Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Κουρελαρία

Γέμισε πάλι η πλατεία Πατριάρχου, αλλά και ο χώρος του Τριγώνου, μπροστά από το Μνημείο Μικρασιατών, με τα γνωστά ακαλαίσθητα πανό, που ουσιαστικά προσβάλλουν την αισθητική της πόλης. Αυτά ήταν χρήσιμα άλλες εποχές, όταν η δυνατότητα επικοινωνίας ήταν πολυ΄δυσκολότερη, όταν δεν υπήρχε το Ιντερνετ κι όταν ήταν δύσκολο να βρεις ανθρώπους στην πλατεία και στα στέκια της πόλης για να τους ενημερώσεις. Αλλά σήμερα, όλο αυτό το χάλι που αποτυπώνεται στη φωτογραφία, είναι χωρίς αξία. Ούτε βέβαια
προσδίδει κανέναν "αριστερισμό" το πανό που κουρελιάζει ο άνεμος, επειδή δήθεν όσοι θέλουν να περάσουν το μήνυμα "δεν έχουν χρήματα για να μας ειδοποιήσουν αλλιώς".

Οι πολίτες είναι ανοικτοί σε κάθε πρόσκληση που ενδυναμώνει την κοινωνική συνοχή, αλλά δεν νομίζω να δέχονται τέτοιου είδους αντιαισθητικούς και παλιομοδίτικους τρόπους "ενημέρωσης". Μια βόλτα από τα στέκια της πόλης κι ένα μήνυμα (ή και περισσότερα) στο Ιντερνετ κάνουν πολύ καλύτερη δουλειά από αυτό το χάλι που αποτυπώνει η φωτογραφία.

Εγω πάλι λέω να μην πηγαίνουμε ή να μην στηρίζουμε όποιον δεν σέβεται μια ελάχιστη αισθητική στην πόλη. Ανεξαρτήτως τι λέει το κάθε πανό, δεν μπαίνω καθόλου στην ουσία. Αν εμείς δεν δώσουμε το μήνυμα ότι την πόλη μας τη θέλουμε καθαρή, κανείς δεν θα την κρατήσει καθαρή.

16 σχόλια:

  1. Γράψτε κ. Σεϊτανίδη και ποιοί βρωμίζουν την πόλη.

    Ο Δήμος, οι εκκλησίες, οι πιτσαδόροι, τα κόμματα, οι τραγουδιστάδες και κάθε πονεμένη ψυχή.

    Γράψτε και για την πρακτική των κομμάτων που κρεμάνε αφίσες για κάποια εκδήλωση τους, αλλά ποτέ δεν περνάνε να τις ξεκρεμάσουν από τις κολώνες, αφού περάσει η ημερ/νία εκδήλωσης.

    Ναι είναι αυτά τα κόμματα που ζητάνε να τους ψηφίσουμε κιόλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και για πρωτη φορα υπάρχουν πανό της εκκλησίας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εκτός από τα πανό και τις αφίσες και τα τραπέζια μέσα στην πλατεία είναι αντιαισθητικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάντως αυτά τα πανό και οι αφίσες είναι ότι πιο καθαρό κυκλοφορεί σε αυτή την βρώμικη πόλη και της δίνει χρώμα!
    Σε τελική ανάλυση μέσα από αυτά τα μέσα μαθαίνω πράγματα που δε μου λέει η τηλεόραση και τα άλλα μέσα ενημέρωσης...
    Η σφοδρή επιθυμία να μην έχουμε πολιτική ενημέρωση παρά μόνο αυτή που μας προσφέρουν οι κυρίαρχες δυνάμεις του συστήματος μου θυμίζει τη ζωή στο στρατό κάποτε τουλάχιστον που ζούσαμε με τους κοριούς και μέσα στην βρώμα, και καθαριότητα... ήταν να μαζεύουμε τις γόπες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @3.20μμ
    Δεν αναφέρομαι στο περιεχόμενο, γι αυτό και δεν το παρουσιάζω. Αναφέρομαι αποκλειστικά και μόνον στον τρόπο "προβολής". Είναι κουρελαρία. Η τηλεόραση ίσως δεν σου τα λέει, αλλά το Ιντερνετ μπορεί να προσφέρει πληθώρα ενημέρωσης, κάθε απόχρωσης και χωρίς να γίνεται αυτός ο χαμός στα κεντρικά σημεία της πόλης. Κανείς δεν ποδηγετεί το Διαδίκτυο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σαφώς και δίνει χρώμα η αφίσα και το πανό.

    Φέρνει λίγο την Καλκούτα πιο κοντά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ 3:20

    Πως μπορεί να είναι "πολιτική ενημέρωση" η αφίσα που καλεί σε μια εκδήλωση του φιλοζωϊκού συλλόγου, του συνδέσμου Μικρασιατών ή Ηπειρωτών, ή εκείνη που καλεί σε συναυλία υπέρ της "απελευθέρωσης" του τάδε ή του δείνα αληταρά ο οποίος κρατείται για βανδαλισμούς;
    Μάλλον κάποια σύγχυση υπάρχει και δυστυχώς αυτή η σύγχυση προξενεί την κουρελαρία που σωστά λέει και η λεζάντα.
    Όσο και αν όλα γύρω μας επιμένουν, ας αντισταθούμε στον τριτοκοσμικό τρόπο ζωής που προσπαθούν να μας επιβάλλουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @10.21
    ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΛΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΕ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΟΝΟ...... ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΧΑΣΕΙ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΚΑΝΟΥΝ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΟ 5 ΠΑΝΩ.....ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΑΣ ΓΑΠ ΜΠΕΝΙ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΣΤΗΜΕΝΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν μας πείραξε που η πόλη είναι μέσα στην βρώμα, μας πείραξαν ως συνήθως τα πολιτικά πανό που τα θεωρούμε κουρελαρία...
    Η πολιτική αλλεργία δεν κρύβεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 8.52 pm
    Γιατί ρε φίλε προσβάλλεις τον άλλο; Πολιτική αλλεργία και τα ρέστα... Εγώ μίλησα καθόλου για το περιεχόμενο; Αφού ούτε το δείχνω καν. Είπα ότι αυτή είναι μια παρωχημένη μορφή επικοινωνίας που είναι και αντιαισθητική. Κι εσύ αντί να μου πεις ότι δεν είναι, μου λες "ναι, αλλά όλη η πόλη είναι μέσα στη βρώμα". Είναι διάλογος αυτός; τι να πω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. και σημειώστε επί πλέον ότι οι περισσότερες αφίσες κολλιούνται από υποτίθεται προοδευτικούς ανθρώπους, που και αυτό με τη σειρά του προϋποθέτει, ότι έχουν και ευαισθησία για το περιβάλλον.

    Σκεφτείτε να μη είχαν και ευαισθησία.

    Και αν τους πεις ότι απαγορεύεται το κόλλημα αφισών, θα σου πουν ότι η πλουτοκρατία πνίγει το δικαίωμα του λαού στην έκφραση.

    Έτσι τους έχουν πει στο κόμμα να λένε.

    Λέει κάποιος πιο πάνω "η πολιτική αλλεργία δεν κρύβεται".

    Σίγουρα, ούτε "η πολιτική αλητεία" δεν κρύβεται.
    Είναι κολλημένη στους τοίχους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @12.56
    ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΤΟ ΚΚΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΑΛΛΕΡΓΙΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ? ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟ Η ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΤΟΥΣ ΕΚΦΡΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΜΟΝΟΠΛΕΥΡΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ? ΓΙΑ ΣΚΕΨΟΥ ΤΟ ΛΙΓΟ? ( ΛΕΩ ΕΓΩ ΤΩΡΑ!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. δεν μπορεί κάποιος να εκφράσει τις απόψεις του με πιο πολιτισμένο τρόπο?

    π.χ.
    1. στείλε την άποψη σου ένα blog,
    2. τύπωσε ένα φυλάδιο στον εκτυπωτή σου και δώστο χέρι-χέρι (πιο φτηνά θα σου έρθει από αφίσα)
    3. στείλε την άποψη σου σε μια τοπική εφημερίδα
    4. κάλεσε κόσμο σε έναν κλειστό ή ανοικτό χώρο και ενημέρωσε όσους ενδιαφέρονται

    γιατί πρέπει να μου κολάς αφίσα ή να μου γράφεις με spray στον τοίχο που μόλις προχθές έβαψα?

    εμένα ποιός θα με αποζημιώσει για την ζημιά που κάποιος "κολλημένος" δημιουργεί στην περιουσία μου?

    γιατί θα πρέπει οι εργάτες του Δήμου να ασχολούνται με το κατέβασμα αφισών και πανό και να μην ασχολούνται εκείνη την ώρα με τα πάρκα ή τα σκουπίδια του δήμου?

    πιστεύεις ότι σήμερα η πληροφορία φιμώνεται και γι' αυτό πρέπει να ενημερωθώ από τους τοίχους?
    φίμωση ενημέρωσης συνέβαινε μέχρι το 1974.
    από εκεί και πέρα υπάρχει υπερ-πληροφόρηση.
    τι άλλο να μου προσθέσει μια αφίσα?

    σου αρέσει εν τέλει να ζεις σε μια πόλη μέσα στην βρώμα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @11.46
    1, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ.
    2. ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΦΥΛΛΑΔΙΑ . ΧΕΡΙ ΧΕΡΙ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΦΙΣΑ.
    3.ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΤΥΠΟ.
    4.ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΕΣΩ ΑΦΙΣΩΝ?
    Η ΑΦΙΣΣΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΛΕΡΩΜΑ ΤΩΝ ΤΟΙΧΩΝ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΙΑΦΩΝΩ.
    Η ΑΦΙΣΑ (ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ) ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΜΟΡΦΗ. ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΑΦΙΣΑΣ.
    ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΥΠΕΡ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΕΓΩ ΤΙ ΝΑ ΠΩ? ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΤΑ ΜΜΕ ΑΝΕΒΑΖΟΥΝΕ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ, ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ
    ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ, ΕΣΥ ΕΡΧΕΣΑΙ ΚΑΙΤΑ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΦΙΣΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΩ. ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΖΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κύριε Διαμαντή καλώς διαμαρτύρεσθε. Κανονικά οι άνθρωποι θα έπρεπε να αναρτήσουν τα πανώ τους στην Ακρόπολη. Εκεί ασφαλώς και θα είχαν μεγαλύτερη προβολή τα θέματα που τους απασχολούν. Εξ άλλου ο καθένας μπορεί να αναρτήσει πανώ στην Ακρόπολη χωρίς να τον ενοχλήσει κανείς. Η Πλατεία Πατριάρχου σας μάρανε τώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Σκέψου μεγάλε πόσο ωφέλιμη είναι για μερικούς η στρατιωτική πειθαρχία. Ένας κοριός που υπακούοντας τις διαταγές δεν θα τον ζουπίξεις όσο είναι καιρός μπορεί να φουσκώσει και να γίνει σαν τον Benny. Όχι τον Benny Hill, τον Benny Zel. Να γιατί ο Benny Zel απαιτεί στρατιωτική πειθαρχία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή