Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Απόστολος Κόντος: Η πολιτισμική και κοινωνική σημασία του τοπικού αθλητισμού

Ένα από τα σημαντικότερα  στοιχεία ενός προηγμένου κράτους –εκτός των άλλων –είναι και ο Αθλητισμός. Δυστυχώς  με τις συνθήκες που έχουνε διαμορφωθεί σήμερα αλλά και η γενικότερη αδιαφορία που υπάρχει όλα βαίνουν πλέον με μαθηματική ακρίβεια σε μαρασμό και
πλήρη εξαφάνιση. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο τοπικός αθλητισμός μας έχει υπερβεί τις δυνατότητες του και έχει πετύχει πολλά περισσότερα. Περισσότερο όμως θα ήθελα να αναφέρω ότι, εκτός των σπουδαίων κατακτήσεων και τίτλων που έχουνε φέρει στην πόλη μας οι τοπικές ομάδες, αθλητές-τριες, ΑΜΕΑ, με αποκορύφωμα  χρυσά και ασημένια μετάλλια, πίσω από την … βιτρίνα των ομάδων της πόλης μας καλλιεργείται από όλους και το σημαντικότερο κομμάτι της  νεολαίας η εκγύμναση των μικρών παιδιών, που βρίσκεται στις υποδομές των αθλητικών σωματείων της πόλης μας

Η πρώτη και η πιο σπουδαία κατάκτηση είναι ότι τα παιδιά μας μπήκανε μέσα στα γήπεδα ,κάνουνε αθλητισμό και όλα τα άλλα που έχουμε στην … άκρη του μυαλού μας να ξέρεται έρχονται μόνα τους .Ένα πράγμα που με στενοχωρεί και απογοητεύει είναι ο αποκλεισμός από τον να γυμνάζεται ένα παιδί πάμπολλες φορές να προέρχεται και από τους ίδιους του γονείς του με την πρόφαση δικαιολογία ότι δεν κάνει γιατί είναι …..κοντός, χοντρός, αργός,  και άλλες αηδίες. Θέση στον αθλητισμό και το δικαίωμα να γυμνάζονται ανεξάρτητα των επιδόσεων τους έχουν ΟΛΟΙ.                                                                  

Το τεράστιο πρόβλημα του αθλητισμού της πόλης μας είναι πολύ μεγάλο, με την πάροδο του χρόνου θα δούμε πολύ λυπηρά αποτέλεσμα με την αποδιοργάνωση των περισσοτέρων φιλοπρόοδων αθλητικών τοπικών σωματείων.

Η Πολιτεία  δείχνει αμέτοχη, ο σωματειακός τοπικός αθλητισμός αργοπεθαίνει, ο σχολικός αθλητισμός ανύπαρκτος, τα -ελάχιστα - γυμναστήρια υπολειτουργούν, οι επιχορηγήσεις που έδιναν στα σωματεία τέλος, τα χρέη των ομοσπονδιών και οι επιχορηγήσεις της ΓΓΑ προς τα σωματεία δεν είναι δυνατόν να καταβληθούν. 

Συγκινητική η προσφορά –αυτές τις πολύ δύσκολες εποχές- των περισσότερων επαγγελματιών, δημοτών, διοικήσεων των σωματείων, να κρατήσουν στην ζωή το κύτταρο του αθλητισμού που είναι ο σωματειακός αθλητισμός.

Ο αθλητισμός έχει… βιαστεί και κακοποιηθεί πανελληνίως από ανθρώπους που καμία θέση δεν έχουν στην αθλητική οικογένεια.                                                                                                  
Ο αθλητικός νόμος είναι ξεκάθαρος και απορρίπτει αυτούς που με κάθε τρόπο χρησιμοποιούν τον αθλητισμό με τα γνωστά σε όλους μας αποτελέσματα (παράνομο στοίχημα, σικέ παιχνίδια, κλοπή χρημάτων του δημοσίου, διακίνηση μαύρου χρήματος, κακουργηματικές πράξεις κα)                                                                                     
Έχουν υποχρέωση όσοι αγαπάνε πραγματικά τον αθλητισμό να τους αποβάλουν αυτούς τους απατεώνες από τα αθλητικά σωματεία, έχουνε σύμμαχο τον αθλητικό νόμο που δεν τους επιτρέπει να είναι ούτε απλά μέλη, δεν έχουνε καμία θέση κοντά μας, έχουμε υποχρέωση να τους απομονώσουμε.   

Ας βγάλουμε από την σκέψη τους οι άνθρωποι του αθλητισμού της πόλης μας ότι η βιτρίνα των ομάδων –δηλαδή η πρώτη τους ομάδα θα μπορέσει να πρωταγωνιστήσει χωρίς την οικονομική στήριξη.  
Το μέλημα και η φροντίδα όλων μας είναι να δημιουργήσουμε δυνατές ομάδων υποδομών να μπορέσουμε να έχουμε μεγάλο αριθμό παιδιών που να γυμνάζεται που να προσπαθούν ανεξάρτητα από τις μελλοντικές τους επιδόσεις.  
Η πόλη μας έχει βγάλει σπουδαίους μεγάλους αθλητές, προπονητές, παράγοντες που επί 10ετίες πρωταγωνίστησαν και πρωταγωνιστούν στα τεκταινόμενα του Ελληνικού Αθλητισμού

Τα τεράστια προβλήματα της Ελληνικής κοινωνίας , η πλήρης έως προκλητική αδιαφορία των υπευθύνων με την αποδιοργάνωση και τους στόχους της νεολαίας μας, μας κάνει όλους να πιστεύουμε ότι ο αθλητισμός και όλα τα παράγωγά του είναι υποχρέωση των λίγων.
Πιστεύω στην προσπάθεια των ανθρώπων που διοικούν τα τοπικά σωματεία την προσφορά τους που υπερβαίνει τις δυνατότητες τους με μόνο όπλο την αγάπη για τον αθλητισμό και τη νεολαία μας.   
Εμείς θα μείνουμε κοντά, δίπλα στα παιδιά και μέσα από τις εμπειρίες και τις δυνατότητες μας θα προσπαθούμε να τα βοηθήσουμε
Οι γονείς έχουνε την φροντίδα  αλλά και την υποχρέωση…να σπρώξουνε τα παιδιά τους στον αθλητισμό και να ξέρουν ότι το σχολείο του αθλητισμού είναι ανεπανάληπτο  που δίνει την μεγαλύτερη θωράκιση και το καλύτερο πτυχίο για το μέλλον των παιδιών μας .                                  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου