Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Αυτή είναι η "δημοκρατία" του ΦΑΣΙΣΜΟΥ


Χθες ήταν γενικώς κτίρια, αυτοκίνητα, μαγαζιά. Σήμερα είναι επιλεγμένα κτίρια μεγάλης αρχιτεκτονικής αξίας, που τα φιλοτέχνησε ο Τσίλερ. Αν δεν αντισταθούμε, αύριο θα είναι το σπίτι μας!

46 σχόλια:

  1. κ.Διαμαντη είστε εκτός τόπου και χρόνου δυστυχώς.
    Πέρα από τα κτήρια υπάρχουν ανθρώπινες ζωές που κάθε μέρα χάνονται. Κάντε μια βόλτα στην Αθήνα να δείτε θανάτους αστέγων από το κρύο. Δεν δημοσιεύονται όλα στα ΜΜΕ. Μήπως τα κτήρια που κάηκαν φιλοξενούσαν κανέναν από αυτούς?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον εσύ είσαι εκτός τόπου και χρόνου, αγαπητέ. Δηλαδή , τι ακριβώς λές; Το ότι υπάρχουν άστεγοι σημαίνει ότι πρέπει να τινάξουμε τα κτίρια στον αέρα;
      Παιδιά σοβαρευτείτε. Δεν είναι αστεία αυτά τα πράγματα!

      Διαγραφή
  2. Μετα απο οτι εγινε την κυριακη αυτο σου εμεινε δηλαδη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @8.18
    Αλλάζεις τη συζήτηση, δίνοντας συγχωροχάρτι στους φασίστες. Να συζητήσουμε για τις ζωές που χάνονται, για την ανεργία, για ότι θέλεις. Αλλά ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ; Καταδίκασέ το, και συζητάμε ότι θέλεις. Αλλιώς είσαι συνήγορος των φασιστών. Τελεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ14 Φεβρουαρίου 2012 στις 8:50 μ.μ.

    ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΚΥΡΙΕ ΣΕΙΤΑΝΙΔΗ,ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΜΑΖΕΨΕΙ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΟΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ. ΛΕΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @10.50
    Κι αυτό μπορεί να ισχύει. Εξηγεί πολλά αυτό. Αλλά η καταδίκη αυτής της ξεφτίλας που έγινε στο κέντρο της Αθήνας, είναι ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΝΝΟΙΑ. Καταδικάζουμε, ή είμαστε με τους φασίστες. Στην Ασφάλεια ή στη Νομική, φασισταριά είναι. Γνήσιοι απόγονοι του Μέγκελε, του Ες, του κάθε κομπλεξάρα που πίστευε ότι στους θαλάμους αερίων καθάριζε τη σιχαμερή ζωή του, λιώνοντας τις ζωές άλλων. Ξεκάθαρα πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ασχετα το πώς προβάλονται ,όλα τα γεγονότα που βλάπτουν ανθρώπους ή περιουσίες είναι καταδικαστέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κλαίω Διαμαντή μου για ό,τι συμβαίνει στη πατρίδα μας.
    Δεν κλαίω για τα κτίρια που κάηκαν ούτε για τη ταλαιπωρία που υφίσταται ο κόσμος.
    Κλαίω τη Δημοκρατία μας, που, ξεδοντιασμένη, δεν μπορεί να προστατεύσει τον εαυτό της, επειδή η ανομία έχει γίνει "δίκαιο" και η αποκάλυψη της ταυτότητας και η τιμωρία των εγκληματιών κουκουλοφόρων, να αποτελεί παραβίαση προσωπικών δεδομένων.
    Φιλικά,
    Ν τ ί ν ο ς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κύριε Σεϊτανίδη, πιθανόν αύριο θα είναι το σπίτι μας, για μερικούς ίσως ήταν χθες… Δεν μου είναι καθόλου ευχάριστο να καίγεται ο τόπος μου όπως βέβαια και τα ιστορικά κτίρια της πρωτεύουσας. Θα ήθελα όμως να επισημάνω μερικά πράγματα που δεν μου επιτρέπουν να συμμεριστώ τις απόψεις που με τόση οξύτητα εκφράζετε!
    Η Αθήνα είναι μια από τις λίγες Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες που δεν έχει ιστορικό κέντρο! Δεν έχει δηλαδή μια συγκεκριμένη περιοχή στην οποία θα μπορούσε κανείς να δει ενιαίο κομμάτι της παλιάς πόλης κι όχι απομεινάρια κτιρίων που ασφυκτιούν ανάμεσα σε σύγχρονες απρόσωπες πολυκατοικίες. Αυτά δεν τα έκαναν κουκουλοφόροι αλλά γραβατοφόροι και λοιποί λιμοκοντόροι… Μιλάμε για κτίρια που επέζησαν των γερμανικών και όχι μόνο βομβαρδισμών της κατοχής. Είναι γνωστό ποιος εθνάρχης επέβαλλε την ανοικοδόμηση της πρωτεύουσας σε ύψος με τον θεσμό της αντιπαροχής, αντί σε έκταση όπως υποστήριζε ο Δοξιάδης με κατασκευή όλων των δικτύων υποδομών πριν κι όχι μετά την ανοικοδόμηση. Αυτό που έκανε και κάνει δηλαδή όλος ο πολιτισμένος κόσμος. Είναι γνωστό ποιος αποφάσισε να ξηλώσει το δίκτυο του τραμ, όταν σε άλλες πολιτισμένες χώρες επεκτεινόταν!
    Επίσης καλά γνωρίζετε εσείς όπως κι εμείς ακούγοντας και βλέποντας ειδήσεις, ότι παρόμοια περιστατικά συμβαίνουν παντού στον κόσμο, όταν οι πολίτες υφίστανται τον φασισμό των εξουσιών. Αυτό είναι κοινωνικό φαινόμενο που εύκολα μπορούν εξηγήσουν κοινωνιολόγοι, εγκληματολόγοι και άλλοι ειδικοί και προκύπτει εξίσου εύκολα ως πρόγνωση από στατιστικά στοιχεία που αποτυπώνουν την ανέχεια του πληθυσμού. Όσο σωστό είναι να αντιμετωπίζουμε τον ναρκομανή ως άρρωστο, κι όχι ως εγκληματία, τόσο σωστό είναι να ερμηνεύσουμε με όρους κοινωνικούς, οικονομικούς, πολιτικούς τις συμπεριφορές των μαζών. Είναι εύκολο, ανέξοδο και απλό να καταδικάσουμε τον φασισμό των εμπρηστών. Είναι απείρως δύσκολο να καταδικάσουμε τον φασισμό των τοκογλύφων που μας αρμέγουν ως την αποστέωση ως πολίτες και ως χώρα! Είναι δύσκολο να καταδικάσουμε τον φασισμό των όποιων αφεντικών που εκμεταλλεύονται την αδυναμία των εργαζομένων και των ανέργων στην παρούσα συγκυρία, για να τους έχουν ανασφάλιστους, υπερωριακά απασχολούμενους χωρίς αμοιβή ή χωρίς μέτρα ασφαλείας κλπ. Είναι περίπου αδύνατο να καταδικάσουμε τον φασισμό του κράτους που νομοθετεί σε βάρος των πολιτών του, κατ΄ εντολήν των ξένων. Θα μπορούσα να αναφέρω πολλούς καθημερινούς φασισμούς μικρότερους ή μεγαλύτερους που βιώνουμε καθημερινά στην ζωή μας, από όποιον έχει εξουσία στις ζωές μας!
    Γιατί τα αναφέρω όμως αυτά. Γιατί όσο τα αγνοούμε και κοιτάμε εκεί που μας δείχνουν τα ελεγχόμενα ΜΜΕ, τόσο πιο δύσκολα δεν θα βρίσκουμε τον προσανατολισμό μας. Θα βλέπουμε αυτό που βλέπετε κι εσείς, ότι δηλαδή αυτός είναι ο φασισμός και μάλιστα ο μοναδικός!
    Αυτά τα μέσα είναι που δεν βρίσκουν φασισμό αισχίστου είδους την αλλαγή πρωθυπουργού και την επιλογή του διαδόχου του, με έξωθεν εντολές, την επιλογή του χρόνου των εκλογών από εκείνους κι όχι από τον λαό και το πολιτικό του σύστημα, δεν βρίσκουν φασισμό να χτυπάει η Μέρκελ κι ο Σόιμπλε το ντέφι και να χορεύουν στον ρυθμό τους κυβερνήσεις και κοινωνία!

    (συνεχίζεται)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. (συνέχεια)

    Στα γεγονότα της Κυριακής που μας πέρασε ήμουν παρών. Δεν θα κάνω περιγραφές. Θα σας πω όμως ότι η αστυνομία καθόριζε τις εξελίξεις όσο κι αν αυτό σας ακούγετε παράδοξο. Έριχνε διαρκώς δακρυγόνα, έδερνε και συλλάμβανε στους ανυπεράσπιστους πολίτες κι όχι όσους άναβαν φωτιές ή έκαναν λεηλασίες! Στην Ερμού πέρναγαν μπροστά ή δίπλα από τα ΜΑΤ με τις τσάντες γεμάτες «ψώνια» διάφοροι χωρίς να συμβαίνει απολύτως τίποτα , και την ίδια ώρα τα ΜΑΤ κυνηγούσαν ανηλεώς τους ειρηνικούς διαδηλωτές! Αλλά όταν σε πνίγουν τα χημικά αδίκως, υπάρχει περίπτωση να νοιαστείς ή να ασχοληθείς με αυτούς που άναβαν φωτιές; Παλαμάκια χτυπούσαν οι συντριπτικά περισσότεροι όταν έσπαγαν ή έκαιγαν τράπεζες, και στις συνθήκες που σας περιγράφω είναι λογικό! Οι πολίτες που έχουν υποστεί ανελέητη βία με πολλούς και διάφορους τρόπους που σας προανέφερα, δεν έχουν κανένα λόγο για να μην πω καμιά δυνατότητα, να ενδιαφερθούν για αυτά που υποκριτικά εμφανίζονται να ενδιαφέρονται οι βολεμένοι της Ελληνικής κοινωνίας. Αντίθετα έχουν το αίσθημα ότι παίρνουν λίγο από το αίμα τους πίσω. Κι ότι η θέση τους είναι με αυτούς που σπάνε και καίνε, κι όχι με αυτούς που αδικαιολόγητα τους καταδιώκουν και τους δέρνουν σαν να είναι στρατός κατοχής!
    Σε όλα όσα λέγονται υπάρχουν πολλά ή μερικά παραμύθια που λέγονται από τα μονοπώλια της πληροφόρησης… Με στενοχωρεί όταν αναπαράγονται αβασάνιστα από ανθρώπους που θέλω να εκτιμώ. Υπήρχαν ανάμεσα σε αυτούς που μπήκαν σε καταστήματα άνθρωποι που μοίραζαν στον κόσμο ακόμη και λεφτά που βρήκαν μέσα σε μαγαζιά! Μην με ρωτήσετε τα κλασσικά αν καταδικάζω, αν εγκρίνω και τα τοιαύτα… Θα ήθελα να μην γινόταν τίποτε από αυτά, αλλά όταν άλλοι έχουν ανάψει το «σπίρτο» σε ανθρώπους που χρησιμοποιούν για καυσόξυλα στο εύκολο κέρδος, είναι βέβαιο πως δεν θα αποφύγουμε την πυρκαγιά… Οι εύκολες καταδίκες συμπεριφορών δεν εξαλείφουν τις αιτίες που δημιουργούν τέτοια γεγονότα. Αντίθετα τις κουκουλώνουν και δημιουργούν τις προϋποθέσεις για να ξανασυμβούν με μεγαλύτερη ένταση! Κοινωνικό είναι το πρόβλημα γι΄ αυτό οι λεγόμενοι κουκουλοφόροι, που δεν είναι τόσο κουκουλοφόροι όσο λέγεται, αυξάνονται και πληθύνονται και έχουν όλο και περισσότερο την συμπαράσταση ή την ανοχή του κόσμου!
    Να σας μιλήσω λοιπόν για κάποια παραμύθια από αυτά που έπεσαν στην αντίληψη μου και με κάνουν να διαφωνώ μαζί σας. Έχουν βάλει στο μάτι τα ιστορικά κτίρια. Επιτρέψτε μου την έκφραση, αυτό είναι μια τεράστια μπούρδα! Επιχειρήθηκε να πυρποληθούν σειρά καταστημάτων τραπεζών που δεν τα δείχνουν στις ειδήσεις. Επιχειρήθηκε να πυρποληθούν σειρά πολυεθνικών ή μεγάλων επιχειρήσεων και ανάμεσα τους την πλήρωσαν και κάποιοι μικρότεροι που όμως μας δείχνουν στις ειδήσεις… Γιατί κάηκαν όμως τα ιστορικά κτίρια; Γιατί στα περισσότερα αν όχι όλα, δεν το έψαξα υπήρχαν επιχειρήσεις των παραπάνω κατηγοριών, γιατί λόγω της αρχιτεκτονικής τους αξίας είναι μεγάλης αξίας και άρα τα κατέχουν μεγάλες επιχειρήσεις που στεγάζονταν εκεί, και γιατί τα υλικά κατασκευής τους είναι εύφλεκτα έναντι των νεότερων κατασκευών. Αυτός είναι ο λόγος που δεν πήραν φωτιά όλες οι τράπεζες που ανοίχτηκαν παρότι έγινε προσπάθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. (συνέχεια)

    Σε ότι αφορά την Νομική! Άλλη σαχλαμάρα επιτρέψτε μου. Στην Νομική φιλοξενήθηκε πολύς κόσμος γλυτώνοντας από την αδικαιολόγητη καταδίωξη των ΜΑΤ, και μάλιστα γι΄ αυτό καλούσαν από τα μεγάφωνα! Αλλά αυτό έγινε όταν ήδη η Αστυνομία κυνηγούσε τον κόσμο για να αδειάσει το Σύνταγμα και να στείλει τον κόσμο στα σπίτια του! Τα δήθεν ορμητήρια και τα άλλα που διαδίδονται, έχουν άλλους γνωστούς στόχους και αυτό αποδεικνύεται από την έκταση του πετροπόλεμου και των σημείων που έπεσαν μολότωφ. Σιγά μην κουβαλούσαν πέτρες από την Νομική ή μολότωφ. Αυτά είναι αστεία πράγματα… Αν άφηναν τον κόσμο να συγκεντρωθεί ειρηνικά στο Σύνταγμα και τους γύρω δρόμους τίποτε από όσα συνέβησαν πιο μακριά δεν θα είχε συμβεί, για να μη πω πως κανείς δεν θα επέτρεπε σε κανέναν να σπάσει ούτε τράπεζα όπως γινόταν από ένα σημείο και μετά ως πρόσφατα!
    Εν κατακλείδι, καίγεται το σπίτι μας προ πολλού… Όσοι υπηρετείτε την κοινωνία από την θέση του δημοσιογράφου ή του πολιτικού, και θέλετε πράγματι κάτι να αλλάξει σε αυτό τον καταταλαιπωρημένο τόπο, πρέπει κάποια στιγμή, να διευρύνετε τους ορίζοντες της σκέψης σας, πέρα από εκεί που μας δείχνουν… Να μην αρκείστε και να μην δείχνετε απεριόριστη εμπιστοσύνη στην επίσημη και ημιεπίσημη πληροφόρηση που μας προσφέρετε ως κατασταλτικό της σκέψης… Επιτρέψτε μου να είμαι απαιτητικός πολίτης, έστω μαζί σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΑΥΤΟΔΙΑ-ΧΟΙΡΟΙ -ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ14 Φεβρουαρίου 2012 στις 11:15 μ.μ.

    ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΟΤΟΜΑΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ.ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ ΤΑ ΤΕΡΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. καλα ρε δεν εχετε το θεο σας εδω μεσα.εκατοντάδες χιλιάδες κοσμος διαδηλωσε και ετρωγε επι ωρες χημικα και ξύλο λογω της κοινοβουλευτικης χουντας που εχει πετσοκοψει ολα τα κεκτημενα δεκαετιων,εχουμε 1.000.000 ανεργους,χιλιαδες αστεγους και η προταση του διαμαντη κυριες και κυριοι ειναι να αντισταθουμε για την αρχιτεκτονικη του τσίλερ.Μπράβο πραγματικά.Αντε και βουλευτης ευχομαι.Κατι τετοια λενε και αυτοι και γνωριζουν την αποθεωση καθε φορα που τους βλεπει ο κοσμος.Και αν δεν το εχετε καταλαβει κυριε, τα σπιτια μας ειναι ηδη καμμένα.Αλλα δεν πειραζει εσεις να κοιτατε το δεντρο.Και την αρχιτεκτονικη του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ως τώρα, τα μόνα καμένα είναι τα μαγαζιά του κοσμάκη που δεν έφταιγε σε τίποτα. Ως τώρα, οι μόνες καμένες είναι οι θέσεις εργασίας που υπήρχαν ακόμα σε αυτά τα μαγαζιά. Ως τώρα, η μόνη καμένη είναι η στήριξη της κοινωνίας σε κουραδόμαγκες που δεν τολμούν να δείξουν το πρόσωπό τους. Μιλώ για τους ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΥΣ που έκαιγαν, κι όχι για τους διαδηλωτές, και αυτού του τύπου τα σακουλιάσματα που κάνεις, είναι μόνο για ανθρώπους της νοημοσύνης σου. Ο διαδηλωτής είναι διαδηλωτής και άτομο σεβασμού -όλοι μας υπήρξαμε ή θα υπάρξουμε διαδηλωτές, τουλάχιστον όσι είμαστε ενεργοί πολίτες- και ο παρακρατικός είναι παρακρατικός. Όσο για το βουλευτηλίκι, εξαρτάται από τους πολλούς που φανερά πάνε και ψηφίζουν. Όχι που κρυφά και κάτω από κουκούλες καταστρέφουν. Κι αν μου εύχεσαι "άντε και βουλευτής", να μην είμαι αγενής κι εγώ: Να σου ευχηθώ "άντε και πολίτης".

      Διαγραφή
    2. Επίσης δεν περίμενα να αναγνωρίσεις την αρχιτεκτονική του Τσίλερ. Δεν την περιγράφει ο "Τσελεμεντές του Αναρχικού". Λογικό...

      Διαγραφή
  13. @1.10 κι επόμενα
    Λυπούμαι, αλλά παρά το ευγενικό σας ύφος, η όλη επιχειρηματολογία σας βρίθει από ανακρίβειες και -ας το πω έτσι- εντελώς αφελείς προσεγγίσεις. Ας τα δούμε μαζί:
    - Τι σχέση έχει ο Εθνάρχης και ο Δοξιάδης με τη φωτογραφία; Είναι δυνατόν να πιστεύετε ότι θα σας επιτρέψουμε να πετάτε τη μπάλα στην εξέδρα, για να μην μιλάτε επί της ουσίας; Κι επειδή κτίστηκαν πολυκατοικίες στην Κυψέλη πριν γεννηθώ εγώω (ίσως κι εσείς) πρέπει μερικοί τιποτόφρονες να κάψουν το Αττικό; Είναι λογική αυτή; Ας το κρίνουν όσοι μας διαβάζουν.
    - Γράφετε: "παρόμοια περιστατικά συμβαίνουν παντού στον κόσμο, όταν οι πολίτες υφίστανται τον φασισμό των εξουσιών". Περιστατικά; Περιστατικά λέτε τη φασιστική επέλαση ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΩΝ παρακρατικών; Ήσασταν παρών και ΔΕΝ ΕΙΔΑΤΕ ότι ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΙΕΣ ξέσπασαν ταυτόχρονα; Σύμπτωση; Όποιος το πιστεύει ή είναι ανυπόφορα αφελής, ή είναι παρακρατικός, ή θεωρεί εμάς αφελείς. Κι ακόμα: ΠΟΥ παντού στον κόσμο έγιναν αυτά; ΣΤη Γένοβα θυμάμαι μια φορά πριν μια δεκαετία, κι άλλη μια στο Γκέτεμποργκ. Εδώ έγινε άλλο ένα "περιστατικό" (μου έρχεται να γελάσω με το χαρακτηρισμό...) τον Δεκέμβριο του 2008 από ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΟΙΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΕΤΟ ΣΤΟ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ. Κι ένα τελευταίο για τον "φασισμό των εξουσιών". Λοιπόν ακούστε κι εσείς κι όλοι όσοι νομίζουν ότι αποτελείτε μετενσάρκωση του Τσε ή του Νταντόν. Παιδιά, πάλι δεν έγινε η Επανάσταση. Λυπάμαι που σας απογοητεύω, αλλά πάλι δεν έγινε η Επανάσταση. Ακόμα υπάρχει αυτή η περίφημη (και απεχθής σε σας, συνάγω) Κοινοβουλευτική Δημοκρατία στην οποία ΟΙ ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΠΗΓΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ, δηλαδή από όλους εμάς. Αν κάποιοι είναι μειοψηφία, τι να κάνουμε; Όσο έχουμε Κοινοβουλευτική Δημοκρατία, αυτό θα γίνεται: Οι πολλοί θα αποφασίζουν.
    - Πάμε στη συμπεριφορά της Αστυνομίας. Τα ίδια θα λέμε εδώ μέσα κάθε φορά; Οι συντριπτικά περισσότεροι αστυνόμοι είναι παιδιά του λαού, είναι γείτονές σας, γείτονές μου. Κάνουν μια δουλειά, δεν είναι ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. Ακόμα κι αν οι εντολές θα ήταν να σπάσουν στο ξύλο όποιον βρίσκουν μπροστά τους, οι δυο- τρεις που έδωσαν την εντολή αυτή δεν μπορούσαν να ελέγξουν αν ο Χ ή ο Ψ αστυνομικός εκτελούσε με ζήλο αυτή την εντολή. Δεν ήμουν εκεί, πιστεύω εσάς που ήσασταν εκεί, αλλά η αντίληψη ότι οι αστυνομικοί είναι... εχθροί του λαού, μου μοιάζει απαράδεκτη. Να συμφωνήσουμε ότι έχουν ελλιπή εκπαίδευση, ότι ίσως κάποιοι να είναι πορωμένοι με τη δουλειά τους, αλλά η ταξική αντίληψη που τοποθετεί την αστυνομία συνολικά στην... κυρίαρχη τάξη που βαράει ανηλεώς το προλεταριάτο, είναι κυριολεκτικά για γέλια.
    - "Γράφετε: Οι κουκουλοφόροι έχουν τη συμπαράσταση του κόσμου". Μέχρι εδώ συγκρατηθήκατε. Τώρα, αποκαλύπτεσθε. Σας αφιερώνω εξαιρετικά την παραπάνω φωτογραφία. Συνεχίστε να λέτε ότι αυτοί οι βανδαλισμοί έχουν τη συμπαράσταση του κόσμου. Μεγαλύτερη βοήθεια σε όλες τις αληθινά Δημοκρατικές Δυνάμεις, σε μας δηλαδή, τους πολλούς, δεν μπορείτε να δώσετε.
    - Εσείς πού ξέρετε τι γινόταν από την Πέμπτη μέσα στη Νομική; Διότι ο Κοσμήτωρ της Σχολής, που σίρουρα είχε εικόνα για τη σχολή, ειδοποίησε εγκαίρως (από την Παρασκευή) για κινήσεις που εύκολα ερμηνεύονται με δεδομένα τα επεισόδια της Κυριακής. Εσείς, πού ξέρετε τι γινόταν μέσα στη Νομική;
    - Εν κατακλείδι, κάποιοι δεν αντέχουν το πολίτευμά μας. Και επιθυμούν να το μεταβάλλουν σε φασιστικό. Δεν θα περάσει, παιδιά. Η δύναμη της Δημοκρατίας, της ατελούς Δημοκρατίας, της άνισης Δημοκρατίας, αλλά της Δημοκρατίας, είναι πολύ μεγαλύτερη από εκείνη του φασισμού.
    - Κλείνω κι εγώ, με μια ρήση του Καντ, που με εκφράζει απόλυτα: Διαφωτισμός είναι η έξοδος του Ανθρώπου από την ανωριμότητά του, για την οποία ο ίδιος είναι υπεύθυνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είστε αρκετά έξυπνος και καθόλου αφελής για να μην καταλάβατε τι έγραψα, ώστε να μου απευθύνετε το ερώτημα… «- Τι σχέση έχει ο Εθνάρχης και ο Δοξιάδης με τη φωτογραφία;». Ο εθνάρχης σας λοιπόν αφού έτσι επιθυμείτε, φρόντισε να κατεδαφιστούν κτίρια ανυπολόγιστης αρχιτεκτονικής αξίας για να χτιστούν στην θέση τους πολυκατοικίες όπως γνωρίζουν οι πάντες. Οι επίγονοί του ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ ενδιαφέρονται δήθεν για ότι απέμεινε… Τα νεοκλασικά που καταρρέουν και άλλα κτίρια που συνιστούν την ιστορία του τόπου ουδέποτε τους ενδιέφεραν! Τώρα σας πήρε ο πόνος…
      Με ρωτάτε για το που συνέβησαν ανάλογα περιστατικά. Στις ΗΠΑ, στην Μεγάλη Βρετανία, στην Γαλλία, πιο πρόσφατα στην Αίγυπτο! Παντού οι καθεστωτικές δυνάμεις και οι βολεμένοι έλεγαν τα επιχειρήματα σας! Πιο παλιά ήταν ο κομμουνιστικός κίνδυνος για την επέλαση του αληθινού φασισμού, πιο πρόσφατα άλλαξε η απειλή ελλείψει κομμουνιστικού κινδύνου… και αυτοί που εξέθρεφαν το παρακράτος με την «Καρφίτσα» και τις άλλες παρακρατικές οργανώσεις, μιλάνε για παρακράτος και φασισμό…
      Καλό είναι όταν δεν είστε παρών σε κάτι να είστε πιο προσεκτικός όταν μιλάτε με τόση βεβαιότητα για το ταυτόχρονο ξέσπασμα των πυρκαγιών. Πριν αρχίσει να ρίχνει η αστυνομία δακρυγόνα στο Σύνταγμα δεν συνέβαινε τίποτα. Μετά κυνηγούσε τον κόσμο παρακάτω και όσο πιο κάτω πήγαινε ο κόσμος, σταδιακά αναπτύσσονταν και οι ζημιές και οι φωτιές!
      «Όποιος το πιστεύει ή είναι ανυπόφορα αφελής, ή είναι παρακρατικός, ή θεωρεί εμάς αφελείς.», «Κι ένα τελευταίο για τον "φασισμό των εξουσιών". Λοιπόν ακούστε κι εσείς κι όλοι όσοι νομίζουν ότι αποτελείτε μετενσάρκωση του Τσε ή του Νταντόν.», «Ακόμα υπάρχει αυτή η περίφημη (και απεχθής σε σας, συνάγω) Κοινοβουλευτική Δημοκρατία…», «Εν κατακλείδι, κάποιοι δεν αντέχουν το πολίτευμά μας. Και επιθυμούν να το μεταβάλλουν σε φασιστικό.»
      Κύριε Σεϊτανίδη, τι τα θέλετε αυτά! Γιατί πρέπει σώνει και καλά να μας αποδείξετε πως είστε ίδιος κι απαράλλακτος με το πολιτικό παρελθόν της παράταξης που εκπροσωπείτε! Γιατί δεν αφήνετε ούτε χαραμάδα στο όνειρο ότι υπάρχει μια γενιά νέων πολιτικών που σκέφτονται διαφορετικά και πάντως σύγχρονα, κι όχι σαν πολιτικοί δεινόσαυροι παρά την διαφορά ηλικίας και εμπειριών!
      Κάποτε αυτές οι λογικές έστελναν κόσμο στις εξορίες και στα εκτελεστικά αποσπάσματα γιατί όποιος εξέφραζε κριτική σκέψη συναγόταν ότι ήταν κρυπτοκουκουές και ήθελε την ανατροπή του συστήματος, αλλά τότε είχε προηγηθεί ένας εμφύλιος! Σήμερα όλα αυτά είναι τόσο, ας μην τα χαρακτηρίσω, ώστε τα συναισθήματα στην ανάγνωση τους κινούνται μεταξύ οργής και απογοήτευσης για τον τρόπο σκέψης, και θυμηδίας για το πολυκαιρισμένο της επιχειρηματολογίας…
      Για όσα ισχυρίζεστε για την αστυνομία ας μην επιχειρηματολογήσω αφού και ο αρχηγός σας, ενδιαφέρθηκε για τους αστυνομικούς αλλά δεν έμαθε για τους τραυματίες διαδηλωτές! Ούτε φυσικά επισκέφθηκε έστω τον συνάδελφο σας που έμεινε κουφός για πάντα από τις χειροβομβίδες κρότου λάμψης που του έριξαν σκόπιμα τα ΜΑΤ δίπλα στα αυτιά του και ενώ τον είχαν ξυλοκοπήσει γνωρίζοντας ότι είναι δημοσιογράφος στις διαδηλώσεις του καλοκαιριού!
      Δεν θα σας πω ότι τελικά ατυχώς τίποτε καινούριο δεν φέρνετε, αλλά θα συμφωνήσω μαζί σας και με το απόσπασμα του Καντ που αναφέρατε! Διαφωτισμός είναι η έξοδος του Ανθρώπου από την ανωριμότητά του, για την οποία ο ίδιος είναι υπεύθυνος.
      Καλό βράδυ!

      Διαγραφή
    2. Τρικυμία εν κρανίω έχετε, αγαπητέ, και μάλιστα πολλών μποφόρ. Μιλάμε για την οργανωμένη καταστροφή 45 επιλεγμένων νεοκλασικών κτιρίων, που πήραν φωτιά ταυτόχρονα, από πραγματικούς βαρβάρους, που μόνο "ιδανικό" τους είναι η καταστροφή. Και η δική σας αφέλεια τους δίνει συγχωροχάρτι, βάζοντας μπροστά τους -ασπίδα- τους πολυπληθείς διαδηλωτές. Μου αποδίδετε την "καρφίτσα" και το παρακράτος της εποχής που γεννήθηκα. Είπαμε: Τρικυμία...
      Τώρα, να με συγχωρείτε πολύ, αλλά αν ένα άτομο που δικιαιολογεί την απόλυτη βαρβαρότητα, που μπλέκει τους διαδηλωτές με τους μπαχαλάκηδες και τους παρακρατικούς, αν ένα τέτοιο άτομο λέω θεωρεί ότι δεν έχω τίποτα καινούργιο να προσφέρω στη δημόσι;α ζωή του τόπου, τότε το θεωρώ ειλικρινά μεγάλο τίτλο τιμής αυτή την αναφορά. Εκτός αν πρέπει να το αποδώσω κι αυτό στην τρικυμία...

      Διαγραφή
  14. πωπω δεν παίζεσαι...Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος να γίνεις.Ξέρεις...Αυτοί που παραπληροφορούν και παραμυθιάζουν τον κοσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 2.17 αυτό θα πει "απάντηση επί της ουσίας". Μες στο επιχείρημα είσαι, σύντροφε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ναι αλλά . . . .
    Η δημοκρατία απαιτεί άρχοντα τον Νόμο, τον οποίο οι πολίτες πρέπει να υπερασπίζονται όπως την ελευθερία της χώρας (ρε που μούρθε τώρα αυτό . . . ). Για την υπεράσπιση των περιουσιών ή της σωματικής ακεραιότητας των πολιτών ή ακόμη «επιλεγμένων κτιρίων μεγάλης αρχιτεκτονικής αξίας» σε εφαρμογή του Νόμου υπάρχουν και δυνάμεις πρόληψης και καταστολής. Αλλά αυτές όταν παρίστανται για πρόληψη ή αποτροπή φωνάζουμε πως η χώρα αστυνομοκρατείται. Πιο δυνατά μάλιστα φωνάζουν οι νοσταλγοί της GPU και της NKVD ( βρε Διαμαντή, εκείνον τον Λαβρέντι όλο τον ξεχνάς). Τις δυνάμεις αυτές δεν τις καλούμε ποτέ να επέμβουν ή τις καλούμε κατόπιν εορτής και αν επέμβουν φωνάζουμε «μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι», αν μάλιστα μπουν σε κανένα ΑΕΙ να «ξεχτίσουν» τον πρύτανη φωνάζουμε πως παραβιάζεται το πανεπιστημιακό άσυλο. Αν στη βράση των γεγονότων ξεφύγει από κανένα μπάτσο και καμιά κλωτσιά κυκλοφορεί η φωτογραφία του από κινητό σε όλα τα κανάλια, blogs κλπ και τον διώχνουν από το «σώμα» ως «σταγονίδιο» . Οι πράξεις τους δεν οφείλονται σε ανθρώπινο λάθος ή βρασμό ψυχής αλλά πάντα σε δόλο. Ακόμα και οι εξοστρακισμοί. Αλλά του γέρου στο χωριό εκεί πούφτασαν τον καφέ και με το χαράτσι για το σπίτι δεν του φτάνει η σύνταξη και περιμένει καμιά τσόντα για να τα φέρει βόλτα. Όμως για να περισσέψει τσόντα από τα 800 ο μπάτσος πρωτίστως πρέπει να μείνει ζωντανός, επομένως γιατί να παρίσταται ή να επέμβει; Γιαυτό ο κ. Αντιπρόεδρος υποστηρίζει πως τα Σώματα Ασφαλείας, οι «μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι», ανήκουν στο πιο αντιπαραγωγικό κλάδο του Ελληνικού λαού.
    Ναι αλλά . . . .
    Τα κτίρια που καίγονταν ήταν το φυσικό επακόλουθο των δικών μας αντιλήψεων, πράξεων ή παραλείψεων. Πως λέμε «ο αγώνας τώρα δικαιώνεται»; Έτσι ακριβώς.
    Μια όμως απορία με βασανίζει ακόμα: αφού οι ηγέτες μας είναι τόσο λαοφιλείς, τι χρειάζονται τόσους μπάτσους να τους φυλάνε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κύριε Διαμαντή, όλος ο ελληνικός λαός που κατέβηκε την Κυριακή, φώναζε , "να καεί το μπουρδέλο η βουλή". Αν τελικά την έκαιγε εσείς θα εξυμνούσατε τον Γκαίρτνερ που την σχεδίασε??????
    Κάντε σας παρακαλώ μια πρωινή βόλτα στο κέντρο της Αθήνας, γιατί η Φιλαδέλφεια είναι ωραία γειτονιά και λίγο αποπροσανατολίζει από την πραγματικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @3.49
    Αν φτύνετε στον αέρα, αγαπητέ, πρέπει να έχετε υπολογίσει που θα καταλήξει το σάλιο σας. Καλή είναι η αγανάκτηση, αλλά καλύτερη η σκέψη. Ποιος εξέλεξε τους βουλευτές; Τα τανκς; Η αυθεντία κάποιων αόρατων δικτατόρων; Όχι αγαπητέ. Οι πολίτες τους εξέλεξαν. Αν λοιπόν η Βουλή είναι μπουρδέλο, οι πολίτες πρέπει να αναλογιστούμε ποια και πόσα λάθη κάναμε στο παρελθόν πίσω από το παραβάν της κάλπης. Κι επειδή επίκεινται νέες εκλογές, καλό είναι να μην ξανακάνουμε τα ίδια λάθη. Παρά που δεν με απασχολούν σενάρια και υποθέσεις, αν την έκαιγε, όπως λέτε, αυτός που τη σχεδίασε δεν θα στενοχωριόταν καθόλου, εκεί που είναι. Ελπίζω να με αντιλαμβάνεστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Η οσμή της εξουσίας πως κάνει τους ανθρώπους να κάνουν κολοτούμπες! Χειρότεροι από το ΠΑΣΟΚ γίνατε σε μια νύχτα! Όσα μας τσαμπουνούσε ο Γιωργάκης κι η παρέα του, τα υπερασπίζεστε τώρα με ακόμη περισσότερη θέρμη οι δήθεν αντιμνημονιακοί... τρομάρα σας!
    Το ίδιο μείγμα πολιτικής έχετε και τα διάφορα Ζάππεια ήταν φούμαρα για λαϊκή κατανάλωση... Μόνο στα χρώματα διαφέρετε κι αυτό είναι το μοναδικό στοιχείο... για να σας ξεχωρίζουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντάξει, αγαπητέ, έχεις την άποψή σου, διαφωνώ αλλά τη σέβομαι. Αυτό που δείχνει η φωτογραφία, θα το καταδικάσεις; Ή θα το αποδώσεις στα... Ζάππεια;

      Διαγραφή
  20. H επικέντρωση στις ζημιές που προκαλούνται στις επεισοδιακές συγκεντρώσεις είναι σκόπιμη για να αποστρέφει την κουβέντα από την ουσία, που δεν είναι άλλη στην προκειμένη περίπτωση από τις φωτιές που ανάβουν στα σπίτια μας με τα χαράτσια τους και την υποδούλωση της χώρας στους τοκογλύφους πάτρωνες τους... Θα μπορούσε ένας εκπρόσωπος της συγκυβέρνησης να μην ακολουθήσει τις οδηγίες χειραγώγησης της κοινής γνώμης; Ποτέ! Γιατί είναι όρος συμμετοχής στο σάπιο πολιτικό κατεστημένο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ουσία είναι οι ζημιές, η σκόπιμη καταστροφή κτιρίων, περιουσιών, προσπαθειών μιας ζωής. Όλα τα άλλα που αναφέρεις είναι εντελώς άσχετα. Οι δήθεν επαναστάτες της φακής, το μόνονπου κάνουν είναι να δείχνουν το τίποτα που έχουν μέσα τους. Μιλώ για τους παρακρατικούς και τους μπαχαλάκηδες, κι όχι βέβαια για τους διαδηλωτές

      Διαγραφή
  21. ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΚΤΙΡΙΑ ΟΙ ΚΑΙΣΟΣΤΡΟΥΓΓΑΙΟΙ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΦΤΙΑΞΕΙ ΣΑΝ ΦΡΟΥΡΙΑ ΓΙΑΤΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ναι αλλά . . . .
    Δεν ζήτησε καμιά βαθυστόχαστη πολιτική ανάλυση της όλης κατάστασης ο σύντροφος Διαμαντής. Μια απλή δήλωση ζήτησε, ότι καταδικάζετε ότι βλέπετε στη φωτογραφία. Εσείς ψάχνετε ψύλλους στ’ άχερα, μερικοί μάλιστα καταλήξατε να επιτίθεστε στον ίδιο και στο κόμμα που προτίθεται να «εκτεθεί» στην Ηλεία.
    Ναι αλλά. . .
    Οι μέχρι το Σάββατο δημοσκοπήσεις προέβλεπαν η Ν.Δ. να είναι πρώτο κόμμα στις επερχόμενες εκλογές. Παρά ταύτα. 21 βουλευτές του κόμματος «δεν συνεμορφώθησαν προς τας υποδείξεις» και ψήφισαν αυτό που πίστευαν ότι είναι καλό για τον τόπο. Δεν «απαρνήθηκαν» έτσι μόνο τη σημερινή τους «πολιτική» καριέρα, αλλά και την αυριανή. Μου είπαν μάλιστα πως κάποιος απ αυτούς είπε στην TV το πρωί ότι την ψυχική δοκιμασία που πέρασε προκειμένου να αποφασίσει να ψηφίσει ΟΧΙ είναι βέβαιος ότι την πέρασαν κι αυτοί που αποφάσισαν να ψηφίσουν ΝΑΙ.
    Ναι αλλά . .
    Για δείξτε μου ΕΝΑΝ βουλευτή της δημοκρατικής προοδευτικής σοσιαλιστικής οικολογικής κλπ αριστεράς μοντέρνας ή παραδοσιακής τα τελευταία 80 χρόνια που να ψήφισε ΝΑΙ όταν το κόμμα του «έριχνε γραμμή» ΟΧΙ.
    ΕΝΑΝ.
    Σύντροφε Διαμαντή, επειδή
    Σαν έρχεται η στιγμή ν’ αποφασίσεις
    Μαζί με ποιους θα πας και ποιους θ’ αφήσεις
    όπως λέει ο Σαββόπουλος πιστεύω ότι θα κάνεις ότι σου επιβάλλει η συνείδησή σου
    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. 05:06 AM
    Γιατί δεν πας να τους ρωτήσεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. 05.06 αυτοι εχουν φτιαξει τα κτιρια τους σαν φρουρια,
    γιατι φοβουνται τον καθοδηγητη με το καπελο της ΔΗΜ.ΑΡ
    ΜΠΡΡΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Κυριε Διαμαντή δεν έχετε επίγνωση της κατάστασης.Ο κόσμος είναι αγανακτισμένος και αυτοί που έκαψαν την Αθήνα δεν ήταν λίγοι ευτυχώς ή δυστυχώς.Πολλοί πάνω στην θολούρα τους από τα δακρυγόνα, αντέδρασαν εν βρασμώ. Παρόλα αυτά, άντε και τους καταδίκασα αυτούς τους φασίστες. Τους ηθικούς(εκλεγμένους βεβαίως)αυτουργούς ποιος θα τους καταδικάσει;Γιατί είναι ωραία η καραμέλα ότι εμείς τους ψηφίζουμε, αλλά είναι γεγονός ότι εχουν κόψει και ράψει τους νόμους στα μέτρα τους(+40 έδρες ο πρώτος, περίεργη αναλόγικη αντί της απλής κ.α.). Η αλήθεια είναι ότι μισό αιώνα και πλέον η Ελλάδα κυβερνάται από μειοψηφίες. Μειοψηφίες που μας έχουν οδηγήσει ήδη(όσο και αν το αρνείστε) σε ένδεια για τις επόμενες δεκαετίες. Και δεν νομίζω ότι είναι μια διαπίστωση μου αυτό, αλλά ένα γεγονός. Και αν το αρνείστε, είστε εκτός πραγματικότητας ή δεν δίνετε δεκάρα γιατί έχετε λύσει το βιοποριστικό σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σώωωπα. Είναι αγανακισμένος ο κόσμος και δεν το έχω καταλάβει; Τι μου λες. Πέφτω από τα σύννεφα... Καλό το "πάνω στη θολούρα τους από τα δακρυγόνα αντέδρασαν εν βρασμώ". Και έβγαλαν από την τσέπη μια μολότοφ που όλοι έχουμε τη σήμερον ημέρα, κι όπως ήταν στη θολούρα τους από τα δακρυγόνα, η μολότοφ τους έπεσε στην ταράτσα των νεοκλασικών κτιρίων της Αθήνας. Έχεις δίκιο, αγαπητέ, ΕΓΩ δεν έχω επίγνωση της κατάστασης, όχι εσύ.
      - Καλό και το επόμενο: Ότι για τουςβανδαλισμούς φταίει το ότι δεν υπάρχει απλή αναλογική. Κύριε των Δυνάμεων τι θα διαβάσω εδώ μέσα. Ρε παιδιά ΕΣΕΙΣ τα πιστεύετε αυτά που γράφετε, για το Θεό δηλαδή. Ποιες μειοψηφίες κυβερνούν τον τόπο; Και ποιες είναι οι... πλειοψηφίες, που η ενισχυμένη αναλογική δεν τους επιτρέπει να κυβερνήσουν; Μήπως να γκρεμίσεις κανένα τοίχο μέσα στο κεφάλι σου;
      - Έχω λύσει το βιοποριστικό μου; Πόσο καλά με ξέρεις;
      Με μια γνώμη τελειώνω την απάντησή μου. Καλό είναι να μην καταπίνεις αμάσητο ό,τι σου σερβίρουν. Αν θέλεις, δηλαδή. Αν δεν θέλεις, συνέχισε έτσι, εγώ πρόβλημα δεν έχω, αγαπητέ... Καληνύχτα!

