Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Ένας φίλος ήλθ' απόψε απ' τα παλιά...

Ο καταδικασθείς τη δεκαετία του ΄80, ως αρχηγός της «εταιρείας δολοφόνων», που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο για τις δολοφονίες εύπορων ηλικιωμένων με σκοπό την οικειοποίηση των περιουσιών τους, Χρήστος Παπαδόπουλος (73 χρόνων σήμερα), δικηγόρος και πρώην δήμαρχος Χαλκηδόνας, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Ασφάλειας Αττικής, στο Μενίδι, με την κατηγορία ότι οργάνωσε την αρπαγή 57χρονης γυναίκας. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η γυναίκα κρατείτο παράνομα πέντε μήνες σε διώροφο σπίτι στη Συκιά Κορινθίας. Ο ίδιος αρνείται την κατηγορία, ωστόσο, η υπόθεση έχει παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη, η οποία θα αποφανθεί.

Για το ίδιο αδίκημα, καθώς και για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, κατηγορούνται 50χρονος, ο οποίος είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για ανθρωποκτονία από πρόθεση στην Κρήτη και αποφυλακίστηκε το 2009, και ένα ακόμα άτομο.

Η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται προχθές από το Τμήμα Ασφαλείας Ξυλοκάστρου, ύστερα από διαδοχικά γεγονότα. Οι λεπτομέρειες, που αποκαλύφθηκαν, θυμίζουν θρίλερ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας που σχημάτισε η αστυνομία, η παράνομη κράτηση της γυναίκας διαπιστώθηκε εντελώς τυχαία, όταν η καθαρίστρια του κρυσφύγετου των κατηγορουμένων παραβίασε τις εντολές των εργοδοτών της και ανέβηκε στον α΄όροφο, όπου της είχαν απαγορεύσει να μπαίνει, και βρήκε την 57χρονη.

Η γυναίκα, η οποία όπως αναφέρουν πληροφορίες από την αστυνομία στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, είπε στην καθαρίστρια ότι κινδυνεύει και της ζήτησε να ειδοποιήσει τον αδελφό της στη Δράμα, πράγμα το οποίο έγινε.

Ο αδελφός της 57χρονης πήγε αμέσως στο αστυνομικό της περιοχής του, όπου κατήγγειλε όσα πληροφορήθηκε. Ακολούθως, ενημερώθηκε το Τμήμα Ασφάλειας Ξυλοκάστρου και ύστερα από παρακολουθήσεις και έρευνες, έγινε έφοδος παρουσία εισαγγελέα στο σπίτι στη Συκιά, όπου βρέθηκε η 57χρονη, η οποία, με διάταξη της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Κορίνθου, έχει τεθεί σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων.

Στο σπίτι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας γεμιστήρας πιστολιού με 12 φυσίγγια και εννέα ναρκωτικά δισκία.

Με βάση τα στοιχεία που προέκυψαν εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από τον ανακριτή Κορίνθου, σε βάρος του Παπαδόπουλου, ο οποίος συνελήφθη σήμερα στο σπίτι εξαδέλφης του, όπου διέμενε τις τελευταίες μέρες και θα οδηγηθεί αύριο το πρωί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, προκειμένου στη συνέχεια να σταλεί στον ανακριτή.

Από τα στοιχεία της προανάκρισης προκύπτει ότι η 57χρονη είναι χήρα γνωστού αντικέρ και ιδιοκτήτη παλαιοπωλείου στην Αθήνα και γνώρισε τον Παπαδόπουλο, μέσω γνωστών της, ως δικηγόρο ειδικό στα κληρονομικά για να της τακτοποιήσει τις κληρονομικές εκκρεμότητες. Η συνέχεια, όμως, αποδείχτηκε εξαιρετικά δυσάρεστη για τη γυναίκα.

Το σπίτι, όπου την κρατούσαν, ανήκε στη σύζυγο του 50χρονου, η οποία έχει πεθάνει. Ο ίδιος εκτιμάται ότι είχε γνωριστεί με τον Παπαδόπουλο στις φυλακές.

27 σχόλια:

  1. βρε, καλώς το παληκάρι.
    Μπουμπούκι μου εσύ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατσακιώρης Θωμάς30 Ιουλίου 2011 στις 9:05 μ.μ.

    Ενα ακόμη παράδειγμα αποτυχίας του σωφρονιστικού μας συστήματος.Μήπως θάπρεπε να ισχύει το γνωστό ''Οταν λέμε ΙΣΟΒΙΑ ενοούμε ΙΣΟΒΙΑ''....-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙΑ , ΕΙΤΕ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΕΙΤΕ ΑΠΛΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΠΙ 14 ΜΗΝΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ,ΑΚΟΜΗ ΠΟΛΙΤΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΙ , ΕΙΤΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΤΕ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥΣ...ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΡΟΣΕΧΩΣ!ΛΙΑΝ ΣΥΝΤΟΜΩΣ
    ΠΡΩΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για τα μπουμπούκια που βγάζει η Χαλκηδόνα, έχει παράδοση ετών από ότι αντιλαμβάνεστε.

    Να κρατήσουμε την όρεξη μας, να δούμε τα κατορθώματα των τωρινών "απογόνων" του Παπαδόπουλου, στο μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κατσακιώρης Θωμάς31 Ιουλίου 2011 στις 7:11 μ.μ.

    Δεν γνωρίζω πρόσωπα και πράγματα,διότι την εποχή εκείνη δεν ήμουν στην Νέα Χαλκηδόνα.Θέλω να πιστεύω όμως,ότι όσοι ασχολούνται με τα κοινά στην παρούσα φάση,όπου και αν ανήκουν πολιτικά,ουδεμία σχέση έχουν με το ποιόν εκείνου...Τώρα αν έτυχε κάποτε να συνεργαστούν,δεν νομίζω ότι είναι μεμπτό....-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. k κατσακιωρη,
    γνωριζετε ποιος ,τοτε, δημοτικος υπαλληλος
    υπεγραψε το ΨΕΥΤΙΚΟ πιστοποιητικο θανατου του τοτε δημαρχου χρ παπαδοπουλου,εκτελωντας χρεη ληξιαρχου(σσ τοτε διπλα-διπλα τα γραφεια τους!!!)
    σσ η γυναικα του επισης τοτε δημοτικη υπαλληλος,και σημερινη δημοτικη συμβουλος και με... προ ενος ετους φιλοδοξιες;;;;
    δεν ομιλουμε συνεπως για απλες πολιτικες συνεργασιες, αλλα για συνθετες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. τελευταίε ανώνυμε
    γράψε εσύ το όνομα. Αν είναι αλήθεια δεν είναι κακό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. για τον ανωνυμο των 7.14πμ:
    Α.γραψε σε ενα χαρτι τους εκλεγμενους δημοτ συμβουλους απο τη κατω γειτονια-9 συνολικα-
    Β ΒΡΕΣ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ-2 συνολικα-
    Γ βρες ποιες διετελεσαν δημοτικες υπαλληλοι...
    ΕΥΚΟΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Άρα, η κατά τα φαινόμενα αξιοπρεπής κυρία, έχει διατελέσει και στο παρελθόν συνεργάτης λαμογιών και αναξιοπρεπών ατόμων.
    Έτσι εξηγείται....
    Γιατί, προκαλεί μεγάλη εντύπωση το γιατί μένει ακόμα σ' αυτό το σχήμα, που είναι ήδη κατάπτυστο σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα...

    Κρίμα κα Μ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. θα ζητήσω και εγώ την βοήθεια κάποιων παλιών κατοίκων να μου πουν ποιά είναι η δημοτική υπάλληλος, γιατί δεν γνωρίζω πράγματα της Χαλκηδόνας.
    ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. μια ερώτηση

    αυτός ο Δημοτικός Υπάλληλος που εκτελούσε χρέη Ληξίαρχου, δεν πήγε στην ψειρού?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μην ξεχνάμε ότι ο διάδοχος και αντιδήμαρχος του Παπαδόπουλου που μακροημέρευσε που ήθελε και θέλει να ξανακατσικωθεί δήμαρχος είχε κάνει σε ομιλία δημόσια τοποθέτηση ότι ο Παπαδόπουλος ήταν θύμα σκευωρίας της δεξιάς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Λίγο φιλότιμο βρε παιδιά!1 Αυγούστου 2011 στις 2:58 μ.μ.

    Τι βλέπουν τα ματάκια μου σήμερα!
    Τι μαθαίνω ο άνθρωπος!

    Πάλι στο προσκήνιο, η άσπιλη και αμόλυντη Νέα Χαλκηδόνα!
    Που δεν ξέρει τίποτα για το φόνο!
    Μόνο τις πιστολιές έχει ακούσει!

    Αν αποδειχθούν αληθινά όλα αυτά, και αν υπάρχει ακόμα λίγο φιλότιμο, να παραιτηθεί η κυρία.

    Περιμένουμε από τις τοπικές εφημερίδες να κάνουν την έρευνά τους και να μας διαφωτίσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. και αν παραιτηθεί βρε παιδιά, τι έγινε?

    και οι υπόλοιποι για την γυάλα είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κατσακιώρης Θωμάς1 Αυγούστου 2011 στις 7:10 μ.μ.

    Ειλικρινά σας λέω,ότι δεν ήξερα κάτι,και από τις περιγραφές που κάνετε ,υποψιάζομαι για ποιό άτομο μιλάτε και εκπλήσομαι.Δεν γνωρίζω με τι κριτήρια ψηφίζουν οι συνδημότες μας.Καλά θα κάνουν οι τοπικές εφημερίδες να ασκούν κριτική καμμία φορά στα πρόσωπα που ασχολούνται με τα κοινά.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΘΩΜΑ, ΓΙΑΤΙ ΕΚΠΛΗΣΣΕΣΑΙ;
    ΟΙ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ ΣΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΜΕ ΒΑΣΗ
    ΤΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΑΝ,
    ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΚΟ ΠΟΥ ΘΑΑΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΝ...
    ΑΛΛΩΣΤΕ ΜΕ ΕΝΑ ΓΑΛΑΖΙΟ ΝΤΟΣΙΕΔΑΚΙ, ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ , ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΨΗΦΟ;...
    ΜΕ ΦΑΚΕΛΛΩΜΕΝΑ ΤΑ ΡΟΥΣΦΕΤΑΚΙΑ ΣΟΥ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΟΥ;
    ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕΣ!ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΛΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. αν αυτά που λέγονται εδώ είναι αληθινά, ότι δηλαδή ο άντρας της κας Μ------- εκτελούσε χρέη ληξίαρχου τότε που η σπείρα έπνιγε τα γερόντια για να παίρνει τις περιουσίες τους, τότε ή η κα Μ----- πρέπει να αποκαταστήσει την προσωπικότητα της, κάνοντας μια ανακοίνωση στον τοπικό τύπο, ή αν σιγήσει μερικές μέρες ακόμα, τότε θα βγάλω το συμπέρασμα και εγώ, ότι όλα αυτά είναι αληθινά.

    Και βέβαια αν συνέβαιναν αυτά σε μένα (ο άντρας μου να ήταν μέλος της σπείρας δολοφόνων), εγώ θα είχα αλλάξει πόλη από τότε.

    Περιμένω να δω μια ανακοίνωση.
    Δεν μπορεί να λέγονται τέτοια πράγματα για το πρόσωπο σου δημόσια και να σφυρίζεις αδιάφορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ...το ΨΕΥΤΙΚΟ πιστοποιητικό θανάτου, χρησιμοποιήθηκε απο τον ΧΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ για να αθωωθεί, λόγω θανάτου, σε δικαστήριο που διώκετο για ΑΚΑΛΥΠΤΕΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ
    (ήταν αυτεπάγγελτο αδίκημα τότε)
    ... όταν αυτό ήρθε στο φως, τότε, αρχές μαρτίου 1984, παραιτήθηκε απο δήμαρχος!..........
    αργότερα ακολούθησαν τα άλλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΤ.ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ,ΕΚ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ ΑΝΔΡΩΝ,
    ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΤΡΙΚΟ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑ, ΒΡΕΘΗΚΕ .......
    ΣΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΕΤΑΣΕ Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πείτε μας βρε παιδιά, εσείς που γνωρίζετε, όλη την αλήθεια.

    Το γνωρίζουμε ότι όλοι οι εκ Ν. Χαλκηδόνας ορμώμενοι είναι μπουμπούκια, αλλά θέλουμε να μάθουμε λεπτομέρειες.

    Μήπως θα πρέπει οι εκδότες των τοπικών εφημερίδων να ανατρέξουν στα αρχεία τους, για να μας διαφωτίσουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Για όσους γνωρίζουν το ζευγάρι των υπαλλήλων έκοβε κι έραβε κανονικά και κανόνιζε τα πάντα στον δήμο εκείνη την εποχή και διευθυντάδες έγιναν αμφότεροι και στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ... είναι γνωστός ο πολιτικός μηχανισμός που εργάστηκε για την απαλλαγή από τις ευθύνες...
    Και φυσικά όλα συνεχίστηκαν ομαλά και οι ίδιοι εξελίχθηκαν υπηρεσιακά από τον διάδοχο του Παπαδόπουλου που συνεργάστηκε άψογα μαζί τους!
    Με το πλήρωμα του χρόνου απλά συνέχισαν από άλλη θέση να διαφεντεύουν τις τύχες του δήμου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμο 7.15΄
    και βέβαια υπάρχει!

    υπάρχουν κι άλλα που είναι λιγότερο γνωστά... αλλά συγγενεύουν κάπως λιγότερο στενά... οπότε ας δώσουμε τόπο στην λήθη...
    Μην ξεχνάμε ότι μερικοί από τους πρωταγωνιστές έχουν φύγει περιλαμβανομένου στελέχους του οράματος... που υπήρξε στέλεχος του Παπαδόπουλου κι επίδοξος διάδοχος του (στον δήμο) στην συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. KOYIZ:
    ΠΟΙΑ,ΕΚ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ, ΔΗΜΟΤ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ,2006-2010, ΚΑΙ ΜΗ ΕΚΛΕΓΜΕΝΗ ΤΩΡΑ,
    ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΓΕΝΗΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΣΕΡΙΦΗ, ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ 17ηςΝΟΕΜΒΡΗ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Θα πρότεινα να δημοσιοποιείτε όσα στοιχεία διαθέτετε εναντίον οποιουδήποτε. Αυτό το "κρυφτούλι" όμως δεν βγάζει πουθενά. Ελεύθερα μιλάμε εδώ μέσα, αλλά δεν βγάζουμε τα απωθημένα μας, να είμαστε εξηγημένοι. Πείτε στοιχεία και μη φοβάστε τίποτα. Τώρα για τη συγγένεια, δεν έχει αποδειχτεί αγαπητέ 2.30 ότι συνιστά κολάσιμη πράξη. Έτσι δεν είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Διαμαντή έχεις δίκιο.
    Ζούμε σε μια μικρή πόλη, γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας, και γνωρίζουμε κάθε ένας αρκετά πράγματα για τον άλλον.
    Οπότε, αν κάτι είναι αλήθεια, διαπιστωμένη όμως, γιατί να μη λέγεται με τ' όνομά του?

    Να μη βασανίζουν και το μυαλό τους οι νεοφερμένοι συμπολίτες μας, και νομίζουν άλλα γι' άλλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Δ Ε Ν ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΗΣ 17Ν ΠΡΑΚΤΟΡΑΚΟ!


    ΔΙΑΜΑΝΤΗ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Κατσακιώρης Θωμάς2 Αυγούστου 2011 στις 6:31 μ.μ.

    Ο Διάλογος είναι καλός και χρήσιμος για συμπεράσματα,οταν μάλιστα κινείται σε κόσμια επίπεδα.Οφείλω μία απαντήσω σε κάποιον προλαλίσαντα φίλο.Οπως όλοι οι υποψήφιοι περιφέρονταν την περιοχή και ζητούσαν ψήφο,έτσι έκανα και έγώ ,ρουσφέτια δεν έκανα διότι δεν ήμουν πολιτικό πρόσωπο ,ούτε είχα τέτοια δύναμη.Στα πλαίσια των υπηρεσιακών μου καθηκόντων και εκ της θέσεως μου,είχα επαφή με πολλούς συνδημότες και άριστη συνεργασία με τις δύο πρώην διοικήσεις του Δήμου.Αν και πολιτικά ενταγμένο πρόσωπο,ουδέποτε έκανα διάκρισεις και θεωρώ όλους τους ανθρώπους φίλους,πέρα από κάθε κομματική τοποθέτηση και ασχέτως από το εαν με ψήφισαν ή όχι.Η αγάπη για την δουλειά μου και τους συνανθρώπους, συναίσθημα το οποίο μου βγήκε την τελευταία δεκαετία της καριέρας μου που εργάστηκα στην Ν.Χαλκηδόνα με οδήγησαν στον να ασχοληθώ με τα κοινά από τα οποία σε τελική ανάλυση δεν προσδοκώ οφέλη..-

    ΑπάντησηΔιαγραφή