Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Πρόωρες εκλογές, αλλά... στην Ισπανία

Πρόωρες εκλογές για το Νοέμβριο προκήρυξε ο Ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Ροδρίγκεθ Θαπατέρο, τέσσερις μήνες νωρίτερα από την ημερομηνία που προγραμματίζονταν, επιβεβαιώνοντας δημοσιεύματα του ισπανικού Τύπου. Η κυβέρνηση θα παραιτηθεί το Σεπτέμβριο, ενώ, όπως δήλωσε ο ίδιος, η προκήρυξη πρόωρων εκλογών σκοπό έχει την
προώθηση της σταθερότητας στη χώρα. Οι εκλογές επρόκειτο να διεξαχθούν τον Μάρτιο του 2012, ωστόσο ο Θαπατέρο έχει αποδυναμωθεί έπειτα από τη βαριά του ήττα στις τοπικές εκλογές του Μαΐου.
Απειλή για υποβάθμιση από τη Moody’s
Την ίδια στιγμή, η Ισπανία δέχεται ισχυρές πιέσεις στις αγορές μετά και την απειλή για υποβάθμιση από τη Moody’s
O οίκος ανακοίνωσε σήμερα ότι εξετάζει το ενδεχόμενο υποβάθμισης της πιστοληπτικής αξιολόγησης Aa2 της Ισπανίας κατά μια βαθμίδα, επικαλούμενος τον αναιμικό ρυθμό ανάπτυξης και τις δημοσιονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα.
Σύμφωνα με τη Μοοdy’s, οι πιέσεις στο κόστος χρηματοδότησης της χώρας ενδέχεται να αυξηθούν μετά το δεύτερο πακέτο διάσωσης που συμφωνήθηκε για τη στήριξη της Ελλάδας.
«Ο οίκος αξιολόγησης… σημειώνει ότι οι προκλήσεις στη μακροπρόθεσμη εξισορρόπηση των δημοσιονομικών παραμένουν, λόγω της περιορισμένης οικονομικής ανάπτυξης στην Ισπανία και του δημοσιονομικού εκτροχιασμού σε ορισμένους περιφερειακούς και τοπικούς οργανισμούς αυτοδιοίκησης», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου