Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Ο Μανώλης Γλέζος στη Νέα Φιλαδέλφεια

Εκατοντάδες συμπολιτών μας αψήφισαν τη βροχή και το κρύο, κι έσπευσαν στο χώρο της Λαϊκής Συνέλευσης (απέναντι από το Δήμαρχείο, δίπλα στη Στρούγκα) για να ακούσουν το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς Μανώλη Γλέζο, ο οποίος για πάνω από δυο ώρες μιλούσε για τι γερμαντικές αποζημιώσεις, αλλά και
όλα τα θέματα που έθεσε το ακροατήριο.


7 σχόλια:

  1. Εκατοντάδες ναι. Αλλά όχι συμπολίτες οι περισσότεροι. Έπεσε βλέπετε μεγάλη κινητοποίηση από Συν/Σύριζα απ όλη την Αθήνα για να έχει ... επιτυχία η μάζωξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βάλτε ρε παιδιά και μια φωτογραφία του Γλέζου μαζί με τον Μάλλιο, την Κουμαριανού, τον Καλύβη και τ' άλλα παιδιά. Αφού αυτός ήταν ο μόνος λόγος που στήθηκε η λαϊκίστικη αυτή φιέστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λυπηθείτε ρε συνασπισταίοι το ανθρωπάκι. Τον τραβάτε τον άνθρωπο δεξιά κι αριστερά σ' αυτή την ηλικία. Πού είναι η ανθρωπιά σας γμτ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πό τα σύμβολα που εμπνέουν ακόμα. Αλλά βλέπεις στο μυαλό ήταν ο στόχος και πέτυχε σε πολλούς που τον αντικατέστησαν με τα είδωλα της σόουμπιζ και τις εικόνες των παπαδαριών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μια ζωη ψαχνουμε για παρασκηνιο.Απο κουβεντουλες καλα.Ο Μανωλης Γλεζος 90 χρονων το πολεμαει.Εμεις οι αλλοι τι?Και ψαχνουμε για Συριζες,Μυριζες και ενα σωρο βλακειες.Αξιοι της μοιρας σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καταρχήν καλή μου Ζιζέλ άστο να πάει! Ο ολοκληρωτισμός πια έρχεται από αλλού. Ο αντικομμουνισμός σου είναι τόοοσο παρωχημένος! αν θες πάρε κι όσα λέει εδώ υπόψη σου (συγγνώμη που αφορά δυο άρθράκια μου μα δεν έχω καλύτερο πειραματόζωο από εμένα)
    http://www.agitprop.gr/article/215/tea-time-europe
    http://www.elzoni.gr/html/ent/011/ent.18011.asp
    "Ο πεζόδρομος Ξέρει" (τσ τσ λίγη αισθητική στα ψευδώνυμα!) δεν με ξέρει... Στη στοά του βιβλίου, στον Ιωνικό, στους οργανισμούς που δραστηριοποιούμε και στα θέατρα του κέντρου συχνάζω. Αλλά ΟΛΑ ΚΑΛΑ αφού κακές και καλές στιγμές έχουμε όλοι/ες. Κι όσοι δρουν δικαιούνται στραβές (ως ενός ορίου και μιλώ για την επί προσωπικού επίθεση σε μένα που είμαι ασήμαντη, δεν μιλώ για τον Γλέζο όπου ήσασταν εκτός ορίου, όχι γιατί είναι άγιος, αλλά γιατί είναι απείρως σημα τικότερος από εσάς)
    Αν και συμφωνώ με τον Ανώνυμο (γιατί Ανώνυμος επιτέλους;) που μιλά και για προσωπικά ξεκαθαρίσματα. Παρόλο που διαφωνώ γενικά να χρησιμοποιείται αυτό ως αφορμή για αποϊδεολογικοποίηση, είναι δεδομένο ότι (ιδίως σε μικρές κοινωνίες όπως η Φιλαδέλφεια)τα προσωπικά θαμπώνουν και πήραν άθελα ίσως τα σκάγια κι εμάς με ανάξια λόγου προσωπικά σχόλια που είμαστε πολύ πρόσφατοι κάτοικοι εδώ. Οκ! Fact of Life!
    Πάντως, τελικά να συμφωνήσουμε πως ... "μυρίσαμε" από Νέο Πολιτικό Ήθος υμών που δεν είστε σταλινοτσολιάδες(τι ολοκληρωτική περιγραφική κατηγορία ανανεωτικοί μου!) αλλά ηθικολόγοι. Όμως η Λ.Συνέλευση έχει άτομα που το παίζουν λιγότερο από αλλού (και υπόψην εγώ είμαι εδώ και 3 χρόνια ανένταχτη). Και "δεν δρω για να σας ακυρώσω δρω για να μας εμπλουτίσω". Αυτό που κάποιοι φοβικοί μικροαστοί θεωρείται ως υγειονομική ζώνη (για΄γέλια!) στη Φιλαδέλφεια, (Στρούγκα και Λ.Σ. πω πω θα μολυνθείτε και θα χάσετε καναπεδίαση!!) ακόμη κι όταν δεν αίρονται πολιτικές μου διαφωνίες σε επιμέρους, είναι αυτό που γεννά το δύσκολο και δύσβατο καινούργιο ή έστω τολμά να στοιχηματίσει σε αυτό.
    Είναι δε χαρακτηριστικό πόσο εσείς οι... πεφωτισμένοι/ες λειτουργείται εντελώς αντιδιαφωτιστικά. Ο διαφωτισμός που επικαλείστε (κατατρεγμένος στην Ελλάδα από την εποχή του Κοραή) δεν έχει μεταφυσικά υποκείμενα (ατομικά ή συλλογικά) και είχε την αρχή να κρίνεις κάτι μόνο αν έμπρακτα το γνωρίσεις.
    ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΟΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΕΙ Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΝΑ ΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΙ ΟΛΕΣ ΚΑΛΑ
    ΥΓ κι επειδή μας έφερε κοντά το θέμα (η είθεση) του (στον) Γλέζου και μιας και δεν σκοπεύω να δρω μέσα από blog να μας αποχαιρετίσω με έναν στίχο κι όποιος έχει ψυχούλα ας κρατήσει κάτι: ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ, ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΠΙΑ ΚΑΝΕΙΣ! (για να παραφράσω τον Στράτη Θαλασσινό)
    ΓΕΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ (Ελένη Καρασαββίδου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αξιόλογη η πρωτοβουλία της Λαϊκής Συνέλευσης για πρόσκληση του Μ.Γλέζου.
    Θα προτιμούσα όμως να δω και έναν άνθρωπο νεότερο στη Φιλαδέλφεια, που δεν θα μιλήσει μόνο για ζητήματα του παρελθόντος (όπως οι αποζημιώσεις , που εδώ και 50+ χρόνια θα έπρεπε να είχαν διεκδικηθεί, κοινώς "περσινά ξινά σταφύλια" η υπόθεση).
    Ένας τέτοιος άνθρωπος, που θα μπορούσε να μιλήσει ΓΙΑ ΤΟ ΤΩΡΑ καθώς και για ΤΟ ΜΕΤΑ, σχετικός με τα οικονομικά, με συνεπή προοδευτικό και επαναστατικό λόγο είναι ο οικονομολόγος Δημ.Καζάκης.
    Ο Καζάκης έχει οργώσει την Ελλάδα, προσπαθώντας να διαφωτίσει τους έλληνες σε ζητήματα όπως το χρέος, η δανειακή σύμβαση, το μνημόνιο, η κρίση των τραπεζών, το έλλειμμα δημοκρατίας. Ταυτόχρονα, έχει ξεκάθαρες προτάσεις για το πώς η χώρα πρέπει να προχωρήσει βήμα-βήμα ώστε να λύσει κατά το δυνατόν πιο ανώδυνα τα προβλήματά της.
    Ένα τέτοιο πρόσωπο, γνώστη της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας, γνώστη των στοιχείων, οικονομικών και άλλων, θα επιθυμούσα να δω να προσκαλείται στην πόλη μας. Για να διαφανεί επιτέλους, και μια αχτίδα φωτός για τον κάθε έλληνα και ελληνίδα.
    Ο Καζάκης αποτελεί τη νέα, συγκροτημένη φωνή του σύγχρονου έλληνα που δεν πιάνεται κορόιδο από τις καθεστηκυίες δυνάμεις (και σ'αυτές τοποθετώ ΚΑΙ τα κόμματα της αριστεράς ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ) και την εκβιαστική προπαγάνδα της τρόικας και των εντός των τειχών συνεργατών της. Μια περιήγηση στο Youtube στις τόσες και τόσες συνεντεύξεις Καζάκη, αρκεί για να πείσθεί ο καθένας γιαυτό.
    Κάτω από άλλες συνθήκες, και υπό την προϋπόθεση ότι η δημοτική αρχή της πόλης διακατέχετο από δημοκρατικά και όχι φοβικά-συντηρητικά αντανακλαστικά, ο Καζάκης αυτόματα θα έπρεπε να είχε προσκληθεί να μιλήσει εδώ, με δεδομένο το ενδιαφέρον και την πρωτοτυπία των απόψεων που αυτός έχει εκφράσει.
    Θα μπορούσε, έστω και τώρα, η Λαϊκή Συνέλευση Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, να ζητήσει από τον εξέχοντα και πατριώτη (με την καλή έννοια) οικονομολόγο, ευπρεπή και σοβαρό Δημήτρη Καζάκη να καταθέσει τις απόψεις του και να συνομιλήσει με συμπολίτες μας για τα φλέγοντα ζητήματα του τόπου μας.
    Μια τέτοια συνεύρεση θα είχε, ειλικρινά πιστεύω, πολλά να προσφέρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή