Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Ελιγμός της "Καλημέρας"

Η διάσπαση της Νέας Προοπτικής μετά το διαχωρισμό της θέσης της ομαδούλας των αποστατών υπό τον Π. Γρετζελιά, δίνει νέο ενδιαφέρον στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και κυρίως στο κομμάτι των ψηφοφοριών. Χαρακτηριστικό είναι το χθεσινό συμβάν για την ψήφιση της τροποποίησης του προϋπολογισμού. Η αντιπολίτευση έβλεπε για μια ακόμα φορά τους αποστάτες, όσους πρόδωσαν την ψήφο του πολίτη που τους έστειλε στο Δημοτικό Συμβούλιο να αντιπολιτεύονται με μένος, με λύσσα τη
δήμαρχο που ΟΙ ΙΔΙΟΙ πρότειναν, επέβαλαν και ψήφισαν πριν μόλις ένα χρόνο. Ήταν προφανές ότι η αναμόρφωση του προϋπολογισμού δεν θα περνούσε, εξαιτίας της καταστροφολογικής μανίας του κυρίου Γρετζελιά και της ομαδούλας του. Επίσης η αντιπολίτευση δεν είχε καμία πρόθεση να υπερψηφίσει την αναμόρφωση ενός προϋπολογισμού που δεν είχε ψηφίσει ούτε στην αρχική του μορφή.

Ενώπιον του πρωτοφανούς αδιεξόδου, η "Καλημέρα Όμορφη Πόλη" έκανε έναν ελιγμό που απέμπλεξε τα πράγματα. Την ώρα της ψηφοφορίας αποχώρησε, έτσι χρειάζονταν λιγότερες ψήφοι για την πλειοψηφία. Η πρόταση της διοίκησης πέρασε οριακά, και μετά την ψηφοφορία η "Καλημέρα" επέστρεψε στη συνεδρίαση.

Δεν θα περάσει και τότο εύκολα η καταστροφή του αρχιαποστάτη...

12 σχόλια:

  1. Αφού η παράταξη Τομπούλογλου "έβλεπε" τους αποστάτες, γιατί και στο θέμα των ανταποδοτικών τελών δεν έριξε νερό στο κρασί και δεν συντάχθηκε με την εισήγηση της δημάρχου; Εκεί δεν βόλευε, τουλάχιστον για την ώρα;
    Η παιδαριώδης αυτή κίνηση του φευγιού για την ψηφοφορία μόνο, μπορεί να απέμπλεξε κατά κάποιους τα πράγματα, αλλά φανερώνει έλλειψη συνεπούς στρατηγικού σχεδίου από την παράταξη "Καλημέρα", που καταφεύγει σε τακτικισμούς που θυμίζουν το βρώμικο κοινοβούλιό μας και τους αξιολύπητους βουλευτές μας.
    Προφανώς, η παράταξη αυτή ούτε κατανοεί την ουσία της πολιτικής (έστω και στο τοπικό μας επίπεδο), ούτε, πολύ φοβάμαι, μπορεί να παράξει πολιτική.
    Με χαρακτηριστική ευκολία, ο κ. Τομπούλογλου πήρε πίσω προ ημερών και την αρχική πρότασή του για μείωση στα ανταποδοτικά της Χαλκηδόνας (θεωρούσε άδικη την αύξηση 5,..% πέρυσι), ώστε να συγκλίνει με την ομάδα της δημάρχου, για λόγους που μόνο αυτός (όχι βέβαια μόνο αυτός) γνωρίζει. Και έτσι η αρχική του βούληση για μείωση στη Χαλκηδόνα έγινε αύξηση και μάλιστα της τάξης του 9% (στα μαγαζιά)!
    Ο κύριος επικεφαλής, μάλιστα, επιχείρησε να καταδείξει τη λαθεμένη αφετηρία του σκεπτικού για μείωση 10% παντού της Μαυράκη, με το σκεπτικό ότι η εξομοίωση στους συντελεστές Φιλαδελφειας και Χαλκηδόνας πρέπει να είναι δεδομένη. Αναιρώντας, βεβαίως, για ακόμη μια φορά τον εαυτό του και τον εισηγητή του Κοπελούσο, που μίλαγε πριν λίγες μέρες για "ζώνες" σε Φιλαδέλφεια και Χαλκηδόνα, με διαφορετικούς συντελεστές.
    Ο Τομπούλογλου, όμως, φοβάται. Βλέποντας ότι πάει να αναδειχθεί μια νέα ηγετική ομάδα (στην οποία, παραδέχομαι, βρίσκεται κάπου και ο Γρετζελιάς) απο τα συντρίμια της Νέας Προοπτικής, που θα μπορούσε να του στοιχίσει την εκλογή το 2014, επιλέγει, επαναλαμβάνω με τακτικές της πλάκας, να αβαντάρει ελαφρώς την παραπαίουσα δήμαρχο, ώστε να μην υπάρχει εις το διηνεκές νικητής για κάποια από τις φράξιες της Νέας Προοπτικής.
    Ο κ. Τομπούλογλου δεν είναι αλάνθαστος πολιτικός, όπως από χθες βράδυ καυχιέται η "Φωνή" στο άρθρο της για τα ανταποδοτικά. Αν ήταν πολιτικός με συντονισμένο και σοβαρό σχέδιο, δεν θα άλλαζε τις εισηγήσεις του σαν τα πουκάμισα. Σε σχέση με τα ανταποδοτικά, η μοναδική πολιτική πρόταση που είχε επαρκή τεκμηρίωση και συμβαδίζει με το πνεύμα για λογική διαχείριση των καιρών, ήταν της Μαυράκη, που ενδιαφέρεται άμεσα για την ελάφρυνση τόσο του Φιλαδελφειώτη όσο και του Χαλκηδονιώτη κατά 10% (σημ. μακάρι να ήταν και περισσότερο), αφήνοντας για το εγγύς, έστω, μέλλον ζητήματα όπως εξομοίωση κλπ. Ο κόσμος ζητά ανακούφιση τώρα, χωρίς ελιγμούς από τοπικούς και άλλους πολιτικάντηδες της δεκάρας, που στο κάτω-κάτω, στοίχισαν ακριβά στη χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το μόνο που απομένει τώρα είναι η πρόταση Γρετζελιά -15%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όταν ο κ. Τομπουλογλου ρωτήθηκε από ποιους κωδικούς θα πρέπει να κοπούν κονδύλια για να υλοποιηθεί η μείωση γιατί δεν απήντησε;

    -Μα γιατί ήταν για ακόμη μια φορά πρόχειρος στους υπολογισμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το ίδιο απροετοίμαστη ήταν και η κ. Μαυρακη, η οποία εκτός των άλλων «αρνείται» την εξίσωση των συντελεστών στις δύο δημοτικές κοινότητες Νέας Φιλαδέλφειας και Ν. Χαλκηδόνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Aν η κάθε ομάδα ή το κάθε πρόσωπο από την πλειοψηφία που ψηφίζει διαφορετικά από την επιθυμία της παραπαίουσας δημάρχου πήγαινε-έλα χαρακτηρίζεται/νται αποστάτης/τες, τότε γιατί δεν είναι αυτό ή κάτι παρόμοιο οι... αντιπολιτευόμενοι τύπου Κόντου και από χθες Χάρη;
    Τι σχέση έχει η πολιτική τους στάση με την εντολή του εκλογικού σώματος;
    Αλλά ανάλογα την ποιότητα της δημάρχου, του προέδρου και της πλειοψηφίας έχουμε και την αντίστοιχη ποιότητα στην αντιπολίτευση...
    Δυστυχώς αυτοί που αποφασίζουν για την ζωή μας είναι κατώτεροι όχι απλά των προσδοκιών αλλά κυρίως των καιρών και των αναγκών μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΑΝΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΟΥΝ!
    ΓΙΑΤΙ ΚΡΥΜΕΝΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΓΡΕΤΖΕΛΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΥΡΑΚΗ ΔΕΝ ΛΕΤΕ ΟΤΙ Η ΜΑΥΡΑΚΗ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟΥΜΠΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΧΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ 5% ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ;
    ΠΟΙΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΘΑ ΜΕΙΩΝΕ ΤΟΤΕ Η ΜΑΥΡΑΚΗ;ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΓΕΡΑΜΑΤΑ ΕΓΙΝΕ ΦΙΛΗ ΤΟΥ ΓΡΕΤΖΕΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΠΑΛΟΥΚΑ;;;
    Ο ΤΟΜΠΟΥΛΟΓΛΟΥ ΕΚΑΝΕ ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΙ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ
    ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΣ,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΡΑ ΟΥΤΕ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ,ΟΥΤΕ ΤΟΥ ΓΡΕΤΖΕΛΙΑ!
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΠΡΟΕΛΘΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΤΡΙΜΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΤΙ:
    ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΔΕΝ ΚΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΥΛΙΚΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗΣ ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΓΡΕΤΖΕΛΙΑ,ΧΩΡΙΝΟ,ΜΑΥΡΑΚΗ,ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ!
    Η ΜΟΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΗ,ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΗ
    ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΟ 2014 ΕΝΑΙ ΤΟΥ ΧΑΡΗ,
    ΑΡΕΣΕΙ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΧΑΛΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συμφωνώ με τον 9.13 μ.μ.
    Ο Χαρης δεν ειναι υλικο κατεδαφισης. Ειναι η ιδια η μπουλντοζα, που μια ζωη τακανε κ..λος. Οπως θα τα κανει και παλι το 2014. Εστω και χωρις ουσιαστικο αντιπαλο.
    Το καινουριο χτιζεται με αφθονη διαφημιση, εικονικα γκαλοπ πριν τις δημοτικες εκλογες, παρτιδες με φαντασματα του τηλεαστυ και συμμαχικα γκρουπουσκουλα του 2%. Συγχαρητηρια!
    Και κατι αλλο:προσεχε μονο μην ο αρχηγος σου ζητησει τελικα τη συνδρομη των υλικων κατεδαφισης που ονοματιζεις για να εκλεγει. Και τοτε να θυμηθεις να του ζητησεις το λογο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. H ΜΠΟΥΛΝΤΟΖΑ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ ΓΚΡΕΜΙΖΕΙ,
    ΓΙΑ ΝΑ ΚΤΙΣΤΕΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ!

    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΓΚΑΛΟΠ, ΣΟΥ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΩ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΤΟΥ ΧΑΡΗ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ...
    ΔΕΝ ΘΥΜΑΣΤΕ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ (10.38)ΕΦΕΡΝΑΝ ΤΟ ΧΑΡΗ ΜΕ...9%!!!
    ΒΕΒΑΙΑ Ο ΛΑΟΣ ΣΑΣ ΔΙΕΨΕΥΣΕ!

    ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΝΤΕΞΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΟ ΙΚΑΝΟΣ,Ο ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΙΟ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗΣ!
    ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΜΗ ΜΙΛΑΤΕ ΕΣΕΙΣ,
    ΟΤΑΝ ΚΟΝΤΟΣ,ΓΡΕΤΖΕΛΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΜΑΚΑΡΙΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΤΟ 2010 ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΚΑΙ ΕΚΛΙΠΑΡΟΥΣΑΝ ΣΤΗΡΙΞΗ!

    ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΧΑΡΗ,
    ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ.
    ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΚΑΛΟΠΑΤΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΜΟΙΟΥΣ ΣΟΥ.
    ΚΙ ΑΥΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΤΕΧΕΤΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Χάρης άρχισε τις τούμπες, όπως και ο Σαμαράς. Διατύπωσε την θέση αρχής ότι είναι ενάντια στα δάνεια για να μην χρεωθεί ο Δήμος και στο τελευταίο συμβούλιο δειλά-δειλά είπε να πάρουμε δάνειο για να πληρώσουμε υποχρεώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το βίο και την πολιτεία του κυρίου Τομπούλογλου από πολύ πριν δηλώσει στον τοπικό τύπο ότι "ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΧΩ ΕΙΣ ΤΟ ΕΞΗΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ" (το είδαμε και αυτό πόσο το εννοούσε) θα αποκαλύπτουμε σιγά-σιγά και για όσο χρειαστεί.
    Έτσι, για να φρεσκάρουμε τη μνήμη των παλιών, και για να μαθαίνουν οι νέοι, και φυσικά οι Φιλαδελφειώτες.
    Και τότε θα δούμε, φίλε μου, πόσα απίδια χωράει ο σάκος. Λίγη υπομονή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΚΕΦΑΛΑΙΕ εξακολουθείς να χρησιμοποιείς προσωπικούς χαρακτηρισμούς. Κρίμα. Το πρόβλημα είναι τι χτίζεις εκεί που γκρεμίζεις, π.χ. Γρανίτσας. Αλλά τι επιχείρημα χρειάζεται να έχει κανείς εναντίον του Χάρη; Αυτός ο ίδιος είναι το επιχείρημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ενώ ο GAP έμεινε σταθερός στις απόψεις του. Θέλεις να τις ξαναθυμηθούμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή