Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Κατεβάζουμε τα μολύβια τη Δευτέρα

Την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 6 το πρωί της Δευτέρας 24 Σεπτεμβρίου έως τις 6 το πρωί της Τρίτης αποφάσισαν οι Ενώσεις που καλύπτουν όλο το φάσμα εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Η κινητοποίηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας της ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ, την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου.
Στη σχετική ανακοίνωση του Συντονιστικού Εργαζομένων στα ΜΜΕ αναφέρεται ότι η κινητοποίηση γίνεται με τα εξής αιτήματα:
  • Την κατάργηση όλου του εκτρωματικού μνημονιακού αντεργατικού και αντικοινωνικού νομοθετικού πλαισίου, που οδηγεί στη καταρράκωση των εργασιακών σχέσεων.
  • Τη στήριξη και προστασία των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την υποχρεωτική εφαρμογή τους σε όλα τα ΜΜΕ.
  • Την ανακούφιση των εκατοντάδων ανέργων συναδέλφων μας με μέτρα οικονομικής στήριξης και απαλλαγή τους από όλα τα «χαράτσια».
  • Την αποκατάσταση της βιωσιμότητας των ασφαλιστικών μας ταμείων και όλου του ελληνικού ασφαλιστικού συστήματος και την επιστροφή όλων των αποθεματικών, που δήμευσαν, μετά το «κούρεμα» μέσω του PSI , κατ’ εντολή της τρόικας.
  • Την κατοχύρωση, χωρίς περικοπές, ενός υγιούς τομέα υγείας και πρόνοιας, το πρώτιστο κοινωνικό δικαίωμα μιας δημοκρατικής κοινωνίας.
  • Την αποκατάσταση όλων των συντάξεων, ώστε να επανέλθει στους ασφαλισμένους και απόμαχους συναδέλφους μας το κλονισμένο επίπεδο της αξιοπρεπούς διαβίωσης.
  • Την ενδυνάμωση της απασχόλησης, με φραγμό στις απολύσεις και στα λουκέτα των Μέσων Ενημέρωσης.
  • Την κατάργηση της νομοθετικής ρύθμισης, που επιβάλλει τη λεηλασία του ανταποδοτικού τέλους της ΕΡΤ και λειτουργεί υπέρ των εταιρειών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.
  • Την επέκταση όλων των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων και στο χώρο του διαδικτύου.
  • Την απόκρουση των απολύσεων, των ατομικών συμβάσεων, της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων, των αμοιβών ελεημοσύνης, τις περικοπές στους μισθούς και τα επιδόματα.
* Συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ στις 11 το πρωί της Δευτέρας.

15 σχόλια:

  1. Δεν είδα, όμως, αγαπητέ Διαμαντή κανέναν εργαζόμενο στα ΜΜΕ να απεργήσει διαμαρτυρόμενος για την ποιότητα της ενημέρωσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα. Με αυτό τον τρόπο προστατεύεται μεν το δικαίωμα στην απεργία, όχι όμως το δικαίωμα στην εργασία! Αν δηλαδή εγώ εργάζομαι στην τάδε εφημερίδα και ΔΕΝ ΘΕΛΩ να απεργήσω -άλλωστε κανείς δεν με ρώτησε για την προκήρυξη της απεργίας, μόνο του το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ αποφασίζει ερήμην των δημοσιογράφων, χρόνια τώρα...- αν λοιπόν θέλω να εργαστώ, αυτό είναι ΑΔΥΝΑΤΟ για δυο λόγους: έναν πρακτικό, αφού η εφημερίδα ΔΕΝ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ, εγώ τι νόημα έχει να πάω να γράψω το ρεπορτάζ μου; Κι έναν ιδεολογικό: Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ θα με τιμωρήσει με εξάμηνη παύση ή και διαγραφή. Κι αυτό το τελευταίο θα ήταν τίποτα, αν η διαραφή ενός δημοσιογράφου από την ΕΣΗΕΑ δεν επηρέαζε ΕΥΘΕΩΣ το ασφαλιστικό του στάτους (χάνει την συνταξιοδοτική του ασφάλιση στο ΤΣΠΕΑΘ και τη νοσοκομειακή στον ΕΔΟΕΑΠ). Όπως αντιλαμβάνεσαι, κούκλα, εδώ με τις απεργίες... προστατεύεται το επάγγελμα όχι του δημοσιογράφου, αλλά του συνδικαλιστή! Εσύ τώρα μου λες να απεργήσω για άλλο λόγο. Κι εγώ σου εξηγώ ότι δεν λύσαμε, ούτε πρόκειται να λύσουμε, τον πρώτο λόγο, για τον οποίο γίνονται οι απεργίες. Για το δικαίωμα στην εργασία. Άστα...

      Διαγραφή
  2. Εσύ τώρα εισάγεις καινά δαιμόνια. Το δικαίωμα της εργασίας, εμπίπτει στο ιδιότυπο "εθιμικό δίκαιο" που υπάρχει σε αυτή τη χώρα, όπου νόμος είναι το δίκιο του ΠΑΜΕ και του Συριζα. Αλλού, αν κάποιος θέλει να εργαστεί, όχι μόνο δεν του το επιτρέπουν, αλλά τρώει και ξύλο. Συνεπώς, το να κλείνει η εφημερίδα είναι για τη δική σου προστασία. Μπορείς να το δεις και έτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΥΠΑΡΞΗ ΕΝΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ! ΑΝ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΧΕΙ ΞΕΠΟΥΛΗΘΕΙ ( ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΑΣΟΚ) ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΝΑΙΡΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ!
    Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΦΟΥ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Γ. Σ. ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ 50% ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΕΚΤΕΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ!
    ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ΟΣΑ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΑΛΛΟΙ "ΔΙΟΔΟΙ" ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ!
    ΑΝ Ο ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΚΑΡΤΟΣ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ!
    ΑΝ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΚΑΡΤΟΣ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ!
    ΟΙ ΓΕΝΙΚΟΙ ΑΦΟΡΙΣΜΟΙ ΜΟΝΟ ΚΑΛΟ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το συνδικαλισμό τον κάνουν οι συνδικαλιστές και τη δημοσιογραφία Οι δημοσιογράφοι. Δεν υπάρχουν οι έννοιες μόνες τους σε ένα Μουσείο. Τώρα, για το 50% ελπίζω να αστειεύεσαι. Μαζεύεται ρο 50% των εργαζομένων και ψηφίζει απεργία της ΓΣΕΕ; Πλάκα κάνουμε; Κι ακόμα: αναγνωρίζεις ως ιερό το δικαίωμα στην εργασία, όπως και στην απεργία; Αν ο απεργός εμποδίζεται να απεργήσει όλοι το καταδικάζουμε. Αν ο εργαζόμενος εμποδίζεται να εργαστεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΑΛΛΟΝ ΒΡΕΘΗΚΑΤΕ ΣΕ ΑΣΧΗΜΗ ΜΕΡΑ! ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΝΑΞΙΑ ΕΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΠΟΥ ΦΙΛΟΔΟΞΕΙ ΝΑ ΠΟΛΙΤΕΥΤΕΙ!
      ΜΕΡΙΚΕΣ ΔΙΕΥΚΡΥΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ!
      ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ.

      ΑΔΥΝΑΤΩ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ "ΕΝΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ" ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΕΛΗ ΤΟ 50% ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΣΤΑΘΕΙ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ! ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΤΟ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟ Δ.Σ. ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ! ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΑΤΕ!

      ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ Ο ΚΛΑΔΟΣ ΣΑΣ!
      ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΠΟΝΤΑΡΕΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!

      ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΠΙΑΣΕΙ ΦΩΤΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ ΜΑΣ ΩΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΡΕΞΟΥΜΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΒΗΣΙΜΟ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΚΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ.

      ΣΕ ΜΙΑ ΦΛΕΓΟΜΕΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΕΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΣΤΕ ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ! ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ!

      Διαγραφή
    2. Μπούρδες, ατέλειωτες μπούρδες. Το δικαίωμα του απεργού προστατεύεται. Αυτού που θέλει να εργαστεί να προστατεύεται; Σε αυτό απαντήστε κι αφήστε τις μπούρδες περί φλεγόμενης κοινωνίας. Θα αποφασίζω εγώ αν θα εργαστώ και αν θέλω το μεροκάματο, ή εσείς για πάρτη μου;

      Διαγραφή
  5. ΟΣΟ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ! ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΙΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ?
    ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙΤΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ !!! ΔΕΙΧΝΕΙ ΒΑΘΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΑΤΟΜΟ!
    ΕΓΩ ΑΠΛΑ ΘΑ ΣΑΣ ΖΗΤΗΣΩ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΤΕ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ!
    ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΕΙΠΑΤΕ? ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΕΩΡΗΣΑΤΕ ΕΙΔΗΣΗ ΤΟΝ ΓΑΜΟ ΤΗΣ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΡΤΗΣΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ?
    ΑΣ ΚΡΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΣΑΣ!!!!
    Υ.Γ.1. ΑΔΕΔΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΩΝ Δ. ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ!
    Υ.Γ.2. ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΑΙ? ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤ ? ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ? ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ? ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ? ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ? ΜΠΟΥΡΔΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν πραγματικά θέλουμε να μιλήσουμε για το "δικαίωμα της απεργίας" θα πρέπει να διαχωρίσοουμε τους εργαζόμενους σε εκείνους που μπορούν και σε εκείνους που δεν μπορούν να κάνουν απεργία. Και φυσικά εκείνοι που μπορούν να κάνουν ή να μην κάνουν απεργία χωρίς καμία συνέπεια, είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι.
      Οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις απεργούν και πληρώνονται. Τζάμπα μάγκες δηλαδή. Αλλά τα πάντα σε αυτή τη χώρα έχουν φτιαχτεί στα μέτρα των δημοσίων υπαλλήών. Ακόμα και ο συνδικαλισμός. Κατεβάζει τους διακόπτες ο ένας, σταματάει το νερό ο άλλος, παραλύει τις συγκοινωνίες ο τρίτος. Οι της ΕΡΤ απεργούσαν για πολύ καιρό, αλλά δεν ρώτησαν τους πολίτες που πληρώνουν την ΕΡΤ θέλουν δεν θέλουν. Φέουδο η δημόσια περιουσία. Που μπορεί να γίνει αυτό στον ιδιωτικό τομέα και ποιός φορέας, συνδικαλιστικός ή πολιτικός προστατεύει τον εργαζόμενο;
      Αλήθεια, πριν από την κρίση, στην εποχή των παχέων αγελάδων, για κάποιοες κατηγορίες εργαζομένων ποιός νοιάστηκε ποτέ; Για τον εμποροϋπάλληλο, ή την ταμία του σούπερ μάρκετ; Ποιός έκανε απεργία για τα εξαντλητικά ωράρια και τα λίγα λεφτά που έπαιρναν και τότε; Μα στον ιδιωτικό τομέα, ακόμα και οι συνδικαλιστές εργάζονται.
      Ποιός λοιπόν ρώτησε ποτέ τους πολίτες για το αν θέλουν να πληρώνουν τους επεγγελματίες συνδικαλιστές του Δημοσίου και των ΔΕΚΟ; Που είναι και κηφήνες επιπλέον, αφού δεν έχουν ούτε ένα πραγματικό ένσημο, πολλοί από αυτούς;
      Προσωπικά θεωρώ ότι θα πρέπει να διασφαλίζεται τόσο το δικαίωμα της απεργίας όσο και το δικαίωμα της εργασίας. Κάθε εργαζόμενος είναι σε θέση να κρίνει αν θα πρέπει να απεργήσει και κατά πόσο τον αγγίζει μια απεργία.
      Δεν χρειάζονται ούτε καθοδηγητές ούτε πατερούληδες.

      Διαγραφή
  6. Ε! Λοιπόν σήμερα που έχω μεροκάματο οι συνδικάλες του κλάδου μου ΔΕΝ μου επιτρέπουν να αποφασίζω εγώ. Κι αν θελήσω να αποφασίζω εγώ για το ποιο δικαίωμά ΜΟΥ θα ασκήσω (της εργασίας ή της απεργίας) μου κόβουν με τον τρόπο που προανέφερα το δικαίωμά μου στη σύνταξη και τη νοσοκομειακή περίθαλψη. Κι εσείς αυτό το επικροτείτε; Θέλετε να το ξανασκεφτείτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητέ Διαμαντή θα σου πω κάτι χωρίς παρεξήγηση, με το θάρρος του αναγνώστη από την πρώτη στιγμή που επανήλθες στην πόλη δημοσιογραφικά. Είναι γνωστή και δεν το έκρυψες ποτέ (και προς τιμήν σου) η πολιτική σου στράτευση στο χώρο της "δεξιάς". Ωστόσο, ως δημοσιογράφος (κατ' εμέ καλός δημοσιογράφος) κάποιες φορές τα όριά σου είναι δυσδιάκριτα. Ή παππάς παππάς ή ζευγάς ζευγάς. Αποφάσισε αν είσαι δημοσιογράφος ή πολιτικός και μην κάνεις δημοσιογραφία με την πολιτική σου στράτευση. Ίσως θα ήταν καλύτερα για σένα να εκφράζεις τις πολιτικές σου απόψεις σ' ένα προσωπικό μπλογκ αλλά εδώ κράτα ψηλά τη σημαία της έγκυρης και έγκαιρης ενημέρωσης περί των τοπικών μας πραγμάτων. Ελπίζω να μην παρεξηγηθώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θέμα παρεξήγησης δεν τίθεται. Αλλά να με συγχωρείς, αποφεύγεις την απάντηση επί της ουσίας. Πρώτον, λοιπόν, να ξέρεις ότι δεν υπάρχει δημοσιογράφος χωρίς πολιτική τοποθέτηση -και όχι στράτευση- όπως δεν υπάρχει πολίτης χωρίς πολιτική άποψη. Δεύτερον, μπλέκεις δημοσιογραφία με πολιτική και φυσικά δεν λες τίποτα για την ταμπακιέρα. Εγώ τη Δευτέρα αν θελήσω να εργαστώ, έχω αυτό το δικαίωμα,όπως προβλέπει το Σύνταγμα και οι νόμοι; κι αν όχι, εσύ πώς θα με υπερασπιστείς;

      Διαγραφή
  8. Οι συνδικάλες όπως ειρωνικά τους αποκαλείτε κ. Σεϊτανίδη δεν φυτεύτηκαν επικεφαλής του κλάδου σας, όπως και κανένας συνδικαλιστής οποιουδήποτε κλάδου. Προέκυψαν μέσα από εκλογικές διαδικασίες στις οποίες έλαβαν μέρος οι συνάδελφοί σας. Το αν ψηφίζουν όλοι στις εκλογές ή το ποιές διαδικασίες ακολουθούνται και τι μαγειρέματα γίνονται είναι άλλο θέμα. Στο χέρι σας είναι να το αλλάξετε. Αλλά να ειρωνεύεστε τους συνδικαλιστικούς σας φορείς είναι κάτι που δεν σας τιμά. Επαναλαμβάνω. Είναι εκλεγμένοι. Δεν επεβλήθησαν με τα τανκς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι απίστευτη η ιδεολογική τύφλωση ορισμένων. Είπα εγώ ότι επεβλήθησαν με τανκς; Τι βλακείες είναι αυτές; κι επειδή είναι εκλεγμένοι, πρέπει να θεωρούμε σωστό ό,τι κάνουν; Έτσι κάνετε κι εσείς με την κυβέρνηση; Επειδή εξελέγη, δεν διαμαρτύρεστε, δεν διαδηλώνετε, λέτε ναι σε όλα; Μα κι ο Χίτλερ, εκλεγμένος ήταν το 1933. Και με αυτόν συμφωνείτε; Επί της ουσίας έχετε να μας πείτε κάτι; Μπορώ να ασκήσω το δικαίωμά μου στην εργασία τη Δευτέρα;

      Διαγραφή
    2. Κοιτάξτε, όσο αφορά την «εκλογή» ηγεσίας πάντα κάποιοι «εκλέκτορες» την εξέλεγαν. Το θέμα επομένως μετατίθεται στο πως επιλέγονται οι εκλέκτορες. Για παράδειγμα μιας και ο κ. Σεϊτανίδης αναφέρθηκε στο θέμα, ο Χίτλερ ήταν πράγματι εκλεγμένος απ τον Γερμανικό λαό, ο Στάλιν ήταν και από ποιόν; Πρόσφατα εμφανίστηκε στην TV εκπρόσωπος των δικαστών διαμαρτυρόμενη για τις περικοπές για να «εισπράξει» την απάντηση ότι οι δικαστές έκριναν το μνημόνιο 1 (δανειακή σύμβαση) συνταγματικό. Εξ αυτού συμπεραίνω και ότι την διάβασαν, διότι ο κ. Χρυσοχοΐδης δεν την διάβασε.

      Διαγραφή