Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Αρμοδιότητες στον Ενιαίο Φορέα

Αποφασίστηκαν οι αρμοδιότητες στον Ενιαίο Φορέα. Συγκεκριμένα, θα αναλάβουν:
Ο Βαρνής Ανδρέας τα ΚΑΠΗ Φιλαδέλφειας και Χαλκηδόνας
Η Φαφούτη Σοφία τα Χορευτικά Τμήματα
Η Βασσάρα Κατερίνα τη Φιλαρμονική και
Ο Τάφας Ηλίας τα Πνευματικά Κέντρα Φιλαδέλφειας και Χαλκηδόνας.
Τα αθλητικά αναλαμβάνει ο αντιπρόεδρος Αδαμάντιος Παϊδας ενώ τους παιδικούς σταθμούς ο πρόεδρος Γιώργος Καραβίας και η κα Άννα Κούσουλα.
Ειδικά στα
Πνευματικά Κέντρα, σκοπός τους είναι να γίνει ηλεκτρονική καταχώρηση των χιλιάδων ακαταχώρητων βιβλίων που υπάρχουν στο υπόγειο του Πνευματικού Κέντρου και έχουν ήδη αρχίσει με τη βοήθεια της κυρίας Ρούλας Σκουληκίδου.Με αυτόν τον τρόπο θα απελευθερωθεί χώρος και θα μπει μια τάξη στο υπόγειο. Επιπλέον, θα υπάρξει δυνατότητα δημιουργίας βιβλιοθήκης και στο Πνευματικό Κέντρο Νέας Χαλκηδόνας Πέρα από αυτό, υπάρχει η σκέψη να δοθούν κάποια βιβλία που ήδη υπάρχουν σε 2 αντίτυπα δωρεά σε φυλακές.
Απώτερος όμως σκοπός είναι :
Α. Δυνατότητα δημιουργίας ηλεκτρονικής διαδικτυακής βάσης δεδομένων της βιβλιοθήκης με δυνατότητα επισκόπησης του καταλόγου των βιβλίων μέσω διαδικτύου και ηλεκτρονική χρέωση – κράτηση, αυτό θα γίνει προσπάθεια να κατασκευαστεί δωρεάν
Β. Εκμετάλλευση τυχών προγραμμάτων ΕΣΠΑ για να προχωρήσουν σε ψηφιοποίηση της βιβλιοθήκης
Επίσης υπάρχουν πολλά προβλήματα (δεν υπάρχει βιβλιοθηκονόμος και η κ. Σκουληκίδου το καλοκαίρι θα συνταξιοδοτηθεί). Το Πνευματικό Κέντρο Νέας Φιλαδέλφειας είναι ανοιχτό μόνο 2 με 9, διότι δεν υπάρχει υπάλληλος για να ανοίξει το πρωί.

1 σχόλιο:

  1. Αγαπητή Αλήθεια,
    Διαβάζω και ξαναδιαβάζω το συγκεκριμένο κείμενο και ειλικρινά θλίβομαι. Τώρα θα μου πείτε «εδώ ο κόσμος χάνεται και εσύ ασχολείσαι με τις βιβλιοθήκες, το βιβλίο και τον πολιτισμό»; Αν θέλουμε όμως τα παιδιά μας αύριο-μεθαύριο να βγουν σκεπτόμενοι πολίτες θα πρέπει να υπάρχουν βιβλιοθήκες σε κάθε πόλη, δήμο και χωριό…
    Διαβάζω λοιπόν στην ανάρτηση «Επιπλέον, θα υπάρξει δυνατότητα δημιουργίας βιβλιοθήκης και στο Πνευματικό Κέντρο Νέας Χαλκηδόνας». Προφανώς δεν διαφωνώ με τη δημιουργία μιας νέας βιβλιοθήκης. Αλλά εδώ, έχουμε ήδη μία που υπολειτουργεί (το ωράριο λειτουργίας δεν είναι αρκετό, δεν έχει καταχωρηθεί μεγάλος όγκος υλικού, δεν υπάρχει ηλεκτρονικός κατάλογος, περιορισμένο προσωπικό, έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού κλπ). Θα πρέπει κάποια στιγμή οι ιθύνοντες να καταλάβουν πως οι βιβλιοθήκες δεν είναι μερικές εκατοντάδες βιβλία στα ράφια. Πρόκειται για «ζωντανούς» χώρους στους οποίους μπορούν να πραγματοποιούν πληθώρα εκδηλώσεων και δράσεων. Για να γίνουν όμως αυτά βασική προϋπόθεση είναι η σωστή οργάνωση και επεξεργασία του υλικού της. Ελπίζω κάποια στιγμή να λυθούν τα όποια προβλήματα και η υπάρχουσα βιβλιοθήκη ή ακόμα και δύο βιβλιοθήκες (Φιλαδέλφειας και Χαλκηδόνας) να αποτελέσουν τα πολιτιστικά και πνευματικά σημεία της πόλης μας.
    Πριν ένα χρόνο περίπου, είχε ανακοινωθεί η δημιουργία βιβλιοθήκης-αναγνωστηρίου στο ΠΠΙΕΔ και μάλιστα ζητούσαν από τους δημότες να ενισχύσουν την προσπάθεια αυτή με δωρεές βιβλίων συγκεκριμένης θεματολογίας. Δεν έχω επικοινωνήσει με το ίδρυμα για να ρωτήσω αλλά πολύ φοβάμαι πως το μόνο που έμεινε είναι η ανακοίνωση…

    ΑπάντησηΔιαγραφή