      Διαγραφή
  26. Δεν θα πω πολλά πράγματα.Απλά σκεφτείτε αν άφηνε η κεντρική εξουσία την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της δεν θα υπήρχε ούτε ένας τζιβάτος-λεχρίτης να κάνει όλες αυτές τις ζημιές.Γενικά έχω βαρεθεί να ακούω το σλόγκαν "οι ασφαλίτες αυτό εκείνο το άλλο..." ξεκολλήστε λίγο....Δηλαδή ασφαλίτες τα έκαναν αυτά τη Κυριακή και σκότωσαν την έγκυο στη μαρφίν...Απλά πλέον είναι της μόδας να σαι τζιβάτος ψευτοεπαναστάτης...Διαβάστε ρε κανένα βιβλίο να δείτε τι σημαίνει αληθινός αγώνας και αναρχία....Εαν σημαίνει να σαι επαναστάτης με τη μπύρα,το χασίσι,τη τζίβα και τη μολότοφ εγώ είμαι αστροναύτης...Ολοι αυτοί βρίζανε τν Ελλάδα..Τη πατρίδα που τους θρέφει και κατοικούν...Πλέον καμιά ανοχή...Διαμαντή σε παραδέχομαι.Συνέχισε έτσι.Και άσε τους τζιβάτους-ψευτοεπαναστάτες με τη κουκουλίτσα να στη λένε.Εχεις μαζί σου το πολιτισμένο κόσμο και όχι τους ούνους-βάνδαλους που είναι μια χούφτα άνθρωποι. Υ.Γ. Ολοι που το παίζεται αντικαπιταλιστές μη κυκλοφορείτε με λάπτοπ και i-phone...εκτείθεστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΟΤΑΝ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ" ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ, ΤΟΤΕ ΙΣΩΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΠΟΙΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΑΝ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΥΠΟΚΙΝΗΘΗΚΑΝ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Μα τι λες αγαπητε? Αφου εχουμε εκλεξει εμεις οι ιδιοι αυτους που θα απαγορευσουν τις διαδηλωσεις τοτε φταιμε εμεις...Πρεπει να περιμενουμε τις εκλογες για να τους τιμωρησουμε σε αυτες...Δεν καταλαβες ποιο ειναι το πρεπον?Εξαλλου ειπαμε, δημοκρατια εχουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΑΓΑΠΗΤΕ 05.47.
    ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ Η ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ! "ΕΜΕΙΣ" (ΑΦΟΥ ΕΤΣΙ ΤΟ ΘΕΛΕΙΣ) ΔΕΝ ΕΚΛΕΞΑΜΕ ΠΑΠΑΔΗΜΟ ΟΥΤΕ Ν.Δ. ΟΥΤΕ ΛΑΟΣ... ΕΞΕΛΕΓΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ! ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΤΑ ΜΕΡΟΣ ΟΤΙ ΑΥΤΕΣ ΘΑ ΔΙΩΡΘΩΣΟΥΝ ΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ! ΜΑΣ ΑΛΥΣΟΔΕΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΚΑΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ειρωνια ηταν προς καποιους εδω μεσα μα μαλλον δεν εγινε σαφες αγαπητε και φταιω εγω γι αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Eγώ εκείνο που ξέρω είναι πως παντού στον κόσμο συμβαίνουν παρόμοια πράγματα από κόσμο που οδηγείται στο περιθώριο. Εκεί τους λένε ταραξίες, αλήτες, εξτρεμιστές, διαμαρτυρόμενους, αγωνιστές κατά περίπτωση. Τα ίδια με εκείνους λέμε για εκείνους κι εμείς εδώ! Όταν όμως συμβαίνουν τα ανάλογα εδώ, τότε ανακαλύπτουμε ότι είναι παρακρατικοί, υπάρχει σχέδιο και τα γνωστά της κλασσικής προπαγάνδας των κομμάτων που κάθε φορά είναι στην κυβέρνηση... Τώρα μπήκε κι η ΝΔ και πρέπει τέτοια να λέει ο καθένας που παρέχει κομματική-συστημική ενημέρωση... Πως θα μπορούσε ο Διαμαντής να αποτελέσει εξαίρεση την στιγμή μάλιστα που επιθυμεί διακαώς να είναι και υποψήφιος βουλευτής για να ψηφίζει τα νέα μνημόνια και μεσοπρόθεσμα που ακολουθούν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν πρόκειται να επαναλάβω όσα έγραψα παραπάνω. Άλλωστε είναι γνωστό ότι η βλακεία είναι αήττητη. Αν αύριο κάποιος σου κάψει το δικό σου σπίτι ή μαγαζί, θα φροντίσω να σου θυμίσω τις τωρινές σου παπαριές περί... αγωνιστών

      Διαγραφή
    2. Συγκλονιστικά επιχειρήματα... άψογο ήθος...

      Διαγραφή
  32. Τα πρώτα δεν περίμενα να τα καταλάβεις. Είπαμε, αήττητη. Όσο για το δεύτερο, πάλι το αήττητό σου φταίει: Εσύ μπορείς να μου αποδίδεις όσες ιδιότητες θέλεις (τι θέλω διακαώς, τι θα ψηφίζω στο μέλλον, στα ταρώ τα βρήκες;), εγώ όχι, κατά τη γνώμη σου. Ομορφάααααντρα μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Θέλω να πιστεύω ,ότι οι φθορές-καταστροφές κτιρίων και οι λεηλατήσεις περιουσιών δεν εγιναν από ανθρώπους που διαμαρτύρονταν για την πολιτική της κυβέρνησης.Ερωτώ όμως 1.- Το βιωνικό αυτί και μάτι δεν πήρε τίποτε χαμπάρι 2.-Γιατί οι μπαχαλάκηδες με τις τακτικές τους διαλύσουν τις συγκεντρώσεις,ποιός ο σκοπός τους. 2.- Οι εκάστοτε κυβερνώντες γιατί κρύβονται πίσω από τα προσωπικά δεδομένα, και τους αποκαλούμε πάντα γνωστούς -αγνώστους,με τους οποίου προσωπικά δεν έχω τίποτε ,αλλά απορώ για τις τακτικές τους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Φίλε Διαμαντή δεν έχει νόημα να απαντάς σε άτομα που δεν καταλαβαίνουν. Απλά κοίταξε μην κάνει καμμιά βλακεία ο Σαμαράς και όταν βγει δεν ξεσκίσει όλους τους κουκουλοφόρους - μπαχαλάκηδες, όπως υποσχέθηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. σιγα μη σκισει κανα καλσον ο σαμαρας ο αρχηγος της κωλοτουμπας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή