Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Συζήτηση για οίκο ανοχής: η πλειοψηφία ζητεί το κλείσιμο!

Την εισήγηση έκανε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Π. Γρετζελιάς που πρότεινε αύξηση της απόστασης οίκων ανοχής από σχολεία- εκκλησίες από τα 300 στα 450 μέτρα. Ουσιαστικά ζητείται το κλείσιμο του οίκου ανοχής. Ακολούθως αναγνώστηκε
επιστολή της Ομάδας γυναικών, που υποστηρίζουν ότι σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης δεν νοείται να συζητούμε χορήγηση άδειας λειτουργίας σε οίκο ανοχής κλπ.

Ακολούθως ο πρώην Δήμαρχος κ. Σταύρος Κόντος αποκάλεσε "ιεροεξεταστές" όσους έφεραν αυτή την εισήγηση. Μίλησε για βαθύ συντηρητισμό και σκοταδισμό. "Ο κ. Γρετζελιάς ως σταυροφόρος της ηθικής στη Νέα Φιλαδέλφεια έκανε αυτή την ομιλία" είπε ο κ. Κόντος. Επικαλέστηκε τον Μπρεχτ: "Σήμερα κυνηγάμε τις πόρνες. Αύριο τους ομοφυλόφιλους. Μεθαύριο τους μετανάστες" γιατί εμείς Εβραίους εδώ δεν έχουμε. "Ακόμα και μόνος μου" πρόσθεσε ο κ. Κόντος "θα υπερασπίζομαι την ελευθερία του ατόμου να επιλέγει το επάγγελμά του. Δεν φανταζόμουνα ποτέ εν έτει 2011 ότι θα διώκουμε γυναίκες για τέτοιες επιλογές". Ενημέρωσε ότι ο Δήμος Αθηναίων επιτρέπει τους οίκους ανοχής για να μην εκδίδονται οι γυναίκες στο δρόμο. Τέλος είπε ότι η εισήγηση επιτρέπει να γίνουν δυο οίκοι ανοχής, αλλά απαγορεύει τον συγκεκριμένο οίκο ανοχής στην οδό Αντιοχείας.

Από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κ. Γραμμένος έκανε μια ωραία ομιλία, αλλά θέση για λογαριασμό του συνδυασμού δεν εξέφρασε.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση η κυρία Γκούμα είπε ότι αντιτίθεται συνολικά στην ύπαρξη οίκων ανοχής με βάση ένα πολιτικό σκεπτικό.

Ο κ. Μάλλιος υποστήριξε ότι διαφωνεί με την απόφαση της πλειοψηφίας και ουσιαστικά προσέγγισε σε μεγάλο βαθμό τις θέσεις που εξέφρασε ο Σταύρος Κόντος. Ζήτησε όχι να κριθεί ο συγκεκριμένος οίκος ανοχής, αλλά να τεθούν γενικοί κανόνες για το ζήτημα που αφορούν σε όλη την πόλη και θα ισχύουν ανεξάρτητα από τον συγκεκριμένο οίκο ανοχής.

Από την πλευρά της πλειοψηφίας η κυρία Βούλα Μαυράκη εξέφρασε την αντίθεσή της γενικά σε οίκους ανοχής. αλλά είπε ότι δεν θα ψηφίσει την εισήγηση του προέδρου. Ο κ. Καλόστος επίσης τάχθηκε αντίθετος στη λειτουργία οίκων ανοχής.

Ο Χ. Τομπούλογλου είπε ότι τίθενται δυο ζητήματα Αν αποδεχόμαστε το νόμο και το ζήτημα της ηθικής. Στο δεύτερο συντάχθηκε με τον κ. Κόντο. Επετέθη στον κ. Γρετζελιά λέγοντας ότι τον Δεκέμβριο είχε αποδεχθεί να συζητηθεί τότε το θέμα, όταν προσδιορίστηκε ο κ. Γρετζελιάς απουσίαζε, και σήμερα επιτίθεται στην απόφαση που τότε είχε συναινέσει να ληφθεί. Τελικά όμως ψήφισε λευκό και είπε να ισχύσουν τα 300 μέτρα, δηλαδή να μην γίνει ο οίκος ανοχής. Απίστευτη πιρουέτα! Συμφωνεί με τα επιχειρήματα του κ. Κόντου αλλά προτείνει να... κλείσει ο οίκος και... απέχει από την ψηφοφορία!

Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν κι άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι.

1 σχόλιο:

  1. Ξεκινώ από τον τίτλο της ανάρτησης, και διορθώνω:
    Όχι "η πλειοψηφία ζητεί το κλείσιμο"... αλλά,
    Ο ΓΡΕΤΖΕΛΙΑΣ ΖΗΤΕΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ !!!

    Δεν του πέρασε όμως, γιατί βρήκε απέναντί του έναν Κόντο (και τους δικούς του) που ήταν καταπέλτης και έβαλε στη θέση τους τόσο τον Γρετζελιά... όσο και "τα κοριτσάκια με τα ταγάρια" της ΟΓΕ... για τις ηθικολογίες τους.

    Άξιοι συμπαραστάτες και αρωγοί στην όλη υπόθεση, ο Παϊδας (εμμένοντας στη θέση που είχε εκφράσει και την ΕΠΖ) και η Μαυράκη...

    Μπράβο τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή