Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Στηρίζει και το Γιώργο, στηρίζει και τον Παπούλια...

Με τον πρωθυπουργό, Γ.Παπανδρέου, συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην Αθήνα. Στη συνέχεια μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου έγινε δεκτή από τον Κάρολο Παπούλια. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε την ίδια και τον Μπαράκ Ομπάμα για τη στήριξη και τη βοήθεια στην Ελλάδα και δήλωσε αισιόδοξος ότι η κρίση είναι αντιμετωπίσιμη. «Συμμερίζομαι την αισιοδοξία σας» απάντησε η Χίλαρι Κλίντον.

Νωρίτερα η κ. Κλίντον είχε συνομιλίες με τον Έλληνα ομόλογό της, Σταύρο Λαμπρινίδη και τόνισε την αμέριστη συμπαράσταση των ΗΠΑ στην προσπάθεια που καταβάλλει η Ελλάδα για έξοδο από την κρίση. Τόνισε μάλιστα ότι εκτιμά την αποφασιστικότητα και τη δουλειά του κ.Παπανδρέου.

Κατά τη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό η Χίλαρι Κλίντον του μετέφερε τους θερμούς χαιρετισμούς της οικογένειάς της.

Η κ. Κλίντον έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον πίνακα ζωγραφικής του Θεόδωρου Στάμου «Ατέρμονο πεδίο-Δελφοί» που κοσμεί το γραφείο του πρωθυπουργού, ενώ απαντώντας σε ερώτηση Αμερικανού δημοσιογράφου για την συμμετοχή της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου γυναικών των ΗΠΑ στον αποψινό τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου εναντίον της Ιαπωνίας, δήλωσε ενθουσιασμένη και σημείωσε ότι ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν και η κόρη της Τσέλσι, θα βρίσκονται στο γήπεδο στη Φρανκφούρτη, για να υποστηρίξουν την ομάδα τους.

Η ίδια, είπε, ότι θα παρακολουθήσει τον αγώνα από την Αθήνα, ενώ ανέφερε ότι το παιχνίδι ΗΠΑ-Βραζιλίας το παρακολούθησε με ιδιαίτερη αγωνία με τον σύζυγό της και ήταν, όπως πρόσθεσε χαρακτηριστικά, το καλύτερο που έχει δει.

Δεκτή από τον Κάρολο Παπούλια

Περίπου μισή ώρα διήρκεσε η συνάντηση της Χίλαρι Κλίντον με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

Ο κ. Παπούλιας αναφέρθηκε στη γέφυρα φιλίας που υπάρχει ανάμεσα στους δύο λαούς. Ευχαρίστησε τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα για την βοήθεια στην Ελλάδα και δήλωσε αισιόδοξος ότι η κρίση είναι αντιμετωπίσιμη.

«Συμμερίζομαι την αισιοδοξία σας» δήλωσε από την πλευρά της η κ.Κλίντον, τονίζοντας ότι η χώρα μας βρίσκεται στο σωστό δρόμο.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα

Η κ. Κλίντον θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, ενώ στη συνέχεια θα επισκεφθεί και το Μουσείο της Ακρόπολης.

Τη Δευτέρα θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.

Αντιδράσεις από τα κόμματα

Το ΚΚΕ σχολίασε ότι η υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ επιβράβευσε τη βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης και προώθησε τη μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και πολέμους που εξαπολύουν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους κατά λαών και χωρών της Αφρικής και της Μ. Ανατολής.

Για τη συνάντηση του πρωθυπουργού με την επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο Π.Τριγάζης του ΣΥΝ δήλωσε:

«Οι 'καλές υπηρεσίες' που υπόσχεται η κυρία Κλίντον στα εθνικά μας θέματα δεν μπορούν να παραπλανήσουν κανέναν. Αυτό που ενδιαφέρει την Αμερικανίδα υπουργό των εξωτερικών είναι η συνοχή της νοτιοανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ και η προώθηση των σχεδίων που απορρέουν από το νέο δόγμα της ατλαντικής συμμαχίας, το οποίο είναι σε ευθεία σύγκρουση με την υπόθεση της ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή μας και στον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου