Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Μια πολύ αξιόλογη εκδήλωση


Μια αληθινά μεγάλη προσωπικότητα των Γραμμάτων και της Επιστήμης, μια αληθινά μεγάλη φωνή της Ελλάδας σε όλη την Ευρώπη, η Ελένη Γλύκατζη- Αρβελέρ έρχεται μετά από 12- 13 χρόνια ξανά στη Φιλαδέλφεια. Παλαιότερα είχε τιμηθεί με βραβείο από το Δήμο, τώρα έρχεται να ομιλήσει για τη θέση της Φιλαδέλφειας στην ιστορία. Η πρόσκληση είναι η
εξής: 

Ο Σύνδεσμος Μικρασιατών Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας ''ΟΙ ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ'' σας προσκαλεί σε εκδήλωση με ομιλήτρια την Πρύτανη ΕΛΕΝΗ ΓΛΥΚΑΤΖΗ - ΑΡΒΕΛΕΡ

με θέμα: η Φιλαδέλφεια στην Ιστορία

ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011 στις 19:00 στο Π.Π.Ι.Ε.Δ. (Δεκελείας 152 - Νέα Φιλαδέλφεια)

Μετά την ομιλία θα ακολουθήσει δεξίωση με παραδοσιακά μικρασιάτικα εδέσματα
Η πρόσκληση είναι απαραίτητη για την είσοδο στην εκδήλωση
Προσκλήσεις μπορείτε να προμηθευτείτε από τα γραφεία του συνδέσμου
(Κοιμ. Θεοτόκου 29 - Ν. Φιλαδέλφεια, 2102516175)
Ώρες λειτουργίας συνδέσμου: ΔΕΥΤΕΡΑ-ΤΡΙΤΗ-ΤΕΤΑΡΤΗ-ΠΕΜΠΤΗ και ώρες 11:00 με 13:00 ή στα τηλέφωνα:
6937168383 Σωτήρης Κοσκολέτος
6937085454 Χρήστος Τριανταφύλλου

8 σχόλια:

  1. ΩΡΑΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ Η ΠΑΙΓΝΙΟΘΗΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΑΜΕΑ ΣΕ ΜΑΓΑΖΙ ΤΗΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ Κ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι ομολογουμένως πολύ αξιόλογη η κυρία Αρβελέρ, αλλά γιατί θα πρέπει να πληρώσουμε για να την ακούσουμε?

    Πρώτη φορά συμβαίνει να πρέπει να πληρώσει κάποιος, για να ακούσει μια διάλεξη.

    Και, εν πάσει περιπτώσει, αν είχε κάποια έξοδα αυτή η εκδήλωση δεν θα έπρεπε να τα επωμιστεί ο Σύλλογος, αφού καλεί ένα τόσο αξιόλογο άτομο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
    Γιατί ρε παιδιά δεν στέλνετε ενημέρωση να το δημοσιοποιήσουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η κα Αρβελέρ γνωρίζει ότι κάποιοι εκμεταλλεύονται τ' όνομά της για να πάρουν χρήματα παράνομα. Οι προσκλήσεις δεν έχουν τρύπες από την εφορία. Σκεφτεστε την ντροπή να έρθει η κα Αρβελέρ και η εφορία να παίρνει αυτόφορο τους οργανωτές. ΅Εγώ πάντως δεν θα το σφυρίξω στην εφορία.
    Ας σταματήσουμε να σκυλεύουμε το κεφάλαιό μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είχα σημειώσει στο ημερολόγιο μου την εκδήλωση με πρόθεση να πάω προκειμένου να ακούσω την προσέγγιση της κ. Αρβελέρ στο ζήτημα. Είχα διαβάσει για το απαραίτητο της πρόσκλησης, αλλά θεώρησα πως για την περίπτωση του συνωστισμού είχε προβλεφθεί μέσω των προσκλήσεων να ελεγχθεί ο κόσμος που θα ερχόταν.
    Από το διάλογο που αναπτύσσεται αντιλαμβάνομαι πως η πρόσκληση έχει αντίτιμο!!!
    Δεν θα το δω από την πλευρά της εφορίας που δεν θα εισπράξει τα έσοδα που διαφορετικά θα εισέπραττε. Ούτε από την σκοπιά κάποιων Ελλήνων που κλασσικά πολιτεύονται, θα φοροδιαφύγουν όσο και όπου μπορούν και ταυτόχρονα σε κάθε ευκαιρία θα βγάζουν δεκάρικους κατά της φοροδιαφυγής… Ούτε από την γωνία της πολιτικής όπου πρόσωπα που καταγγέλλουν την αυθαίρετη είσπραξη χρημάτων για εκδηλώσεις στο ΠΠΙΕΔ και κατηγορούν τον κ. Κανταρέλη γι΄ αυτό, τον μιμούνται επί τα χείρω!
    Αλλά μια κατεξοχήν πνευματική εκδήλωση η οποία πραγματοποιείται εκτός άλλων σε στιγμές οικονομικής, πνευματικής, κοινωνικής κρίσης, δεν μπορώ να διανοηθώ ποιος άρρωστος εγκέφαλος σκέφτηκε να την κάνει οικονομική ευκαιρία!
    Δεν είναι δυνατό ακόμη κι αν κάποιος σκέφτηκε να το κάνει με σκοπό να εκθέσει ή να γελοιοποιήσει την κ. Αρβελέρ, να γίνεται ευρύτερα αποδεκτό να την καταστήσει αξιοθέατο με εισιτήριο!!!
    Τρελαίνομαι στην ιδέα ότι κάποιοι κάνουν μνημόσυνα στις «αλησμόνητες πατρίδες», εισπράττουν χρήματα και κάνουν δημόσιες και ιδιωτικές σχέσεις με ξένα κόλλυβα…
    Δεν είναι τραγουδίστρια, δεν είναι μιούζικαλ, δεν είναι παράσταση!
    Ούτε και «η Φιλαδέλφεια στην ιστορία» είναι κάτι προς πώληση, γιατί δεν αφορά ούτε εμπόρευμα, ούτε προσφορά υπηρεσιών…
    Επιτέλους λίγη σοβαρότητα και να αφήσουμε κατά μέρος τις αμερικανιές κόβοντας εισιτήρια για να δούμε πρόσωπα σοβαρά ή και όχι μερικές φορές…
    Πάλι καλά που μερικοί δεν είναι και στην κυβέρνηση, γιατί θα μας είχαν κόψει ήδη το ρεύμα…

    Υγ. εννοείται ότι μετά τα παραπάνω προσωπικά δεν θα περάσω ούτε απέξω…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΑΣΤΟΧΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ Η ΕΚΔΟΣΗ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ κ.ΑΡΒΕΛΕΡ. ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΚΛΗΘΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΝΑ ΚΑΛΕΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΑΦΟΡΑ ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΒΑΖΟΥΝ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ (Π.Χ. ΓΙΑ ΚΑΦΕΔΕΣ ΚΑΙ ΓΛΥΚΑΚΙΑ ΣΤΑ ΚΑΠΗ) ΝΑ ΣΥΝΔΡΑΜΟΥΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ. ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΚΥΡΙΕΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΣΤΗ ΔΕΞΙΩΣΗ. ΓΙΑΤΙ ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ Η ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΦΑΓΗΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δηλαδή για να ακούσουν την κα Αρβελέρ στα πλαίσια της πολιτιστικής ανάπτυξης και ενημέρωσής τους οι Φιλαδελφο-Χαλκηδονιώτες θα περάσουν από τα καυδιανά δίκρανα των διοργανωτών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η περίπτωση του αντίτιμου της εισόδου για μια πνευματική εκδήλωση είναι μια μικρή ένδειξη για το πώς σκέπτεται να πολιτευτεί στον Δήμο η ομάδα Τομπούλογλου με εκφραστή στην περίπτωση αυτή τον πρόεδρο του συλλόγου που όλως τυχαίως είναι δημοτικός σύμβουλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή