Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Γκόρ-τσος, Γκόρ-τσος...

Έχει τέλος του κακού η σκάλα; Όχι βέβαια... Γι αυτό, έχουμε μια ακόμα πιο λαϊκίστικη πρόταση από εκείνη του νούμερου 1 του Δημοτικού Συμβουλίου: ΜΗΔΕΝΙΚΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ και κάθε δημότης εφοδιάζεται (με δικά του έξοδα, φυσικά) με σκούπα, φαράσι (για να καθαρίζει μόνος του) και φακό (για να φέγγει τη νύχτα). Διότι μόνο με τέτοιου τύπου καζούρα μπορούμε να σχολιάσουμε τον πρωτοφανή λαϊκισμό του κυρίου Γρετζελιά. Στο άθλημα του λαϊκισμού, ο εν λόγω κύριος συγκρίνεται μόνο με τον γνωστό
παγκόσμιο πρωταθλητή του επί κοντώ, Σεργκέι Μπούμπκα: Μόνιμως καταρρίπτει το δικό του, προηγούμενο ρεκόρ. Ο Μπούμπκα του επί κοντώ, ο Γρετζελιάς του λαϊκισμού.

Παρ' όλα αυτά, θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε σοβαρά, σε μια κατεξοχήν ασόβαρη πρόταση. Λοιπόν, έχουμε και λέμε: Ποιος δεν θυμάται ότι ο φετινός προϋπολογισμός, τα νούμερα του οποίου επικαλείται το νούμερο 1 του Δημοτικού Συμβουλίου, άρχισε να υλοποιείται τον Μάιο του 2011; Από το Μάιο ως το Νοέμβριο, είναι μόλις έξι μήνες. Και τους έξι μήνες ο κ. Γρετζελιάς τους "διαβάζει" ως ένα χρόνο. Κι ακόμα: Ποιος δεν καταλαβαίνει ότι, στις μέρες που ζούμε, με το Δήμο να μην έχει πάρει το δάνειο λόγω του πρωτοφανούς σαμποτάζ του κ. Γρετζελιά και της ομαδούλας του, πολλοί προμηθευτές του Δήμου δεν κόβουν τιμολόγια, περιμένοντας να δουν αν και πότε θα πληρωθούν. Οι υπηρεσίες όμως στο Δήμο έχουν παρασχεθεί. Σε ποιον φαίνεται παράλογο αυτό; Ποιος τρελός θα πληρώσειτον ΦΠΑ σε τιμολόγια που δεν ξέρει αν και πότε θα πληρωθεί; Και σε αυτή την κατάσταση, ο μέγιστος των λαϊκιστών προτείνει... λιγότερα χρήματα στα ταμεία του Δήμου. Γκόρ-τσος, Γκόρ-τσος...
Υπάρχουν, όμως, κι άλλα ζητήματα που κάνουν ασόβαρη την πρόταση Γρετζελιά. Ως συνήθως, η εκ μέρους του επίκληση αριθμών γίνεται στο πόδι, και φυσικά κάνει λάθη. Για παράδειγμα, δεν συμπεριλαμβάνει τα περίπου 200.000 ευρώ που δίνει κάθε χρόνο ο Δήμος για δημόσιο φωτισμό. Δηλαδή τι θέλει ο κ. Γρετζελιάς; Να βυθιστεί η πόλη στο σκοτάδι; Να μην φωτίζονται οι δρόμοι και οι πλατείες; Να γίνει η κατασκότεινη πόλη μας άντρο κάθε λογής παρανόμων, μόλις πέφτει το σκοτάδι; Πόσο είναι διατεθειμένος να μειώσει το επίπεδο ζωής, το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων της πόλης μας ο κ. Γρετζελιάς, προκειμένου να κάνει μια ανέξοδη και ιλαροτραγική επίδειξη λαϊκισμού;
Να πούμε κι άλλα; Δεν υπολόγισε τις παρακρατήσεις της ΔΕΗ σε όλο το 2011. Ξέρει να μας πει πόσα χρήματα είναι αυτά; Εμείς τα υπολογίζουμε από την έρευνά μας σε περίπου 150.000 ευρώ. Δεχόμαστε διαψεύσεις, αν αυτές είναι τεκμηριωμένες. Κι ο δημοτικός φωτισμός, για τον οποίο μιλήσαμε πιο πάνω, είναι κάτι παραπάνω από 120.000 ευρώ ΜΟΝΟ για το Άλσος και περίπου άλλες 100.000 για φωτισμό δρόμων και πλατειών για το τελευταίο δίμηνο.
Το συμπέρασμα είναι ένα, και προκύπτει αβίαστα. Όχι μόνο δεν υπάρχει πλεόνασμα, αλλά αυτά τα ξέρει πολύ καλά κάποιος που έχει κάνει 12 χρόνια δήμαρχος. Συνεπώς, η πρόταση του κ. Γρετζελιά είναι καθαρά λαϊκίστικη και στόχο έχει να "εκθέσει" στα μάτια του κόσμου τη δήμαρχο και τη δημοτική αρχή.
Από εμάς, ένα μόνο σχόλιο. Επαναλαμβάνουμε τη ρήση του μακαρίτη Διονύση Παπαγιαννόπουλου στη γνωστή ελληνική ταινία: "Α ρε έρμε Γκόρτσο. Τι όνειρο νάβλεπες χθες το βράδι..."

19 σχόλια:

  1. οτι και να λες ο Παντελης εχει το εκ δεξιών συνεταιράκι του και θα την περάσει τη μείωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΧ ΡΕ ΔΙΑΜΑΝΤΗ, ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΣ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΣΟΥΠΑ;
    ΟΣΟ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΟΣΟ ΕΥΣΤΟΧΑ ΑΡΘΡΑ, ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΘΑ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΓΚΟΡΤΣΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τρελάθηκε το αφεντικό και τα πουλάει τσάμπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ πάντος αν ήμουν Γαϊτανά θακανα 30% μείωση και το 13 θαφευγα για Βόλο να δω τι θα πούνε στους Φιλαδελφειώτες και τους προμηθευτές οι σωτήρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αχ βρε Λάζαρε πάλι γκάφα έκανες!!
    Μήπως γέρασες και δεν το κατάλαβες;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΛΟΥΖΕΡ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΗΛΩΣΗ,ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΓΚΟΡΤΖΟΣ; ΑΡΕ ΛΟΥΖΕΡ ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΛΕΓΙΕΣ ΣΟΥ ΕΝΑΣ ΕΝΑΣ ΘΑ ΣΟΥ ΦΕΥΓΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΣΟΥ.ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΕΥΤΥΧΩΣ ΣΕ ΠΗΡΑΜΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΙΜ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτά τα στοιχια γιατι δεν τα δινετε στη Αγαγιωτου, την Μαυρακη, τον Χωρινο και τον Λαζαριδη, μηπως και καταλαβουν ότι ο Γρετζελιας τους δουλευει κανονικα και με τον νομο!
    Στους αλλους μην τα δωσετε, αδικος κοπος, είναι αρκετα μολισμενοι από τον ιο της Γρετζελιτιδας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το σχέδιο είναι απλό : Γίνομαι αρεστός στον κόσμο, ο δήμος δε λειτουργεί καθόλου, αφού δεν υπάρχει φράγκο ούτε από τα ανταποδοτικά και έρχομαι εγώ μετά να σας σώσω. Να θυμηθούμε ποιος έβαλε στα τετραγωνικά των σπιτιών και όλα τα μπαλκόνια μήπως; Ποιος άραγε;;;;;;;;;; Έτσι περνάς την αύξηση, με έξυπνο και πλάγιο τρόπο και όχι 78% κατακούτελα όπως ο κ. Κόντος. Βρε ντοκτορά έχει ο άνθρωπος, σε λίγο θα αρχίσει να αφήνει το μαλλί και να πίνει το βράδυ μπύρες (συγνώμη, cutty sark) με τους αγανακτισμένους και θα πηγαίνει σε καταλήψεις με φοιτητές της Παντείου, μαζί με γνωστή απόφοιτο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κύριοι υποτακτικοί-υπάλληλοι της Γαϊτανά (δεν αναφέρομαι στο άρθρο, γιατί αυτά που γράφονται είναι αλήθεια) άντε πηγαίνετε αύριο στον χορό της ΦΕΑ... και μήπως και σας λιβανίσει λίγο ο εκδότης και αφήστε την αντιπολίτευση που σας ξεμπροστιάζει και σας χαλάει την σουπίτσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γιατί δεν φέρνουν τον Νέο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας στο Δημοτικό Συμβούλιο προς ψήφιση;
    Μήπως γιατί δεν τους αφήνει ο Διευθυντής Οικονομικών που με ένα σκέτο απολυτήριο λυκείου θα πρέπει να παραδώσει την Διευθυντική του καρέκλα;
    Η ΕΒΙΤΑ δεν θέλει να χάσουν έναν δικό της κουμανταδόρο. Το παζάρι της Πρωτομαγιάς τον διαχειριστή του. Αλλά ο Δήμος πρέπει σιγά σιγά να απαλλαγεί από τα μαγειρέματα και τις πονηρές Πασοκιές του. Η αντιπολίτευση τι περιμένει να το ζητήσει; Κάτι έπρεπε ήδη να είχε δρομολογηθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. γαιτανα= λιοσης
    λιοσης =χαρης(εν κρυπτω)
    σκοπος:να μεινει εκτος εξουσιας ο γρετζελιας
    ουσια:η απειρη ομαδα γαιτανα εχει φαει τη πλεκτανη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Λαϊκισμός λαϊκισμός λαϊκισμός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΠΟΥ ΓΙΑ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ,ΟΤΙ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΠΗΡΕ ΜΠΡΟΣ Ο ΔΗΜΟΣ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥΣ Ο ΓΚΟΡΤΖΟΣ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΜΕ ΗΡΕΜΙΑ ΕΤΣΙ ΞΕΒΡΟΜΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥ.ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Kύριε Σεϊτανίδη απορώ! Όχι με το πάθος που εμφανίζετε κι εσείς όψιμα κατά του κ. Γρετζελιά γιατί πάει καιρός που εγκαινιάσατε την γραμμή "Πέραμα-Παλούκια" ανάμεσα στην δήμαρχο και τον πρόεδρο!
    Απορώ γιατί εμφανίζεστε γνώστης στοιχείων που δεν παραθέτετε όπως όμως έκανε ο κ. Γρετζελιάς, αλλά κυρίως απορώ γιατί εμφανίζεστε να μην γνωρίζετε ότι δεν μπορούν, τουλάχιστον νόμιμα, χρήματα των ανταποδοτικών να κατευθυνθούν σε άλλες δαπάνες που δεν ανήκουν στα ανταποδοτικά. Συνεπώς δεν μπορεί να υπάρχει περίπτωση προμηθευτή ή επιχείρησης που να παρέχει υπηρεσίες στον δήμο που εμπίπτουν στους κωδικούς των ανταποδοτικών και να μην κόβει τιμολόγια ή να μην πληρώνεται γιατί ο δήμος χρωστάει...
    Αν συμβαίνει τέτοιο πράγμα, αυτό είναι που πρέπει να καταγγείλετε, ότι δηλαδή έχουν υπόλοιπο για να πληρώσουν προμηθευτές και τους αφήνουν απλήρωτους!
    Τέλος αν έχει ενδιαφέρον για εσάς, να σας πω ότι καθόλου δεν εκτιμώ τον κ. Γρετζελιά αλλά μου φαίνεται ακατανόητο το πάθος με το οποίο τον πολεμάτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @8.58μμ
    Απορείτε, Πρόεδρε; Δεν θάπρεπε! Εσείς, ο Πάνσοφος, απορείτε; Υπάρχουν, δηλαδή, ερωτήματα στα οποία ακόμα δεν έχετε απαντήσει; Αρνούμαι να το δεχθώ, Εκλαμπρότατε, με την άδειά Σας, φυσικά.
    Γνωρίζω στοιχεία που δεν παραθέτω; Εσείς, ο Πάνσοφος, κάτι παραπάνω από μένα θα ξέρετε για το ποια στοιχεία διαθέτω και ποια όχι. Δεν αμφιβάλλω γι αυτό.
    Τα χρήματα των ανταποδοτικών κατευθύνονται σε άλλες δαπάνες; Τι μου λέτε; Πέφτω από τα σύννεφα, 115 κιλά πέφτουν από τα σύννεφα, κρυφτείτε όλοι! Πρώτη φορά το ακούω Εκλαμπρότατε. Κι εσείς, είμαι βέβαιος!!!!!
    Δράττομαι της ευκαιρίας, όμως, Μέγιστε Ταγέ της Αυτοδιοίκησης, να απευθυνθώ, όχι βέβαια στη δική Σας άπειρη Σοφία, αλλά στους συμπολίτες μας, που παρά την εκ μέρους Σας 12ετή εντατική προσπάθεια, απεδείχθησαν ανεπίδεκτοι μαθήσεως και σε μεγάλο βαθμό παραμένουν και σήμερα αμόρφωτοι πολιτικά (εξ ού και ορισμένα δυσμενή αποτελέσματα το 2002 και το 2006, "τι να καταλάβουμε οι φτωχοί" που λέει κι ο Σαββόπουλος, από την παγκόσμιας κλάσης επίδοσή Σας στην πόλη).
    Λοιπόν, αγαπητοί φίλοι, μπορείτε τώρα να αντιληφθείτε καθαρά τι σημαίνει ΦΑΣΙΣΜΟΣ: Φασισμός είναι να μην απαντάς στο επιχείρημα, αλλά σε αυτόν που το διατυπώνει. Τω καιρώ εκείνω, έλεγε κάποιος κάτι -ή και τίποτα, απλώς ανέπνεε- και οι τότε κρατούντες τον χαρακτήριζαν (δικαίως ή αδίκως, δεν έχει δημασία) Εβραίο. Και μετά, στα κρεματόρια. Σημασία δηλαδή δεν έχει ΤΙ λέγεται, αλλά ΠΟΙΟΣ το λέει. Το λέει ο "εμπαθής" Σεϊτανίδης; Άρα το όποιο επιχείρημα δεν μετράει. Έτσι, πιστεύουν κάποιοι, δεν χρειάζεται να απαντάμε και στο... επιχείρημα.
    Ξέρετε, προ μηνών, κάποιοι άλλοι στην πόλη μέσα είχαν επιχειρήσει με τον ίδιο άκομψο και φασίζοντα τρόπο να με πουν "εμπαθή" με άλλο πρόσωπο των δημοτικών μας πραγμάτων. Η ίδια συνταγή. Δεν έχουμε να απαντήσουμε επί της ουσίας, και λασπώνουμε τον γράφοντα. Είδαν ότι έσπασαν τα μούτρα τους, κι έβαλαν την(ευμεγέθη) ουρά τους κάτω από τα σκέλια. Ένας, μάλιστα, μου ζήτησε να γίνουμε και ηλεκτρονικοί φίλοι. Εξέλαβα την κίνηση ως πράξη μεταμέλειας και έτσι δέχτηκα το αίτημά του.
    Εντάξει, παιδάκια. Σε τούτα δω τα Μάρμαρα, κακιά σκουριά δεν πιάνει. Μοναδική δύναμη γι αυτό το δημοσιογραφικό μετερίζι είναι ο κόσμος, που μπαίνει, διαβάζει, συμμετέχει, διαφωνεί,διαλέγεται, επικοινωνεί. Τα τσιράκια και οι πραιτωριανοί δεν με ενδιαφέρουν, όπως δεν ενδιαφέρουν και την πόλη. Αντιγράφοντας τον παππού της διαφήμισης, τους λέω απερίφραστα: "Να φύγετε. Να πάτε αλλού"
    Τελευταία παρατήρηση, επι του παρόντος: ΚΑΝΕΝΑΣ Καίσαρας δεν δολοφονήθηκε στο πεδίο της μάχης. Όλες οι δολοφονίες έγιναν από πραιτωριανούς, από τους "κολλητούς" τους. Αναζητήσατε τον Βρούτο, δηλαδή.
    Ευχαριστώ Εκλαμπρότατε για την ευκαιρία που μου δώσατε να μεταφέρω δυο σκέψεις μου. Σας εκφράζω τα βαθιά μου σέβη (ακολουθεί υπόκλιση έως το έδαφος)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΛΕΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ.ΚΥΡΙΕ ΣΕΊΤΑΝΙΔΗ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΠΕΣ ΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ!
    ΕΝΑΣ ΘΡΑΣΗΔΕΙΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΚΑΒΟΥΚΙ ΤΟΥ ΟΤΑΝ ΤΟΥ ΤΑ ΠΕΙΣ ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΑΡΜΟΖΕΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Γειά στο στόμα σας, κύριε Διαμαντή!
    Μας εκφράζετε απόλυτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή