Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Η "Καλημέρα" παίρνει θέση για το διάλογο στην "Αλήθεια"


Από το γραφείο τύπου της παράταξης "Καλημέρα Όμορφη Πόλη" λάβαμε και δημοσιεύουμε το ακόλουθο δελτίο τύπου: ​Σχετικά με τη «φιλολογία» που έχει αναπτυχθεί τελευταία σε τοπικά sites και blogs με αντικείμενο δηλώσεις και σχόλια που αφορούν τα μέλη της παράταξής μας Θωμά Κατσακιώρη και Οδυσσέα Κουρτέση, θέλουμε να παρατηρήσουμε τα εξής: ​Η Ανεξάρτητη Δημοτική μας Παράταξη «ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ» προσπαθεί να κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για την καλύτερη ποιότητα ζωής όλων ανεξαιρέτως των Φιλαδελφειωτών και Χαλκηδονιωτών, έστω και από τη θέση της μείζονος αντιπολίτευσης, μέσα σε
ένα δυσμενές περιβάλλον γενικευμένης κρίσης. Οι δημόσιες ρατσιστικές και φιλοφασιστικές τοποθετήσεις οποιουδήποτε, που δεν συνάδουν ούτε με τη δημοκρατική νοοτροπία της «ΚΑΛΗΜΕΡΑΣ», ούτε με τις προσωπικές απόψεις του επικεφαλής μας Χάρη Τομπούλογλου, ο οποίος έχει υπάρξει θύμα ρατσιστικής επίθεσης στο παρελθόν, δεν μας εκφράζουν και τις αποδοκιμάζουμε απ’όπου κι αν προέρχονται. Βέβαια, δεν μας εντυπωσιάζει το γεγονός ότι αυτοί που ανώνυμα βρήκαν την ευκαιρία να κατηγορήσουν την «ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ» και τον Χάρη Τομπούλογλου, άφησαν εντελώς ασχολίαστο το γεγονός ότι η σημερινή Διοίκηση του Δήμου, με προβεβλημένο στέλεχός της σε ένα παραλήρημα ακροδεξιού και ρατσιστικού χαρακτήρα, υπερηφανεύεται που απέκλεισε από τους παιδικούς σταθμούς παιδιά μεταναστών. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ενοχλεί η ανοδική πορεία της Ανεξάρτητης Παράταξής μας, η ολοένα αυξανόμενη εμπιστοσύνη με την οποία μας περιβάλλουν καθημερινά οι συνδημότες μας. Περιμένουμε στο μέλλον και άλλες λασπολογικές επιθέσεις που όμως θα καταλήξουν εκεί που βρίσκονται και οι εμπνευστές τους: στο καλάθι των αχρήστων. Στη Φιλαδέλφεια και τη Χαλκηδόνα, με τη βαθιά δημοκρατική παράδοση, ο ρατσισμός και ο φασισμός κάθε μορφής δεν έχουν θέση.

22 σχόλια:

  1. Ρατσιστική επίθεση δέχτηκε ο Χάρης; Α χα χα χα χα χα χα χα χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις κάθε δικαίωμα να γελάς, αν και συνήθως αυτούς που γελάνε χωρίς λόγο τους λένε χαζοχαρούμενους. Αν θεωρείς πάντως ότι η στοχοποίηση κάποιου για τις σεξουαλικές του προτιμήσεις δεν είναι ρατσιστική επίθεση, πάω πάσο.

      Διαγραφή
    2. Όταν πετάς λάσπη με τον ανεμιστήρα, το πιθανότερο είναι να γυρίσει πάνω σου. Να το προσέχεις λίγο αυτό συνονόματε ανώνυμε των 2.23 μ.μ.

      Διαγραφή
    3. ΤΣΙΡΙΜΠΙΜ ΤΣΙΡΙΜΠΟΜ18 Αυγούστου 2012 στις 4:46 μ.μ.

      Το : Α χα χα χα χα χα χα χα χα @Ανώνυμος17 Αυγούστου 2012 10:51 μ.μ. το κάνεις κρυμμένος πίσω από την ανωνυμία σου… πόσο δυστυχισμένος πρέπει να είσαι που δεν μπορείς να γελάσεις η να γελάσουμε παρέα επωνύμως… καημένε..
      @ Ανώνυμος18 Αυγούστου 2012 2:23 μ.μ. μάλλον τα νέα σου είναι παλιά και τα έχουν λύσει πιο ειδικοί από σένα με αποφάσεις … για ψάξε για τα νέα της Αγγλίας και της Καβάλας… θα είναι πιο πικάντικα… πρόσεχε με την λασπολογία που πετάς αναγκάσεις κάποιους να ανοίξουν το στοματάκι τους… και μετά να δω που θα κρυφτείς….

      Διαγραφή
    4. Το σχόλιο των 2.23 αφαιρέθηκε διότι περιείχε αναπόδεικτα υπονοούμενα. Αν ο ανώνυμος σχολιαστής μπορεί να αποδείξει όσα γράφει, τότε με τεκμήρια και αποδείξεις το σχόλιο θα ξανανέβει. Σε διαφορετική περίπτωση είναι όντως λάσπη στον ανεμιστήρα. Φυσικά εμείς εδώ δεν λογοκρίνουμε κανέναν, έχουμε όμως τονίσει ότι τα όρια είναι δυσδιάκριτα. Όσο για κάτι γελοίους που διαδίδουν ότι έκοψα σχόλια για συγκεκριμένα στελέχη της Νέας Προοπτικής, θέλω να πω σε όποιον ενδιαφέρεται ότι πρόκειται για γελοιότητες που καταρρέουν σε δευτερόλεπτα. Οι πιο πολλές εξουσίες, άλλωστε, από τους πραιτωριανούς τους κατέρρευσαν

      Διαγραφή
    5. Ο ΛΑΣΠΟΛΟΓΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΝΥΜΟΣ...ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΜΕ ΚΑΠΕΛΑΔΟΥΡΑ!18 Αυγούστου 2012 στις 9:50 μ.μ.

      ΜΠΡΑΒΟ ΔΙΑΜΑΝΤΗ!
      ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙΣ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΝΑ ΛΑΣΠΟΛΟΓΕΙ ΑΝΩΝΥΜΑ.
      ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΠΟΥ ΑΦΑΙΡΕΣΕΣ ΗΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.
      ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΧΑΡΗ ΤΟΜΠΟΥΛΟΓΛΟΥ, ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΩ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΘΑΡΡΟΣ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.
      ΚΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΣΕ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ, ΘΑ ΕΙΧΕ ΚΡΥΦΤΕΙ Η ΘΑ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΡΕΥΣΕΙ.

      Διαγραφή
  2. Μην τους ακους Χαρη.... Τωρα πυ τρεμουν οι καρεκλες τους... Εχουν πανικοβληθει τα παιδια και δεν ξερουν τι να κανουν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Στη Φιλαδέλφεια και τη Χαλκηδόνα, με τη βαθιά δημοκρατική παράδοση, ο ρατσισμός και ο φασισμός κάθε μορφής δεν έχουν θέση." Στην "καλημερα" ομως εχουν , καθαρισε τους Χαρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κάνετε την τρίχα τριχειά κάποιοι λόγο της ανεπάρκειά σας πολιτικης και ουσιαστικής Η αντιπαράθεση για τα κοινά δεν γίνετε κάτω απ΄το τραπέζι αλλα πάνω και όχι ύπουλα με δήθεν ρατσιστικά φαινόμενα μέσα στην Καλημέρα κύριοι δήθεν αντιρατσιστές του Πασοκικού καθεστώτος (του φανερου και αυτού με τα πολιτικά ρούχα). Οι τρόποι που προσπαθείτε να χτυπήσετε το Χάρη θα αποτύχουν!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πριν τοποθετηθώ, να ξεκαθαρίσω ότι δεν έχω οποιαδήποτε σχέση ούτε με την "καλημέρα" ούτε με τον κ. Τομπούλογλου προσωπικά, ούτε με κάποιο διαμέρισμα της "δεξιάς πολυκατοικίας". Ανήκω στο χώρο της αριστεράς, κινούμενος στα όρια μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και εξωκοινοβουλευτικών κομμάτων.
    Όποιος θέλει να αντιπαρατεθεί με την "καλημέρα" ή με οποιαδήποτε άλλη δημοτική παράταξη να το κάνει σε πολιτικό πλαίσιο.
    Το πώς διαθέτει ο καθένας και η καθεμία την προσωπική του ζωή και πώς τη βρίσκει (για να το πω κι έτσι) δεν ενδιαφέρει και δεν πρέπει να ενδιαφέρει κανέναν. Στο τέλος, το μόνο που θα καταφέρετε όσοι γράφετε για άσχετα με την πολιτική θέματα, είναι να κάνετε τον Τομπούλογλου τόσο συμπαθή στην κοινή γνώμη που θα πάρει τις εκλογές του 2014 χαλαρά από την πρώτη Κυριακή. Και μεταξύ μας, είναι πολύ περισσότερο συμπαθής ο Τομπούλογλου από κάποιους που φοράνε ταμπέλα "αριστερός" και πολύ πιο δημοκράτης από κάποιους δήθεν προοδευτικούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περιπλανώμενη τον "χώρο"20 Αυγούστου 2012 στις 7:48 π.μ.

      Επειδή κι εγώ περιπλανιέμαι στους ίδιους χώρους θα συμφωνήσω. Η αντιπαράθεση επί προσωπικών ζητημάτων, δεν αφορά την πολιτική. Εκείνο όμως που προξενεί κάκιστη εντύπωση, είναι το πόσο χαμηλά έχουν φτάσει κάποιοι πρώην σύντροφοι, πασόκοι και με τη βούλα πλέον, με μεθόδους βγαλμένες από το παρακράτος. Βεβαίως, όταν βλέπεις τον Ψαριανό να χαριεντίζεται με τον Άδωνι και το Βορίδη, να ξέρεις ότι η γάγγραινα έχει απλωθεί και προς τα κάτω και μάλιστα ως κακέκτυπο (βλ. Παεζάνο).

      Διαγραφή
  6. Σε κυβερνητικό επίπεδο έπεσε η ιδέα για συνεργασία των 3 κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Λέτε να έχουμε ανακατατάξεις στην κούρσα για τη Δημαρχεία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοινός υποψήφιος ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ στις επόμενες δημοτικές εκλογές ο Σταύρος Κόντος με πρώτο «όνομα» στο συνδυασμό τον Χάρη και δεύτερο τον Πουλάκη.

      Διαγραφή
    2. Ξέχασες τον Κοροβέση

      Διαγραφή
  7. Τι ρατσιστική επίθεση και ανοησίες. Ο ρατσισμός βγαίνει απ τη λέξη ράτσα, δηλαδή τη φυλή. Ρατσιστής δηλαδή είναι εκείνος που, χωρίς να δίνει σημασία στα λοιπά «προσόντα» του καθενός, κάνει διακρίσεις υπέρ ας πούμε των Κινέζων ομοφυλόφιλων σε βάρος των λευκών τοιούτων μόνο και μόνο επειδή είναι Κινέζοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θα μου εξηγήσει κανείς τι ρατσιστικό είχε το κατά τ'άλλα αδιάφορο άρθρο του κ. Κουρτέση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Έτσι όπως είναι διατυπωμένο το κείμενο της ανακοίνωσης, καταλαβαίνω ότι παραδέχεται ότι οι τοποθετήσεις των Θ.Κατσακιώρη και Οδ. Κουρτέση είναι "ρατσιστικές και φιλοφασιστικές", με την επισήμανση, βέβαια, ότι δεν εκφράζουν το συνδυασμό. Πρόκειται περί λάθους στη διατύπωση ή όντως αναγνωρίζει "φιλοφασιστικά" στοιχεία στις τοποθετήσεις; Και αν ναι, ποιά σημεία είναι εκείνα που έχουν "φιλοφασιστικά και ρατσιστικά" χαρακτηριστικά;
    Και το επόμενο βήμα είναι να προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, με συμψηφισμό, αναφέροντας σχόλια στελέχους της σημερινής Διοίκησης που θεωρεί πιο (;)ρατσιστικά.
    Μάλλον ατυχής η ανακοίνωση, σηκώνοντας ένα θέμα δυσανάλογα με το ύψος του.
    Λίγο περισσότερη προσοχή από το γραφεί τύπου του συνδυασμού δεν θα έβλαπτε.




    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΕΝΤΑΞΕΙ ΠΑΙΔΙΑ ,ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ! ΓΥΡΙΣΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΟΥ Ο ΓΑΛΛΙΚΟΣ ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΜΑΙΝΤΑΝΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Να λεμε ποιος ειναι ο ΓΑΛΛΙΚΟΣ ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΜΑΙΝΤΑΝΟΣ για να μαθαινει και ο απλος κοσμακης τι σουργελα διαθετει η πολη μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "..... για να μαθαίνει και ο απλός κοσμάκης ...". Δηλαδή θεωρείς τον εαυτό σου κάτι διαφορετικό από τον "απλό κοσμάκη";. Η λίστα με τα σούργελα στην πόλη είναι μακρά και βέβαια κερδίζεις επαξίως την πρώτη θέση.

      Διαγραφή
    2. ΜΗΝ ΒΙΑΖΕΣΑΙ! ΘΑ ΣΟΥ ΦΑΝΕΡΩΘΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΑΜΕΣΩΣ! ΗΔΗ ΓΥΡΙΖΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΟΥ ΑΣΚΕΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΕ ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΔΙΑΤΥΠΩΘΗΚΕ ΛΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ! ΚΑΝΟΝΙΚΟΣ ΜΑΙΝΤΑΝΟΣ!! ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΧΟΛΙΟ!ΤΟ "ΠΡΑΣΙΝΟΣ" ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΘΥ ΠΑΣΟΚ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΑΞΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΤΑΚΑΘΙΑ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ(ΓΥΡΝΑ ΓΥΡΩ ΣΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΙΣΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥ ΧΡΩΜΑΤΟΣ ΤΩΡΑ ΡΟΖΕ η ΚΑΙ ΜΠΛΕ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΜΑΥΡΟΥΣ).

      Διαγραφή