Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

Μετά τον Αύγουστο, τι θα γίνει στην πόλη μας;

Καθώς πια μπήκαμε στον Αύγουστο, οι περισσότεροι λείπουν σε διακοπές, είναι νομίζω καιρός να κάνουμε μια αποτίμηση της σεζόν που πέρασε και μια σειρά προβλέψεων για αυτή που έρχεται, σχετικά με τα όσα συμβαίνουν στην πόλη μας. Τα πιο πολλά, είναι γνωστά: Στο δεκάμηνο που προηγήθηκε, σημειώθηκε η πλήρης κορύφωση στη
σύγκρουση της δημάρχου Έφης Γαϊτανά με τον Παντελή Γρετζελιά, αποτέλεσμα της οποίας ήταν οι σκηνές απείρου κάλλους που παρακολουθήσαμε στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Η πάλαι ποτέ κραταιά "Νέα Προοπτική", είναι σήμερα σκιά του εαυτού της και φυσικά δεν έχει καμία δυνατότητα να πείσει τους πολίτες ότι μπορεί να τα καταφέρει στην παρούσα θητεία. Πολύ περισσότερο αυτή η "Νέα Προοπτική" δεν έχει καμία τύχη στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Οι πολίτες, που δεν παρακολουθούν από κοντά τα δημοτικά μας πράγματα, έχουν αντιληφθεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ότι η πρώην πλειοψηφία, δηλαδή η παράταξη που κέρδισε τις εκλογές του 2010, δεν υπάρχει. Κι αυτό πρέπει να θεωρείται μια από τις ελάχιστες σταθερές, στην πορεία μας προς την επόμενη σεζόν, αλλά και προς τη διαμόρφωση των συσχετισμών που θα αποτυπωθούν σε δημοτικές παρατάξεις στις επόμενες εκλογές για την Αυτοδιοίκηση, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν τον Ιούνιο του 2014, μαζί με τις Ευρωεκλογές (και ίσως τις εθνικές εκλογές. Έχει μεγάλη σημασία για την εκλογική μας συμπεριφορά το πόσες κάλπες θα στηθούν τον Ιούνιο του 2014).
"Νέα Προοπτική", λοιπόν, δεν υπάρχει. Υπάρχουν δυο ομάδες, η μια της δημάρχου κι η άλλη του Γρετζελιά, καθώς και ελάχιστοι κυανόκρανοι, που βέβαια δεν μπορούν να δημιουργήσουν συνθήκες ειρήνευσης μεταξύ των αντιμαχομένων στρατοπέδων. Αυτό έχει οδηγήσει σε παραλυσία του δημοτικό έργο. Εμείς εδώ στην Αλήθεια έχουμε πάρει σαφώς θέση υπέρ της εκλεγμένης δημάρχου και κατά των υπονομευτών της, αλλά κακά τα ψέματα: ο πολύς ο κόσμος δεν ασχολείται με αυτά, ούτε και τον νοιάζουν (ευτυχώς!). Θα στηρίξουμε τη δημοτική Αρχή ως τις επόμενες εκλογές, αλλά με τη σημερινή της κατάσταση δεν έχει καμία τύχη σε αυτές.
Στην αντιπολίτευση, η μόνη συμπαγής και δραστήρια παράταξη είναι η "Καλημέρα Όμορφη Πόλη". Ο Χάρης Τομπούλογλου έχασε για λίγο τις εκλογές του 2010 και από τότε, ελλείψει του Γιώργου Αποστολάκη και λόγω της χαλαρής παρουσίας του Σταύρου Κόντου, έχει επιλέξει να δείξει σε όλους ότι είναι η ισχυρή παρουσία που θα ζητήσει την εμπιστοσύνη του κόσμου στις επόμενες κάλπες. Παρουσία με μεγάλη ένταση μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο (ίσως πολλές φορές μεγαλύτερη από όσο πρέπει, αλλά ποιος ξέρει πραγματικά πόσο πρέπει;) και μια στρατηγική "πανταχού παρόντος" έξω στην πόλη, από απλές κοινωνικές συγκεντρώσεις μέχρι εκκλησιαστικά γεγονότα και εκδηλώσεις συλλόγων, τα οποία ο ίδιος ο Τομπούλογλου ανελλιπώς παρακολουθεί, ενώ ο συνδυασμός του, η "Καλημέρα Όμορφη Πόλη" είναι πολλές φορές εκείνος που με πρωτοβουλίες του δημιουργεί εκδηλώσεις: Από τη σειρά των εθελοντικών πρωτοβουλιών με εμπνευστή το Σπύρο Γραμμένο, έως οργανώσεις εκδηλώσεων από Συλλόγους, στην ηγεσία των οποίων βρίσκονται στελέχη του συνδυασμού (Σύλλογος Μικρασιατών, Εμπορικός Σύλλογος κλπ). Στο καθαρό πεδίο της πολιτικής, όσο δεν υπάρχει άλλη ισχυρή υποψηφιότητα, που να συσπειρώνει γύρω της ευρύτερες τοπικές δυνάμεις και να έχει και το απαραίτητο χρονικό περιθώριο να γίνει γνωστή, δηλαδή με άλλα λόγια όσο συνεχίζεται η σημερινή κατάσταση, ο Τομπούλογλου κατά γενική ομολογία έχει τις περισσότερες πιθανότητες νίκης στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Κι αυτό, παρά τη δυσκολία που σημειώνει στο να ενσωματώσει ευρύτρερες τοπικές δυνάμεις, πέραν αυτών που ήδη έχει.
Το "Όραμα Πόλης" θα έλεγε κανείς ότι ακόμα δεν έχει ξεπεράσει το σοκ της ήττας. Σχεδόν δυο χρόνια μετά. Πολύ μεγάλο διάστημα για να περιμένει ο πολίτης μια δημοτική παράταξη να συνέλθει. Ο Σταύρος Κόντος γύρισε στη δουλειά του, η οποία τον απασχολεί πολλές ώρες κάθε μέρα, και με τη γενικότερη στάση του μας έχει μπερδέψει: Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει αν σκέπτεται να είναι και πάλι υποψήφιος ή όχι. Ο Κόντος έχει πραγματικά την καλύτερη, ωριμότερη και πιο σταθεροποιητική παρουσία εντός του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά έχει παντελή απουσία από τη ζωή στην πόλη! Ομοίως απόντα είναι και τα στελέχη του (δεν μιλάω για την ατομική δράση τους ως ενεργοί πολίτες, αλλά για τη δημοτική τους δράση). Σημαντικό επίσης είναι ότι η ολιγομελής ομάδα του "Οράματος" στο Δημοτικό Συμβούλιο (Κόντος, Κοσμά, Γεωργαμλής, Πλάτανος) στα περισσότερα ζητήματα, ακόμα και σε κρίσιμες για το δήμο ψηφοφορίες, εμφανίζεται διασπασμένη, δίνοντας την εικόνα μιας χαλαρής ένωσης φίλων, κι όχι μιας δημοτικής ομάδας με προσανατολισμό και ενιαία άποψη. Όπως είπα για τη "Νέα Προοπτική", λέω και για το "Όραμα Πόλης". Με την εικόνα που έχει από τις περασμένες εκλογές ως τώρα, δεν έχει καμία τύχη στις επόμενες κάλπες.
Ο χώρος που κάλυψε το ΚΚΕ, ακολουθεί σταθερά την πανελλαδική στάση του κόμματος. Χωρίς συμμαχίες, αναπαράγει τον πολιτικό λόγο του ΚΚΕ στα τοπικά μας πράγματα και απλώς ευελπιστεί να έχει αυξημένη εκλογική δύναμη την επόμενη φορά. Ελπίδα, που άλλοτε επιβεβαιώνεται στις κάλπες κι άλλοτε όχι.
Όσο για τη "Δύναμη Πολιτών", κατάφερε μερικές φορές (λίγες...) να αποδείξει ότι μπορεί και κόσμο να συσπειρώνει και οργάνωση να διαθέτει. Δηλαδή η μικρή εκπροσώπησή της στο Δημοτικό Συμβούλιο (μόνο ο επικεφαλής της, Θ. Μάλλιος) δίνει μια εικόνα μικρής παράταξης, κάτι που θεωρώ ότι δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Στις επόμενες εκλογές, η "Δύναμη Πολιτών"
θα έχει μεγαλύτερα ποσοστά από εκείνες του 20102, κατά τη γνώμη μου, αν φυσικά κατέβει με τη σημερινή της μορφή και δεν αποτελέσει πρώτη ύλη συμμαχιών και γενικότερων ανακατατάξεων.
Μπορεί να αλλάξει κάτι από το Σεπτέμβριο ως τις κάλπες του 2014; Λίγα πράγματα: Εκτιμώ ότι ο χώρος του ΠΑΣΟΚ θα επιχειρήσει να εκφραστεί (είτε με το Γιάννη Βούρο είτε με άλλο στέλεχος) και επίσης εκτιμώ ότι στελέχη της τοπικής κοινωνίας (γιατροί κλπ) που θα ήθελαν να εκφράσουν το χώρο της κεντροδεξιάς, διστάζουν όσο ο Χάρης Τομπούλογλου δείχνει να έχει καλύψει σε μεγάλο βαθμό αυτό το χώρο.
Στις δημοτικές παρατάξεις, κατά τη γνώμη μου θα ήταν προς το καλό της πόλης αν η "Νέα Προοπτική" υπό την Έφη Γαϊτανά και το "Όραμα Πόλης" υπό το Σταύρο Κόντο έπαιρναν μια πρωτοβουλία έναρξης διαλόγου, προκειμένου να κατεβούν ενωμένες στις επόμενες εκλογές. Η θεμιτή φιλοδοξία του (τότε) δήμαρχου Φιλαδέλφειας Σταύρου Κόντου και του (τότε) δήμαρχου Χαλκηδόνας Γιώργου Αποστολάκη οδήγησε στη δημιουργία αυτών των δυο ξεχωριστών συνδυασμών. Ούτε πολιτικά, όμως, ούτε τοπικά έχουν πια να χωρίσουν κάτι. Τα ελάχιστα προσωπικά προβλήματα ελάχιστων στελεχών από τους δυο συνδυασμούς δεν νοείται να σκιάσουν το μέλλον της πόλης. Ακόμα κι αν η νέα αυτή κίνηση δεν τα καταφέρει στις εκλογές που έρχονται, θα είναι μια πρώτης τάξεως αντιπολίτευση. Προσωπικά περιμένω τέτοιες πρωτοβουλίες από ανθρώπους όπως ο Κόντος και η Γαϊτανά.
Τέλος, θυμηθείτε κάτι: Κυρίαρχο, κεντρικό, κορυφαίο ρόλο στις επόμενες δημοτικές εκλογές στη Φιλαδέλφεια- Χαλκηδόνα, θα παίξει το γήπεδο της ΑΕΚ. Και δεν είμαι καθόλου σίγουρος, ότι η τοπική κοινωνία έχει -κατά πλειοψηφία- μια συγκεκριμένη άποψη στο θέμα. Άρα, υπάρχει πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης. Θυμηθείτε το αυτό, σκεφτείτε και όσα αναφέρονται στο παρόν κείμενο -σχολιάστε τα αν θέλετε, ελεύθερα εννοείται αλλα όχι υβριστικά ή προσβλητικά- κι αν πάλι το μυαλό και το σώμα σας διακοπεύει, τίποτα βρε παιδιά να μην σας αποσπάσει την προσοχή από την ξεκούραση. Γεμίστε μπαταρίες και τα ξανασυζητάμε όταν επιστρέψετε. Εδώ θα είμαστε (μάλλον!) Καλό καλοκαίρι!

30 σχόλια:

  1. Μετά τον Αύγουστο και η πόλη μας θα ακολουθήσει αυτό που πρόκειται να γίνει πανελλαδικά. Γενικευμένη ανεξέλεγκτη εξέγερση ως λογική συνέπεια της πολιτικής των μνημονίων που γονάτισαν οικονομικά και ψυχολογικά έναν ολόκληρο λαό. Αυτό θα γίνει με μαθηματική ακρίβεια. Και τότε ο σώζων εαυτόν σωθήτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βούτυρο στο ψωμί του ΣΥΡΙΖΑ.
    Αυτό ονειρεύονται τώρα και μερικά χρόνια.
    Το "ανεξέλεγκτο".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε νομίζω φίλε μου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μείνει αλώβητος. Όλοι έχουν πάρει χαμπάρι ότι πρόκειται για συστημικό κόμμα με ολίγη από αριστερά. Από τις εκλογές μέχρι σήμερα πέρασαν δύο μήνες. Είδες εσύ κανένα ΣΥΡΙΖΑ να κάνει το οτιδήποτε? Το απόλυτο μηδενικό. Όλοι θα την πληρώσουν στην εξέγερση που έρχεται. Όποιος δεν το βλέπει εθελοτυφλεί. Κι αν νομίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι μπέτωσε το 25% που πήρε είναι βαθιά γελασμένος. Ψήφος διαμαρτυρίας και μόνο ήταν.

      Διαγραφή
    2. Απο την πολη ερχομαι και στην κορφη κανελλα.

      Διαγραφή
  3. Θα μας σώσει ο πρώην συνδικαλιστής του ΟΤΕ, ο κ. Στρατούλης, που έπρεπε τη δεκαετία του '80 να τον βάλεις μέσο για να πάρεις γραμμή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπα. Υπάρχουν τοπικοί "στρατούληδες" συνδικα-ληστές. Πήγαινε μια βόλτα στη ΓΣΕΕ και στην ΟΤΟΕ και θα δεις δύο που ονειρεύονται να γίνουν δημαρχαίοι. Συριζαίοι κι αυτοί. Ο ένας μάλιστα με το καφέ σακάκι και τα γυαλιά ήταν και πρώτη μούρη στα κανάλια την προεκλογική περίοδο.

      Διαγραφή
  4. Εισαστε σιγουροι οτι θα ξαναγινουν ποτε εκλογες? Γιατι εγω τουλαχιστον δεν το βλεπω. Το πιθανοτερο ειναι να διοριζει απ ευθειας το υπουργειο εσωτερικων δημαρχους και αντιδημαρχους σε πολυ πιο διευρυμενους μεγαλους δημους. Μακαρι να βγω ψευτης αλλα για κει παει το πραγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. H δική μου γνώμη είναι πως το ντηλ Γαϊτανά-Κόντου δεν πρόκειται να προκύψει γιατί κι οι δυο νομίζουν πως κάνουν για δήμαρχοι και επιθυμούν διακαώς μια δεύτερη θητεία για να εξασφαλίσουν την σύνταξη. Πολιτικά βέβαια το σενάριο είναι ρεαλιστικό καθώς τα κόμματα τους συμπράττουν στην κυβέρνηση.
    Ο Τομπούλογλου ασφαλώς δεν θα κάνει πίσω, αλλά αν και πράγματι η εικόνα είναι αυτή που περιγράφει το άρθρο, δεν έχει καμιά τύχη. Το γνωστό προσωπικό ζήτημα και το αμαρτωλό πολιτικά παρελθόν που δεν του επέτρεψε να εκλεγεί την τελευταία φορά, πάλι θα τον εμποδίσει. Σε αυτά θα πρέπει να προσθέσουμε ότι οι διάφοροι άλλοι ενδιαφέρομενοι, γιατροί κλπ γνωρίζουν πως αν δεν κατέβουν τώρα σε περίπτωση εκλογής του Χάρη δεν θα κατέβουν ποτέ! Επομένως έχουν κάθε λόγο να υπονομεύσουν ή να μην υποστηρίξουν την υποψηφιότητα του, ότι ακριβώς θα κάνει δηλαδή κι αυτός σε περίπτωση που κατέβουν υποψήφιοι τώρα ή αργότερα (βλέπε Γκίκας, Ζησιμάτος)αφού έχει κι άλλα αδέλφια που ενδιαφέρονται.
    Ο Βούρος μπορεί να θέλει και γιατί να μην θέλει άλλωστε, αλλά δεν έχει καμιά τύχη γιατί εκτός από πιτσιρικάς στην Φιλαδέλφεια δεν πέρασε από εδώ ούτε με ταξί τα επόμενα χρόνια. Το κόλπο με το γήπεδο της ΑΕΚ δεν το σώνει αρκεί να δει κανείς ότι ο Γρετζελιάς αυτό είχε σημαία του όταν έχασε πρώτη φορά τις εκλογές, αλλά και την δεύτερη, ο Στράτος 50 μέτρα από το γήπεδο της ΑΕΚ είχε ανοίξει το πολιτικό του γραφείο και καθόταν μέσα μόνος με την γραμματέα του ενώ στις εκλογές εξαχνώθηκε, ο Γρανίτσας στις δόξες του πάτωσε σαν υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ, πρόσφατα το ίδιο έγινε και με τον Βούρο... Μην ξεχνάμε πως στις επόμενες εκλογές κατά πάσα πιθανότητα το ΠΑΣΟΚ θα είναι απλώς μια σφραγίδα.
    Ο ΣΥΡΙΖΑ ενδεχόμενα θα έχει ακόμη αυξημένη επιρροή, αλλά οι συνιστώσες του μάλλον δεν θα του επιτρέψουν μια πιο ανοιχτή επιλογή έξω από τις οργανωμένες δυνάμεις του που θα του δίνει αέρα νίκης και ευρύτερη αποδοχή. Για τον Μάλλιο καλύτερα να μην συζητήσουμε γιατί σε αυτή την θητεία έδειξε και στην πράξη ότι πολιτικά δεν αξίζει φράγκο...
    Το ΚΚΕ πράγματι θα συνεχίσει στην πορεία απομόνωσης που έχει χαράξει εκτός αν συμβούν κοσμογονικές αλλαγές στο εσωτερικό του.
    Το δικό μου συμπέρασμα είναι πως ο επόμενος δήμαρχος δεν έχει φανεί ακόμη και πως θα είναι γέννημα των πολιτικών εξελίξεων που θα μεσολαβήσουν ως τότε, και οι οποίες και ραγδαίες θα είναι και ανατρεπτικές της υπάρχουσας ως σήμερα γνωστής κατάστασης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η μεγαλύτερη αλήθεια είναι αυτή που έγραψες:

      "ο επόμενος δήμαρχος δεν έχει φανεί ακόμη"

      Σας πληροφορώ λοιπόν, για να ξέρετε, ότι ο συνδυασμός-έκπληξη, όσο κι αν είναι νωρίς, έχει ήδη δημιουργηθεί με 72 ορκισμένους και συνωμοτικά συνεργαζόμενους εδώ και ένα χρόνο. Όλοι πρόσωπα καινούργια στην τοπική πολιτική ζωή, προερχόμενοι από το χώρο της ευρύτερης αριστεράς.

      Διαγραφή
    2. Μαγος εισαι,πλησιαζει την πραγματικοτητα το σχολιο σου.

      Διαγραφή
    3. Φίλε ελπίζω να μην σοβαρολογείς. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι κάποιοι έχουν αποφασίσει ήδη εν κρυπτώ συνδυασμούς και απλά θα ζητήσουν να τους ψηφίσουμε!!!
      Η έκπληξη θα είναι τεράστια αν συμβαίνει κάτι τέτοιο και μάλιστα εμφανιστεί ως αριστερό σχήμα... Η αριστερά ούτε στην παρανομία δεν έκανε τέτοια κόλπα... Ελπίζω να κάνεις απλώς πλάκα.

      Διαγραφή
    4. Ποιός μίλησε για εν κρυπτώ. Ο κόσμος το 'χει τούμπανο. Θες και ονόματα? Ρουφιάνος δεν είμαι. Αλλά όλοι ξέρουν. Απλά αυτοί δεν κάνουν θόρυβο όπως οι περισσότεροι. Δουλεύουν από την επόμενη μέρα. Και μακάρι να διοικήσουν γιατί ασχολούνται. Όχι στο μπλα-μπλα.

      Διαγραφή
    5. ΟΙ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΙ ΚΑΡΒΕΛΙΑ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ...12 Αυγούστου 2012 στις 3:45 π.μ.

      Η ΕΛΠΙΔΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ!
      ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΦΥΓΕΙΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ...
      Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ,Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΑΡΗΣ ΤΟΜΠΟΥΛΟΓΛΟΥ.
      Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ,Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΙΟΛΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗ,ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ,ΑΝΟΙΧΤΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΣ.
      ΑΣ ΨΑΧΝΟΥΝ ΩΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΟΥΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΤΟΥ ΧΑΡΗ,
      ΑΛΛΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕ ΜΑΣΑΕΙ ΠΙΑ.
      ΚΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ 72 ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 1072...ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ Ο ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΣ ΚΑΡΒΕΛΙΑ ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ!!!

      Διαγραφή
    6. Και οι μεν 72 και οι δε Καλημέρηδες... ονειροβατείτε. Αν στα σοβαρά νομίζετε πως είστε η επόμενη δημοτική πλειοψηφία. Ούτε τα κλειστά προκατασκευασμένα συστήματα έχουν πιθανότητες, ούτε και τα ανοιχτά σε κάθε νεοναζιστικό μόρφωμα όπως δυστυχώς διαπιστώνουμε! Άσε που ως τότε η Ελλάδα θα έχει τόση σχέση με την σημερινή, όση η σημερινή με εκείνην πριν 3 χρόνια...

      Διαγραφή
    7. ΒΑΛΤΕ ΜΥΑΛΟ ΨΕΥΤΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ!12 Αυγούστου 2012 στις 5:53 μ.μ.

      ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΣΑΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΑΧΕΣΤΕ ΤΟΝ ΧΑΡΗ ΤΟΜΠΟΥΛΟΓΛΟΥ,ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ,ΚΑΜΜΙΑ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΠΟΛΗ ΜΑΣ.
      ΕΣΕΙΣ ΟΔΗΓΗΣΑΤΕ ΤΗ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΧΑΛΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΘΕΝ ΙΔΕΟΛΗΨΙΕΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΔΗΘΕΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΜΑΣ ΡΙΞΑΤΕ ΣΤΗ ΠΟΔΙΑ ΤΗΣ ΑΝΙΚΑΝΗΣ ΧΗΡΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΥΧΙΑ ΤΟΥ ΓΡΕΤΖΕΛΙΑ!
      ΒΑΛΤΕ ΜΥΑΛΟ ΚΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΗ ΠΟΛΗ ΝΑ ΑΝΑΣΑΝΕΙ!

      Ο ΧΑΡΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΟΡΕΞΗ,ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ,ΜΕΡΑΚΙ ΓΙΑ ΤΗ ΠΟΛΗ,ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΒΑΘΕΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ!

      Διαγραφή
    8. Καλά. Κάτσε να δούμε αν θα είναι υποψήφιος δήμαρχος σε δυο χρόνια και τότε τα ξαναλέμε. Γιατί έτσι και τον αδειάσει η ΝΔ και κατεβάσει κάποιον άλλον χρισμένο υποψήφιο (για τους λόγους που όλοι γνωρίζουμε) τα δεδομένα αλλάζουν. Δεν αμφισβητώ ότι μπορεί να είναι όλα όσα λες ο ίδιος προσωπικά. Αλλά με ακροδεξιά μορφώματα μέσα στην "Καλημέρα" τύπου Κουρτέση ή Κατσακιώρη, που ήδη έχουν δώσει τα δείγματα γραφής τους ακόμα κι εδώ στα σχόλια του μπλογκ αυτού, δεν έχει και πολλές ελπίδες σε μια πόλη με αριστερή παράδοση.

      Διαγραφή
    9. O Xάρης τέλειωσε εδώ! Με την ανοχή που έδειξε σε φιλοχιτλερικές απόψεις και αντιλήψεις που αντιστοιχούν στις αρχές του περασμένου αιώνα... Χωρίς ρεφλέξ και δεν είναι η πρώτη φορά, δεν μπορεί να γίνει κανείς δήμαρχος. Προκειμένου να είναι πολυσελλεκτικός αφήνει ανοιχτή την πόρτα στον πάσα ένα... Αποτέλεσμα θα του φύγουν όλοι οι μη δεξιοί και θα του μείνει ένα αποκρουστικό στην κοινωνία μείγμα ακροδεξιών έως νεοναζιστικών αποχρώσεων που δεν θα μπορεί να μπει ούτε καν στον β΄ γύρο.
      Θα μπορούσε ίσως ήδη τώρα να ήταν δήμαρχος αν πάλι χωρίς ρεφλέξ δεν ακολουθούσε τυφλά τον τυχάρπαστο που παριστάνει τον επικοινωνιολόγο που με την φυλλάδα του συσπείρωσε ειδικά τους Χαλκηδονιώτες γύρω από την Γαϊτανά και τον οδήγησε στην ήττα!

      Διαγραφή
    10. ΑΝΩΝΥΜΟΙ μορφώματα και αποκρουστικοί στην κοινωνία της ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ είστε εσείς που πετάτε λάσπη,στο αντίπαλο κρυπτόμενοι στην ανωνυμότητα;;Η τακτική γνωστή,δειλή και προβοκατόρικη δεν θα σας περάσει...-

      Διαγραφή
  6. Ζητω οι 72 ορκισμενοι συνωμοτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. καλοκαιρινη αποστασια,για τη φιλαδελφεια ρε γα.........ο9 Αυγούστου 2012 στις 4:14 μ.μ.

    υπαρχει καινουργιο παραμυθι,ο λιχουδης ο δρακουμελ δυο γριες στρουμφιτσες και τα στρουμφακια τους.νεα ηθη νεες συνεργασιες για το καλο της πολης μας οπως λενε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Βρήκα στη προσωπική σελίδα του Κουρτέση στο Facebook, το παρακάτω σχόλιο ενάντια σε όσους ψήφισαν Χρυσή Αυγή. Το σχόλιο έγραφε:
    'Συνολικά 440.631 πολίτες ψήφισαν Χ.Α.
    Με τις υγείες σας...Ααα ρε Έλληνα, δεν παίζεσαι με τίποτα!'

    Και εσείς εδώ κάθεστε και τον αποκαλείται ακροδεξιό μόρφωμα; Μα καλά πόσο μακριά νυχτωμένοι είστε μερικοί εδώ μέσα που κάνετε και σχόλια και το παίζετε γνώστες των τοπικών; Αφήστε ήσυχο τον νεαρό και κοιτάξτε τα προβλήματα που έχει ο δήμος καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα κάτι μας είπες...
      Όσο το παίζει νεοδημοκράτης τέτοια θα λέει. Άμα δει πως αλλού γέρνει η πλάστιγγα άλλα θα λέει. Ότι κάνουν τα είδωλα του, δηλαδή κολοτούμπες, θα κάνει κι αυτός.
      Πως εσύ που βλέπεις αυτά δεν είδες ότι ανεμπόδιστα συγχρωτίζεται με τον άλλο που αρνείται να καταδικάσει τον Φύρερ;

      Όμως ποιος σου είπε ότι ακροδεξιά είναι μόνο η Χρυσή Αυγή και εκτός αυτής δεν υπάρχουν πρόσωπα ή μορφώματα(που δεν είναι πρόσωπα για να μαθαίνεις) που ανήκουν στον ίδιο χώρο;

      Διαγραφή
  9. Κάποιος παραπάνω μίλησε για πόλη με αριστερή παράδοση.
    Έχω να θυμίσω λοιπόν τα εξής:

    Η πιο εμβληματική μορφή σύμφωνα με την αυτοδιοικητική ιστορία της πόλης, υπήρξε ο Νίκος Τρυπιάς που κέρδιζε τις εκλογές χαλαρά. Ο Τρυπιάς ανήκε στο Κέντρο, το οποίο ως παράταξη, μόνο με την αριστερά δεν είχε σχέση, ειδικά εκείνες τις εποχές με τη γνωστή υποταγή του "γέρου της δημοκρατίας" στην Αγγλία. Ωστόσο ο Τρυπιάς ήταν πρώτα Φιλαδελφειώτης και μετά όλα τ' άλλα. Αυτή η βασική ιδιότητα υπερίσχυε, ακόμη και όταν έπαιρνε με τον τσαμπουκά του, διωκόμενους αριστερούς συμπολίτες από τα χέρια της ασφάλειας, σύμφωνα με μαρτυρίες παλαιών φιλαδελφειωτών.
    Αριστερή παράδοση η Φιλαδέλφεια απέκτησε μετά την μεταπολίτευση, κυρίως λόγω της περιρρέουσας ατμόσφαιρας, λόγω της προσωπικότητας του Σάββα Σταματιάδη αλλά και του ΚΚΕ που δούλευε τότε συστηματικά στις δημοτικές εκλογές και δεν το έβλεπε ως πεδίο καταγραφής ποσοστού κάτω από το brandname "Λαική Συσπείρωση".

    Έχει η αριστερά ανθρώπους από τα κάτω για να στελεχώσουν έναν σοβαρό συνδυασμό που θα ξεφύγει από τις παθογένειες του ευρύτερου χώρου και να αποδείξουν αν και τι μπορούν να πετύχουν ως διοίκηση. Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι κομμένη και ραμένη στα μέτρα της αριστεράς, γιατί η λέξη κομμούνα είναι στο dna της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με πολλά από αυτά που γράφεις συμφωνώ. Ορισμένα όμως ίσως είναι λίγο ατελή...
      Η παράδοση της αριστεράς στην πόλη προϋπήρχε του Τρυπιά. Από την δημιουργία της πόλης με τους πρόσφυγες που κατεξοχήν ανήκαν στην αριστερά, στην απόλυτη κυριαρχία τους κατά την κατοχή και τον εμφύλιο! Όπως παντού όμως οι διώξεις, οι εξορίες, οι εκτελέσεις και όλα τα υπόλοιπα που έκανε το μετεμφυλιακό κράτος σε συνεργασία με τους ξένους περιόρισαν την επιρροή τους στην κοινωνία. Μετά την χούντα η ίδια η αριστερά ανέλαβε την διάλυσή της…

      Ο αείμνηστος Σταματιάδης όταν εμφανίστηκε υποψήφιος δήμαρχος ήταν άγνωστος στους περισσότερους Φιλαδελφειώτες, αλλά πασίγνωστος στους παλιότερους ως Γραμματέας της Βόρειας αχτίδας του ΚΚΕ και όλοι, ακόμη και οι αντίπαλοι τον εκτιμούσαν ιδιαίτερα.

      Σε ότι αφορά τον Τρυπιά, ο οποίος πράγματι έκανε παρεμβάσεις για να σώσει αριστερούς ή τους ειδοποιούσε να εξαφανιστούν για να μην συλληφθούν, πρέπει να προσθέσω ότι εκλεγόταν δήμαρχος όσο ήταν υποψήφιος από τις ψήφους της αριστεράς η οποία δεν κατέβαζε συνδυασμό αλλά εκφραζόταν μέσα από το ψηφοδέλτιο του. Γι΄ αυτό και πάντα κέρδιζε τις εκλογές. Μετά τον θάνατό του, δήμαρχος εκλέχθηκε ο αριστερός σύμβουλος Τάσος Αμπατζής του οποίου την θητεία διέκοψε η χουντική δικτατορία, διορίζοντας παρά την άρνηση του, αρχικά, τον μακαρίτη Γιώργο Καμάρα(αδελφό του Αριστείδη) ο οποίος αρνήθηκε να εκτελέσει τα καθήκοντα του δημάρχου και μετά 1 μήνα τον αντικατέστησε με τον Χριστοδουλόπουλο συνταγματάρχη στα τεθωρακισμένα. Αυτό έγινε γιατί δεν βρέθηκε κανείς άλλος Φιλαδελφειώτης να δεχτεί να γίνει δήμαρχος της χούντας. Πρέπει να πω ότι ο Καμάρας αν και μη πολιτικός ήταν συμπαθών προς την αριστερά και γι΄ αυτό επελέγει από την χούντα. Μετά την πτώση της χούντας διορίστηκε δικαστικός όπως σε όλους τους δήμους για μερικούς μήνες μέχρι να γίνουν οι εκλογές. Τις εκλογές κέρδισε ο αριστερός Τάσος Αμπατζής που ήταν ο τελευταίος προχουντικός δήμαρχος με έναν συνδυασμό ευρύτερης σύνθεσης. Δεν ολοκλήρωσε την θητεία του όμως γιατί πέθανε και το Δ.Σ. ανέδειξε δήμαρχο στην θέση του τον Αλέκο τον Λάλο που μέχρι εκείνη την στιγμή ήταν μέλος του ΚΚΕ το οποίο τον διέγραψε μαζί με τον Χρήστο τον Παπαδόπουλο, τον Αντρέα τον Ιωακειμίδη κι ίσως μου διαφεύγει ένας ακόμη. Ο Λάλος ψηφίστηκε και από δυνάμεις εκτός αριστεράς αν και για παράδειγμα ο μακαρίτης ο Οικονομίδης μπακάλης αν θυμάμαι καλά στους Απομάχους, πειθάρχησε στην γραμμή του κόμματος και δεν τον ψήφισε!

      Για τον αείμνηστο Τρυπιά πρέπει να προσθέσω πως πολλά από αυτά που μπορούσε να κάνει, χωρίς να υπάρχει καμιά υποτίμηση στην αξία τους, το αντίθετο, πήγαζαν από την δύναμη που του έδινε η πρόσβαση και η σχέση του με την βασιλική οικογένεια, και το γεγονός ότι ήταν πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ!
      Επίσης να θυμίσω πως ο αριστερός Τσαγκάς εκλεγόταν δήμαρχος στην Νέα Χαλκηδόνα μέχρι την χούντα, και επανεκλέχτηκε δήμαρχος και μετά την χούντα! Ακολούθησε ο γνωστός Παπαδόπουλος που με τεχνάσματα απέσπασε κομμάτι από την αριστερά αλλά εκλέχθηκε ως ΠΑΣΟΚ. Ο δε Παπαμικρούλης που τον διαδέχθηκε και έμεινε δήμαρχος μέχρι να ηττηθεί από τον μακαρίτη Αποστολάκη, τις δυο πρώτες τετραετίες που τον εδραίωσαν ήταν υποψήφιος και της αριστεράς!
      Η επιρροή αυτή της αριστεράς δεν ήταν μόνο στην Φιλαδέλφεια-Χαλκηδόνα αλλά κυριαρχούσε ευρύτερα στην περιοχή, όπως στην Νέα Ιωνία με τον Δομνάκη και μετά τον Γκότση που επανήλθε δήμαρχος στις τελευταίες εκλογές, αλλά και στην Μεταμόρφωση με τον Θερμογιάννη! Τα ανάλογα ίσχυαν και για τους άλλους γειτονικούς δήμους που εξέλεγαν δημοτικές πλειοψηφίες με την συνδρομή της αριστεράς.

      Τέλος αν επισκεφθείς την «Αναζήτηση» και ανατρέξεις στα αρχεία της καθώς τότε μόνο ο μακαρίτης ο Κακάτσος αποτελούσε τον τοπικό τύπο, εύκολα θα διαπιστώσεις από τα δημοσιεύματα του, την κυριαρχία της αριστεράς στην πόλη.

      Διαγραφή
  10. Βλέπω κάτι αριστεράντζες της πόλης να σχολιάζουν για εξεγέρσεις, επαναστάσεις και τα ρέστα. Ας μας πουν πρώτα απ' όλα οι καϊσοστρουγκοσυριζαιοι που σχολιάζουν με κίνδυνο να τους σπάσει κάνα νύχι στο πληκτρολόγιο του λαπτοπ στο εξοχικό, γιατί όταν τέθηκε ζήτημα ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ στο χώρο της Κάϊσας, με εθελοντική προσφορά ιατρών του χώρου, για ανήμπορους συμπολίτες, οι Μάλλιοι (πατήρ και υιοί) σφύριξαν αδιάφορα κι έφυγαν διακοπές.
    Μετά, βλέπουμε για εξεγέρσεις και άλλα μεγαλεπίβολα σχέδια επί χάρτου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι Μάλλιοι που αναφέρεις εκπροσωπούν μόνο τον εαυτό τους και όχι το χώρο. Η επιλογή του Μάλλιου προ διετίας ήταν συγκυριακή γιατί δεν υπήρχε κανένας άλλος υποψήφιος για να μπει επικεφαλής ενός ψηφοδελτίου που στηρίχτηκε από ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Στις επόμενες εκλογές το πολύ να έχει μια τιμητική συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο αν και ούτε αυτό το βλέπω πιθανό. Έχει τελειώσει πολιτικά, κομματικά και αυτοδιοικητικά εδώ και καιρό, όταν φάνηκε πόσο ρηχή και ακατάρτιστη περίπτωση είναι.

      Διαγραφή
    2. Ο Μάλιος????
      πιο μεγάλη περίπτωση άσχετου ανθρώπου δεν έχω ξαναδεί.

      Διαγραφή
  11. Τωρα τα βρήκαν οι του Κόντου με τους της Γαϊτανά και προσπαθουν να αναστήσουν τον Κοντο…Γελάει ο κόσμος μαζί σας ΔΗΜΑΡ= ΠΑΣΟΚ με πολιτικά καταλάβετέ το πια!!! ΔΕ θα σας περάσει ξέρει ο Χάρης τι γίνετε και το ποιό ύπουλο πόλεμο να κάνετε δε θα σας περάσει τον περιμένει… Ξυπνάτε κοντεοι γαιτανάκηδες…..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τι ακριβώς φάρμακα σου έχει γράψει ο γιατρός?

      Διαγραφή