισβήτητα την υπονομεύει ο Γρετζελιάς δεν αποτελεί την αιτία για το κατάντημα του δήμου και της εικόνας που παρουσιάζει… Αντίθετα την κάνει συμπαθή στα μάτια πολλών κι όπως φαίνεται και στα δικά σας!!! Αλλά αυτό δεν έχει να κάνει ούτε με πολιτικά κριτήρια, ούτε με αξιολογική κρίση μου φαίνεται…
      Σε ότι αφορά δε την επικοινωνιακή στρατηγική που έχετε υιοθετήσει κι εσείς, εκτιμώ ότι αντικειμενικά ενώ επιβεβαιώνει την ανυπαρξία της δημάρχου, ενισχύει δυο πρόσωπα, τον Γρετζελιά και τον Τομπούλογλου. Αν αυτό συμπίπτει με τις δημοσιογραφικές ή τις όποιες άλλες επιλογές σας ως δημότη, υποκλίνομαι, και δεν αποτελεί ειρωνεία γιατί πιστεύω ότι το κάνετε με εξαιρετικό τρόπο! Η αλήθεια είναι όμως ότι πιστεύω πως άλλα προκρίνετε…

      Διαγραφή
  14. @1.24, είμαι εκτός Αθηνών και βλέπω τα μηνύματα από το κινητό μου. Πρακγματο μου είχε διαφύγει και το δημοσιεύω όχι γιατί το βάλατε σε άλλο blog (δεν με ενδιαφέρει και δεν το έχω δει) αλλά διότι παρά την εμφανή κακοπιστία σας, παραμένετε ως το τέλος ευπρεπής. Και για μένα η ευπρέπεια είναι απόλυτο μέγεθος. Απαντώ λοιπόν: το επιχείρημα ότι η δήμαρχος αυτουπονομεύεται είναι άκρως παραπλανητικό. Αν ένας εκλεγμένος χάσει την εμπιστοσύνη του εκλογικού σώματος, πέφτει στις εκλογές. Έτσι λειτουργει η Δημοκρατία, τι να κάνουμε; Εγώ έχω ξεκαθαρίσει εξαρχής ότι αυτή τη Δήμαρχο θα έχουμε για τριάμισι χρόνια, ας τη βοηθήσουμε να δώσει όσο μπορεί περισσότερα στην πόλη. πάνω σε αυτή τη διαμορφωμένη βάση τη στηρίζω. Αν δεν σας αρέσει, απλώς διαφωνούμε, δεν είναι και προς θα´νατο. Τώρα για τα συμπεράσματά σας που με αφορούν, δεν έχω να πω πολλά. Μέχρι πρότινος δεχόμουν εδώ μέσα Επιθέσεις γιατί δήθεν ήμουν εχθρικά διακείμενος προς τον Χάρη Τομπούλογλου. Με έλεγαν κομπλεξικό, σστερόβουλο κι άλλα που αρνούμαι να θυμηθώ. Τώρα εσει´ς με καρηγορείτε ότι βοηθάω τον Τομπούλογλου. Μήπως να οργανωθείτε λίγο παιδιά; Τέλος, τι είναι αυτά τα υπονοούμενα και τα μισόλογα; Εσείς ο/η οξύνους, χάσατε ξαφνικά το καθαρό μυαλό σας; Ποιαείναι τα άλλα που κατά τη γνώμη σας προκρίνω; Γιατί δεν τα λέτε παρά πετάτε μελάνι σαν σουπιά; Ελάτε, κάντε μια προσπάθεια. "σφιχθείτε, ευαίσθητος ψυχή" που θάλεγε κι ο Σαμαράκης. Περιμένω... Δεν μου φαίνεστε τσάμπα μάγκας... Περιμένω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια και ανταποδίδω παρά τις διαφορετικές απόψεις και αξιολογήσεις προσώπων και γεγονότων που εμφανώς έχουμε. Αποδέχομαι και την προτροπή, «Ελάτε, κάντε μια προσπάθεια. "σφιχθείτε, ευαίσθητος ψυχή" που θάλεγε κι ο Σαμαράκης. Περιμένω... Δεν μου φαίνεστε τσάμπα μάγκας... Περιμένω...», και χωρίς άλλη καθυστέρηση έρχομαι στο προκείμενο.
      Αγαπητέ κ. Σεϊτανίδη, δεν θα σταθώ περισσότερο στην παράθεση επιχειρημάτων σχετικά με την στρατηγική, όπως φαίνεται επιλογή σας, να υπερασπιστείτε την σημερινή δήμαρχο. Επίσης συμφωνώ ότι όλα όσα λέτε ότι σας απέδωσαν είναι ένα γεγονός. Εκείνο που θα προτιμούσα να αποφύγω ως φιλοξενούμενος, αλλά δυστυχώς με υποχρεώνετε να το κάνω για να υπερασπιστώ την απορία μου έστω, είναι να σας υπενθυμίσω, πως εσείς ενεργήσατε στο πρόσφατο παρελθόν, στην ίδια πόλη, και με την ίδια δημοσιογραφική ιδιότητα!
      Δήμαρχος ο Γρετζελιάς, εκδότης της τοπικής εφημερίδας «ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ» εσείς. Η επιλογή και τότε που είχατε κάνει ήταν εξίσου επιθετική απέναντι του, με προσωπικές επιθέσεις, σκανδαλολογία και αφοριστικό λόγο! Τότε λοιπόν, καθόλου δεν περιμένατε να φτάσουμε στις εκλογές για να εκφραστεί ο λαός. Αντίθετα ευθέως κάνατε ότι ήταν δυνατόν για να δημιουργήσετε ρήγματα στην παράταξη του και αναδεικνύατε σε μείζον οποιοδήποτε πρόβλημα εμφανιζόταν στον συνδυασμό του.
      Εκλογικό αποτέλεσμα. Γρετζελιάς, άνετα δήμαρχος από τον α΄ γύρο! Πρώτο και τελευταίο φύλλο της εφημερίδας σας μετά τις εκλογές με τεράστιο τίτλο «ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ κ. ΓΡΕΤΖΕΛΙΑ». Ο παρορμητισμός, η μαχητικότητα, η αυτοθυσία ίσως, μπορεί να σας διακρίνει στην ζωή αλλά και στην δημοσιογραφική σας παρουσία. Επιτρέψτε μου όμως, καθόλου αυτό δεν σημαίνει ότι απαραίτητα αποτελεί ουσιαστική συμβολή στην επίτευξη των πολιτικών ή άλλων στόχων σας. Τότε συμβάλλατε με τον τρόπο που δημοσιογραφούσατε στην εκλογή του από την α΄ Κυριακή. Φοβούμαι πως και τώρα, αυτό εκφράζει το σχόλιο μου, παρά την θέληση σας, δεν κάνετε τίποτε άλλο παρά με αρνητική προβολή να διατηρείτε πολιτικά ζωντανό, ένα κατά την γνώμη πρόσωπο που η ζωή τοποθέτησε στο παρελθόν… Τον εμφανίζετε θηρίο έτοιμο να κατασπαράξει την δήμαρχο και την κοινωνία, ενώ έχει αποδειχθεί ότι δεν μπορεί! Και η δήμαρχος το μόνο που είναι βέβαιο θα κάνει ως το τέλος, είναι να μην παραιτηθεί από την θέση και τον αξιοσέβαστο μισθό που την συνοδεύει.
      Τέλος έχουμε μια δήμαρχο που κατά κοινή ομολογία δεν είναι ικανή ούτε για αναπληρωματική του τελευταίου υπαλλήλου του δήμου, η οποία κοστίζει 5.000 ευρώ τον μήνα και το διορισμένο επίσης αποδεδειγμένα ανίκανο-γκαφατζίδικο επιτελείο της άλλα 15.000 ευρώ τον μήνα! Γιατί να τους πληρώνουμε άλλα 2,5 χρόνια;;; Ας βρεθεί μια λύση που θα αποφέρει κάποιο όφελος για τον δήμο και τους πολίτες τα χρόνια που απομένουν. Μια λύση που θα ενεργεί, θα ενδιαφέρεται, θα τρέχει, θα κάνει και λάθη, αλλά δεν θα είναι ούτε γλάστρα κανενός, ούτε θα κάνει… θαύματα όπως η σημερινή!

      υγ. Ελπίζω να μην μου ανταπαντήσετε με τρόπο που θα χρειαστεί να συνεχίσω να αποσπώ την προσοχή σας από τον προεκλογικό αγώνα που κάνετε, και για τον οποίο σας εύχομαι καλή επιτυχία!

      Διαγραφή
    2. Επιτέλους! Διάλογος με επιχειρήματα. Ευχαριστώ γι αυτό και μάλιστα δυο φορές: Πρώτον γιατί δίνουμε ένα παράδειγμα για το πώς μπορούν να συζητούν δυο άτομα με επιχειρήματα, χωρίς υπαινιγμούς, χωρίς καλυμμένα σχόλια προσωπικού χαρακτήρα και χωρίς εμφανή ή αφανή διάθεση προσωπικής αποδόμησης του συνομιλούντος. Και δεύτερον, γιατί σε αυτό τον διάλογο εμπλέκετε κι εμένα, άρα δεν τον παρακολουθώ ως τρίτος που απλώς αναρτά τα σχόλια και κόβει άλλα. Πάμε στην ουσία τώρα: Πρώτον, διορθώνω μερικές λεπτομέρειες από το αξιοθαύμαστο μνημονικό σας. Ο τίτλος στην τελευταία εφημερίδα μου τότε ήταν "προσωπική επιτυχία Γρετζελιά" και πράγματι έτσι ήταν. Θέλω να πω ότι και τώρα αν ήταν 1994, αυτό τον τίτλο θα έβαζα. Από κει και πέρα, όμως, έχω πολλές αντιρρήσεις στα όσα ισχυρίζεσθε: Είναι δικαίωμά σας να χαρακτηρίζετε αφοριστικό λόγο, σκανδαλολογία κλπ τη συνέπεια θέσεων που έχω επί δυο δεκαετίες (στο συγκεκριμένο θέμα). Αλλά η συνέπειά μου είναι εδώ, και βοά είτε στη δική μου, είτε στη δική σας ανάρτηση. Είχα διαβλέψει από τους πρώτους τις περιορισμένες δυνατότητες του κ. Γρετζελιά στην πολιτική, τον παλαιοκομματικό τρόπο που ανέκαθεν πολιτευόταν, το αυταρχικό πρότυπο δημόσιου άνδρα που ενσάρκωνε, από τότε και αδιάλειπτα ως σήμερα. Εγώ θεώρησα τότε και θεωρώ και τώρα ότι είχα υποχρέωση να το αναδείξω. Εσείς ισχυρίζεστε ότι έτσι του έδινα πόντους. Δηλαδή, να μην αναδεικνύουμε και να μην αποκαλύπτουμε τον αυταχισμό, την ανικανότητα, την αμετροέπεια, τον νεποτισμό, γιατί... κάνουμε ήρωα τον πολιτικό! Ωραίος συλλογισμός. Τότε, λοιπόν, αγαπητέ ανώνυμε, να αντιστρέψω κι εγώ το σόφισμά σας: Γιατί θέλετε να κάνετε "ήρωίδα" τη Δήμαρχο; Γιατί δεν την αφήνετε ήσυζη να... αποδομηθεί κι άλλο και να... εξαφανιστεί μέχρι τις επόμενες εκλογές;
      Πάω πάλι πίσω, στα 1994. Εγώ νομίζετε ότι έκανα αντίσταση στον Γρετζελιά; Έχουν περάσει δυο δεκαετίες, νομίζω ότι είμαι απελευθερωμένος να γράψω ονόματα. Ρωτήστε την Κοσμά, το Χλαπάνα, το Βαγενά, τον Ποιταροκοίλη, τον Παπατσάκωνα... Σίγουρα κάποιοι μου διαφεύγουν, ου γαρ έρχεται μόνον Από τότε είχαν δει τα προβλήματα της εξουσίας Γρετζελιά και μόνοι τους άνοιγαν δρόμους προς "ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ". Εκείνοι, όχι εγώ. Κι αργότερα, μετά από την επανεκλογή Γρετζελιά, ήλθε η ώρα να αντιληφθούν περί τίνος επρόκειτο κι άλλοι, όπως ο Γιολδάσης, ο Αντίοχος... Εγώ λοιπόν, αγαπητέ, εξέφρασα μια αντίδραση της κοινωνίας που τότε βρισκόταν στα σπάργανα, ήμουν κομμάτι αυτού που κάμποσα χρόνια αργότερα έγινε πλειοψηφικό ρεύμα στην τοπική κοινωνία κι έστειλε τον κ. Γρετζελιά σπίτι του. Συγχωρήστε με για το παράδειγμα που θα αναφέρω, δεν βάζω τον εαυτό μου σε καμία αναλογία προς Θεού, καταστάσεις συγκρίνω: αλλά αν θεωρείτε ότι στην απελευθέρωση της Ελλάδος το 1821 δεν συνέβαλε λ.χ ο Ρήγας, επειδή 20 χρόνια πριν συνελήφθη και θανατώθηκε, τότε απλώς διαφωνούμε (συνεχίζεται)

      Διαγραφή
    3. (συνέχεια του προηγουμένου) Στο σήμερα, τώρα. Υπάρχει μια προφανής πολιτική ανεπάρκεια της σημερινής Δημάρχου. Αυτό το γνωρίζαμε εξαρχής, να μη λέμε τα ίδια, σε ώρες τραγικές για την προσωπική της ζωή της ζητήθηκε να εγγυηθεί ότι θα συνεχιστεί το σχέδιο του Αποστολάκη για την πόλη. Είπε ναι, κι έμπλεξε με τον κ. Γρετζελιά. Σήμερα υπερασπίζομαι μια ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΔΥΝΑΜΗ Δήμαρχο, που όμως θα είναι εκεί ως τις επόμενες εκλογές, θέλουμε- δεν θέλουμε. Τότε, αντιτάχθηκα σε έναν πανίσχυρο Δήμαρχο, με τη δεξιά διαλυμένη (ανάμεσα σε Έρτσο- Μπόβο) και την αριστερά στο πλευρτό του Γρετζελιά (πρώτος ο Σάββας, με μεσολάβηση Γεννηματά, μακαρίτες κι οι δυο σήμερα). Βλέπετε ομοιότητες; Δεν μου δίνετε την εντύπωση ανθρώπου που βλέπει ομοιότητες ανάμεσα στον πανίσχυρο Γρετζελιά της περιόδου 1993-4 που εξέδιδα ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, και της παντελώς ανίσχυρης Γαϊτανά σήμερα. Σήμερα η Δήμαρχος ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ τη στήριξη κάθε ανθρώπου που δεν μπλέκει σε σχέδια προσωπικών ωφελημάτων. Τότε, ήταν ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ όποιου είχε αντιληφθεί πού θα πδηγούσε την πόλη η μακροημέρευση Γρετζελιά στη Δημαρχία, να αντιταχθεί. Συγκρίνετε ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΟΜΟΙΑ πράγματα.
      Τέλος, λαμβάνω σοβαρά υπόψη μου τα περί αυθορμητισμού που δεν εξυπηρετούν τα σχέδιά μου κλπ. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον, ειλικρινά. Αλλά το πρόβλημά μου -όλοι έχουμε ελαττώματα...- είναι ότι αυτά που λέω, τα πιστεύω. Και δεν έχω κανένα πρόβλημα αν κτυπήσω πάνω στον τοίχο, να πάω σπίτι μου. Μα κανένα. Αυτό έκανα τότε στην πόλη, αυτό κάνω και τώρα με το blοg αυτό, αυτό κάνω και στην Ηλεία (ευχαριστώ για τις ευχές). Γέρασα για να αλλάξω. Έλα όμως που αυτός ο -πώς το είπατε;- παρορμητισμός, μπορεί να είναι ένας καλός αγωγός για έξοδο από την κρίση που μαστίζει και την πόλη μας, και την Ηλεία, κι όλη τη χώρα.
      Μακάρι να διαφωνούσα με πολλούς, στο επίπεδο και με τα επιχειρήματα που διαφωνώ με σας. Καλή συνέχεια και να σας βλέπουμε συχνότερα εδώ μέσα. Όχι να μπαίνετε. Να σας βλέπουμε!

      Διαγραφή
    4. Αγαπητέ κ. Σεϊτανίδη, δεχτείτε και τις δικές μου ευχαριστίες για την ανταπόκριση σας στον διάλογο, το καλό συναπάντημα των διαφορετικών μας απόψεων, την ευγενική σας διάθεση!
      Είναι προφανές με την ειλικρίνεια που πράγματι σας διακρίνει, ότι εσείς θυμάστε σωστά και προφανώς η μνήμη μου «μετέφρασε» ως τίτλο με μια λέξη, το νόημα που απέδωσα στον πραγματικό τίτλο της εφημερίδας σας. Επομένως επειδή δεν είναι στις προθέσεις μου να σας μειώσω ή θίξω από σκοπιμότητα ως πρόσωπο ή επαγγελματία, αλλά να εκφράσω τις αντιρρήσεις μου για τον τρόπο που υπερασπίζεστε τις απόψεις σας, ζητώ συγνώμη γι΄ αυτό μου το σφάλμα αλλά και για όσα ίσως καθ΄ υπερβολήν σας απέδωσα για τα χαρακτηριστικά της τότε δημοσιογραφικής σας δουλειάς. Αναγνωρίζω επίσης την συνέπεια σας στο θέμα Γρετζελιά αφού αυτό προκύπτει από τις δημόσιες τοποθετήσεις σας. Η υπόμνηση που σας έκανα με τον δήθεν τίτλο τελικά που σας απέδωσα, είχε το νόημα ότι εκεί κάνατε ένα πισωγύρισμα να το πω, στις απόψεις που ως εκείνη την στιγμή υποστηρίζατε. Αλλά αυτό δεν υφίσταται αφού ποτέ δεν υπήρξε τέτοιος τίτλος. Συμφωνώ επίσης με τους χαρακτηρισμούς που αποδώσατε για την πολιτική Γρετζελιά. Αποδέχομαι ως ορθό το παράδειγμα με τον Ρήγα, αλλά ουδέποτε σας απέδωσα ότι συμβάλλατε στην μακροημέρευση Γρετζελιά. Ισχυρίστηκα πως η σκληρή μετωπική κριτική αλλά και οι τυχόν υπερβολές, σε πρώτη φάση ευνοούν τον κρινόμενο. Σε αυτό δεν αλλάζω γνώμη και από την άποψη αυτή επιμένω πως κατά την κρίση μου σας βαραίνει ως προς το τότε εκλογικό αποτέλεσμα. Προς θεού δεν θεωρώ ότι εσείς με αυτή την πρακτική διαμορφώσατε το αποτέλεσμα, συμβάλλατε όμως… Η ανησυχία μου είναι, και αυτός είναι ο άξονας των σχολίων μου, ότι στις τρέχουσες συνθήκες τηρουμένων των αναλογιών διακρίνω μια επανάληψη του φαινομένου! Η έκφραση της γνώμης μου δεν αποτελεί σόφισμα, αλλά συγκεκριμένη πολιτική ή ευρύτερα επικοινωνιακή τακτική η οποία μπορεί να διαφοροποιήσει ουσιαστικά το αποτέλεσμα. Επιτρέψτε μου όμως να σας μιλήσω κι εγώ μ΄ ένα παράδειγμα. Όσο υπήρχαν δυο Γερμανίες που τις χώριζε το γνωστό τείχος στο Βερολίνο, δεν υπήρχε κανένα αποτέλεσμα όσο και να χτύπαγε με βαριά κανείς το τείχος. Χρειάστηκε πολιτική και ιδεολογική ήττα για να καταρρεύσει με τα χέρια! Το ανάλογο ισχύει συνολικότερα για τις χώρες του πρώην υπαρκτού σοσιαλισμού. Για την δήμαρχο που μου λέτε σε αντιστροφή του κατ΄ εσάς «σοφίσματος» που έθεσα, θα ίσχυαν τα αυτά αν μιλάγαμε για έναν δεύτερο Γρετζελιά. Δεν είναι όμως. Κι όχι μόνο δεν είναι, αλλά δεν μπορεί έστω να γίνει ούτε κακέκτυπο οποιουδήποτε πολιτικού, ούτε να προσεγγίσει ή να αποκτήσει πολιτική σκέψη, ούτε να καταφέρει να κατακτήσει στοιχειώδες μέρος της αυτοδιοικητικής γνώσης αφού δεν τα κατάφερε ως σήμερα! Ασφαλώς με τα παραπάνω δεν την κρίνω σαν άνθρωπο, γυναίκα, εργαζόμενη ή κάτι άλλο. Την κρίνω αυστηρά ίσως, αποκλειστικά όμως ως δήμαρχο η οποία πληρώνεται αδρά, έχει επιλέξει συνεργάτες ακόμη και με συγγενικά κριτήρια (συνηθισμένο πράγμα στον τόπο μας) αλλά οι διαρκείς γκάφες βοούν ότι και σε αυτό έχει αποτύχει! Είτε γιατί δεν είναι σε θέση να την στηρίξουν, είτε γιατί η ίδια δεν έχει τις δυνατότητες να αξιοποιήσει όσα τις λένε, ή και για τους δυο λόγους πράγμα που θεωρώ πιθανότερο… Να σημειώσω ότι εγώ δεν είμαι από εκείνους που στέκονται στους μισθούς και τους κάνουν μάλιστα κύριο ζήτημα. Αλλά έχω την αξίωση να αποδεικνύουν οι μισθοδοτούμενοι την αξία των αμοιβών που απολαμβάνουν. Είμαι απόλυτος λοιπόν ότι η συγκεκριμένη συνιστά χάσιμο χρόνου για τους πάντες και τα πάντα, γι΄ αυτό και επιμένω να βρεθεί μια λύση εκτός Γρετζελιά, αλλά μια άλλη λύση! Τέλος να απαντήσω συνοπτικά στο ερώτημα που μου θέτετε,
      "Γιατί θέλετε να κάνετε "ηρωίδα" τη Δήμαρχο; Γιατί δεν την αφήνετε ήσυχη να... αποδομηθεί κι άλλο και να... εξαφανιστεί μέχρι τις επόμενες εκλογές;"

      (συνεχίζεται)

      Διαγραφή
    5. (η συνέχεια)
      Ο κ. Γρετζελιάς επιδιώκει και την αρνητική κριτική και γνωρίζει να την χρησιμοποιεί προς όφελος του, όταν δεν μπορεί να εξασφαλίζει θετική κριτική… Η δήμαρχος δεν είναι σε θέση ούτε αυτό να κάνει! Και βεβαίως κάθε άλλο παρά το σχέδιο Αποστολάκη όπως μου λέτε πως εγγυήθηκε να εφαρμόσει, εφαρμόζει… Γι΄ αυτό είναι πιο σωστό όχι να μείνει εκεί θέλουμε δεν θέλουμε, όπως πιστεύετε, αλλά να φύγει αφού δεν μπορεί θέλει δεν θέλει…
      Πηγαίνοντας πίσω στο ΄94 κι εγώ θα σας θυμίσω δυο πρόσωπα που εύλογα μετά τόσον καιρό «ξεχάσατε» τον Τζιώτη και τον μακαρίτη τον Ζεντέφη. Και με την ευκαιρία να θυμίσω για να μην σας καταδικάσω έστω μερικώς στην συνείδηση νεότερων γενιών ως υπαίτιο της 12ετους θητείας Γρετζελιά, ότι τα σφάλματα που έγιναν τότε ήταν πολλά, περιλαμβανομένου του κ. Έρτσου ο οποίος πήρε το χρίσμα της ΝΔ λόγω της συγγένειας του με τον Γραμματέα της μακαρίτη Άγγελο Μπρατάκο ο οποίος ήταν το δεξί χέρι του τότε αρχηγού της μακαρίτη κι αυτού Μιλτιάδη Έβερτ! Μεγαλώσαμε πολύ μου φαίνεται με τόσους μακαρίτες πίσω μας… Ενώ ο Μπόβος τότε ήταν κυρίαρχος στις τοπικές της ΝΔ κι ερχόταν με το 35% από τον πρώτο γύρο και με ενωμένη για πρώτη φορά την συντηρητική παράταξη στις εκλογές! Αξιοποίησε πλήρως ο κ. Γρετζελιάς αυτό το σκηνικό και έσπρωξε… τον Μπόβο σε συνεργασία με τον μακαρίτη τον Κακάτσο να κατέβουν με χωριστό συνδυασμό.
      Να σας διορθώσω όμως σε ότι αφορά τους συσχετισμούς το ΄94. Ο μακαρίτης Σταματιάδης κάθε άλλο παρά στο πλευρό του Γρετζελιά ήταν. Ήδη από το ΄91 όταν είχε γίνει η ιστορία με τα χαρτάκια που είχε πει εντός του Δ.Σ. ο Γρετζελιάς ότι έδινε στις υπηρεσίες για να μην πληρώνουν ορισμένοι δημότες την αποχέτευση. Τελικά ούτε ο Γρετζελιάς τα εμφάνισε καθώς είχε ισχυριστεί ότι τα έχει στο χρηματοκιβώτιο του δήμου, ούτε ο Σταματιάδης του έκανε μήνυση όπως είχε δηλώσει. Ο Σταματιάδης λοιπόν ήταν λάβρος αντιγρετζελικός από τότε, το ΚΚΕ δεν τον άκουγε και όταν δεν αποδέχτηκε να μην κατέβει με τον Κασίμη, τον διέγραψε! Ο μακαρίτης Γεννηματάς στον οποίο αναφερθήκατε είχε παίξει ρόλο το ΄90 όταν εκλέχθηκε πρώτη φορά δήμαρχος ο Γρετζελιάς με την υποστήριξη και του Σταματιάδη και του ΚΚΕ στο όνομα των «προοδευτικών δυνάμεων».
      Για να κλείσω κάποια στιγμή το «σεντόνι» που άπλωσα. Ευχαριστώ άλλη μια φορά για την εκτίμηση στο απρόσωπο… πρόσωπο μου, αλλά και για την ευκαιρία που μας δίνετε να εκφραζόμαστε.

      Διαγραφή
    6. Αγαπητέ απρόσωπε φίλε, θεωρω ότι με τα "σεντόνια" αμφοτέρων βοηθήσαμε να γίνουν κατανοητές οι διαφορετικές μας προσεγγίσεις. Σεντόνια καθαρά, σιδερωμένα και παραδείγματα προς μίμηση στον τοπικό μας διάλογο. Η μόνη διευκρίνιση που κάνω είναι για τον αείμνηστο Σταματιάδη. Ασφαλώς εννοούσα -συγνώμη αν δεν το έκανα επαρκώς σαφές- ότι με τον Γρετζελιά συμπαρατάχθηκε το 1990, στην άνοδο του τελευταίου, όχι αργότερα. Αυτό εννοούσα ασφαλώς. Άλλωστε, εσείς που έχετε τόσο οξεία μνήμη, θα θυμάστε ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ να κατηγορούν τον "χαρτάκια" για πρωτοφανή αγνωμοσύνη έναντι του Σάββα. Τζιώτης και Ζεντέφης μου είχαν διαφύγει, γερνάμε αγαπητέ, ευχαριστώ για την υπόμνηση. Και η περίπτωση της σύγκρουσης Σταματιάδη με το ΚΚΕ μετά από μια ζωή ολόκληρη γεμάτη αγώνες για τα ιδανικά που ο Σάββας πίστευε, έχει πραγματικά στοιχεία τραγικότητας. Αλλά ας μην μπούμε στον κανιβαλισμό των κομμάτων προς τα παιδιά τους, δεν θα τελειώσουμε ποτέ. Και πάλι ευχαριστώ κι επαναλαμβάνω την προτροπή μου να σας βλέπουμε ενεργό/η στο μπλογκ μας.

      Διαγραφή
  15. ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ12 Φεβρουαρίου 2012 στις 7:47 μ.μ.

    ΠΡΕΠΕΙ Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Η ΟΜΑΔΟΥΛΑ ΠΟΙΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ Ο ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ Ο ΔΗΜΟΣ.ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΑΘΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αλλά Ζιζέλ το «Λεφτά υπάρχουν», το «Μαζί τα φάγαμε», η έξωση από τα κομματικά μαντριά εκείνων που δεν δέχτηκαν να συμφωνήσουν σε αυτά που αποκήρυσσαν μέχρι χτές, να υπογράψουν κείμενα τα οποία δεν τους δόθηκε χρόνος να διαβάσουν, που κανένας εξειδικευμένος δεν τους εξήγησε και στη θέση των ποσών αντί για αριθμούς είχαν κουκίδες, έξωση αυτών που ψήφησαν ΝΑΙ και αργότερα έξωση αυτών που ψήφισαν ΟΧΙ, όλα αυτά δεν είναι «πολιτικός κουτσαβακισμός»; Να δούμε και την άλλη πλευρά; «Δημοκρατικός Σοσιαλισμός, Αριστερός Ευρωπαϊσμός, οικολογική εγρήγορση και – το κερασάκι στην τούρτα – Νεοκεϊνσιανισμός», για να μην μιλήσουμε για τους νοσταλγούς της KGB. Παντού στον κόσμο συμβαίνουν παρόμοια πράγματα; Δεν νομίζω. Ένα τέτοιο σύστημα λοιπόν δημιούργησε με τις πράξεις ή τις παραλείψεις του «μια χούφτα αλητών και εγκληματιών, του κοινού ποινικού δικαίου, οι οποίοι καταστρέφουν άκριτα ότι βρουν», αλλά και μια χούφτα καλολαδωμένων υποτακτικών ΜΜΕ και διορισμένων συνδικαλιστάδων και λοιπών εκπροσώπων που άκριτα(;) απαξίωσαν κάθε έννοια διεκδίκησης, απεργίας και δημόσιας διαμαρτυρίας, για να έρθει μετά να τους σταματήσει με «με οποιοδήποτε τρόπο και μέσο». Και αυτό ακριβώς είναι που με ανησυχεί. Το οποιοδήποτε μέσο. Ο κ. Καβακόπουλος απελπισμένος υποθέτω από την πιθανότητα ένα τέτοιο σύστημα να υπερασπισθεί την πολιτιστική μας κληρονομιά μας καλεί εθελοντικά να «σχεδιάζουμε το πως να κάμουμε για να αποφύγουμε τον βέβαιο τον κίνδυνο που έτσι φρικτά μας απειλεί.»
    Ρωμαντικός, αιθαιροβάμων, υπερβολικός; Ίσως. Όμως που είναι «τα όργανα της πολιτείας που βαρύνονται με αυτά τα καθήκοντα» για να αποκτήσω κι εγώ μια ιδέα «τι θα πει δημοκρατία, πολιτική ομαλότητα, διάκριση εξουσιών, συνταγματική νομιμότητα» που εντός των πλαισίων τους πρέπει να κινείται και η σκέψη μου»;
    Με οποιοδήποτε λοιπόν μέσο και σκέψη εντός των πλαισίων!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή