Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Ανακοίνωση- καταγγελία του ΚΚΕ για τους παιδικούς σταθμούς

Γονείς, ο ενιαίος φορέας δράσεων όπου έχει και την ευθύνη για τους παιδικούς σταθμούς, προχώρησε στις 26/07/2012 σε έκτακτο ΔΣ ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ (!!!) (δηλαδή μέσω τηλεφώνου ή email) ώστε να πάρει απόφαση για την υποβολή αίτησης ένταξης του νομικού προσώπου στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ για τους
παιδικούς σταθμούς.
Καταγγέλλουμε την διοίκηση του ενιαίου φορέα αλλά και την Δημοτική Αρχή, τη διοίκηση του Δήμου στην οποία υπάγεται ο ενιαίος φορέας, για την απαράδεκτη τακτική που ακολουθεί. Για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα όπως είναι η απρόσκοπτη λειτουργία των παιδικών σταθμών και η οποία πρέπει να γίνεται αποκλειστικά με κρατική χρηματοδότηση, έρχεται με διαδικασία εξπρές να περάσει μια προειλημμένη απόφαση.
Η ένταξη των παιδικών σταθμών στο ΕΣΠΑ πετά στο δρόμο παιδιά που έχουν μητέρες που εργάζονται σε ΟΤΑ ή δημόσιο. Εξαιρεί  οικογενειακό εισόδημα άνω των 40.000 και μάλιστα ανεξαρτήτως αριθμού τέκνων (!!!).  Επίσης το πρόγραμμα λήγει το 2013 που σημαίνει ότι μετά οι Παιδικοί Σταθμοί θα βρίσκονται στον αέρα.
Προκλητικά η Δημοτική Αρχή πετάει στον κάλαθο των αχρήστων την απόφαση του ΔΣ (30/05/2012 για ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς και την αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου υπέρ της πλήρους χρηματοδότησης τους).
Στο τελευταίο ΔΣ (02/07/2012), ο γραμματέας του ΔΣ κ. Πλάτανος είπε με θράσος ότι στις 2-3 βδομάδες που απομένουν μέχρι το κλείσιμο των παιδικών σταθμών, να βάλουν οι γονείς ρεφενέ για τα έξοδα της διατροφής των παιδιών.
Οι εναπομείναντες εν λειτουργία παιδικοί σταθμοί στους Δήμους της Αττικής όλο και περισσότερο επιχειρούν να στηρίζουν την χρηματοδότησή τους σε Ευρωπαϊκά προγράμματα με ημερομηνία λήξης.
Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι επαγγελματίες και οι μικροί ΕΒΕ μαζί με τις οικογένειες τους να βγάλουν συμπεράσματα από τη στάση των άλλων δυνάμεων που δε βγάζουν άχνα για τις συνεχείς περικοπές της επιχορήγησης προς τους δήμους από το κρατικό προϋπολογισμό. Δε βγάζουν άχνα για τα παρακρατηθέντα ποσά από τα χρωστούμενα του κράτους προς τους Δήμους που ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΝ συμφώνησαν από 12 δις ευρώ να μειωθούν στο 1,7 δις ευρώ κι αυτό σε δόσεις.
Καλούμε τους γονείς να είναι σε πλήρη ετοιμότητα. Με αποφασιστικότητα να αντικρούσουν όλες αυτές τις μεθοδεύσεις. Η νέα χρονιά θα βρει τους παιδικούς σταθμούς σε χειρότερη κατάσταση και τους γονείς με το μαχαίρι στο λαιμό να πληρώνουν για τη λειτουργία τους.
Καλούμε τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τις γυναίκες να συσπειρωθούν στα ταξικά σωματεία, στους μαζικούς φορείς και τις επιτροπές αγώνα που παλεύουν πλάι στο ΠΑΜΕ για πάλη διεκδικώντας:
·        Την πλήρη χρηματοδότηση των παιδικών σταθμών αποκλειστικά απ’ το κράτος.
·        Να μην κλείσει ούτε ένας παιδικός σταθμός στους δήμους.
·        Να παρθούν άμεσα και πρακτικά μέτρα για να διευρυνθεί το δίκτυο των παιδικών σταθμών. Άμεση και γενναία κρατική χρηματοδότηση, υπενοικίαση και διαμόρφωση κατάλληλων κτηρίων για τις διευρυμένες ανάγκες που εμφανίζονται σήμερα και που θα οξύνονται το επόμενο διάστημα.
·        Καμιά απόλυση συμβασιούχων εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς, να ανανεωθούν άμεσα οι συμβάσεις τους και να δρομολογηθεί η μονιμοποίηση όλων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

3 σχόλια:

  1. To KKE έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα, υπάρχει η δυνατότητα χρηματοδότησης ορισμένων μητέρων με ετήσιο εισόδημα μέχρι 40.000 ευρώ και καταγγέλλει την διεκδίκηση αυτή. Και μετά η ΚΕ του κόμματος συνεδριάζει για να διαπιστώσει τις αιτίες της εκλογικής συντριβής. Είναι προφανές ότι η συστράτευση με το ΠΑΜΕ είναι καταστροφική για τα δικαιώματα και το μέλλον του τόπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟΥΣ ΕΚΡΙΝΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!
    ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΤΟ "ΒΟΥΛΩΣΟΥΝ" ΚΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΜΥΑΛΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΙ ΤΡΑΒΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΙΑ 400 ΕΥΡΟΥΔΑΚΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή